Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kora, my z Madalleną miałyśmy ten sam problem z zadredzonymi kudłaczkami ze schronu na DT u niej na działce na wakacjach - nikt nam maszynki nie pożyczył. Kilka dni cięłyśmy powolutku, po troszku, żeby psów nie pochlastać i powycinałyśmy w końcu. Tak to już jest.

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurka, myslalam,ze dzis skocze do schronu, ale plany sie pozmienialy.
na pewno w tygodniu skocze z kizimizi, wezme jakas tasiemke lub chociaz sznurowki i sprobujemy powalczyc. nawet kilka koltunkow to zawsze cos

dziewczyna od Havii jest na 90proc zdecydowana. zgadza sie na wizyte. i wiecie co? dziewczyna chce tez wziasc Milkę, jedna sunia da niej, a druga dla mamy do mieszkania. a dla niej do domu na wsi, ale jeszcze bez ogrodzenia. tylko sunia zostawalaby sama w domu, gdy panstwo beda pracowac, sami wysterylizuja. fajnie, co? :)

Posted

kolezanko kochana, przeciez ja wiem :) zrobimy wizytke, Ty sie nie martw :) jak bedzie na 100proc to szukam na wizyte wtedy. nic sie nie pali. sunia czeka

tylko tak, wlasnie dzwnilam do schronu, sunia juz jest na kojcach, tylko i tak nie do wydania, bo musza jeszcze odczekac, czy sie wlasciciel prawowity nie znajdzie. ale juz jest po szczepieniu. jak sterylka to we wt lub pt. mam dzwonic i pytac,czy sie uda. choc ja wole, by ds zrobil bo byloby lepiej tak dla suni, wiadomo, dom, bez stresu podrozy, nowego miejsca, itp
prosilam,by sunie potem nam zatrzymali, bo sa juz chetni, by nie poszla do obcego ze schronu prosto. mam dzwonic na pocz tygodnia

mowa wciaz o suni Havii

i sunia na kwarantannie jasna, mala to tez sunia. okolo wtorku schodzi z kwarantanny to trza jechac obfocic

a Havia ma wpisane 3 latka, ale wyglada opiekunce na mniej

Posted

kora78 napisał(a):
jesli wiecej to niewiele. max 12kg. ale ja tak na oko ciezko oceniam. mialam sunie mniejsza i wazyla 8kg. Kaja kolo 10kg bedzie. bez koltunow oczywiscie :)

No fakt, kołtuny i dredy swoje ważą ... czyli Kaja nawet gabarytowo jak moja Zdrapka.

Posted

kizimizi napisał(a):
dziewczyny czy transport w tytule watku to ma byc Kajki do dt u E-S, tak?

Może być do Warszawy, jeśli nie da rady do Lublina, da się ją stamtąd do mnie ściągnąć, ale nie może być to transport przed 17 września, chyba że byłby darmowy kilka dni przed i Madallena zgodziłaby się sunię przytrzymać aż po nią przyjadę.
Do Warszawy zresztą chyba prędzej coś się znajdzie.

Posted

Havia cudna ... oj, nie mogę tu zaglądac, to się kiedyś źle skończy ;)

... też myślę, że lepiej by było ciachnąć ją w DS, albo DT, a nie w schronie.

Skąd wy bierzecie takie cuda?????????????

Posted

E-S a moze zrobisz Kaji osobny watek i tutaj linka damy na 1 strone?

jutro lub pojutrze jade w odwiedziny do schronu

zaraz cos pooglaszam Havie, ale na jednej rece portale policze

Posted

kora78 napisał(a):
E-S a moze zrobisz Kaji osobny watek i tutaj linka damy na 1 strone?

jutro lub pojutrze jade w odwiedziny do schronu

zaraz cos pooglaszam Havie, ale na jednej rece portale policze

Ale to już ? Może niech ona najpierw do mnie dotrze, co ? Tak sobie myślę, że mogłabym ją zgarnąć z Warszawy 10 września - potem ze mną i psiakami trochę pojeździ, mogę spać z psami na wyjazdach bo akurat mam takie miejsca :)

Posted

zalozyc mozna zawsze. i w tytule pisac o szukaniu transportu. bo na razie nic sie nie klaruje. ide pisac do tej dogomanki, o ktorej wspominalas

dzis sie wybieralam do schronu, ale leje non stop i nie wiem,czy jest sens...

Posted

napisze do tej Pauliny, bo nie wiem,czy ona z wrocka jezdzi?

dzis chcialam jechac do schronu i zadzwonilam zapytac, czy mo Kaje na strzyzenie dadza. dowiedzialam sie,ze dzis nie ma co, mam przyjechac, jak sie wypogodzi to sie ja od razu wykapie

Havia nada w schronie

plowa sunia na kw nadal

wyslalam maila do pani od eve-w ale jeszcze odp nie mam