Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś mieliśmy dwa dość sensowne zapytania o Malwinę. Oczywiście od pytania do adopcji jeszcze droga daleka, ale dobrze że coś się w końcu ruszyło. Oczywiście nie z ogłoszeń Malwiny tylko Amona APSA-Y.

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kwl, pójdziesz na podbój fb?

Marinka, ten pakiecik wzmacniający to może by naszej Malibu się przydał? Malwina już takich bajerów nie potrzebuje, silna pannica się zrobiła :)

Posted

morisowa napisał(a):
kwl, pójdziesz na podbój fb?

Marinka, ten pakiecik wzmacniający to może by naszej Malibu się przydał? Malwina już takich bajerów nie potrzebuje, silna pannica się zrobiła :)

Ale gdzie miałaby być wysłana paczka?
Proszę o adres na pw :)

• 2 weeks later...
Posted

Zapuściłem wątek strasznie, przepraszam Malwinko, postaram się poprawić.
Malwina ma się dobrze fizycznie i psychicznie. Karma smakuje i nie powoduje problemów. Suńka całymi dniami gania i łobuzuje z kolegą owczarkiem. Jest pogodnym, zadowolonym z życia beztroskim młodym psem.
Nie wie że to wciąż DT a nie jej dom na całe życie.
W zeszłym tygodniu zadzwonili do mnie państwo którzy niedawno stracili bardzo podobną sunię. Byli bardzo zainteresowani Malwiną. Wstępnie umówiliśmy się na weekend na wizytę u Malwy. Po pewnych perypetiach odwiedzili ją dziś. Zaraz po wizycie chcieli jak najszybciej ją zabierać, więc już jutro miałem robić u nich wizytę przedadopcyjną. Po kilku godzinach zadzwonili że jednak nie, że za wcześnie, że wciąż za bardzo tęsknią za swoją sunią...
Dobrze że zadzwonili... dla niektórych poinformowanie o wycofaniu się to już za duży wysiłek.
Dziś popołudniu miałem inny telefon - może z niego coś wyniknie...
Co jakiś czas ktoś dzwoni z pytaniem o nią, ale jednak nie było tego wiele - kilka, może w sumie pięć telefonów. W porównaniu z ilością zapytań o 4-miesięcznego szczeniaka który był u nas dwa tygodnie to prawie nic...
Przydałoby się więcej ogłoszeń.

Postaram się zaktualizować jak najszybciej finanse Malwiny.

Posted

APSA napisał(a):
Czy ci, którzy zrezygnowali, to ci sami, dla których Malwa jest za mała?

Nie, wtedy od Ciebie ( chyba z allegro Amosa ? ) miałem dwa telefony - jeden to ci dla których była za mała, a drugi to właśnie ten - ich poprzednia sunia była właśnie rozmiaru Malwy.

APSA napisał(a):
A propos odzewu, spojrzałam przypadkiem na statystyki 'kliknięć' w moim allegro. Zawsze było tego niewiele (kilka-kilkanaście), ale teraz co drugi pies w połowie trwania aukcji ma zero odsłon :shake:

Dziś w nocy Allegro prowadziło prace techniczne, od 12 do 6 część serwisu nie działała więc może zresetowały się też liczniki.

magdyska25 napisał(a):
Maliwna wreszcie trafi na swojego człowieka!!! Trzymam za Nią bardzo mocno kciuki!
A jak stoicie z finansami? (patrzyłam w pierwszym poście ale chyba nie ma zmian?)/.

Finansowo jest kiepsko-częściowo już zaktualizowałem pierwszy post, do wieczora pewnie się dolicze do końca, jednak widać że będziemy na minusie, pytanie jak dużym :-(

Posted

Mam bardzo ładną parę owczarków do wzięcia - zdjęcia masz na poczcie.
Zdjęcia też się doczekają, skoro już się za porządki wziąłem :-)

Posted

[quote name='APSA']obawiam się, ze nie - kilka aukcji miało po kilka-kilkanaście odsłon i na pewno nie dorobiło się ich w jeden dzień. A nie sądzę, żeby kasowali liczniki wybiórczo.
Pocieszające jest to, że i tak to z allegro mam względnie dużo odpowiedzi na ogłoszenia.

Myślę, że teraz jest duuużo większa konkurencja niż kiedyś - ludzie się nauczyli ogłaszać psy na wszelkich dostępnych stronach, kwitną bazarki ogłoszeniowe - więcej ogłoszeń w sieci = na pojedyncze ogłoszenie trafia mniej osób.
I pewnie dlatego tak dużo adopcji ma osoba, która nie ogłasza psów na standardowych stronach ogłoszeniowych, tylko jakimiś innymi dziwnymi drogami ;)

Jeszcze a propos tych, dla których Malwina była za mała - kojarzycie jakiegoś nie starego owczarka niemieckiego?
Normalnej wielkości (dużego). Nie musi być bardzo młody, ale 10 lat to dużo za dużo.

Jeszcze a propos samej Malwy, KLW może dać na pierwszą stronę nowe zdjecia? Ona jest teraz dużo ładniejsza :loveu:

A propos ONkow do adopcji, Majeczka jest juz gotowa na spotkanie ze swoim osobistym ludziem, zerknijcie: http://www.dogomania.pl/threads/198166-łysa-DONka-nie-przetrwa-zimy-w-schronisku-pomocy!/page12

Posted

Czy były jeszcze jakieś telefony w sprawie Malwiny? Już nie mogę się doczekać zdj z domku, tylko kiedy on psicę odnajdzie... Czy moglibyście (KWL lub Morisowa) wysłać mi na pw nr konta. Przeleję kasę za bazarek.

Posted

zestaw ogłoszeń dla Malwinki:

gumtree.pl, przygarnijzwierzaka.pl, kokosy.pl, ojej.pl, ale.gratka.pl, adopcje.org, psiamania.pl, morusek.pl, adopcjapsa.pl, adopcjepsow.org, petworld.pl, kupsprzedaj.pl, nasipupile.pl, pineska.pl, e-zwierzak.pl, eoferty.com.pl, tablica.pl, ogloszenia.e-gratka.pl, cafeanimal.pl, pajeczyna.pl

Posted

i jeszcze 10 ogłoszeń:
oglosili.pl, i-bazar.pl, animalia.pl, tusprzedaj.pl, wybierzmiska.pl, hodowcy.com.pl, owi.pl, kupiepsa.pl, cret.pl, adin.pl

Zdjęcia mamy tylko te z pobytów u nas. Może kwl w wolnej chwili odwiedzi Malwę, to by nowe zrobił.

Posted

Wpłaty na Malwinkę nie uwzględnione na 1ej stronie:
30 - Jola S.
10 - Agata.Sonia
10 - kwl
10 - magdyska25
30 - Jola S
10 - kwl
___
100

Obecnie Malwa jest ... 400 zł na minusie :shake: - trzeba było zamówić kolejny worek karmy, zaraz mijają 2 miesiące hotelowania.
na szczęście będzie spory zastrzyk z bazarku kwl'a, już prawie rozliczony

niech wreszcie zadzwoni ktoś rozsądny...

Posted

I znowu muszę przepraszać za długą nieobecność.
W międzyczasie Malwina miała kolejnych zainteresowanych którzy najpierw bardzo mocno naciskali na szybką adopcję, a potem nie pojawili się na umówionym spotkaniu i przestali odbierać telefony... :angryy:

Z dobrych wieści.
Z bardzo udanego bazarku
http://www.dogomania.pl/threads/204143-Bazarek-quot-wszystko-dla-Twojego-psa-quot-na-Szafira-i-Malwę-Zakończony
Malwinka otrzyma 300 zł.
I w tym tygodniu ma kolejne umówione spotkanie.