Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
szczęściara znaczy się u weta często nie bywałaś :) i niech tak zostanie :kciuki:

zmieniłam weta :shake: u tego byłam drugi raz.

A u poprzedniego bywałam często :) Tazz jak nie oczy to jajka, uszy żyganko, drapanko....sraczka itd

Posted

[quote name='Saththa']zmieniłam weta :shake: u tego byłam drugi raz.

A u poprzedniego bywałam często :) Tazz jak nie oczy to jajka, uszy żyganko, drapanko....sraczka itd

przecież mu wyciełaś :-o

Posted

wilczy zew napisał(a):
przecież mu wyciełaś :-o

no tak. ale jak pisałam tazzman źle zniósł kastrację 3 tygodnie mieliśmy wyjęte z życiorysu :shake: zapalenia, krwiaki cuda niewidy do tego ruch ograniczony do minimum siku i kupka i do domu....

Ojjjjj chciałam go zabić abo akurat miałam ostateczn ytermin na prace mgr do oddania Aaaaaaaaa ten mnie zmuszał cały czas do wstawania ( wykopać się spod laptopa, książek, notatek itd) bo m iskarpetki wyciągał z szuflady ;) MASAKRA. ja nie wiem jak ja te prace napisałam heheh

Posted

Saththa napisał(a):
zmieniłam weta :shake: u tego byłam drugi raz.

aaa no to trafiłam jak kulą w płot, jakoś nie zakodowałam że wcześniej mu coś było :splat:

Posted

malawaszka napisał(a):
aaa no to trafiłam jak kulą w płot, jakoś nie zakodowałam że wcześniej mu coś było :splat:

Po stokroć wolałabym abyś miała rację;)

Posted

[quote name='wilczy zew']a mówią,że z rodowodem to zdrowe

to nie jest pochwała pseudo

No wiesz nawet w królewskich rodzinach zdarzają się chorzy ludzie :)
Rodowód to nie jest gwarancja zdrowia :roll:

Posted

Saththa napisał(a):
Bylismy, Tazzio był grzeczny:) Pobrana krew do badań. Pani Doktor poprosiła koleżankę o pomoc ale zanim ta przyszła to my juz byłysmy w tracie;) Tazz bez problemu dał sobie zawiozac coś na łapie, złapac za łapę i wbic igłę;) Raz tylko schował do mnie głowę jak dziecko jak nie chce patrzyc na igłę rane;) Smieszny:)

Wyniki piatek/poniedziałek ehhh

No, to czekani teraz. Dla mnie to zawsze najgorsze.
Tazzio rozczulający malec w tym Twoim opisie. :)

wilczy zew napisał(a):
a mówią,że z rodowodem to zdrowe

Ha, ha. Uśmiałam się z tego dowcipu. :)

Posted

ulana napisał(a):
No, to czekani teraz. Dla mnie to zawsze najgorsze.
Tazzio rozczulający malec w tym Twoim opisie. :)

jak chce to potafi być tak rozczulający ze się rozpływam;)

Ale Fakt jest faktem ze Pani doktor spodziewała sie kłopotów bo już w trakcie pobierania przyszła recepcjonistka do pomocy:) A doktor sie smiała ze się nie spodziewała ze tak łatwo pojdzie;) i ze pomocy nie potrzebuje;)

Wszak jak się Doktor czołgała pod tazzem sprawdzając mu skóre dosłownie wszędzie to tez problemu nie bylo;)

Posted

malawaszka napisał(a):
łee czemu tak długo musimy czekać na wyniki????

Bo wysyłają wyniki do godziny 14. a wczoraj bylismy po 17.

Musza dojechac do Berlina, laboratorium musi sie ogarnac i albo piatek/ sobota sie wyrobią a jak nie to w poniedziałek... no takie zycie... wszak jak poczytałam to duzo rzeczy mi sie ułożyło, nawet biora "zasugerowanie się" i fakt ze takie rzeczy się zdarzaja zdrowotne co to wyglądają jak objaw a ojawem tego nie śa.

Posted

Wy jakies specjalistyczne te badania robiliscie ?
Byłam o 8 z Alice wzieli krew na morfologie i biochemie z profilem wątrobowym, trzustkowym,nerkowym i cos tam jeszcze i tez czekamy... mają byc wyniki po 15

i jeszcze mam im kupe z trzech dni przyniesc buhahaha gdzie ja to mam trzymac przez te trzy dni ? :evil_lol:

Posted

Saththa napisał(a):
No wiesz nawet w królewskich rodzinach zdarzają się chorzy ludzie :)

W królewskich bardziej chorowali, głównie ze wzgl. na bliskie pokrewieństwo.

Przez Ciebie prawie nakarmiłam kota! A za wyniki kciukam :)

Posted

zerduszko napisał(a):
W królewskich bardziej chorowali, głównie ze wzgl. na bliskie pokrewieństwo.

Przez Ciebie prawie nakarmiłam kota! A za wyniki kciukam :)

Dobrze ze nie nakarmiłaś;) ale nie rozumiem dlaczego przeze mnie;)

malawaszka napisał(a):
inbredowali się :D

A noooom. Wszak w niektórych hodowlach to sie nadal imbredują...

Posted

[quote name='Doginka']Gordon jest z takiego krycia, a w sumie jest okazem zdrowia;-)[/QUOTE]

A pozostałe rodzeństwo i potomkowie?:)

Jak ma coś wyleżć to i tak wylezie :) Tazz ma te uszy i oczy chore i tyle :)

Posted

[quote name='zerduszko']Aż tyle :shake:[/QUOTE]

no tak. Gałkę ma cofniętą po dziadku;) A uszy bo zawsze kopiowali :lol:

Nie chciałabym zrzucac tego na imbred bo nie wiem. Nie zapędzałam się w drzewo zeby zobaczyc co i jak. Musze to zaakceptowac i Kochac dalej;)

Posted

[quote name='Saththa']A pozostałe rodzeństwo i potomkowie?:)
...[/QUOTE]
Z tego co wiem, to z tej pięknej lini sznaucerów po WHY NOT-cie został już tylko Gordon;-)W lipcu skończy 10 lat i jak na razie to z chorób miał tylko wirusówki łapane na spacerkach, albo zapalenie żołądka po zjedzeniu jakiegoś świństwa.
Był niedawno przebadany dokładnie - zostało już tylko badanie serca - i jest super hiper:multi:Zęby ma wszystkie, brak oznak starzenia, organy jak u młodego psa (prostata jak ta lala), nerki, wątroba, trzustka super, oczy jak u młodzika, wigor jak u dwulatka:lol:CHYBA GO SKLONUJĘ!!!:-)
A dzieci Gordonka, te z którymi mam styczność - pielęgnuje ich sierść - są super zdrowe, jak tatuś - najstarsza córka ma już prawie 8 lat:lol:

Posted

[quote name='Saththa']no tak. Gałkę ma cofniętą po dziadku A uszy bo zawsze kopiowali

Nie chciałabym zrzucac tego na imbred bo nie wiem. Nie zapędzałam się w drzewo zeby zobaczyc co i jak. Musze to zaakceptowac i Kochac dalej
Niestety nie wszyscy to zaakceptują, psów tylko szkoda. Niebawem kundle i psueduchy będą szły za taką kasę, jak rasowe teraz. Po co ja Lizusa macicy pozbawiłam? :grab: A ona taka chętna :diabloti: