Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas psie upodobanie do rytuałów doprowadziło do tego, że jak słychać muzykę na koniec serialu to śpiący pies się zrywa i leci do drzwi, bo wie że idziemy z chwilę na spacerek. Chyba wszystkie zwierzęta tak mają :-)

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fince nie powinny przeszkadzać spacery o różnych porach,ale pozwól,że dam Ci pewną radę.
Jeżeli np.będziesz chciała sobie odespać rano to musisz z nią wyjść wieczorkiem najpóźniej jak się da (np.ok 23),a potem spokojnie o tej 9,10.Chodzi mi o to,żeby sunia nie miała np.16h bez spaceru.
Ja także mam ochotę czasem pospać jeżeli nadarzy mi się taka okazja,więc po prostu wieczorny spacer jest bardzo późny,a ranny ok.9,10.
Ważne żeby się nie męczyła "trzymając" siku lub kooopkę nie wiadomo ile.My możemy do toalety pójść w każdej chwili,a pies nie-zapewne rozumiecie o co mi chodzi.
Jestem zdania,że wszystko da się pogodzić ze sobą,ale trzeba to robić z głową;)

Posted

a ja mam takie troszke inne pytanko, gdzie mogę obejrzeć Finkę? bo bardzo mnie interesuje, jak wyglada to cudeńko :)

edit: ale ze mnie gapa :-o Finka jest cudnaaaa :) 3mam kciuki żeby jej się udało!!

i pochwalę się wam chociaż tutaj nie powinnam-wczoraj udało mi się znaleść dom dla suńki z ulicy, ok. roczne cudeńko, które powinno ważyć myślę ok.8-10 kg, a wczoraj ważyła ok. 3,5...

Posted

mi tez się wydaje, że jak pies się nauczy, że o róznych porach wychodzi to nie będzie problemu, tylko tak jak pisze Avilia - żeby odstepy niebyły jakieś strasznie długie. Moja suczka tak wychodziła przez 17 lat i chyba nie przeszkadzało jej to!!! a co rannych spacerów - jak wracałam z nocki to musiałam ja obudzić!! wziąśc na ręce i łaskawie wtedy - juz na korytarzu szła z obrażoną miną, że ją zrywam w środku nocy!!

A ty sie pochwalę - jak wcześniej pisałam, zastanawiałam sie na suczką ze schroniska i ......................... juz jest u mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na wątku innego psa z gorzowskiego schronu zdjęcia w nowym domu - jakby ktoś chciał http://www.dogomania.pl/threads/190735-Pomóżcie-proszę-by-Bruno-mial-szanse-na-inna-perspektywę-niż-dożywocie-w-schronisku!/page35

Ja po wielu wątpliwościach - teraz nie żałuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Jasza napisał(a):
Kajusza - czekałam na te wieści!

dzieki!!!

Nija - mam nadzieje, że niedługo tez będziesz taka szczęsliwa jak ja :-) no może, niekoniecznie wstając o 7, ale mam nadzieje, że Wega niedługo zrozumie, że wstajemy trochę później :evil_lol:

Posted

kajusza, słodka ta Twoja psinka :) i widać, że lubi wygody :razz:
ja też chciałam psiaka tych rozmiarów, ale podobnie jak nija mam warunki tylko dla 5 kilowego stworka :eviltong:

a mogę wiedzieć kiedy wizyta przedadopcyjna i (trzymam kciuki) adopcja Finki? ;)

Posted

widziałam jej śliczne zdjęcia :))
szkoda,ze rozmowa moze byc tylko w weekendy,bo teraz bede w Lublinie dopiero w niedziele wieczorem,wiec trzeba czekac do nastepnej niedzieli :( Bico niestety nie moze w ciagu tygodnia.

Posted

już jutro środa :)
z niecierpliwością czekam na wiadomości!! oby pozytywne!!
jakoś ujęła mnie ta psinka za serce i mam nadzieję, że szczęście się do niej uśmiechnie :)
i do Ciebie, nija też :)