brazowa1 Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 hehhehehe,DJ Felka,hehhehehehehhehehehehehe,dobre,dobre! Ona ma u Was ,jak w raju Quote
izabella_k Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 W raju to chyba nie bo Pan rozpycha się w nocy a Pani zabrania chowania resztek ucha lub kości w łóżku i tak dziwnie reagują na nowe pomysły Trufci :evil_lol: A po za tym to wszystko ok :lol: Quote
brazowa1 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Tak sobie myslę, ze jeżeli przejszła przez ten cały horror, aby potem ,w nagrode od losu, trafic do Was,to istnieje jakas sprawiedliwośc na świecie. Jest slicznie tłusciutka :) Quote
grzechu_k Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Znasz pewnie to: "Biorąc psa ze schroniska nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego psa" A co do tłuściutkiej to staramy się nie dopuścić do otyłości (dzięki Trufli ja też zrzuciłem od września kilka kilogramów) przez długie spacery, bieganie i jazdę na rowerze - oczywiście Felka nie jedzie tylko biegnie. Nasza poprzednia psa trochę się spasła, ale trudno odchudzić 18to letniego psa - teraz nie chcemy do tego dopuścić. Myślę, że nie jest gruba - waży 18,3kg, ma ładnie zarysowane mięśnie i wcięcie w "talii" :lol: Oczywiście w porównaniu z tym jak wyglądała na początku to przybrała dużo (ważyła 11kg). Quote
izabella_k Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Żeby nie było, żyjemy i mamy się bardzo dobrze A oto dowód Quote
izabella_k Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Moja słodycz nie zmieściła się więc doklejam W ogóle to wszystko ok. Trufla rozrabia jak mały diabeł, nie lubi psów szczekających, kocha wszystkie dzieci (leży kołami do góry i pozwala się głaskać) no i rośnie na szerokość :eviltong: Quote
brazowa1 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Niech rośnie,niech sobie odbije chude czasy! Quote
Betbet Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 ale ona ma fajny pomarszczony pysiaczek. zdjęcie z patykiem rewelaaa:D Ta łapusia podtrzymująca patyczek:D:D:D aaaaaa:) Quote
izabella_k Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Już mogę pisać, Trufelka miała ropomacicze. Wykryte w ciągu dwóch dni i już jest po sterylizacji, dzisiaj była operowana. Czuje się dobrze, obrzygała samochód, mnie, dywan w pokoju. Siku było dwa razy bez krewki. Uszy stoją i ona też. Jeszcze sobie trochę śpi ale nie za dużo. Quote
ania z poznania Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Biedna mała! Dobrze, że już po! Wymiziajcie ode mnie Trufelkę :) Quote
brazowa1 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 o matko! taka młoda sunia! Dobrze,że wykryliscie od razu,współczuje przezyć. Mam nadzieje,ze za pare dni bedzie zupełnie dobrze. Quote
izabella_k Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Dzisiaj już jest lepiej, nie wymiotuje, pije trochę wody i w nagrodę dostała łyżeczkę mokrej karmy, na razie śpi. Będzie dobrze bo wczoraj wychodząc z kliniki obszczekała czekające psy a dzisiaj jak przyszli znajomi to nawet obwarczała :eviltong: No i najważniejsze do chorej przyszli w odwiedziny osiedlowy Kubuś i najlepszy kolega Ramzesik. To są koledzy :lol: Dalsze relacje później Quote
izabella_k Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Druga łyżeczka karmy zjedzona- niestety dzisiaj ostatnia. Ramzesik powąchany, "do domu nie pójdę :angryy: chcę na dworze". Jak na razie to wszystko dobrze. W piątek jedziemy do weterynarza na kontrole. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie przespana, padam na pysk :sleeping: Quote
brazowa1 Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Faktycznie-dobrzy kumple :) serio sie wzruszyłam,ale tak na serio.Zdrowiej żabo. Quote
grzechu_k Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Ramzes vel Lisek całą noc dzisiaj siedział u nas po domem. Poszedł dopiero koło południa - pewnie zgłodniał. Kubuś był tylko raz na początku, więc widać kto jest lepszym kolegą. Trufelka odsypia. Dzisiaj zjadła już więcej, czuje się dobrze, tylko chodzi jeszcze dosyć wolno i ostrożnie. Będzie dobrze :multi: Quote
izabella_k Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Jak na razie to Truliś śpi dużą część dnia. Wet dał jej antybiotyk, ranka jest sucha i nic z niej nie leci. Zaczyna jeść więcej, schudła bardzo ale odbijemy to sobie. :cool3: Czekamy i obserwujemy, będzie dobrze. Ramzes idzie do domku tylko na jedzenie i wraca do nas. Wierny przyjaciel :lol: Quote
brazowa1 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 dobrze,ze miała troche ciałka,to miała z czego zrzucić. Quote
izabella_k Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Już jest dobrze, mała bawi się, biega po dworze i wreszcie jest normalną Truflą. Monitoruje podwórko z okna, psoci i w ogóle jest ok :multi: Jutro jedziemy znowu na wizytę zobaczyć szewki itd. Quote
brazowa1 Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Ufffffffffffffffff,jednak sterylka w młodym wieku,to jest to,zanim sie człowiek zdązy porządnie zamartwić,pies już zapomina o bólu. Quote
izabella_k Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Trochę zaniedbaliśmy wątek ale jakoś nie ma czasu odkąd zrobiło się ciepło i Trufla wydobrzała po operacji, nadrabiam (niestety robione komórką) :loveu: :loveu::loveu::loveu: nowy kolega :eviltong: Quote
izabella_k Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 I jeszcze wybryki we wodzie :evil_lol: Ma swoją wanienkę w której się kąpie, parę razy próbowała w basenie ale coś nie wychodzi, boi się go. Basen nie jest głęboki i potrafi sama wyjść. Quote
Ati Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 a co to za nowy kolega kolorystyka podobna co to za rasowosc;) jaka trufla ,,zakochana";) Quote
Recommended Posts