E-S Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Tylko że z powodu wielkiej niewiadomej jaką jest stan zdrowia tej Holi, DT z Warszawy raczej jej nie weźmie, bo nie może się doprosić o wyniki badań, a boi się o własne psy. Ostrów Wielkopolski jest niedaleko Wrocka, a do Warszawy to raczej przez Wrocław bo droga o niebo lepsza niż dołem. Trzeba pilnować tamtego wątku jakby nie było. Ostatecznie ja będę w następnym tygodniu od środy w Warszawie przynajmniej nocować (bo mam Elbląg), a potem od 11 wrzesnia do 17 będę jeździć po wschodniej Polsce, ale tam mogę z psami nocować i zrobić bazę wypadową w Zamościu u mojej mamy, także Kajka mogłaby ze mną być. Trochę by się umęczyła jazdami, ale kto wie czy to jej dobrze na zdrowie psychiczne nie zrobi, dziennie 200 km to nie jest tak strasznie dużo. No max 300, też się da przeżyć. Quote
kora78 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 oto nowa sunia w schronie. dla mnie mix yorka. roczna sunia www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=12c&id_zwierz=186 oto Havia na stronie schroniska www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=13c&id_zwierz=189 nie mam odp zadnej od pani, ktorej wywylalam mailem Havie. a na odp od osoby zainteresowane czekam, napisze zaraz pm E=S czyli od 8 do 10.09 jestes w Wawie i mozesz ja odebrac? nic sie nie kroi z transportem. w sumie Madallena napisala,ze zapyta tych 2 znajomych i da znac. ale piesek musi byc w kontenerku, wiec musialabys mi priorytetem ten swoj wyslac. odszukaj go szybko. moj tz dzis pojechal do Wawy, ale zabral mi nimfe do adopcji i to juz z fochem, wiec jak zwykle, nie mam co liczyc,ze pieska przewiezie. Tak ubolewam juz od roku, bo on ma takie fajne mozliwosci przewozu, ale tylko 2 razy jakiegos psa mi przewiozl :( nic nie poradze na to nigdy, taki typ :( moze trzeba bedzie zbierac kase na transport platny........? :( Quote
E-S Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Kora, ja będę w Warszawie od około 21 8 września, 9 września w Warszawie pracuję, także do co najmniej 17 nie będę mogła zająć się czymś innym niż praca, potem - tak. 10 września gdzieś koło 5 - 6 rano muszę wyjechać z Warszawy do Elbląga (praca), wrócę też koło 18 najwcześniej, najprawdopodobniej koło 19-20 jak znam ten świat (jeść, siku, tankowanie), także dyspozycyjna nie jestem, tylko wieczorami, koło 20. Z Warszawy do Zamościa (ok. 300 km) po swoje psy do hotelu wyjeżdżam w sobotę 11 września, po spotkaniu słuzbowym, jeśli będę mieć siłę wracać jeszcze do Lublina w tym samym dniu to wrócę, jesli nie - prześpię się z psami w Zamościu i wrócę do Lublina 12 września, albo ... zostanę w Zamościu żeby na 1 dzień nie walić 100 kilosów do Lublina bo i tak w poniedziałek rano muszę być z powrotem w Zamościu w pracy. Nie wiem czy zrozumiale piszę, może dam spokój bo to skomplikowane trochę i pozostanę przy fakcie, że przestaję jeździć po wschodniej Polsce jak już zacznę od Zamościa 13 września - w dniu 17 września i od 17 jestem w Lublinie. Uff. Wiesz, ja mam trochę zwariowaną pracę jak widać i szkoda mi Kai, żeby na dzień dobry w taką tułaczkę i poniewierkę biedna ze mną jechała, moje psiaki przyzwyczajone i uwielbiają jeździć i poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, lubią stacje benzynowe, kochają samochód - ale Kaja ? Tylko że gdyby był ten transport między 8 a 11 września - to no ... no risk no fun, Bugi też zaczął od tułaczki ze mną i omal mnie nie zabił w drodze z Warszawy w zimie, w ślizgawicę i śnieżycę jak z wielkim wędzonym byczym penisem wpakował mi się nagle na kolana w trakcie jazdy ... wypiął się z pasów. Mam szelki samochodowe i pasy bezpieczeństwa dla psów. Oraz nadzieję, że Kaja nie wie gdzie nadepnąć łapką, żeby się rozpięło ... (Zdrapka nauczyła się nawet sobie szyby otwierać niestety). Na pewno lepiej byłoby, gdyby Kaja była od 17 września - lepiej dla niej, bo byłaby ze mną w domu, a nie tak na wariata to tu to tam. Ale wiesz, gdyby był darmowy transport między 8 a 11 - to można korzystać. Jeśli nie - to płatny można załatwiać od 17, tym bardziej, że może do tej pory wykluje się jakiś bezpłatny, ostatnio były 2 bezpłatne Wrocław-Warszawa, żaden pies nie pojechał bo nikt nie dowiózł ze schroniska ... Quote
kora78 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 gdzie byly te 2 bezplatne... i nikt nie skorzystal? my na pewno skorzystamy :) moze ja cos znajde, jakis dt w wawie, jak traport bedzie szybciej. u osob nie z dogo. bo ona ma taki charakterek chyba,ze nie moze tak od poczatku w tulaczke isc. i tak jest wylekniona dostatecznie nie wie,co ja w zyciu spotkalo :( a osoba od Havii chyba sie rozmyslila :( Quote
Onaa Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 A czy ta osoba co chciała Havię to nie jest ta nowa dogomanka co chciała też Miłkę ? Quote
Onaa Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 No właśnie, bo ona to chciała i Miłkę i Havię, czy albo Miłkę albo Havię ? Bo z tego co pisze na wątku Miłki to ona już do underij jedzie, tylko nie wiem czy na dt czy na ds. Ale szkoda, że się Havii nie udało. Quote
kora78 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 najpierw, jakby sie milka ne znalazla, havia jechalaby do niej. potem, jedna miala byc dla niej, a druga dla mamy. a teraz pisze, ze milka bedzie u niej,czeka na wizyta i powodzenia dla havii. czyli mama chyba nie chce Quote
E-S Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='kora78']gdzie byly te 2 bezplatne... i nikt nie skorzystal? my na pewno skorzystamy :) moze ja cos znajde, jakis dt w wawie, jak traport bedzie szybciej. u osob nie z dogo. bo ona ma taki charakterek chyba,ze nie moze tak od poczatku w tulaczke isc. i tak jest wylekniona dostatecznie nie wie,co ja w zyciu spotkalo :( a osoba od Havii chyba sie rozmyslila :([/QUOTE] Kora, te 2 bezpłatne transporty były Wrocław - Warszawa. słuchaj, no to spokojnie, Madallena już napisała do swoich wrocławsko-warszawskich znajomych kiedy znowu będą jechać tą trasą w okolicy 11 lub 17 września, czekamy na odpowiedź, wybierzemy ten bliżej 17, żeby na spokojnie była sobie ze mną. Quote
kora78 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 tak, pisalas, ze wrocek wawa. ale mnie dziwi,ze nikt nie jechal z nimi?? ja kilka razy szukalam na tej trasie izawsze problem mialam znalezc. pamietaj o kontenerku moze ktos z forum kroliczego moglby psinke w waie pare dni przetrzymac... albo poszukac na forach innych, swinkowych, gryzoniowych, na papuzim. jesli nikt z dogo nie bedzie mogl Quote
E-S Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Za nic nie mogę namierzyć swojego kontenerka ... taka jest smutna prawda :( Halo, kto ma mój kontenerek ?!!! Biało - szary taki, z otwieranymi okienkami w daszku i drzwiczki biała kratka. Sporawy. Kude mol, no ! Quote
E-S Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Wstępnie jest transport na 17 wrzesnia do Warszawy, ale jeszcze do potwierdzenia na 100 %. Nie urodzę tego kontenerka, jestem ostatnie dni w Lublinie i siedzę w robocie od rana do nocy z przerwą na psy. Trzeba pożyczyć. Jeśli mnie się uda to zostawię go u Madalleny i on przyjedzie z tym jej znajomym i zapakujecie Kaję w niego i wróci z kontenerkiem. Będę wiedziała czy mam szansę na pożyczenie kontenera w czwartek za tydzień. Ale od środy nie będę mieć dostępu do komputera i internetu, więc kontakt tylko telefoniczny. Chyba, że któraś z warszawskich dziewczyn mnie przytuli na swoje konto w Warszawie, jeśli będzie czas. Quote
kora78 Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 super!!!! a na stronie schronu Kaje do gory podbili, z dzialu znalezione do dzialu- do adopcji ja sie nia interesuje, wiec i schron zaczal :) dobrze,czy zle? bez odpowiedzi zeby nam sunia nie zniknela tylko!! jutro biore bokserke na dt, a Kaja dodatkowo mnie dziabnela, wiec na wet na 1 dzien nie moge jej u siebie przechowac. z drugiej strony to dobrze, bo schron juz zna i na 3 dni na obce dt potem trans i znow nowe dt, to za duzo zmian na raz byloby dla niej, patrzac, ze ona taka bojazliwa i nieufna ten trans z wrocka jest,czy kawalek dalej? do wrocka dozioze ja pkp, na dworzec. jak gdzies dalej to trzeba pisac do dziewczyn z wrocka, czy pomoga. demi albo xmartix znam tylko we wrocku demi ma klatke na psiaki, moze ma wolna i moze pozyczyc na transport. ale to musialoby byc wtedy bezposrednio z wrocka ten transport autem. a ci ludzie moze dojada do wrocka za zwrot kosztow, jesli sa gdzies dalej? zalozylam watek,ze pozycze kontener, ale nie wiem,czy w dobrym dziale, bo w - pomoc na bezdomne psy... Quote
E-S Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Transport jest bezpośrednio z Wrocka. Z kontenerkiem - ja chcę pożyczyć od Funi w tą następną środę kontener, wtedy w czwartek bym go zostawiła na Mokotowie u Madalleny ... eeee, ale kicha, bo ten zjaomy jedzie z Wrocka do Warszawy, a inny znajomy Madalleny jeździ czasem z Warszawy do Wrocławia ... wiesz co, ja to ustalę i jakoś logistycznie rozgryzę, a może ktoś się przyzna z moim kontenerem, że go ma, to by do Ciebie od razu go wysłał zamiast do mnie. Quote
kizimizi Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 jeśli chodzi o kenela to pisałam juz Korze, ze kiedys Rotek mwoila, ze moze pożyczyć z Uciechowa. Rotek mieszka w Świdnicy wiec całkiem blisko nas. Quote
kora78 Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 wieczorem bede prawie na pewno mniec odpowiedz od underjj w sprawie Havii, bo Milka prawdopodobnie zostanie na dt, jako na ds. Szukam dlatego kogos na wizyte- czy dla jednej, czy dla drugiej sunie- w okolicy Tarnowskich Gór. Wiadomo, najlepiej, jak najszybciej. Zeby Havia nie poszla w obce rece ze schronu, jesli under bedzie ok. Sterylke proponowalam jej juz w ds, bez stresu i zarazkow. Z transportem problemow nie bedzie. Wies 1000mieszkancow, dom z ogrodem, jeszcze bez ogrodzenia. Pies zawsze na smyczy, chyba,ze w lesie luzem. Piesek kanapkowy poszukiwany. Poprzednia 17latka nie byla nigdy rozmnazana. kto ze slaska, z tarnowskich gor?? Quote
kora78 Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 [url]www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=12c&id_zwierz=191[/url] a tu z tylu widac kudlatego dziecko, sunia. myslalam,ze jest jasniejsza ogolnie, bardziej popielata... na razie innego foto nie mam Quote
E-S Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='kora78'] jutro biore bokserke na dt, a Kaja dodatkowo mnie dziabnela, wiec na wet na 1 dzien nie moge jej u siebie przechowac. z drugiej strony to dobrze, bo schron juz zna i na 3 dni na obce dt potem trans i znow nowe dt, to za duzo zmian na raz byloby dla niej, patrzac, ze ona taka bojazliwa i nieufna [/QUOTE] Zapomniałam spytać - za co oberwałaś od Kajki ? :evil_lol: Jaką straszną krzywdę chciałaś wyrządzić temu pieskowi, że Cię dziabnęła ? :evil_lol: Udało Ci się wyciachać, czy fryzjer już ją czeka ? A i ona mi nie pogryzie wcielenia łagodności Zdrapki ? Bo Bugiego pogryzie, wiadomo, wszystkie psy go gryzą, ale on sobie radę da - Zdrapka nie, to cielątko łagodniutkie, a nie mam jak w domu izolować psów. Quote
Ewanka Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Kudłatki na pierwszą :) ... ciotki o was myślą, ale niewiele mogą pomóc, niestety. Quote
kora78 Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 oberwalam w czasie strzyzenia. 2 ostrzezenia, a za 3 razem juz ostro dziabnela. potem opiekunke, c sie wziela za strzyzenie- takze do psow wydaje sie byc ok. dlugo nie chciala na zewnatrz, z domku wychodzic, po trafieniu do schronu. do opiekunow nie podchodzi, nie daje sie dotknac. teraz chociaz z domku wychodzi i lezy na zewnatrz. z psmi nie obcuje w wekend jade ja sciac :) a czy do konca, to sie okaze, ale watpie. tylko chociaz troche to zawsze cos :) Quote
E-S Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Uparciuch. znaczy się, wycofana jest. Ja za gryzy walę ręką po pysku i wrzeszczę FE, nie pozwalam. Quote
kora78 Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 bylam dzis nie chcialam nic wczesniej pisac :) no i nie dostalam jej do ostrzyzenia, nie weszlam tam, nic. kierowniczka zabronila po tych kąsaniach ostatnich. dopiero w dzien zabierania jej moge ja tam ostrzyc :( a dzis Kaja nie miala humoru i nawet z domku nie wyszla!! mam foto takie z daleka, ciemne. wieczorem wstawie. pytalam i do psow jest grzeczna Havia w doku razem z Kaja. dosc duzo szczekala, latala przy kratach, chciala by ja glaskac, ale tez wypatrywala bardziej za pracownikami schronu, niz za mna. mam ladne fotki Sunia nowa, jasna, to zaraza! Ustawia nawet wielka suke, Kore, towarzyszke z kojca Smutasa Czacziego! I ta od niej ucieka! Ale to nic, najgorsze,ze gania tez inne male psiaki. Siedza w izolatce, bo przepelnienie, 8 kojcow nieczynnych, w remoncie i psy sa poupychane, gdzie sie da. Nowa zazdrosna strasznie o czlowieka, odgania tamte, ktore glaskam, niektore boja sie widzac ją, gdy tylko podchodzi. Duzo szczeka, bardzo energiczna, wciaz w ruchu. Drapala mnie po rece, ktora wkladalam, chciala w niej tunel na wolnosc wykopac ;) Ponoc z kw trafila na domek, ale uciekla z niego! i poleciala pod izolatke, tam chciala zamieszkac. okolo roku ma. Quote
kora78 Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 w poscie nr 7 fotki nowej sunie jasnej [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images48.fotosik.pl/308/41669362dd5b4663med.jpg[/IMG][/URL] a taka suke potrafi ustawic, w dodatku, o imieniu Kora!!! [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images48.fotosik.pl/308/770d381315d69e3emed.jpg[/IMG][/URL] Quote
kora78 Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Kaja nawet dzis nosa nie wysciubila z domku: [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/336/2c4faf1f5a93c294med.jpg[/IMG][/URL] a oto Havia za kratami [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/337/70e05659076fc31emed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/336/febeef4799419faamed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/337/04600469e5ddbfd7med.jpg[/IMG][/URL] Quote
eve-w Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 http://www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=12c&id_zwierz=186 Mam ludzi chętnych na takiego psiaka. Są z Warszawy. Wysłałąm im zdjecie, czekam na odpowiedz. Quote
Recommended Posts