Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 9 882zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Trzymajcie kciuki aniołki, bo w ostatnim tygodniu pojawiły się trzy fajne propozycje dla moich burasków (pani od Aminka również dzwoniła) i może być tak, że w najbliższym czasie Melisa, Aminek i Arnika wyjadą do nowych domów. 

• Like 5
Posted

Wizyta PA dla Aminka wypadła pozytywnie. Kocurek może jechać w świat. Znowu czuję się jak matka emerytka ;( Ale trzeba się cieszyć. To niesamowity, mięciutki i kochany kotek. Wstępnie transport w środę (?) ale pani coś mi pisała, że rozważa osobisty przyjazd w weekend. 

ba4becead45df001698b1132dc79e0a8.png

• Like 3
Posted

Fajna sunia - jak ma ktoś pomysł na imię, poproszę - w poniedziałek jest proszona o współpracę, bo pozałatwiałam już i zgodę z gminy, i termin, i transport do lecznicy, a Dora osobę która zawiezie sunię po zabiegu do BDT. Niech się tylko da złapać i zapakować do samochodu czy coś. 

273802362_924873621553456_89610470257621

• Like 3
Posted
Dnia 24.02.2022 o 21:39, sue napisał:

Wizyta PA dla Aminka wypadła pozytywnie. Kocurek może jechać w świat. Znowu czuję się jak matka emerytka ;( Ale trzeba się cieszyć. To niesamowity, mięciutki i kochany kotek. Wstępnie transport w środę (?) ale pani coś mi pisała, że rozważa osobisty przyjazd w weekend. 

ba4becead45df001698b1132dc79e0a8.png

Trzymam kciuki za Aminka ♡ Czy ogłoszenie zdjąć?

Posted
Dnia 24.02.2022 o 21:44, sue napisał:

Fajna sunia - jak ma ktoś pomysł na imię, poproszę - w poniedziałek jest proszona o współpracę, bo pozałatwiałam już i zgodę z gminy, i termin, i transport do lecznicy, a Dora osobę która zawiezie sunię po zabiegu do BDT. Niech się tylko da złapać i zapakować do samochodu czy coś. 

273802362_924873621553456_89610470257621

Śliczna. Imię może takie zwykłe jak Felka, Mela albo Masza?

Czyli udało się znaleźć BDT? 😍

Posted
Dnia 25.02.2022 o 09:47, Tyśka) napisał:

Trzymam kciuki za Aminka ♡ Czy ogłoszenie zdjąć?

Może na razie nie? Jest do adopcji inny dość podobny burasek w mniej więcej tym samym wieku, Lucjan. Nie wiem jedynie, czy po prostu pokazywać go, gdyby ktoś napisał o Aminka, czy zmienić treść i zdjęcia. 

Dnia 25.02.2022 o 09:49, Tyśka) napisał:

Śliczna. Imię może takie zwykłe jak Felka, Mela albo Masza?

Czyli udało się znaleźć BDT? 😍

Ok - to będzie Mela, bo Maszkę już znam i kota Felka. Super 🙂

Mela ma aż trzy opcje BDT więc bezdomna po zabiegu nie będzie, najlepsza opcja to mieszkanie, więc całkiem dobrze.

Co dalej z sunią to się okaże, jej stan życiowy wydaje się jakiś skomplikowany, ale zobaczymy. 

Posted
Dnia 25.02.2022 o 11:19, sue napisał:

Może na razie nie? Jest do adopcji inny dość podobny burasek w mniej więcej tym samym wieku, Lucjan. Nie wiem jedynie, czy po prostu pokazywać go, gdyby ktoś napisał o Aminka, czy zmienić treść i zdjęcia. 

Ok - to będzie Mela, bo Maszkę już znam i kota Felka. Super 🙂

To na razie zostawiam jak Lucka z imieniem Aminka 😉 Numer do Isabel.

Posted

Udało się złapać kotkę u Piotrka, dzikus niesamowity, nieuchwytną w zeszłym roku. Kotka niestety sprowadziła maluchy - to te, które trzeba w tym roku i to szybko wyciąć. Kicia jest podejrzanie puszysta, prawdopodobnie już w ciąży. Może być ciężko z terminami u nas w lecznicy z uwagi na sytuację, w Izbicy też chwilowo nie ma miejsca, będę chciała zapisać ją w poniedziałek na normalny płatny zabieg u nas - mamy trochę z FB i może tu też zrobię na ten cel bazarek, brakuje około 120 zł. 

Kotka zabezpieczona w klatce łapce i pomieszczeniu gospodarczym, na razie tak bo wypuszczona mogłaby się drugi raz nie złapać, a gdyby urodziła to masakra. 

274464056_1333749343718223_3686118851896

274590319_316989267159388_22593251157717

• Like 1
Posted

Już jestem:)

Na razie tylko na chwilę,ale mam nadzieję,że  wrócę na stałe

dobrze,że jest sue,i nie muszę tak bardzo martwić się o zwierzaki

dziękuję bakusiowej za karme:) i wpłatę 130zł na wyróżnienie ogłoszeń:)

a także za zrobienie kolejnego bazarku na spłatę długu w lecznicy:)

dziekuję także feryenne  za karmę:)  chociaż Isabel już dziekowała:)

• Like 2
Posted
Dnia 24.02.2022 o 12:50, Mazowszanka13 napisał:
Dnia 23.02.2022 o 21:14, Isabel napisał:

Szukamy kogoś do wizyty PA w Gliwicach, dla kotki.

limonka80 jest z Gliwic

Jestem z Gliwic, ale nigdy nie robiłam sama żadnej wizyty PA. Woziłam Basię, ale na wizyty dla psiaków i to Ona prowadziła rozmowy. 

Pomogłabym, ale nie wiem czy zrobię to dobrze ....

Jeśli jednak uznasz że chcesz żebym przeprowadziła wizytę, daj znać na priv, no i będziesz musiała mnie przeszkolić 🙂 

• Like 3
Posted
Dnia 26.02.2022 o 20:13, bakusiowa napisał:

Całkiem niezły ilościowo  przychówek i do tego bardzo ładny. Z tego przychówku ile mogłoby być następnych przychówków.

Te kociaki są ładniejsze na żywo... Jedna kotka też taka trochę puszysta. Na pewno coś jutro zostanie poddane kastracji. Liczę na to, że uda się złapać sunię Melę i może pojedzie też ta dzika kotka. Noc spędziła w miarę spokojnie choć narozrabiała biedna w łapaku, ciasno jej ale nie mamy wyjścia. Po zabiegu będzie u mnie w kennelu, na razie nie mamy jak wozić klatki itd.

Dnia 27.02.2022 o 08:15, DORA1020 napisał:

Już jestem:)

Na razie tylko na chwilę,ale mam nadzieję,że  wrócę na stałe

dobrze,że jest sue,i nie muszę tak bardzo martwić się o zwierzaki

dziękuję bakusiowej za karme:) i wpłatę 130zł na wyróżnienie ogłoszeń:)

a także za zrobienie kolejnego bazarku na spłatę długu w lecznicy:)

dziekuję także feryenne  za karmę:)  chociaż Isabel już dziekowała:)

:)))

Posted
Dnia 27.02.2022 o 10:27, limonka80 napisał:

Jestem z Gliwic, ale nigdy nie robiłam sama żadnej wizyty PA. Woziłam Basię, ale na wizyty dla psiaków i to Ona prowadziła rozmowy. 

Pomogłabym, ale nie wiem czy zrobię to dobrze ....

Jeśli jednak uznasz że chcesz żebym przeprowadziła wizytę, daj znać na priv, no i będziesz musiała mnie przeszkolić 🙂 

Dziś o 16;30 jeśli nic się nie zmieniło p. Beata z Gliwic robi wizytę. Czekamy na wieści. Dziękujemy za chęć pomocy, na pewno odezwiemy się gdyby coś nie wyszło z tą dzisiejszą PA. 

• Like 1
Posted
Dnia 27.02.2022 o 11:39, Poker napisał:

sue, czy przydadzą się manele dla kotków?

Tak, przydadzą się. Miałam trochę tego ale sporo poszło tej zimy z powodu przebojów z biegunką, teraz też będzie potrzeba częstych wymian bo pojawią się pewnie różne kotki na krótkie okresy. Ogólnie przydadzą się 🙂

Dzięki