Saththa Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 [quote name='M@d']Trzymamy z całą bandą kciuki i ... wilcze pazury za Tazzika! BTW - Nie mogę się zorientować, czy drugie USG robiłaś w innym miejscu? Bo jak w tym samym, to może idź gdzie indziej. Mnie z moim własnym USG zaprzyjaźniony lekarz wygonił do innej lecznicy abym powtórzył, a co powiedział o tym co przyniosłem, to nawet powtarzać nie chcę, :D[/QUOTE] Dziś robiliśmy drugie USG w tym samym miejscu. Ale było ono tylko kontrolne,wczoraj bardzo zle wygladał zoladek i dzis to było tylko takie kontrolne obejrzenie. Mam teorie ze wczoraj po prostu Tazzman był w bardzo duzym stresie, lezał na tym stole i cały się drząsł, mimo, ze leżał grzecznie. dzis na stojąco doktor patrzył na zoladek i Tazz nawet nie drgnał;)Wiec raczej nie chodziło o jakość co o kontrole dziś zoładka:) Quote
jambi Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 no i kurna jak zwykle nic nie wiem... a wogóle to jest kolejny wątek na który wchodze celem nadrobienia i dowiaduje sie o chorobie psa!!! najpierw Mordziasta, potem u Zerduszko, teraz tu ... ale skoro już jestem, to powiem co mam do powiedzenia, żeby nie było, że nie nadrobiłam [quote name='Saththa']Tazz jak nie oczy to jajka, uszy żyganko, drapanko....sraczka itd[/QUOTE] jakie kutwa "jajka" jak on bezjajeczny?! [quote name='Natula']Sam w sobie inbred nie jest zły (...) [/QUOTE] ... ale jest niebezpieczny. "Inbred" to temat rzeka, każdy na jego temat swoje zdanie ma, ja także. Rozwinąc kiedyś mogę, owszem, ale nie tu i nie teraz. Jedno tylko powiem - ku zastanowieniu. Powala mnie argument wielokrotnie powtarzany przez wiele osób, rzekomo na korzyśc psów rodowodowych, a ściśle związany z inbredowaniem właśnie... "jak kupujesz psa z rodowodem masz pewność że brat nie pokrył własnej siostry, a jak bierzesz kundla z ulicy może sie tak zdarzyć"... [quote name='Saththa']ambi mi mówi zawsze ze tak rpzy 6 roku dopiero z górki bedzie;)[/QUOTE] prawie przegapiłam bo mi pierwszą literke urżłaś :razz:, nie przy 6 roku Ci mówie tylko przy 4! I trzymam kciuki za Tazziora!!! a Ty masz kreche jak stąd do Tokio! Quote
Saththa Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='jambi']no i kurna jak zwykle nic nie wiem... Się nie dowiedza to sie nie wie :lol: a wogóle to jest kolejny wątek na który wchodze celem nadrobienia i dowiaduje sie o chorobie psa!!! najpierw Mordziasta, potem u Zerduszko, teraz tu ... ale skoro już jestem, to powiem co mam do powiedzenia, żeby nie było, że nie nadrobiłam Mów mów ja bardzo lubię Cię czytać :) jakie kutwa "jajka" jak on bezjajeczny?! Noooo ale jak go już pozbawili to rpzez 3 tyg mu sie babrały :lol: ... ale jest niebezpieczny. "Inbred" to temat rzeka, każdy na jego temat swoje zdanie ma, ja także. Rozwinąc kiedyś mogę, owszem, ale nie tu i nie teraz. Ja chętnie poczytam :lol: Jedno tylko powiem - ku zastanowieniu. Powala mnie argument wielokrotnie powtarzany przez wiele osób, rzekomo na korzyśc psów rodowodowych, a ściśle związany z inbredowaniem właśnie... "jak kupujesz psa z rodowodem masz pewność że brat nie pokrył własnej siostry, a jak bierzesz kundla z ulicy może sie tak zdarzyć"... Ekhem no tak :roll: Zamieszczone przez Saththa ambi mi mówi zawsze ze tak rpzy 6 roku dopiero z górki bedzie;-) prawie przegapiłam bo mi pierwszą literke urżłaś :razz:, nie przy 6 roku Ci mówie tylko przy 4! Przepraszam :) O jezu przy 4... to już niedługo;) I trzymam kciuki za Tazziora!!! a Ty masz kreche jak stąd do Tokio! Ja mam krechę??? Jaaaaaaaaa? Quote
jambi Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 noooo! Ty masz kreche, Ty! za: 1. nie telefonowanie 2. nie kontaktowanie 3. nie informowanie 4. nie wyżalanie mniej więcej za tyle :eviltong: o inbredzie to ja Ci moge długo, ale to nie jest śmieszny temat, dość poważny raczej, wielowątkowy, nieco zagmatwany i niestety z domieszką horroru, thrillera i sciense-fiction. No jak wszędzie, niewykluczone że i element komediowy może się przyplątać, ale to raczej taki melodramat ale jak widze udało mi się Cię ucieszyć? .. no, doczekałaś się - magiczne 4 lata już niedługo ;) Quote
Saththa Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='jambi']noooo! Ty masz kreche, Ty! za: 1. nie telefonowanie 2. nie kontaktowanie 3. nie informowanie 4. nie wyżalanie mniej więcej za tyle :eviltong: [/QUOTE] Nooo to w sumie jedna pozycja z tego wszystkiego. Miała zrobic i wiecej ale najpierw niechże mi powiedzą co się dzieje :mdleje: bo na razie to ja polowe pensji władowałam w ciągu 2 tygodni heh i nadal w sumie za duzo nie wiem :( To nie musi być smeiszny temat. dla Ciebie wytaczy temat p oprostu Quote
jambi Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 sie pomyśli, się zobaczy... a swoją drogą, zauważyłaś jaki piękny post napisałaś? nie chodzi mi o merytoryczną stronę lecz o numer posta : 5555 :) Quote
wilczy zew Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='jambi']o inbredzie to ja Ci moge długo, ale to nie jest śmieszny temat, dość poważny raczej, wielowątkowy, nieco zagmatwany i niestety z domieszką horroru, thrillera i sciense-fiction. No jak wszędzie, niewykluczone że i element komediowy może się przyplątać, ale to raczej taki melodramat Jambi,jak ja lubię Cię czytać :loveu: pisz,ja ogólnie też jestem przeciw Quote
Saththa Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='wilczy zew']Jambi,jak ja lubię Cię czytać :loveu: pisz,ja ogólnie też jestem przeciw No jambi nawet pisząc o tym jakby sie o czyms pisało rzuca na kolana;) Quote
jambi Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 ej no weście bez jaj! na jakie kolana? daawno nic nie napisałam :shake: ... co prawda teraz mi sie kroi "coś" napisać na prośbe znajomej ... ale kurde jaki temat! :cool3: ... zupy... a wilczy zew - skąd wiesz że jestem przeciw? :cool3: Quote
wilczy zew Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='jambi'] a wilczy zew - skąd wiesz że jestem przeciw? :cool3:[/QUOTE] tak mi jakoś wyszło z tego co napisałaś :grins: Quote
jambi Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 ależ! przeciez ja napisałam tylko: " "Inbred" to temat rzeka, każdy na jego temat swoje zdanie ma, ja także. " :grins: Quote
malawaszka Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='jambi']ależ! przeciez ja napisałam tylko: " "Inbred" to temat rzeka, każdy na jego temat swoje zdanie ma, ja także. " :grins:[/QUOTE] a nie bo napisałaś też: "... ale jest niebezpieczny" :cool3: i o tej pewności, że brat siostry nie pokrył - no z tego już całkiem wynika, że miłośnikiem chowu wsobnego nie jesteś :lol: Quote
wilczy zew Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='malawaszka']a nie bo napisałaś też: "... ale jest niebezpieczny" :cool3: i o tej pewności, że brat siostry nie pokrył - no z tego już całkiem wynika, że miłośnikiem chowu wsobnego nie jesteś :lol:[/QUOTE] brawo,polać Ci Quote
jambi Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='malawaszka']a nie bo napisałaś też: "... ale jest niebezpieczny" :cool3: i o tej pewności, że brat siostry nie pokrył - no z tego już całkiem wynika, że miłośnikiem chowu wsobnego nie jesteś :lol:[/QUOTE] no, rozgryzłaś mnie :p nie jestem a o tym bracie i siostrze pisałam tylko tak, bo akurat mnie ten argument śmieszy - tzn. wielokrotnie słyszałam go z ust hodowców, jako argument na kupowanie psów tylko rodowodowych, gdzie wszystko jest czarno na białym, w opozycji do psów bezpapierowych gdzie własnie "nigdy nie masz pewności czy szczeniaki nie są z rodziców blisko spokrewnionych" ... zważywszy na to, że wielokrotnie także widziałam rodowody psiaków gdzie jasno stało, że rodzice są rodzeństwem, półrodzeństwem tudzież był to związek matka/syn, ojciec/córka - zwyczajnie mnie to śmieszy i wydaje mi się słabym argumentem akurat na korzyść "rodowodowców" Quote
wilczy zew Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 nie poznaję Jambi,taka krótka wypowiedź :lol: Quote
eria Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 cztery lata.... to mam jeszcze 3 lata i 3 miesiące :flaming:;) Quote
Saththa Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='eria']cztery lata.... to mam jeszcze 3 lata i 3 miesiące :flaming:;)[/QUOTE] MINIE!! zobaczysz... :) Quote
jambi Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 minie, minie... jasne, że minie :p [quote name='wilczy zew']nie poznaję Jambi,taka krótka wypowiedź :lol:[/QUOTE] wszak to było tylko nawiązanie do wcześniejszego! gdybym chciała całościowo o inbredzie napisać, to by mi jednak nieco więcej niż 4 linijki wyszły ;) Quote
ulana Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 No to pisz, pisz. Ja też chętnie poczytam. :) Saththa - to do kiedy masz tak czekać? Quote
jambi Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 ej, dajcie zyć! dopiero co napisałam epistołe z deską klozetową w tle a Wy już mnie o ten inbred molestujecie... a jeszcze nawet zup nie tknęłam... znaczy nie przeczę, zdecydowanie bardziej wolałabym inbred niz zupy, ale póki co ani jedno ani drugie ;) ogólnie to mi sie chwilowo nie chce, wogóle dzisiaj mi sie niewiele chce... jakiś taki zapał mam , że co chwila na dogo zaglądam - mimo, że ostatnio raczej nieczęsto bywałam... Saththa, a jak tam młody? lepiej mu już? ja sie musze wybrać do weterynarza, zdaje sie na całą serie badań ale jakoś tak się wzdragam niestety... Quote
Saththa Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='jambi'] ogólnie to mi sie chwilowo nie chce, wogóle dzisiaj mi sie niewiele chce... jakiś taki zapał mam , że co chwila na dogo zaglądam - mimo, że ostatnio raczej nieczęsto bywałam... [/QUOTE] Się steskniłaś za Dogo i tyle;) [quote name='ulana']No to pisz, pisz. Ja też chętnie poczytam. :smile: Saththa - to do kiedy masz tak czekać?[/QUOTE] a Tazzman ogólnie zle sie nie czuje jest taki jak zawsze :roll: w czwartek pobrana krew już chyba na wsyztsko :mdleje: czekam do jutra na wyniki Quote
AnkaG Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Oj oj znalazłam Tazzmana - chciałam zobaczyć kolegę szczeciniaka a tu takie info... Quote
Saththa Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='AnkaG']Oj oj znalazłam Tazzmana - chciałam zobaczyć kolegę szczeciniaka a tu takie info...[/QUOTE] Się witamy ;) A no czas nie teges najlepszy aleeeee ufam ze jestesmy na najlepszej drodze do opanowania ;) Quote
AnkaG Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Polatałam po stronach, pooglądałam foty maleństwa :) Quote
Recommended Posts