malawaszka Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 boszz Fix tymi oczyskami strzela prosto w serce :lol: Quote
Saththa Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 [quote name='JankaBezZiemii']piękni są :loveu: brakuje Ci do kompletu łaciatego krówka ;) Dzieki ;) I nie dziękuję za 3 psa podziekuję. Przynajmniej do czasu jak Fix nie ebdzie miał 135 lat i się nie uspokoi :lol: [quote name='zerduszko']Alez oni maja spojrzenia :loveu: A Fixo szczególnie :loveu: o fakt to fakt ;) CZasami mam wrazenie ze mają konkurs który na mnie popatrzy bardziej :lol: [quote name='wilczy zew']Widzialam,obroze ladne ale tamte ladniejsze. A Tazzikowy batman najladniejszy. Jeszcze mmay błękitną;) Ale to na okazję :) [quote name='ania0112']jak zwykle oh i ah;) tradycji nie mozesz zmienić! jak zmienisz na inny dzien tygodnia to w tygodniu będziesz mieć presję więc zostań przy niedzieli :lol: Dzien tygodnia moze zostać:D zmienie czestotliwość :razz: [quote name='malawaszka']boszz Fix tymi oczyskami strzela prosto w serce :lol: Ano menda Jedna :lol: A taka Cholera z niego :) Quote
Saththa Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 [quote name='wilczy zew']Poka blekitna,poka. proszz Quote
Saththa Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 wilczy zew napisał(a):Na psieeeeeeee.... A to trzeba było od razu ;) na psie beda jak będa :) Quote
wilczy zew Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Saththa napisał(a):A to trzeba było od razu ;) na psie beda jak będa :) :eviltong: Quote
malawaszka Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 fajowa ta obroża! różne kolor bym chciała i różne psy które moglyby to nosić - czarne psy :D Quote
Saththa Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 malawaszka napisał(a):fajowa ta obroża! różne kolor bym chciała i różne psy które moglyby to nosić - czarne psy :D no wąłsnie ejszcze zielona była taka cudna.... a to rpzez różowa Dumki :lol: Quote
weszka Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Mistrzowie spojrzeń :loveu: Choć Tazz to czasem też wygląda jakby miał presję pozowania hihi Quote
Saththa Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 weszka napisał(a):Mistrzowie spojrzeń :loveu: Choć Tazz to czasem też wygląda jakby miał presję pozowania hihi Bo ja mu każe bo przeciez jemu zdjecie zrobić to z cudem graniczy jakimś :lol: Quote
wilczy zew Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 AnkaG napisał(a):Janiołki :) PS dalej nie palę ... Brawo,brawo :multi: Quote
Saththa Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 AnkaG napisał(a):Janiołki :) PS dalej nie palę ... TYlko tak wyglądają :lol: PS- SUPER ):) Uffffffff a my z zFixem włąsnie ze szkolenia wrócilismy ehhhhhhh Quote
zerduszko Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Co tak o Fixie mówią? Beda z niego psy? ;) Quote
Saththa Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 wilczy zew napisał(a):Jak idzie Fixowi? to zalezy... Zasadniczo idzie mu dobrze posłuszeństwo. Ale egzystencja obok innych psów gorzej. Dopóki ejszcze nie podejda za blisko w momencie jak je- a Fix je cały czas bo chodze z drewniana łyzką i serkiem smietankowym aby cały czas lizał, bo zucie smaka go pobudzało...- wiec w momencie jak je a przy np zostawaniu i obchdozeniu przez obcego psa, mimo próśb moich i szkoleniowca nie każdy przyjmuje do wiadomosci ze prosmy aby przechodzili psem na zewnątrz... to Fixowi sie zdarza tak wystartować z warczeniem, broni jedzenia... dziś np Pan na przypomnienie stwierdził ze on to tak specjalnie... jego psiak zasadniczo po nas deptał :roll: Na szczescie Idefix jest najmniejszy więc nikt się nie boi ze on zrobi krzywde jakąs podczas tego startowania z zebami... bo on zasadniczo osstrasza a nie gryzie, więcej hałasu no i ja też stoje na smyczy ehhhh Zasadncizo chodzi ładnie, z zostawaniem miał dzisiaj lekki problem jakoś nie wiem dlaczego. W przerwach puszczony bez smyczy, inne psy się bawią to chowa się za mną, ewentualnie próbuje na mnie wejść. ja łaże cały czas wród innych psów, najgorzej ze idzie idealnie za mną i nie widze go musze się dośc mocno wykręcić aby go dojrzec. CZasem mu odbije i podbiega z warczeniem do jakiegos psa ale zasadniczo bez problemu idzie go odwołać... Dziś się sciał- trochę na to pozwoliłyśmy- z suczką szkoleniowca to później bez problemu dalej wokół niej biegał no i nie dramatyzował. otrzepał sie i dalej za nia biegał. Nie wiem czemu ma zaburzone odbieranie innych psów, nie wie jak ma się zachować... tj nie wiem czy za wczesnie go od matki zabrali czy cos :roll: bo w końcu z Tazzem jakoś zyja heh no to tak sobie radzimy włąsnie na fefdziesiąt babka wróżyła Diana mówi, ze jest super psiak ale bardzo nerwowy. Od hmmm dwóch tygodni dostaje L-Tryptofan ehhh Biedny ten mój piesek :( Quote
wilczy zew Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Calkiem prawdopodobne,ze zostal zabrany za wczesnie od matki. Z Tazzikiem zyje,bo nauczyl sie go ''na pamiec'' a obcy to nieznany. Mojej mamy Smoluś taki byl. Nie rozumiem tej niesubordynacji wlascicieli szkolonych psów :angryy: Quote
Saththa Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 wilczy zew napisał(a): Nie rozumiem tej niesubordynacji wlascicieli szkolonych psów :angryy: No cóż, ludzie tacy sa nic nie poradzisz... Ale ja dla własnego spokoju lazłabym tak aby obcy pies nie startował do mojego heh Jak był pies który startował do Tazza to lazłam tak aby nie prowokowac ataku na nas no ale cóż :niewiem: Quote
zerduszko Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 To on widzę jak mój Bolto, nerwowy :p Najlepsze jest to jak on się drze na jakieś psy, które np. bawią się ze sobą i jak się skapuje, ze nikt nie zwraca na neigo uwagi, to się zaczyna rozglądać i cobytu... i sruuu do mamy :lol: Quote
Saththa Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 zerduszko napisał(a):To on widzę jak mój Bolto, nerwowy :p Najlepsze jest to jak on się drze na jakieś psy, które np. bawią się ze sobą i jak się skapuje, ze nikt nie zwraca na neigo uwagi, to się zaczyna rozglądać i cobytu... i sruuu do mamy :lol: Hahah dobry :) Quote
AnkaG Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Moja Nusia (10,5 roczku) też taki nerwus - teraz ma cieczkę i dalej drze koparę i startuje z zębami do psów. A Keysi (14 lat) tylko patrzy co by tu bzyknąć. Quote
Saththa Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 AnkaG napisał(a):Moja Nusia (10,5 roczku) też taki nerwus - teraz ma cieczkę i dalej drze koparę i startuje z zębami do psów. A Keysi (14 lat) tylko patrzy co by tu bzyknąć. weźźźźźź mam nadzieje ze mu z wiekiem przejdzie... chociaz w sumie to facet a nie baba :lol: Quote
ulana Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Mordki niedzielne śliczniaste. :) Ładnie chłopaki w tych nowych obrożach wyglądają. I niebieska też ładniutka. Dla którego ona? Fajnie, że z Fixiem chodzisz na szkolenie. Może jakoś się nastawi na odbieranie psów. Tylko potem konsekwencji trzeba, żeby nie zaprzepaścić nauki. ;) Co to L-Tryptofan? Na uspokojenie? ehhh Biedny ten mój piesek Ehhh szczęściarz raczej :) A propos szkolenia - marzy mi się nauczenie Zibiego aportowania. Ale to jakiś niedościgniony kosmos mi się wydaje, skoro najlepszą zabawą jest uciekanie z właśnie złapaną rzutką ewentualnie położenie jej na metr ode mnie i czekanie czy podejdę z miną zawadiacką. Ja w ogóle a nim nie mogę nadążyć. Mam wrażenie, że on dobrze zna to wszystko co go uczyliśmy, ale robi... na właśnie... kiedy chce? Gałgan jeden. Quote
Recommended Posts