Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Saththa']no tak. Gałkę ma cofniętą po dziadku;) A uszy bo zawsze kopiowali :lol:

Nie chciałabym zrzucac tego na imbred bo nie wiem. Nie zapędzałam się w drzewo zeby zobaczyc co i jak.

to nie tylko inbred ale rozmnażanie psów,które "coś tam" miały ze zdrowiem

Zerduszko ,Mordziastą też tak okaleczyłam a ona zdrowa i ma szorstką sierść,piękne byłyby sceniacki ;)

Posted

Ja tam się na genetyce nie znam, więc o imbredach itd. nie zamierzam dyskutować, ale nad utraconą możliwością posiadania sceniacka po idelanej suce pojęczę :placz: No chyba, ze mnie wygonisz z jękami do się ;)

Posted

A nie no pojęcz pojęcz mnie nie przeszkadza;)

Miałam na mysli, ze nie chciałabym zrobić jakiejś :afery: na tle różnych odchyleń od zdrowia rodowodowych psów;) Kazdy Hodowca ma swoje sumienie i wie (mam nadzieję, nie?:)) ze wie co robi i tyle;)

Posted

Sam w sobie inbred nie jest zły wg mnie ale trzeba znac dokladnie całą linie i psy na ktore sie inbreduje i wiedziec czy na cos chorowaly , czy rodzienstwo/dzieci mialy jakies problemy itp... Inbred to tragedia jesli inbreduje sie chorego psa, bo wtedy wszystko jest spotengowane ;-) Wiec nie wieszajmy psow na hodowcach ktorzy inbreduja bo gdyby nie niektóre inbredy nie było by wielu wybitnych osobnikow, a gdyby od inbredow nie zaczynali to by wiekszosci ras nie było ;-) Ale trzeba wiedziec co i jak a jak widze hodowcow z pierwszym czy drugim miotem i inbred i to jeszcze corke ojcem to mnie krew zalewa

Posted

ja na nikim psów (:lol:)nie wieszam. To była luźna myśl od słowa do słowa. I jak już pisałam, nie twierdzę, ze chorowanie Tazza ma taką przyczynę.

Po prostu tak ma i koniec. Ja tez wiecznie choruję a nie twierdze ze coś tam gdzieś kiedys :lol:

Posted

Aaaaa dzwoniłam do lecznicy sa wyniki nie ma Pani Doktor... teraz się zaczełam denerwować.

Czekamy do 19 na telefon z lecznicy jak telefonu nie będzie... mamy dzwonić.

:mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje:

Posted

MUSI! bo dziś mijają nam 3 lata od kiedy jestesmy razem :)

Dokładnie 3 lata temu;) 18.01.2013 przywiozłam kulkę ;) Bez oczu ;)

:iloveu:

I teraz:)

Nadal przypomina kosmite

:evil_lol:

Futrzaczki Moje :loveu:

Posted

[quote name='zerduszko']Czekaj, jaką kulkę? Ja tam widzę Wielkiego psa :p Gratki z powodu rocznicy!

Nooooo prawie 3m5 miesiąca... 16 kilo ta kuleczka wazyła hheheheh

[quote name='Fides79']no to teraz teoretycznie powinno byc już z górki :lol:

http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/DSC00231.jpg hihihi śmisznota

ambi mi mówi zawsze ze tak rpzy 6 roku dopiero z górki bedzie;)
[quote name='malawaszka']ooo mamo i my czekamy

Już mnie brzuch boli....

Posted

Dzwoniła P. Doktor.

Wynik TLI dodatni powyżej 50 (jak doszukałam w necie to- norma 8,5 – 35 mikrogramów/l)

Stan zapalny trzustki wynikający z nadczynności...

Jutro jadę po antybiotyk i umowić się na usg w celu obejrzenia czy trzustka jest obrzęknięta czy tez nadtrawiona :eek2: czy cholera wie jaka jeszcze.

No i czeka nas zakup karmy hill's i/d

Zobaczymy co wyjdzie na USG i zobaczymy co dalej...

Noooo to teraz mogę złapac oddech bo w oczekiwaniu na telefon z lecznicy podskakiwałam na kazdy dzwięk :)

Posted

[quote name='Natula']Ale trzeba wiedziec co i jak a jak widze hodowcow z pierwszym czy drugim miotem i inbred i to jeszcze corke ojcem to mnie krew zalewa[/QUOTE]

my tak właśnie i tym

to teraz czekamy na wyniki USG

Posted

Ehh, trzustka niefajna sprawa . Ostatnio mam wrażenie, że coraz więcej psów na nią choruje. Przynajmniej u nas problemy trzustkowe kiedyś tak często się w klinice nie pojawiały, a teraz mnóstwo.