bros Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 ja nie wiem :hmmmm: , trafiłam na tak mało problemowy/bezproblemowy charakter psa ? czytając Twoje opowiadania cała się układam w ukłon w Twoją stronę. Tyle pracy tyle determinacji i wciaż pełne pokłady sił :) Ekianko jesteś naprawdę CUD kobietką - jestem bardzo szczęśliwa ze Misiak trafil w Twoje/Wasze ręce inaczej mógłby ze swoim "charakterkiem" mieć sie z pyszna :Rose:. Coś czuję ze niejedna osoba po drodze by zwyczajnie sie poddała :painting: Oj Misiek Misiek takie cudowne ręce gryżć :mad: Quote
Ekiana Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 "skomplikowany" w tym przypadku to synonim "upierdl.." ?:) Podpisałabym się pod tym obiema rękami. Zapomniałam wspomnieć, że Miś boi się powiewów wiatru. Nie, nie burzy, która zdarza się stosunkowo rzadko, ale powiewów wiatru wynikających z pootwieranych okien kiedy jest gorąco. Miś też zjada swoje kudełki, chętnie także cudze - ot jeśli ktoś wyczesze psa na dworze, a Miś znajdzie kłaczki - pyszności! :) Ręce opadają :) Quote
Ekiana Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 bros napisał(a):ja nie wiem :hmmmm: , trafiłam na tak mało problemowy/bezproblemowy charakter psa ? czytając Twoje opowiadania cała się układam w ukłon w Twoją stronę. Tyle pracy tyle determinacji i wciaż pełne pokłady sił :) Ekianko jesteś naprawdę CUD kobietką - jestem bardzo szczęśliwa ze Misiak trafil w Twoje/Wasze ręce inaczej mógłby ze swoim "charakterkiem" mieć sie z pyszna :Rose:. Coś czuję ze niejedna osoba po drodze by zwyczajnie sie poddała :painting: Oj Misiek Misiek takie cudowne ręce gryżć :mad: Powiem szczerze, że naprawdę są chwile, że mam dosyć. No, ale widzę w nim zmiany na lepsze i co było dla mnie najważniejsze Miś na pewno nie jest agresywny. Jest bardzo przyjazny i zrównoważony. Myślę, że słowa Marysi (która opiekowała się Stasią i z którą jako pierwszą konsultowałam kwestie Miśka) o tym, że trzeba być inteligentniejszym od psa są w tym przypadku wręcz prorocze. My nadal nie jesteśmy od niego inteligentniejsi. Może to też kwestia braku doświadczenia. Biorąc Misia na całe życie to liczyłam się z potencjalnymi problemami i chciałam mu oszczędzić niepewnego losu. Jednak nie przypuszczałam, że może być to wszystko aż tak męczące. Ale dziwne jest to, że jak Miś jest u mnie w domu, w Legnicy to zachowuje się o wiele lepiej. Tzn. nie ma takich odpałów. Jak by mu zależało się prezentować :) Quote
Nutusia Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 W Legnicy to jest "eksportowa wersja Misia" :) Mama dziewczyny mojego Syna zadzwoniła kiedyś do mnie i z przejęciem opowiadała jaki to Tomcio jest świetnie wychowany, a jaki porządnicki! Z tym pierwszym to się oczygwizdek zgadzam, ale druga teza była dla mnie absolutną nowością! Okazało się, że Tomek, będąc u Anki zmywa, a nawet się sam z siebie za odkurzanie łapie!!! W domu - założę się, że nawet nie wie gdzie szukać odkurzacza ani jak się go uruchamia :) Od dwóch lat mieszka poza domem. "Kontrole" wykazują, że funkcjonuje, sprząta, zmywa i pierze. W domu nadal do bieżącej obsługi "gościa" jest Mama :) Quote
Ekiana Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 No tak, jak chłopaki mają motywację to im się chce popisywać :) Quote
Ali9 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 A co u Miśka słychac??, miały być jakieś zdjęcia ... a nie ma :) Quote
ludwa Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 zapraszam do naszych kolejnych podopiecznych http://www.dogomania.pl/threads/2131...5#post17472835 http://www.dogomania.pl/threads/2131...****-na-tropie.... http://www.dogomania.pl/threads/2131...-DOMU-i-POMOCY Zaglądnijcie Cioteczki:-( U Ryśka cisza i u Miśka cisza. Cicho....szaaa.... Quote
Ekiana Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 oj dzieje się dzieje, jak napiszę to padniecie. Ale naprawdę jeszcze nie mogę. Z Misiem wszystko w najlepszym porządku. Proszę o wyrozumiałość i cierpliwość, pzdr! :* Quote
bros Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 mnie się wciąż ( co druga przespana noc) śnią ciąże , niemowleta, ale nie chce gdakać ........................:loveu: Quote
Ekiana Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 bez obaw :) Misio wykastrowany :) I jest naszym jedynym synkiem :) Quote
Nutusia Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Jak ja nie cierpię czekać! Ale trudno, wytrzymam :) Quote
ludwa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/2146...ogS.-Do-24.-09 Quote
ludwa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Cioteczki, bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu. Nasza sytuacja finansowa jest bardzo słaba, kończą się pieniądze na hotel i niedługo zostaniemy z psami pod bramą. Mam jakieś rzeczy na bazarek ale nie uzbieramy z tego miesięcznie ok 2 tysięcy, żeby wszystko poopłacać:-( BARDZO PROSIMY O WSZELKĄ POMOC: WPŁATY, BAZARKI, OGŁOSZENIA. Mamy 6 psów pod opieką. Dużo i niedużo ale trzeba sporo pieniędzy, żeby je utrzymać Quote
Ekiana Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Oki, cisza, cisza... No to streszczę... 28 czerwiec - spacer z Misiem, który wyrwał za motylkiem, a mnie splątała się smycz w dłoni i złamałam palec, pozostałe palce zwichnęłam. Pies mi nawiał, potem go jakoś złapałam przydeptując smycz. Ciągnę do domu, ale mokremu Misiowi (byliśmy nad rzeczką) zsunęła się obroża i znowu nawiał. Załamka. Lipiec głównie zdychałam z palcem na blaszce - Miś uważał, ze noszę mu zabaweczkę, a nie gips... Sierpień dalej gips (w sumie 2 miesiące) okazało się, że zrosło się źle, ale jednak nie ma sensu łamać, to palec serdeczny, ale prawej reki. Przy okazji odezwały się dolegliwości ze stawów. Wrzesień oczekiwanie na rehabilitacje, powolne wychodzenie z psem na bardzo krótkie spacery. Listopad - kończę pierwsza turę rehabilitacji, oszczędzam ręce, więc nie wypisuję się wiele. A teraz o Misiu. Generalnie jest grzeczniejszy, ale daleko mu do Stasi. Generalnie i tak na dużego, zdrowego, młodego psa to jest ogarnięty i smycz napina od czasu do czasu, ale nie ciągnie jak niektóre psy. Natomiast wyrywa jak go najdzie ochota, czasem robi hołubce widząc osobę znajomą, albo jakiegoś psa, albo ptaka, albo... motylka... :) No i tyle, co by za cicho nie było :) Quote
Nutusia Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 O matulu, ale nawywijał!!!! Do szkoły z internatem go trzeba wysłać albo... do wojska ;) Quote
bros Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 heee moja koleżanka podobnie złamała palec pociągnięta przez psa ze schodów - oj nie chciałabym doswiadczyć :/ Ekianko pozdrawiam bardzo gorąco i Ciebie no i Miska też choć laobuziak z niego słodki :) a najsłodszy pewnie we śnie :) a przy okazji polecę Wam na długie jesienne wieczory bardzo fajna książkę - "Życie z Merlem" naprawdę warto przeczytać :) Quote
Ekiana Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Tak, jak śpi jest słodki, ale tez jak jest śpiący z rana jest przerozkoszny taki hmm "ciepłe kluchy", siada okrakiem, wiesza język, przymyka oczy, albo patrzy mętnie w przestrzeń i tylko podaje łapy żeby go głaskać. I tak siada wszystko mu jedno na czym, szczególnie na kimś, na kolanach, na barkach, a czasem nawet na głowie leżącej osoby :) Przy okazji chętnie zapoznam się z książką polecaną przez Bros - byle nie była smutna bo od czasu "Białego kła" i "psa, który jeździł koleją" jakoś takich nie mogę :) A co do ćwiczeń z Miśkiem to ja nie mam do tego daru, niby próbuję, ale nie wychodzi mi. Łukasz natomiast ma "to coś", ale mu się często nie chce. No efekty są jakie są.... Quote
ludwa Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 a ja dzisiaj z apteki przyniosłam sobie takie lakarstwo.... straszny ulepek Ma jakieś 4-5 m-cy o szuka domu, bo moje dziecko go z miłości zagnębi I właśnie ze mną pisze, bodzie mnie i liże I jest chodzącym przewodem pokarmowym Quote
Nutusia Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Wygląda na baaaaaaaaardzo skuteczne lekarstwo! ;) Quote
Ekiana Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 ale słodziak!!! Zostaw go u siebie - przy okazji edukacja dla dziecięcia jak należy zachowywać się przy kotku :) Quote
ludwa Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Nutusia napisał(a):Wygląda na baaaaaaaaardzo skuteczne lekarstwo! ;) Baardzo:) I jak grzeje:) Ekiana napisał(a):ale słodziak!!! Zostaw go u siebie - przy okazji edukacja dla dziecięcia jak należy zachowywać się przy kotku :) Mamy już jednego:) A poza tym Młody strasznie chce kotecka kochać...aż kotecek ucieka od tego nadmiaru miłości:) Generalnie pewnie by został, gdyby nie to, że ulica niedaleko a toto młode, energiczne...to pmala by została tylko:( Ekiana, wrzuciłabyś na naszą stronkę do adopcji:) Tak dla odmiany;) Quote
Recommended Posts