elik Posted November 1, 2024 Posted November 1, 2024 Dnia 1.11.2024 o 13:19, bakusiowa napisał: To jest domek modułowy. Przedmiotem aukcji jest jeden moduł. https://allegro.pl/oferta/domek-buda-budka-legowisko-dla-kota-na-zime-11597956252?fromVariant=12397999558 Opis CIEPŁY I BEZPIECZNY DOMEK DLA KOTÓW NA ZIMĘ - 1 MODUŁ MODUŁOWY - MOŻESZ UKŁADAĆ DOMKI TWORZĄC WIELOPOZIOMOWE LEGOWISKO! No tak. Spryciucha, schowali ten opis na samo dno! Quote
elik Posted November 1, 2024 Posted November 1, 2024 Dnia 1.11.2024 o 07:19, DORA1020 napisał: te kotki dostaną budkę Takie maluszki bez domu 😰 Quote
DORA1020 Posted November 2, 2024 Author Posted November 2, 2024 Dnia 1.11.2024 o 19:04, Murka napisał: Rozliczenie za październik: JASIEK, NITKA, SZPULKA, MROZIK, RUDOLF i FILEMON: Stan konta na 30 wrzesień wynosił -10129,50 zł: -1240 zł hotelowanie Jaśka, Nitki, Szpulki i Mrozika 1-31.10 (zniżka ze względu na karmę) -340 zł hotelowanie Rudolfa i Filemona 15-31.10 (zniżka ze względu na karmę) -110 zł transport Rudolfa i Filemona ze Szczebrzeszyna -15 zł Advocate dla Rudolfa i Filemona -30 zł przejazdy do lecznicy (szczepienie Rudolfa i wizyty okulistyczne Filemona) -15,60 zł krople dla Filemona +60 zł Dora (bazarek) +352 zł elmas (bazarek) +100 zł Monika R. +360 zł Dora (od Ani R.-G.) +100 zł Jadwiga Sz. +50 zł elik (na transport) +50 zł Dora (od p.Ani - siostry malagos) +50 zł Alaskan (na transport) +50 zł agat21 (na transport) +600 zł Niesiowata (od córki Figuni) +70 zł Dora (bazarek) +64 zł Madie (pozostałość po zakupie transporterków) +100 zł Iwona K. +100 zł Dora (od helli) +1170 zł bakusiowa (bazarek) +50 zł bakusiowa (bazarek) +170 zł elmas (bazarek dla Filemona) +110 zł Nadziejka (bazarek dla Filemona) Stan konta na 31 październik wynosi -8274,10 zł Kochani wpłat było sporo, więc posprawdzajcie czy się wszystko zgadza, czy o czymś nie zapomniałam itd. Jeśli chodzi o Filemona to chyba nie ma sensu rozliczać go osobno? Chyba, że chcecie to mogę tak zrobić. Nie mam jeszcze faktury z lecznicy za jego wizyty. Pierwsza wizyta kosztowała 189 zł (to było razem z kroplami i lekami), kolejne to były tylko kontrole więc na pewno będą już mniejsze koszty. Jak będę mieć fakturę to rozliczę w najbliższym podsumowaniu miesiąca. Póki co doliczam do rozliczenie październikowego tylko jedne krople, które wykupiłam dla Filemona w aptece (poniżej faktura - wiem, że trochę tam namieszane z zaliczkami, ale to długa historia..). Krople Tropicamidum: Kochani bardzo Wam dziękuję za pomoc kotkom❤️ gdyby te koty mogły mówić........ co czekałoby Filemona? był w opłakanym stanie,z chorym,wpadającym do środka okiem:( przerażony,uciekający od człowieka Przykro tylko,ze te koty domów nie znajdują:( Ja bardzo się tym martwię,to o Szpulke chociaż były zapytania,o Nitkę nikt nawet nei zapytał:( Dziękuję,że jesteście🌼 To dzięki Wam kotki są bezpieczne i w ciepełku czekają na domy. 2 Quote
Poker Posted November 2, 2024 Posted November 2, 2024 Podaż kotków jest ogromna. W każdej miejscowości jest pełno. Ludzie biorą od sąsiadów, znajdują w lesie, Tak jak my Bonuska. Nie muszą szukać w internecie i jechać np. 100 km. Niestety taka jest rzeczywistość, o której wszyscy wiemy. Znajomi kilka tygodni temu adoptowali kotkę z wrocławskiego schronu. 1 Quote
DORA1020 Posted November 3, 2024 Author Posted November 3, 2024 My nie prosimy,żeby ktos przyjechał 100km do nas,szukamy transportu,tylko to czekanie na kotka komuś nie pasuje a robiąc ogłoszenia na Kraków ,Warszawę,nie jest napisane,ze kotek jest w lubelskim a u nas praktycznie nie ma adopcji Quote
DORA1020 Posted November 3, 2024 Author Posted November 3, 2024 Dziekuję Madie za opłacanie pobytu Marudy❤️ mamy 6 kotków u Murki,a tak byłoby 7 Filemon po wyleczeniu szybko znajdzie dom,zostanie nam 5,ale może któryś w końcu znajdzie dom 1 Quote
Murka Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Dzikus Mrozik jest coraz bardziej bezczelny :) Niedługo sam wlezie na kolana :) Ogólnie to już się tak zapomina, że jak daję mokre jedzonko to podłazi mi pod ręce i mogę go już prawie normalnie głaskać. Jak za długo to się odsunie lub burknie, ale i tak postęp jest ogromny. 4 Quote
Murka Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Jeszcze się Niteczka załapała, może jako podmianka na zdjęcie główne albo co 4 Quote
DORA1020 Posted November 6, 2024 Author Posted November 6, 2024 Kochani,mam taką ogromną prośbę czy mógłby ktos zrobic ogłoszenia kilku kotkom? Ja mam 40 ogłoszeń ale nic z tego nie wynika może ktoś ma lepszą rękę? Może jakiś ładny tekst,ja ciągle to samo,nie mam głowy do tekstów może w końcu jakis kotek znalazłby dom a na jego miejsce wskoczyłaby burasia,kotka chora,przeziębiona,miau u niej z chrypką,gania przy smietnikach już od jakiegos czasu,ale teraz w nocy mróz. Jak się pojawiła tak nie chrypiała owszem postawiłam budkę z polarkami,ale ona tam nie wchodzi,nie wiem dlaczego,byc może dlatego,że tam tez przychodzą psiaki,bo dla niech tez zostawiam jedzenie,może się boi Quote
DORA1020 Posted November 6, 2024 Author Posted November 6, 2024 Zapraszam na bazarek I kolejna prośba gdyby ktoś mógłby podarować jakieś rzeczy na bazarek byłabym wdzięczna bo niestety nie mam juz z czego robic bazarków,zajrzałam w każdy zakamarek może jeszcze jakies rzeczy na święta coś znajdę,a tak nic pozatym Quote
Madie Posted November 6, 2024 Posted November 6, 2024 Ja przywioze jakieś superfanty z Japonii 2 Quote
Poker Posted November 6, 2024 Posted November 6, 2024 Dnia 6.11.2024 o 08:47, DORA1020 napisał: Zapraszam na bazarek I kolejna prośba gdyby ktoś mógłby podarować jakieś rzeczy na bazarek byłabym wdzięczna Rozpuściłam wici. Jak uzbieram fanty, to wyślę. 2 Quote
DORA1020 Posted November 6, 2024 Author Posted November 6, 2024 Dnia 6.11.2024 o 15:42, Madie napisał: Ja przywioze jakieś superfanty z Japonii Dnia 6.11.2024 o 18:53, Poker napisał: Rozpuściłam wici. Jak uzbieram fanty, to wyślę. Dziekuję:) Quote
Poker Posted November 6, 2024 Posted November 6, 2024 Opowiedziałam znajomym o znojnym wysiłku DORA na rzecz kotków i postanowili wesprzeć ją i kotki 200.zł. Na jakie konto mam wpłacić? 3 Quote
DORA1020 Posted November 7, 2024 Author Posted November 7, 2024 Dnia 6.11.2024 o 23:05, Poker napisał: Opowiedziałam znajomym o znojnym wysiłku DORA na rzecz kotków i postanowili wesprzeć ją i kotki 200.zł. Na jakie konto mam wpłacić? O....bardzo się cieszę,proszę serdecznie im podziękuj za pomoc🌹 Proszę na konto Murki,bo tam kotki grzeją kuperki. Quote
DORA1020 Posted November 7, 2024 Author Posted November 7, 2024 NIestety od dawna wiem,że nigdy to sie nie skończy😞 brak domów tymczasowych mocno doskwiera ostatnio tylko jeden dt się zgłosił,to pojechał mały kotek od P.Jowity,ale wybór był trudny.....któremu zapewnić dobre życie a tu kolejne koty wyrzucone bury kocurek z białą krawatką,ale on jakoś sobie radzi,przytył,dwa razy dziennie dostaje jeść,i na razie jakoś musi to wystarczyć gorzej z bura koteczką,podrzucona jakieś dwa miesiące temu,bardzo chce do człowieka, chociaż boi się chora,coś w gardle charczy,cały czas siedzi przy śmietnikach:( postawiałam budkę,ale nie wchodzi tam,nie wiem dlaczego,może dlatego,ze tam przychodzą też głodne psiaki,jak nie znajdą jedzenia w misce ,którą tam posatwiłam,to buszują wszedzie w poszukiwaniau jedzenia 1 Quote
Poker Posted November 7, 2024 Posted November 7, 2024 Kolejna znajoma, wielbicielka kotów, sama ma 3, dala 70 zł Wpłacić też do Murki? 3 Quote
DORA1020 Posted November 8, 2024 Author Posted November 8, 2024 Dnia 7.11.2024 o 12:42, Poker napisał: Kolejna znajoma, wielbicielka kotów, sama ma 3, dala 70 zł Wpłacić też do Murki? Bardzo dziekuję❤️ Quote
DORA1020 Posted November 10, 2024 Author Posted November 10, 2024 Kochani znowu problemy:( ostatnio tylko o problemach,zero adopcji,tylko długi,braki:( ale niestety znowu musze prosić potrzebujemy jeszcze jednej budki,ostanio wysłała bakusiowa,za co bardzo jej dziękuję:) ale potrzebujemy jeszcze jednej,polarków,na wieś ,koty marzną:( Była tam dzisiaj sue z Martą,bardzo prosiłam,zeby tam pojechały,bo juz dawno słyszałam o kocich problemach na tej wsi to co zastały nie napawa optymizmem:( koty rozmnażają się na potęgę, jest tam ok.20 kotów,może więcej,trudno policzyc,bo ganiały między nogami,oczywiście dzikuski w domu mieszka 80letnia kobieta koty głodne,coś tam do jedzenia dostają,czasami jedza razem z kurami dziewczyny rzuciły troche suchej karmy,widać to na zdjęciu,pierwsze do jedzenia koty dorosłe,podrostki to co zostanie,ale zostaje niewiele tej kobiecie raz w tygodniu rodzina podrzuca trochę karmy,ale jest to niewystarczająca ilość,bo kotów jest duzo,nie wszystkie załapią się na jedzenie problem zgłaszałam miesiąc temu do gminy pracownica gminy powiedziała,że postarają się pomoc,byłam bardzo ciekawa jak,gmina się w to zaangażuje to co usłyszałam zmroziło mnie,nie chciałam dalej z tą bezduszną osobą rozmawiać otóż mogli by zbarać kilka kotków i wywieżć o. 15 km dalej,bo tam mają karmicielkę a kotki na obcym terenie są tak mądre,ze gonią do karmicielki,to jest to samo,co podrzucanie kotów nie wiem co z tym dalej robić,może macie pomysł? Na razie potrzebujemy jednej budki i karmy. Co dalej nie weim...nie wiem...:( 1 Quote
DORA1020 Posted November 11, 2024 Author Posted November 11, 2024 Budki juz mamy,sue dostała od dobrej duszyczki. Dziękujemy:) Quote
Nesiowata Posted November 11, 2024 Posted November 11, 2024 Dnia 10.11.2024 o 17:01, DORA1020 napisał: potrzebujemy jeszcze jednej budki,ostanio wysłała bakusiowa,za co bardzo jej dziękuję:) ale potrzebujemy jeszcze jednej,polarków,na wieś ,koty marzną:( Ostatnio to chyba kupiła Elik Quote
DORA1020 Posted November 11, 2024 Author Posted November 11, 2024 Dnia 11.11.2024 o 10:26, Nesiowata napisał: Ostatnio to chyba kupiła Elik Tak,tą co kupiła elik dałysmy na wieś dla marznących kotków a ta co wysłała bakusiowa ja zabrarałam dla kotków,które karmię Quote
Recommended Posts