Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli ktoras z Was zaczipuje Minie i Muszke to ja to pokryje. Najlepiej by bylo zeby schronisko oplacilo szczepienie na wscieklizne, potem sa 4 miesiace, moze uda mi sie tu zalatwic dom (gwarancji nie daje, ale przez ten czas moze cos sie wykluje).
Mozecie sprawdzic kiedy wypada im nastepne szczepienie?
W jakim wieku jest Barbie? Minia i Muszka wygladaja dosc mlodo......?

Posted

Witaj Haniu! :multi: Cieszę się, ze dotarliście szczęśliwie (czekam na maila i foty :lol: )
Najmłodsza (ale i największa) jest właśnie Barbie - ma ok.1-1.5 roku. Minia i Muszka to prawdziwe kieszonkowce (ok.5 kg). Rudaska ma ok.5 lat, czarna Muszka - ok.3

Posted

Jeśli chodzi o szczepienia, to jakieś na pewno mają, ale czy na wściekliznę, to by trzeba było sprawdzić. Z zaczipowaniem to chyba trzebaby do Warszwy jechać, bo nie wiem, czy w Sochaczewie gdziekolwiek czipują.

Posted

Dziekuje Aniu :-)

Zdjecia w obrobce :-), dostarczymy napewno, a sa sliczne :-)

Weterynarz schroniskowy czipuje. A jesli nie byly szczepione na wscieklizne - to tym lepiej, niech zaczipuje na moj koszt (ale poprosze o wylozenie), a zaszczepi na koszt schroniska, tylko Wy wezcie dokumentacje czipow, mozecie powiedziec ze sie staracie o dom za granica, mnie nie wspominajcie.

Czyli Minia i Muszka, te najmniejsze wchodza w gre....
Nie moge niczego obiecac, tylko ze sie postaram. A jak znajda w miedzyczasie dom - to i dobrze.
Tylko na swiadectwie szczepienia wscieklizny musi byc numer czipa.

Posted

Moją faworytą jest Barbie, waży ok 10kg, ma ok. roku do 1,5, słyszałam, że portrafi się wspinać po ogrodzeniu, ale to jest wiadomość niesprawdzona. Barbie jest przyjazna i do ludzi i do innych psów, w każdym razie tak mi powiedziała na naszym pierwszym wspólnym spacerku, zresztą głównie zajmowała się sprawdzaniem zapaszków:lol: !
A oto Barbie:

Posted

Osiolek napisał(a):
Weterynarz schroniskowy czipuje. A jesli nie byly szczepione na wscieklizne - to tym lepiej, niech zaczipuje na moj koszt (ale poprosze o wylozenie), a zaszczepi na koszt schroniska, tylko Wy wezcie dokumentacje czipow

Haniu, postaramy się to jakoś zorganizować ;)

tanitka napisał(a):
a ŚMieszka jest jeszcze??:-o

Niestety! :placz: Wyciąga łapki przez kraty, pięknie się śmieje, kręci doopinką. Taka fajowa sunieczka :placz: Następnym razem musimy koniecznie ją wziąć na spacerek :roll:

Posted

W ciagu ostatnich paru tygodni zrobilam sie "oblatana w temacie" malych suczek w schroniskach - nie ma ich, sa tak chodliwe, ze natychmiast znikaja, bylam w kontakcie z wieloma schroniskami i wszedzie mowia to samo.
Dlaczego nie znikaja z Sochaczewa? Pewnie siedza gdzies z tylu i nikt do nich nie dociera? A moze by je wystawic na Allegro?
Rozmawialam z paniami dyrektor w Lodzi i w Bydgoszczy, obdzwanialam cala mase schronisk - mini-sunie dostaja domy pierwsze, pare tygodni po przyjsciu do schroniska.
Moze zrobic jakas szersza akcje dla nich? Bo mysle ze sama dogomania nie wystarczy.....
Aniu, dziekuje :-). Dorzuc jeszcze Smieszke, tak na wszelki wypadek. Ale moze najpierw sprobowac zrobic te akcje, a jak nie wyjdzie - to wtedy zaczipowac? Bo ja dzis nie mam zadnych chetnych, ale moze sie w miedzyczasie "wykluja" ;-)

Posted

małe suczki w Sochaczewie siedzą, bo kto je z tych okolic ma wziąć? tam idą psy do pilnowania gospodarstwa!
cały czas suczki są przez Markę promowane w Gazecie Wyborczej i na stronie internetowej i jakoś nie znikają szybko...:shake:

Posted

Hmmmmm....
A nie mozna by sprobowac przeniesc ich bardziej do przodu, bo z tego co pamietam to byly w boksach z tylu, a podobno ludzie czesto tam wogole nie zagladaja :-(

Posted

Małe suczki ostatnio przybyłe do schroniska:

Czarna mama z czarną córcią -

Mama (ok. 3 lata) mix rattlerka, ale ze ślicznie przedłużonym włosem, sympatyczniejszym niż rattlerkowy, charakterem. Mal utka choć przede wszystkim bardzo drobniutka - taka maleńka sarenka :)

I córcia (ok. 3-4 mies), też drobiuteńka, choć może urosnąć wyższa niż mama. Córcia niestety bardzo boi się ludzi - wymaga bardzo troskliwej opiekunki, absolutnie nie nadaje się jako pies dla dzieci! (będzie je gryzła ze strachu)

* * *
Jeden z boksów zamieszkała też śmieszna nieduża para -
Ruda suczka - taki troszkę większy pekińczyk
i jej mniejszy, ale za to jaki pocieszny kolega - Szczotek ;)
(psiak nie ma jednego oczka - musiał mieć usunięte, bo było w strasznym stanie, ale przez sierść nawet tego nie widać :))

Posted

Czy nie mozna poprosic weterynarza schroniskowego, zeby sterylizujac suczki od razu jej tatuowal? Moga to byc wewnetrzne numery, Bydgoszcz ma swoje wlasne, w stylu B353, ale to wystarczy przy ewentualnych adopcjach do Szwecji
(wiem bo wzielismy 3 pieski z bydgoskiego schroniska, tu jest ich droga do nowych wlascicieli :-) ):
http://web.mac.com/wientekm/iWeb/Hundens%20liv/Brando,%20Doda,%20Kajtek.html
Tylko szczepic trzeba by po sterylizacji, ale wydaje mi sie ze i tak tak robia.

Moze ktos by sie skontaktowal z dyrekcja schroniska i zaproponowal to?

Posted

Ja myślę, że w ogóle fajnie by bylo, gdyby systematycznie wszystkie psy były czipowane, i żeby była stworzona schroniskowa baza danych, za których udostenienie schronisko by dostawalo kasę (teraz jest wprowadzany jakiś międzynarodowy program, który by skupywał dane ze wszystkich baz (bo nawet w Polse jest ich kilka, i czasami bywa tak, że nawet gdy pies jest zaczipowany, to nie ma jego danych we wszystkich bazach)) i z czasem kasa by sie zwróciła, no ale najpierw trzeba trochę wyłożyć... Ponieważ wet schroniskowy ma czipiarkę (czy jak to się tam zwie ;)), myślę, że lepiej już zaiwestować w te czipy niż tatuaże.

Posted

Osiolek napisał(a):
Zgadzam sie - tylko w czipy trzeba inwestowac, a w tatuaze nie, sa za darmo, mozna skorzystac kiedy pies jest i tak uspiony.

popieram.
sliczne suńki do góry