Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='M@d']Trzymamy z całą bandą kciuki i ... wilcze pazury za Tazzika!
BTW - Nie mogę się zorientować, czy drugie USG robiłaś w innym miejscu?
Bo jak w tym samym, to może idź gdzie indziej. Mnie z moim własnym USG zaprzyjaźniony lekarz wygonił do innej lecznicy abym powtórzył, a co powiedział o tym co przyniosłem, to nawet powtarzać nie chcę, :D[/QUOTE]

Dziś robiliśmy drugie USG w tym samym miejscu. Ale było ono tylko kontrolne,wczoraj bardzo zle wygladał zoladek i dzis to było tylko takie kontrolne obejrzenie. Mam teorie ze wczoraj po prostu Tazzman był w bardzo duzym stresie, lezał na tym stole i cały się drząsł, mimo, ze leżał grzecznie. dzis na stojąco doktor patrzył na zoladek i Tazz nawet nie drgnał;)Wiec raczej nie chodziło o jakość co o kontrole dziś zoładka:)

Posted

no i kurna jak zwykle nic nie wiem...

a wogóle to jest kolejny wątek na który wchodze celem nadrobienia i dowiaduje sie o chorobie psa!!! najpierw Mordziasta, potem u Zerduszko, teraz tu ...

ale skoro już jestem, to powiem co mam do powiedzenia, żeby nie było, że nie nadrobiłam

[quote name='Saththa']Tazz jak nie oczy to jajka, uszy żyganko, drapanko....sraczka itd[/QUOTE]

jakie kutwa "jajka" jak on bezjajeczny?!

[quote name='Natula']Sam w sobie inbred nie jest zły (...) [/QUOTE]

... ale jest niebezpieczny. "Inbred" to temat rzeka, każdy na jego temat swoje zdanie ma, ja także. Rozwinąc kiedyś mogę, owszem, ale nie tu i nie teraz.

Jedno tylko powiem - ku zastanowieniu. Powala mnie argument wielokrotnie powtarzany przez wiele osób, rzekomo na korzyśc psów rodowodowych, a ściśle związany z inbredowaniem właśnie... "jak kupujesz psa z rodowodem masz pewność że brat nie pokrył własnej siostry, a jak bierzesz kundla z ulicy może sie tak zdarzyć"...

[quote name='Saththa']ambi mi mówi zawsze ze tak rpzy 6 roku dopiero z górki bedzie;)[/QUOTE]

prawie przegapiłam bo mi pierwszą literke urżłaś :razz:, nie przy 6 roku Ci mówie tylko przy 4!

I trzymam kciuki za Tazziora!!! a Ty masz kreche jak stąd do Tokio!

Posted

[quote name='jambi']no i kurna jak zwykle nic nie wiem...

Się nie dowiedza to sie nie wie :lol:
a wogóle to jest kolejny wątek na który wchodze celem nadrobienia i dowiaduje sie o chorobie psa!!! najpierw Mordziasta, potem u Zerduszko, teraz tu ...

ale skoro już jestem, to powiem co mam do powiedzenia, żeby nie było, że nie nadrobiłam

Mów mów ja bardzo lubię Cię czytać :)

jakie kutwa "jajka" jak on bezjajeczny?!

Noooo ale jak go już pozbawili to rpzez 3 tyg mu sie babrały :lol:

... ale jest niebezpieczny. "Inbred" to temat rzeka, każdy na jego temat swoje zdanie ma, ja także. Rozwinąc kiedyś mogę, owszem, ale nie tu i nie teraz.

Ja chętnie poczytam :lol:
Jedno tylko powiem - ku zastanowieniu. Powala mnie argument wielokrotnie powtarzany przez wiele osób, rzekomo na korzyśc psów rodowodowych, a ściśle związany z inbredowaniem właśnie... "jak kupujesz psa z rodowodem masz pewność że brat nie pokrył własnej siostry, a jak bierzesz kundla z ulicy może sie tak zdarzyć"...

Ekhem no tak :roll:

Zamieszczone przez Saththa
ambi mi mówi zawsze ze tak rpzy 6 roku dopiero z górki bedzie;-)

prawie przegapiłam bo mi pierwszą literke urżłaś :razz:, nie przy 6 roku Ci mówie tylko przy 4!

Przepraszam :) O jezu przy 4... to już niedługo;)

I trzymam kciuki za Tazziora!!! a Ty masz kreche jak stąd do Tokio!

Ja mam krechę??? Jaaaaaaaaa?

Posted

noooo! Ty masz kreche, Ty!

za:
1. nie telefonowanie
2. nie kontaktowanie
3. nie informowanie
4. nie wyżalanie

mniej więcej za tyle

:eviltong:

o inbredzie to ja Ci moge długo, ale to nie jest śmieszny temat, dość poważny raczej, wielowątkowy, nieco zagmatwany i niestety z domieszką horroru, thrillera i sciense-fiction. No jak wszędzie, niewykluczone że i element komediowy może się przyplątać, ale to raczej taki melodramat

ale jak widze udało mi się Cię ucieszyć? .. no, doczekałaś się - magiczne 4 lata już niedługo ;)

Posted

[quote name='jambi']noooo! Ty masz kreche, Ty!

za:
1. nie telefonowanie
2. nie kontaktowanie
3. nie informowanie
4. nie wyżalanie

mniej więcej za tyle

:eviltong:
[/QUOTE]

Nooo to w sumie jedna pozycja z tego wszystkiego. Miała zrobic i wiecej ale najpierw niechże mi powiedzą co się dzieje :mdleje: bo na razie to ja polowe pensji władowałam w ciągu 2 tygodni heh i nadal w sumie za duzo nie wiem :(

To nie musi być smeiszny temat. dla Ciebie wytaczy temat p oprostu

Posted

sie pomyśli, się zobaczy...

a swoją drogą, zauważyłaś jaki piękny post napisałaś? nie chodzi mi o merytoryczną stronę lecz o numer posta : 5555 :)

Posted

[quote name='jambi']o inbredzie to ja Ci moge długo, ale to nie jest śmieszny temat, dość poważny raczej, wielowątkowy, nieco zagmatwany i niestety z domieszką horroru, thrillera i sciense-fiction. No jak wszędzie, niewykluczone że i element komediowy może się przyplątać, ale to raczej taki melodramat

Jambi,jak ja lubię Cię czytać :loveu:

pisz,ja ogólnie też jestem przeciw

Posted

[quote name='wilczy zew']Jambi,jak ja lubię Cię czytać :loveu:

pisz,ja ogólnie też jestem przeciw

No jambi nawet pisząc o tym jakby sie o czyms pisało rzuca na kolana;)

Posted

ej no weście bez jaj! na jakie kolana? daawno nic nie napisałam :shake: ... co prawda teraz mi sie kroi "coś" napisać na prośbe znajomej ... ale kurde jaki temat! :cool3: ... zupy...

a wilczy zew - skąd wiesz że jestem przeciw? :cool3:

Posted

[quote name='jambi']ależ! przeciez ja napisałam tylko: " "Inbred" to temat rzeka, każdy na jego temat swoje zdanie ma, ja także. " :grins:[/QUOTE]

a nie bo napisałaś też: "... ale jest niebezpieczny" :cool3: i o tej pewności, że brat siostry nie pokrył - no z tego już całkiem wynika, że miłośnikiem chowu wsobnego nie jesteś :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']a nie bo napisałaś też: "... ale jest niebezpieczny" :cool3: i o tej pewności, że brat siostry nie pokrył - no z tego już całkiem wynika, że miłośnikiem chowu wsobnego nie jesteś :lol:[/QUOTE]

brawo,polać Ci

Posted

[quote name='malawaszka']a nie bo napisałaś też: "... ale jest niebezpieczny" :cool3: i o tej pewności, że brat siostry nie pokrył - no z tego już całkiem wynika, że miłośnikiem chowu wsobnego nie jesteś :lol:[/QUOTE]

no, rozgryzłaś mnie :p

nie jestem

a o tym bracie i siostrze pisałam tylko tak, bo akurat mnie ten argument śmieszy - tzn. wielokrotnie słyszałam go z ust hodowców, jako argument na kupowanie psów tylko rodowodowych, gdzie wszystko jest czarno na białym, w opozycji do psów bezpapierowych gdzie własnie "nigdy nie masz pewności czy szczeniaki nie są z rodziców blisko spokrewnionych" ... zważywszy na to, że wielokrotnie także widziałam rodowody psiaków gdzie jasno stało, że rodzice są rodzeństwem, półrodzeństwem tudzież był to związek matka/syn, ojciec/córka - zwyczajnie mnie to śmieszy i wydaje mi się słabym argumentem akurat na korzyść "rodowodowców"

Posted

minie, minie... jasne, że minie :p

[quote name='wilczy zew']nie poznaję Jambi,taka krótka wypowiedź :lol:[/QUOTE]

wszak to było tylko nawiązanie do wcześniejszego!

gdybym chciała całościowo o inbredzie napisać, to by mi jednak nieco więcej niż 4 linijki wyszły ;)

Posted

ej, dajcie zyć! dopiero co napisałam epistołe z deską klozetową w tle a Wy już mnie o ten inbred molestujecie... a jeszcze nawet zup nie tknęłam... znaczy nie przeczę, zdecydowanie bardziej wolałabym inbred niz zupy, ale póki co ani jedno ani drugie ;)

ogólnie to mi sie chwilowo nie chce, wogóle dzisiaj mi sie niewiele chce... jakiś taki zapał mam , że co chwila na dogo zaglądam - mimo, że ostatnio raczej nieczęsto bywałam...

Saththa, a jak tam młody? lepiej mu już? ja sie musze wybrać do weterynarza, zdaje sie na całą serie badań ale jakoś tak się wzdragam niestety...

Posted

[quote name='jambi']
ogólnie to mi sie chwilowo nie chce, wogóle dzisiaj mi sie niewiele chce... jakiś taki zapał mam , że co chwila na dogo zaglądam - mimo, że ostatnio raczej nieczęsto bywałam...

[/QUOTE]

Się steskniłaś za Dogo i tyle;)

[quote name='ulana']No to pisz, pisz. Ja też chętnie poczytam. :smile:

Saththa - to do kiedy masz tak czekać?[/QUOTE]

a Tazzman ogólnie zle sie nie czuje jest taki jak zawsze :roll:

w czwartek pobrana krew już chyba na wsyztsko :mdleje: czekam do jutra na wyniki

Posted

[quote name='AnkaG']Oj oj znalazłam Tazzmana - chciałam zobaczyć kolegę szczeciniaka a tu takie info...[/QUOTE]

Się witamy ;) A no czas nie teges najlepszy aleeeee ufam ze jestesmy na najlepszej drodze do opanowania ;)