Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
odpowiedz mamy tu
www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=13c&id_zwierz=195

szlag mnie na miejscu trafi! nie ma zadnego paragrafu na takie postepowanie? przeciez namiary na wlascicieli sa!!!!!!!! brama ma jakies 3 metry.............. :angryy::angryy::angryy:

Co za ^#@*$&^#@*($@# !!! wiesniactwo!
Jutro do nich zadzwonie i powoem co o nich mysle.
Czy ona pojdzie na kojce ogolne? Co jej tam grozi? Jakie jest to schronisko? Czy bedzie mogla siedziec w biurze?

Posted

w biurze psy sa kilka godz, zanim trafia na kwarantanne. tylko tyle
bedzie pewnie w kojcu wyremontowanym z innymi niewielkimi psami. w kafelkach, z domkiem wykafelkowanym, w ktorym sa plastikowe.. kojce-kuwetki do spania. tam male psy nie maja zle, naprawde. tyle,ze w tej chwili- tydz temu bylo ich po kilkanascie w takich duzych kojcach, bo pozostale 3, mniejsze byly w remoncie. ale lada dzien mialy byc oddane do uzytku.
male psy sa na poczatku schroniska i tam sie zawsze akcja adopcyjna tovzy, kazdy od razu sie zatrzymuje i malucha wybiera. a co ladne i mlode to szybko ds znajdzie. starsze wiadomo, maja gorzej i dozywocie.
jak maly pies jest wybitnie niedobry dla innych psow leci na kojce z duzymi psami, lub ze sredniakami, takimi do kolan. tzn nie leci maluch do onkow przeciez. no,ale tam juz maja brzydziej i budy. a nie domki. domki- to takie jakby ludzkie domki letniskowe, czlowiek tam moze kilka krokow zrobic w kazda strone.

mysle, ze Milka szybko ds znajdzie, skoro w typie yorka, tylko nie wiadomo, jaki ds.... jak nasz Mop... :(

grozi jej ew nekanie przez inne psy, zalezy, jaka ona bedzie i czy sie da, czy sie nie da. w razie choroby i pogryzienia bedzie leczona. a moze i wyciachana zostanie, jak przynajmniej pare tygodni tam bedzie.

Dogo, tak. to ta sama. ktora najpierw chcieli oddac, a nie mogli sie glupki doczekac i ja przez mur przerzucili!! ten mur jest wysoki!

Posted

coronaaj napisał(a):
Dobry pomysl na ten watek..gratuluje , znalazlam w Kudlaczach...wiec offowanie ulatwia....teraz bedzie mala lektura ale jutro bo maz dzisiaj po operacji oka...

zapraszamy i dziekujemy za odwiedziny :)

Posted

dzwonilam do schroniska

z sunia yorkowata zwana robocza Milka bylo tak,ze rano pracownicy ida do pracy schron otwieraja, a ona sobie tam lata biedna, przestraszona ujadaniem psow innych. jest bardzo fajna, wesolutka. mieszkala z chlopcem 10letnim. ponoc chcieli wczesniej ja oddac, bo rodzice poszli do pracy i nie mieli juz czasu... nic nie mowili o leku separacyjnym, itp
jest jeszcze schronie jeszcze bez szczepienia. ale trafi na taki przepelniony kojec, bo wicaz remonty.... :(

moze ktos dt da??
Milka jest do kolana, wieksza od yorka

Posted

Kora, a co z tym transportem ? Madallena mówi, że ten jej znajomy miał się z Tobą kontaktować, dzwonił może kiedy ma kurs ? Jasny gwint.

Posted

nie dzwonil nic. pisalabym. odswiezylam watek na transportowym...
mial byc 1-2 tyg. minal wiec dopiero tydz. nastawiamy sie wiec, ze na 70proc sunki jada za tydz. a jak nie to lipa. trzeba kasy na platny szukac

tzn sunia, bo milka to juz ds w wawie nie ma, bo nie poczekali :(

Posted

kora78 napisał(a):
dzwonilam do schroniska

z sunia yorkowata zwana robocza Milka bylo tak,ze rano pracownicy ida do pracy schron otwieraja, a ona sobie tam lata biedna, przestraszona ujadaniem psow innych. jest bardzo fajna, wesolutka. mieszkala z chlopcem 10letnim. ponoc chcieli wczesniej ja oddac, bo rodzice poszli do pracy i nie mieli juz czasu... nic nie mowili o leku separacyjnym, itp
jest jeszcze schronie jeszcze bez szczepienia. ale trafi na taki przepelniony kojec, bo wicaz remonty.... :(

moze ktos dt da??
Milka jest do kolana, wieksza od yorka

Mila sliczna....czy jeszcze na kwarantannie?

Posted

Podesłałam wątek Kai na wątki Muszki i Molly, bo to 3 klony po prostu te sunie, jest zainteresowanych 7 domków, Muszka już w DS :D
Może coś z tego będzie i jeśli DS okaże się mądry i z doświadczeniem to Kaja szybciej zląduje we własnym domku niż u mnie na DT ?

Posted

llink nie dziala

ja rozumiem, ze bylo kilku chtnych na sunie, o jakich mowi E-S i chcialyby do ktoregos z pozostalych domkow Kaje upchnac. ale pamietajcie,ze z kaja beda problemy i ds musi miec do tego wiedze i nie moze byc malych dzieci w domu

Posted

To warunek - dom tylko mądry i z doświadczeniem. Jeśli chodzi o dzieci, to już takich powiedzmy 13 latków bym się nie czepiała.
Doświadczenie dotyczy doświadczenia z psami bezdomnymi, inne jest doświadczenie jak się miało w zyciu raptem 1 pieska i to bezproblemowego i od szczeniaczka.

Posted

O łowicką Molly jest sporo zapytań i domek już prawie zaklepany (jeszcze wizyta Panią czeka, ale myślimy, że to będzie formalność...
Kopiuję z wątku Molly:

Romka napisał(a):
Podrzuciłam zdjęcie i watek Kajki pani,która pytała o Molly,jej nr telefonu zaczyna się 500700***,może dzwonić...

Posted

dziekuje!!!

a po dzisiejszej wizycie ma juz pewnosc
kaje zaczepia 1 pies w kojcu, a on sie strasznie szczezry do niego, albo go olewa i sobie lezy, a on wciaz doskakuje do niej i ujada. prowokuje ja
ten sam, co ostatnio

fotki mam takie,jak zawsze. jak tak siedzi pod sciana...

mam foty yorkowatej Milki, ona jest tak kochana, tak sie lasi, wskakuje na kolana. bylam w jej kojcu. jest sama. chuda jak szczypior. trzeba ja wyczesac, a nie mialam czasu. polepiona siersc. do kolanka panienka. kocha swoja opiekunke. kladzie sie na plecach do drapania. nie ustoi, bo albo sie kladzie albo wskakuje na kolana

i na kw nowy kudlatek, jamnikowaty, brazowawy, mlody samczyk grzeczny

Posted

tzn, kaja tez ujada i lpaie strasznymi klami na tego, co ja zaczepia. ale sie nie gryza. potem ona sie kladzie i ma go gdzies, a on skacze, jak malpa i ja zaczepia. ona czasem tylko mruknie i ma go juz gdzies

obiecane fotki

Posted

a oto Milka
zabki bielusie. wlasciciee mowili,ze ma rok. imienia nie podali....
bardzo lgnie do czlowieka, wciaz wskakuje na kolana, wystawia brzuch do glaskania. nie stane z daleka, spokojnie, by pozowac. wciaz musi byc blisko czlowieka. wpatrzona w swoja opiekunke
siersc dosc sztywna. lekko krecona. nie tak dluga, jak yorka. wielkosci pod kolano. waga jakies 8-10 kg
siedzi sama w kojcu, jest bardzo chuda. kregoslupek jej sterczy.