beka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Szkoda że macie tak dużo psów i musi jechać. Zawsze dom to dom. W hotelu bedzie w kojcu? Quote
morisowa Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 beka, dobrze znasz moje warunki lokalowe (a raczej ich brak ;) ) Tam będzie miała kojec, ale generalnie kojec otwarty i całe podwórko do dyspozycji. I towarzystwo psa - rezydenta. Jak przetrwała schronisko, to tam będzie mieć już "raj". A przecież nie jest to jej docelowe miejsce, jeszcze znajdzie ten najlepszy dom :) Quote
Agata,Sonia Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Witajcie, Deklaruję stałą 10zł na śliczną Malwinkę. Jeśli mogę coś podpowiedzieć to myślę,że warto zbadać jeszcze serduszko.Szybkie męczenie się na spacerach może być spowodowane wadą serca.Pokryję koszty EKG. Quote
bela51 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Agata,Sonia napisał(a):Witajcie, Deklaruję stałą 10zł na śliczną Malwinkę. Jeśli mogę coś podpowiedzieć to myślę,że warto zbadać jeszcze serduszko.Szybkie męczenie się na spacerach może być spowodowane wadą serca.Pokryję koszty EKG. Dziekujemy Agatko ! Quote
KWL Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Agata,Sonia napisał(a):Witajcie, Deklaruję stałą 10zł na śliczną Malwinkę. Jeśli mogę coś podpowiedzieć to myślę,że warto zbadać jeszcze serduszko.Szybkie męczenie się na spacerach może być spowodowane wadą serca.Pokryję koszty EKG. Dziękujemy bardzo ! Co do EKG, Malwina była na razie badana dwukrotnie osłuchowo, nic nie wyszło. Oczywiście to nic nie znaczy i jesteśmy bardzo za żeby przed zabiegami wykonać EKG. I klika zdjęć z pobytu u nas i szaleństw z Tesią Quote
morisowa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Zapraszam na bazarek dla Szafirka i Malwiny: http://www.dogomania.pl/threads/202361-oryginalne-chi%C5%84skie-kalendarz-i-torebka-plecaczek-sk%C3%B3rzany-na-ONki-do-20.02.11. Quote
magiraf Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 :) Pelnia Malwinkowego wdzieku na tych zdjeciaszkach! Radosc niemozliwa! :) dzieki za podrzucenie fotek! Quote
KWL Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 I jakim cudem nie poplątały mi się w tym pędzie łapy ??? Quote
Cantadorra Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Faktycznie aż dziw, że nie runęła jak długa, bo łapy wyglądają jak poplątane :) Śliczna jesteś i taka słodka :) Quote
justynaz87 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Niestety finansowo na razie nie mogę pomóc... Malwina jest śliczna. Na zdj widać ile energii i radości ma w sobie. Miała wielkie szczęście, że na Was trafiła. Mam nadzieje, że uda się dozbierać deklaracje. Quote
Agata,Sonia Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Poproszę o dokładne dane do przelewu na pw. Całusy dla Malwinki. Quote
morisowa Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Agata,Sonia napisał(a):Poproszę o dokładne dane do przelewu na pw. Całusy dla Malwinki. poszło pw, dzięki za jakiś tydzień będziemy umawiać rtg, czyszczenie zębów i oczka Nie wiem, czy warto robić ekg - pieniędzy jest mało a wydatków dużo (150 zł zapłaciliśmy z góry za miesiąc oddając Malwinkę, będzie trzeba kupić dobrą=droga karmę, koszt rtg i zabiegów...) sunia osłuchowo serce ma ok, tak stwierdziło dwóch wetów. Malwina powoli nabiera kondycji, to męczenie się wyglądało na typowe poschroniskowe. Zwłaszcza, że to nie chodzi o męczenie się na zwykłym spacerze, tylko jak Teśka dawała jej w kość ;) Quote
KWL Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Malwina od niedzieli mieszka w DT. Trochę szię zdziwiła tą przeprowadzką, ale nie protestowała. W nowym miejscu troszkę się postresowała pierwszej nocy, ale już następnego dnia było ok. Jest grzeczna i nie sprawia problemów. Nudzi się chyba trochę bo wzięła się fragmentowanie swojego kocyka :-) Quote
beka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 To cudownie :) Kochana dziewczynka. A jak zdrówko? Quote
bela51 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 KWL napisał(a):Malwina od niedzieli mieszka w DT. Trochę szię zdziwiła tą przeprowadzką, ale nie protestowała. W nowym miejscu troszkę się postresowała pierwszej nocy, ale już następnego dnia było ok. Jest grzeczna i nie sprawia problemów. Nudzi się chyba trochę bo wzięła się fragmentowanie swojego kocyka :-) A jakiego domu szukacie dla Malwinki ? Mieszkanie, czy buda ? Bo z tego co piszesz , to jednak chyba domowa sunia ? Pytam, bo jest chyba dobry dom dla ONka lub ONki w Bytomiu, ale niestety mieszkanie w budzie. Quote
KWL Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Fakt Malwinka chyba się lepiej czuje w domu, tylko że wynika to raczej z bliskości ludzi niż z ogólnych warunków. Powiedziałbym że bardziej kładziemy nacisk na to żeby Malwinka znalazła dom w którym znajdzie troskliwą opiekę, bliski kontakt z człowiekiem i dużo serca niż na to czy będzie to mieszkanie czy buda. ( oczywiście wolelibyśmy żeby Malwinka mieszkała w domu, blisko swoich ludzi, ale to nie jest niepodważalny warunek ) Quote
morisowa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 jutro telefoniczna konsultacja u naszego weta i umawiamy dalsze badania/zabiegi na obecnej diecie przewód pokarmowy ok, jak sunia przyjedzie do nas to zobaczymy czy przytyła tak więcej mam nadzieje, że już nie długo będzie można szukać jej domu Quote
morisowa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Wpłaty: 30 - Katarzyna W. Warszawa z fb 10 - Ewa L. Mragowo z fb 19 - Jakub Ł Łódź z fb 20 - magdyska25 30 - Bjuta 150 - Tomasz L. Tychy (Smakołyki Psismaczki) z fb 30 - Jolanta S. Warszawa 20 - Kasia S z fb 90 - wiga138 20 - Małgosia S. od bela51 10 - kwl 20 - Alter Ego za 2 mies 10 - Ewa&Duffel 30 - Grazyna K S Lublin 120 - Cantadorra za rok 20 - Agata,Sonia ______ 629 zł Wydatki: 110 - Wizyta w lecznicy (USG, badanie kału, przegląd, czyszczenie gruczołów) 58,36 - leki (Augumentin, Distreptaza) 60 - pobranie i analiza krwi 10 - Arthrofos 30 tabl. 7,70 - Biotyk 15 kaps 150 - hotel od 13.02.2011 do 12.03.2011 ______ 396,06 Stan Malwinkowego konta na 24.02. : + 232,94 zł 04.03. umówiony jest zabieg usuwania kamienia i czyszczenie trzeciej powieki - koszt 200 zł, chcemy przy jednej narkozie zrobić rtg jeśli się uda (ok 50 zł). Z mojego bazarku będzie 70 zł dla Malwinki. Czyli zostaje około 50 zł. Hotelik jest opłacony do 12.03. i do tej daty (mniej więcej) mamy też karmę. czy robimy dodatkowe badania serca przed narkozą? Bo z pieniędzmi nie jest wprawdzie źle ale jednak krucho. Quote
morisowa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Przyglądałam się karmom. Obecnie Malwina je Hill's PD Canine d/d Duck & Rice (bo to akurat dla niej dostaliśmy). Można by kupić jej to samo. Ale spróbowałabym zwyklejszej karmy, o normalnej a nie obniżonej zawartości białka (bo nerki ma zdrowe), o podobnym składzie (kaczka, ryż), dla wrażliwców (sensitive) i tańszej czyli Josera SensiPlus. Tylko myślę, że lepiej kupić wpierw 2 kg na próbę i sprawdzić reakcję. Quote
Nina Michnik Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Aż się płakać chce!!! Zamieszczam na fb!! Quote
morisowa Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='morisowa']Przyglądałam się karmom. Obecnie Malwina je Hill's PD Canine d/d Duck & Rice (bo to akurat dla niej dostaliśmy). Można by kupić jej to samo. Ale spróbowałabym zwyklejszej karmy, o normalnej a nie obniżonej zawartości białka (bo nerki ma zdrowe), o podobnym składzie (kaczka, ryż), dla wrażliwców (sensitive) i tańszej czyli Josera SensiPlus. Tylko myślę, że lepiej kupić wpierw 2 kg na próbę i sprawdzić reakcję. Zamówiłam 2 kg Josera SensiPlus Quote
KWL Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 W piątek Malwina ma zabieg więc przyjeżdża do nas na weekend. Będzie okazja do zrobienia nowych zdjęć :-) Quote
Recommended Posts