Vectra Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Furciasta , dobrze będzie .. trzymam kciuki :kciuki: Oktawia Quote
oktawia6 Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 wielka piątka Vectra:diabloti: a Furcia skop tyłek temu idiocie wetowi! Quote
oktawia6 Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 moje maluszki z 22.10:p: razem z biednym Dyziem Liś to nie lada mi się udało uchwycic-bo Dyzio tylko śpi i wstaje tylko napic się wody i zjeśc-bardzo lubi gdy drapie go za uszkiem:loveu: Quote
aniac50 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Piękne mordeczki!!!!Nawet legowisko mają gustownie ,pod kolor ,dobrane !A jak się sprawuje Dyzio ?Patrząc na jego zdjęcia nikt nie pomyślałby,że on jest po takich przejściach !Apetyt mu dopisuje ?Gorąco pozdrawiam całą waszą sforkę !!!! Quote
piotrek_b Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 pieknie tam razem sobie leżą płaskie mordki - uwielbiam płaskie mordki Lisia to gwiazdka :happy1:- wszyscy wiemy, a Dyzio dostaje całusy :buzi:od zalotnych panien z nibylandii (też płaskonosych) Quote
oktawia6 Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 31 października Dyzio ma konsultację kardiologiczną włącznie z EKG lub echo w zależności od potrzeby-jeśli będzie wszystko dobrze to kastracja, obecnie ma już książeczkę zdrowia i komplet badań krwii, jest odrobaczony, na stałe pod kontrolą okulistyczną-stale na kroplach do oczu. dzisiaj zamawian sterylizację dla Liszki. jeszcze rozkoszniaczek Dzyio ze wczoraj dla wszystkich fanów Pekinów oraz Gryfoników, oraz Sikorii:evil_lol:: to pozycja relaxowa-nie od razu w takiej był-Dyzio obecnie jest bardzo wyluzowany:p Quote
furciaczek Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 nie napisze nic odkrywczego:evil_lol: Pieknie razem wygladaja:loveu: Quote
oktawia6 Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Dzięki Furciu:lol:-fajnie, że jesteś:multi:lecę bukowac sterylizację dla panny Liszki i obmierzyc Grysię do kubraczka od Taks;). Quote
misiaczek Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='oktawia6']31 października Dyzio ma konsultację kardiologiczną włącznie z EKG lub echo w zależności od potrzeby-jeśli będzie wszystko dobrze to kastracja, [quote name='oktawia6']dzisiaj zamawian sterylizację dla Liszki. To z hodowli nici Ide...bo zaraz mi sie zbierze od Oktawii :evil_lol:. P.S.Dyzio śpi identycznie jak Sotuś :lol:. Quote
piotrek_b Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='misiaczek']To z hodowli nici eee tam nici, Oktawia jeszcze nas pewnie zaskoczy ?? :diabloti: hodowca roku 2008 przecież jeszcze przed nami :sweetCyb::scared: Quote
oktawia6 Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 ooo tak Misiaczek-dobrze, że uciekłaś-bo byś była nie Spritem tylko pragnieniem-Wiesz co to oznacza:razz::diabloti:? Piotrek-kluseczek nie będzie-żadnych!:motz::motz::motz:Wam też mogę pozałatwiac sterylizację i kastrację-kolejnośc zgłoszeń dowolna:diabloti: Tak serio to Liszka ma na ten poniedziałek termin sterylizacji-w asyście będzie również kardiolog-i ja warująca pod drzwiami. Quote
piotrek_b Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='oktawia6'] Piotrek-kluseczek nie będzie-żadnych!:motz::motz::motz:Wam też mogę pozałatwiac sterylizację i kastrację-kolejnośc zgłoszeń dowolna:diabloti: jessus maria nam sterylizacje i kastracje to co ja będę robił w zimowe wieczory gusła odprawiał, jeszcze czego - przecież język mi odpadnie kastracja - matko boska - czujecie moją trwogę, jam jedyny dorosły samiec w nibylandii Quote
misiaczek Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='oktawia6']ooo tak Misiaczek-dobrze, że uciekłaś-bo byś była nie Spritem tylko pragnieniem-Wiesz co to oznacza:razz::diabloti:? ha ha...ale się uśmiałam :evil_lol:...jaka spostrzegawcza :happy1: [quote name='piotrek_b'] kastracja - matko boska - czujecie moją trwogę, jam jedyny dorosły samiec w nibylandii Piotrek,Ty też jeden z nielicznych,dorosłych samców na dogo,więc ochroną jesteś objęty :turn-l:...oczywiście pod warunkiem,ze papiery posiadasz ;) :roflt::roflt::roflt: Quote
piotrek_b Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 misiaczek napisał(a): Piotrek,Ty też jeden z nielicznych,dorosłych samców na dogo,więc ochroną jesteś objęty :turn-l:...oczywiście pod warunkiem,ze papiery posiadasz ;) :roflt::roflt::roflt: :nerwy::nerwy: papiery powiadasz :look3: z papierów został tylko lewy paszport, kwity na kaczora, lipa w eurobanknotach i bibuła do skrętów (ino maryhy brakło) czy to aby wystarczy?, czy ciężkie czasy mnie czekają? :placz: no bedzie tego, bo Oktawia nas opie..oli że jej bloga zaśmiecamy :scared: Quote
oktawia6 Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Prosicie się o baty oj i to bardzo:mad: A Misiaczkową nie uratuje nic, nawet to że jest Spritem:evil_lol: Quote
Maupa4 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 oktawia6 napisał(a): Wam też mogę pozałatwiac sterylizację i kastrację-kolejnośc zgłoszeń dowolna:diabloti: nam też nie musisz ... :cool1: my w grudniu i od razu dwójeczka ... :eviltong: Quote
oktawia6 Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Maupeczka nie chce sterylki:placz::evil_lol: Z Dyziem coś jest:shake:-konsultację mam 31 b.m. dzisiaj z rana miał rozwolnienie oraz wymioty-bardzo go rzucało-co wskazuje na stan zapalny oprócz anemii-stało się tak po podaniu Aniprazolu - dostaliśmy tabletkę na SGGW-po rozmowie telefonicznej z wetem od dr Niziołka odstawiam pozostałe 2 tabl. (również miałam negatywne odczucia by mu abletkę podawac-ale nie może byc stale ta, że jestem mądrzejsza od weta więc wzięłam i podałam:-?)biochemii jeszcze nie mam....bo na SGGW pękła probówka i wczoraj jechałam ponownie-mam samą morf. z rozmazem i trójgl. Quote
oktawia6 Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 jutro na 15-tą jestem z Dyziem:calus: u weta-będzie badanie serca-na pewno dostanie kroplówkę:roll:, ma ciepły i suchy nosek, wczoraj o 4:45 byłam z nim za potrzebą pod domem. Lisia bez zmian-sterylizacja-tylko nie pon. tylko wtorek i ta sama godzina. Quote
brazowa1 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Juz mam mała nerwowke...ale bedzie z lisami dobrze,prawda? Quote
oktawia6 Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 [quote name='brazowa1'] Juz mam mała nerwowke...ale bedzie z lisami dobrze,prawda? Brązowa-dzisiaj położyłam się po 6-tej rano na moment-Dyzia pieściłam i drapałam za uszkiem, dostałam też telefon do świetnej wet-przyjedzie do domu do Dyzia-poza konsultacją tej o 15-tej, w klinice jako wsparcie diagnostyczne. Jestem twardy zawodnik-nie dam Dyzia kosie:zly7:-mowy nie ma!:zly7:do tego jestem w nim zakochana na zabój więc podwójnie zacięta. Lisia czuje się super, wtorek zabieg. Całe szczęście Sikoria miewa się wyśmienicie, Danduś też, Grysio-bez zmian. Quote
olenka_f Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 bardzo mocno trzymam kciuki, będzie dobrze wierze w to mocno:loveu: Quote
oktawia6 Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 Dzisiaj po konsultacji lekarskiej: Dyzio jest po starym urazie-zwichnięcie III/IV stopnia lewej rzepki słyszalne szmery nad sercem podejrzenie niedomykalności komory II dzielnej-niezbędne wykonanie badania kardiologicznego: EKG bądź EEG. dzisiaj dr Nziołka nie było jesteśmy umówieni na badanie serca 7 listopada. Dyzio ma przyjmowac karmę Hills weterynaryjną I/D (reszta moich maluchów jest na R.Canin Mobility Support-również weterynaryjna) - Dyzio z uwagi na problemy jelitowe ma przyjmowac j.w. do tego Ranigast. Za ok. 2 tygodnie konsultacja co do oceny objawów neurologicznych pod kątem jego starego zwichnięcia-nie kwalifikuje się do zabiegu chirurgicznego. Został ochipowany poza tym-waży zaledwie 4.500 - bardzo mocna niedowaga-szkielecik. Liszka oczywiście sterylizacja zamówiona. Czekam na 7 listopada jak na szpilkach:placz:-Dyziunio mój kochany już dostał na kolację swoją nową karmę-oczywiście zmieszałam z tamtą by nie dostał sensacji-pół na pół, po 2 dniach dojśc do całkowitej zmiany na Hills'a. za 3 tygodnie ponowna konsultacja okulistyczna dr Garncarza Spi sobie na kocyniu na swojej panterce, jeszcze czeka go krótki spacerek na siu i kuu. Quote
oktawia6 Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 proszę o podpisywanie petycji!!! "Artysta" z Kostaryki Guillermo Habacuc Vargas przywiązał umierającego z głodu psa jak dzieło sztuki, nie pozwalał go karmić i poić, aż biedne psisko zmarło... W rezultacie tego "pokazu" (którego pies nie przeżył) "artysta" został wybrany do reprezentowania swego kraju w Biennale Ameryki Centralnej w Hondurasie w 2008 roku. Celem petycji jest protest i bojkot tego (pożal się Boże) artysty i jego "dzieła". http://www.petitiononline.com/13031953/petition.html Strona (uprzedzam, że nie da się jej spokojnie obejrzeć ): http://www.marcaacme.com/blogs/analo...zas_de_habacuc wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=93161 Quote
oktawia6 Posted October 27, 2007 Author Posted October 27, 2007 coś dla fanów mojej dziatwy:loveu:-zrobiła te cudeńka Misiaczek! Quote
oktawia6 Posted October 27, 2007 Author Posted October 27, 2007 oraz sesja z dzisiaj:loveu:: relax królowej Pekinów:eviltong: dziadunio Dyzio przy wodopoju: słodka główka: zapraszam na wątek, który założyłam na 9-tej gr. o Pekińczykach-wątek edukujący z informacjami i poradami-ponieważ takiego nie ma, wiele zdjęc, linki do stron adopcyjnych za granicą-ale też Pekińczyki w potrzebie od nas: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=93956 Quote
Recommended Posts