Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Otrzymałam wiadomość, że budka dla kotka jest gotowa do odbioru do 31.10.  ale tymczasowo w innym paczkomacie

InPost - Out of the Box
InPost
Czeka niedaleko!

To ważne! Wybrany przez Ciebie Paczkomat jest tak popularny, że czasem wszystkie skrytki są zajęte.

Wiemy, że zależy Ci na czasie! Dlatego paczka 687140407422460135988845 od: EUROECO BESZCZYŃSKI SPÓŁKA JAWNA jest tymczasowo magazynowana niedaleko. Mamy nadzieję, że z tą lokalizacją jest Ci po drodze!

Paczkomat tymczasowy: ikona-paczkomat.png
SBR03M
Szczebrzeszyn, Zamojska 168, Przy Stokrotce

Pokaż na mapie ikona-pin.png

Czas na odbiór:
do 31/10/2024 włącznie
ikona-czas.png

Po upływie tego czasu dostarczymy paczkę do pierwotnie wybranego miejsca.

Kod odbioru podam na PW.

Posted

Pani z Łodzi, która wczoraj była zdecydowana na Rudolfa, wieczorem poprosiła mnie o dzień do namysłu. I dzisiaj napisała sms, że jednak rezygnuje z adopcji 😞 Nie wiem dlaczego, nie podała przyczyny. Szkoda, bo to wydawał się bardzo dobry dom, z osiatkowanym balkonem (poprzedni kotek, też rudzielec, umarł na nowotwór). No, ale trudno, szukamy dalej.

Posted
Dnia 30.10.2024 o 20:43, Poker napisał:

Czasem dobrze jest spytać dlaczego ktoś rezygnuje.

Pewnie był jakiś rudy kotek w samej Łodzi, nie trzeba wtedy czekać na transport, w dodatku można poznać kotka osobiście. To jest najczęstszy powód rezygnacji - ludzie chcą poznać kotka i wziąć go od razu.

• Like 1
Posted
Dnia 30.10.2024 o 12:11, elik napisał:

Otrzymałam wiadomość, że budka dla kotka jest gotowa do odbioru do 31.10.  ale tymczasowo w innym paczkomacie

InPost - Out of the Box
InPost
Czeka niedaleko!

To ważne! Wybrany przez Ciebie Paczkomat jest tak popularny, że czasem wszystkie skrytki są zajęte.

Wiemy, że zależy Ci na czasie! Dlatego paczka 687140407422460135988845 od: EUROECO BESZCZYŃSKI SPÓŁKA JAWNA jest tymczasowo magazynowana niedaleko. Mamy nadzieję, że z tą lokalizacją jest Ci po drodze!

Paczkomat tymczasowy: ikona-paczkomat.png
SBR03M
Szczebrzeszyn, Zamojska 168, Przy Stokrotce

Pokaż na mapie ikona-pin.png

Czas na odbiór:
do 31/10/2024 włącznie
ikona-czas.png

Po upływie tego czasu dostarczymy paczkę do pierwotnie wybranego miejsca.

Kod odbioru podam na PW.

Dziekuję:)

Niestety lokalizacja nie jest po drodze

to jest ok.1,5 km od miejsca  gdzie mieszkamy

ale może sobie jakoś poradzimy

Posted
Dnia 30.10.2024 o 10:53, Alaskan malamutte napisał:

No i super. Kciuki trzymam👍

A ja dzisiaj wiozę do Murki malutką koteczkę Shazę, którą znalazłam wyrzuconą na moim osiedlu. 

Byłam z nią wczoraj u weta. Na szczęście zdrowa, testy ujemne. 

20241028_202632.jpg

oj..joj    śliczne maleństwo,miała dużo szczęścia,że Cię spotkała /albo Ty ją/ na swojej drodze

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Bardzo dziekuję Isabel za zrobiecznie wczoraj wizyty dla czarnej koteczki🍂

ma jechać chyba 10 listopada do dt  w Krakowie

została znaleziona na stacji paliw,jest juz wysterylizowana,ale  musiała by wrócić w to miejsce gdzie została znaleziona

a tak trafił się dt

• Like 1
Posted
Dnia 31.10.2024 o 07:34, DORA1020 napisał:

Bardzo dziekuję Isabel za zrobiecznie wczoraj wizyty dla czarnej koteczki🍂

ma jechać chyba 10 listopada do dt  w Krakowie

została znaleziona na stacji paliw,jest juz wysterylizowana,ale  musiała by wrócić w to miejsce gdzie została znaleziona

a tak trafił się dt

Niestety, tutaj też się nie udało 😞 Wieczorem, po mojej wizycie, zadzwonił do dziewczyn właściciel mieszkania i wypowiedział im lokum (chce wrócić do siebie). Jeżeli dziewczynom uda się szybko znaleźć nowe mieszkanie, co w listopadzie nie jest wcale łatwe (od października są już studenci), to wezmą kotkę. Na razie jednak sytuacja jest bardzo przykra, i dla dziewczyn i dla kotki 😞

Posted
Dnia 31.10.2024 o 07:30, DORA1020 napisał:

oj..joj    śliczne maleństwo,miała dużo szczęścia,że Cię spotkała /albo Ty ją/ na swojej drodze

Ona ma cały czas takie zdziwione spojrzenie :D

Dobre wieści odnośnie Mrozika, już go można podczas jedzonka dotknąć i nawet głasknąć (usuwa się, ale już nie jak oparzony). No i już na mnie nie syczy tylko normalnie miałczy dopominając się o mokre jedzenie, podchodzi do nóg i obwąchuje zawsze jak tylko wchodzę do pokoju. Jest teraz w dobrej sytuacji do oswajania, bo wszystkie inne koty w pokoju są bardzo proludzkie i dają mu dobry przykład ;)

• Like 2
Posted
Dnia 31.10.2024 o 07:24, DORA1020 napisał:

Dziekuję:)

Niestety lokalizacja nie jest po drodze

to jest ok.1,5 km od miejsca  gdzie mieszkamy

ale może sobie jakoś poradzimy

Nie musicie tam odebrać paczki. Po podanym terminie, paczka zostanie przeniesiona do właściwego paczkomatu.

Posted
Dnia 31.10.2024 o 11:31, Isabel napisał:

Niestety, tutaj też się nie udało 😞 Wieczorem, po mojej wizycie, zadzwonił do dziewczyn właściciel mieszkania i wypowiedział im lokum (chce wrócić do siebie). Jeżeli dziewczynom uda się szybko znaleźć nowe mieszkanie, co w listopadzie nie jest wcale łatwe (od października są już studenci), to wezmą kotkę. Na razie jednak sytuacja jest bardzo przykra, i dla dziewczyn i dla kotki 😞

Nie wierzę w takie zbiegi okoliczności,no ale trudno,nikogo do niczego nie zmusimy

szkoda tylko,ze kotka z ciepłego domku/trafiła tam tylko na czas po sterylizacji/ musi wrócić na ulicę,a nic dobrego jej tam nie czeka:(

a ja już nie mogę zabrać kolejnego kotka do Murki i serce mnie boli,że się tak dzieje

Posted
Dnia 31.10.2024 o 15:54, elik napisał:

Nie musicie tam odebrać paczki. Po podanym terminie, paczka zostanie przeniesiona do właściwego paczkomatu.

Obebrałyśmy,bardzo Ci elik dziekujemy za budkę🌼

budkas.jpg

Posted
Dnia 31.10.2024 o 15:03, Murka napisał:

Ona ma cały czas takie zdziwione spojrzenie 😄

Dobre wieści odnośnie Mrozika, już go można podczas jedzonka dotknąć i nawet głasknąć (usuwa się, ale już nie jak oparzony). No i już na mnie nie syczy tylko normalnie miałczy dopominając się o mokre jedzenie, podchodzi do nóg i obwąchuje zawsze jak tylko wchodzę do pokoju. Jest teraz w dobrej sytuacji do oswajania, bo wszystkie inne koty w pokoju są bardzo proludzkie i dają mu dobry przykład 😉

Cieszę się,że Mrozik robi takie postępy:) Teraz tylko wypatrujemy dobrego domku:)

Posted
Dnia 31.10.2024 o 12:00, Mazowszanka13 napisał:

Mam dla Was 420 zł z bazarku spożywczego.

Na czyje konto zrobić przelew ?

Bardzo proszę na konto Murki

Serdecznie dziękujemy za pomoc kotkom❤️ to  spora kwota,dług się zmniejszy,wielkie dzięki🌹

Posted
Dnia 31.10.2024 o 16:46, DORA1020 napisał:

Obebrałyśmy,bardzo Ci elik dziekujemy za budkę🌼

budkas.jpg

Czy to tylko 1 budka? Na zdjęciu aukcji były dwie, jedna nad drugą.

Posted
Dnia 31.10.2024 o 16:50, DORA1020 napisał:

Bardzo proszę na konto Murki

Serdecznie dziękujemy za pomoc kotkom❤️ to  spora kwota,dług się zmniejszy,wielkie dzięki🌹

Czy mogłabyś uaktualnić kwotę zadłużenia?

Posted
Dnia 31.10.2024 o 16:55, elik napisał:

Czy mogłabyś uaktualnić kwotę zadłużenia?

Będę jutro/pojutrze robić rozliczenie za październik, więc się zaktualizuje.

Byłam dziś z Filemonem na kontroli. Oczko jest nadal cofnięte jeszcze trochę i póki co nic więcej kropelkami się zrobić nie da. Także kropelki odstawiamy. Został zaszczepiony i za dwa tygodnie przy kastracji okulistka zoperuje entropium, aby go to oczko nie bolało i nie łzawiło. Przy operacji jeszcze popatrzy i poszuka jakichś zrostów, które by były powodem cofnięcia się oka. Bo teraz nic nie widać i prawdopodobnie zostanie takie cofnięte.

• Like 1
Posted
Dnia 31.10.2024 o 16:53, elik napisał:

Czy to tylko 1 budka? Na zdjęciu aukcji były dwie, jedna nad drugą.

To jest domek modułowy. Przedmiotem aukcji jest jeden moduł.

https://allegro.pl/oferta/domek-buda-budka-legowisko-dla-kota-na-zime-11597956252?fromVariant=12397999558

Opis

CIEPŁY I BEZPIECZNY DOMEK DLA KOTÓW NA ZIMĘ - 1 MODUŁ

MODUŁOWY - MOŻESZ UKŁADAĆ DOMKI TWORZĄC WIELOPOZIOMOWE LEGOWISKO!

Posted

Rozliczenie za październik:

JASIEK, NITKA, SZPULKA, MROZIK, RUDOLF i FILEMON:

Stan konta na 30 wrzesień wynosił -10129,50 zł:

-1240 zł hotelowanie Jaśka, Nitki, Szpulki i Mrozika 1-31.10 (zniżka ze względu na karmę)

-340 zł hotelowanie Rudolfa i Filemona 15-31.10 (zniżka ze względu na karmę)

-110 zł transport Rudolfa i Filemona ze Szczebrzeszyna

-25 zł Advocate dla Rudolfa, Filemona i Marudy

-40 zł przejazdy do lecznicy (szczepienie Rudolfa i Marudy i wizyty okulistyczne Filemona)

-15,60 zł krople dla Filemona

+60 zł Dora (bazarek)

+352 zł elmas (bazarek)

+100 zł Monika R.

+360 zł Dora (od Ani R.-G.)

+100 zł Jadwiga Sz.

+50 zł elik (na transport)

+50 zł Dora (od p.Ani - siostry malagos)

+50 zł Alaskan (na transport)

+50 zł agat21 (na transport)

+600 zł Niesiowata (od córki Figuni)

+70 zł Dora (bazarek)

+64 zł Madie (pozostałość po zakupie transporterków)

+100 zł Iwona K.

+100 zł Dora (od helli)

+1170 zł bakusiowa (bazarek)

+50 zł bakusiowa (bazarek)

+170 zł elmas (bazarek dla Filemona)

+110 zł Nadziejka (bazarek dla Filemona)

Stan konta na 31 październik wynosi -8294,10 zł

Kochani wpłat było sporo, więc posprawdzajcie czy się wszystko zgadza, czy o czymś nie zapomniałam itd.

Jeśli chodzi o Filemona to chyba nie ma sensu rozliczać go osobno? Chyba, że chcecie to mogę tak zrobić.

Nie mam jeszcze faktury z lecznicy za jego wizyty. Pierwsza wizyta kosztowała 189 zł (to było razem z kroplami i lekami), kolejne to były tylko kontrole więc na pewno będą już mniejsze koszty. Jak będę mieć fakturę to rozliczę w najbliższym podsumowaniu miesiąca.

Póki co doliczam do rozliczenie październikowego tylko jedne krople, które wykupiłam dla Filemona w aptece (poniżej faktura - wiem, że trochę tam namieszane z zaliczkami, ale to długa historia..). Krople Tropicamidum:

img20241101_16360498.jpg