Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

A ja przed świętami przelałam jeszcze 300 zl za grudzień, wiec powinno juz być na koncie Fundacji.

Doro, wiem, że mało Noworocznie, ale ile masz (Ty osobiście) długu w lecznicach?

Na razie dostalam z lecznicy info ile mam do zaplacenia za pobyt Blusika----352zl

zaptyam ile dokladnie zostalo dlugu za kotki,ktore byly wczesniej

i pobyt Mruczusia,tez bedzie kolo 400zl

Mruczus juz niedlugo jedzie na tymczas do ewar,to rowniez dostane rozliczenie za Mruczusia

po wplacie AniB  Blusik bedzie rozliczony na 0.

Zostanie tylko dlug z pobyt wczesniejszych kotkow i Mruczusia.

Posted

dziewczyny a Wy pomagacie tylko kotom? Czy psiakom również? Bo miałam nadzieję, ze chociaż część pieniążków pójdzie na psy, takie bylo moje założenie przy pomocy szczebrzeszyńskim zwierzakom. Czytałam ze dostarczacie karmę psiakom z melin i to przekonało mnie zeby Was wesprzeć comiesięcznym przelewem. Nie mam oczywiście nic przeciwko pomocy kotkom, ale jakos psiaków mi bardzo żal, szczególnie tych pozamykanych w kojcach bez jedzenia...:(

Posted

Jakiś czas temu było bardzo dużo piesków ,którym Dora pomagała. Brys, piesek z meliny jest juz w Hoteliku u Murki i szukamy mu domku. Teraz widocznie jest duzo kotków potrzebujacych pomocy. Ciagle coś sie dzieje. 

Posted

oczywiście, czytałam ilu psiakom pomogła Dora, dlatego właśnie chciałam pomoc finansowo Dorze i psiakom. I miałam nadzieje ze pieniadze ułatwią dalsza pomoc tym psom właśnie. Nie mam pretensji, ze pieniążki które wyslalam poszły na koty, koty tez wymagają pomocy, natomiast niestety w tej sytuacji nie jestem w stanie dalej wspierać wyłącznie kotów- dlatego jestem zmuszona przesunąć moje wsparcie na inne psiaki z Waszego rejonu , chyba handzia i ala123 opiekują sie tez psami? W każdym razie - na pewno psy nie stracą:). Wiem, ze jest tez Tyczka u Pani Ewy w Krakowie, wczesniej nawet nie wiedziałam, najwyżej tam tez przeniosę część tych pieniążków :). Dobrze ze Dora uregulowała choc część swoich długów w lecznicy, może będzie łatwiej dalej pomagać:).

Posted

Poza tym Dora ma w hotelikach umieszczonego Daktyla i Brysia, oni też, jeśli chcesz potrzebują pomocy pieniężnej, zwłaszcza że deklarujący się wykruszyli :)
Ala również pomaga bezdomniakom, również pomoc idzie i na psy i koty, i myślę że jej również przyda się pomoc finansowa.

Także wybór należy do Ciebie.

Posted

AniaB decyzja nalezy do Ciebie,to Twoje pieniazki.

Z pierwszej  Twojej wplaty podzielilam sie z ala123 i Krystyna.

We wczesniejszych postach napisalam komu pomagam.Niestety czasowo nie wyrabiam w uzupelnianiu tego wszystkiego.

Niestety moja pomoc jest uzalezniona od pomocy ludzi dobrych i wrazliwych na krzywde zwierzakow.Ja nie pracuje,sama jestem w trudnej sytuacji,wiec nie moge isc do sklepu,kupic karme tym psiakom czy kotkom,tylko jestem zawsze na zebrach.

W tej chwili dokarmiam duzego,starego,chorego Szakala i mniejszego,ktorego trzymaja w domu Maksia.Szakal ma chore stawy,byla u niego znajoma wetka,potrzebuje drogich lekow.Wetka mowila,ze te leki sa drogie.Bude juz mu zalatwilam.Zostaje karmienie i leczenie.Kupuje Szakalowi karme w batonach.

Pomagam Szakalowi od lat.

Zanosze rowniez karme do osoby,gdzie zwierzaki gloduja.Byl taki okres kiedy nie chodzilam,bo nie mialam karmy dla nich,to zaczepila  mnie na ulicy znajoma tej kobiety z prosba o pomoc dla glodujacych zwierzakow.Sa tam 2 psiaki i cztery koty.Zabieralam od niej juz dwa razy szczeniaki.Jest to kobieta trudna do wspolpracy,nie chce wysterylizowac suczki,probowalam i prosic i grozic,bezskutecznie.Niestety nie moge jej do sterylizcji zmusic.Na wiosne beda kolejne szczeniaki.Naprawde w tej sytuacji nie wiem co robic.I te wszystkie zwierzaki gloduja.Malego pieska ,moze wazy z 8kg,uwiazala na lancuchu:( byl tam jeszcze jeden psiak/nawet mam go na zdjeciu/ ale juz go nie ma.Kobieta mowi,ze uciekl,ale jaka jest prawda.....?????

I wlasnie tam dokarmiam zwierzaki,raz lub dwa razy w tygodniu.

Karmie rowniez starego psiaka,/zdjecie we wczesniejszych postach/,ktory codziennie przychodzi na ulice po jedzenie.

I obecnie duza suczke,ktora chciala zabrac fundacja,jednak "czlowiek" sie nie zgodzil.A teraz chodzi glodna po ulicy.I ma chore uszy.

Batony biore w sklepie na kreske,pozniej jesli mam jakies pieniazki wplacam im,a sklep moze wystawic fakture.

To wszystko jest napisane we wczesniejszych postach.

AniaB tak jak napisalam wczesniej decyzja komu pomozesz nalezy do Ciebie.Za dotychczasowa pomoc bardzo Ci dziekuje......:)

• Upvote 1
Posted

I psiak, który błąka się po Szczebrzeszynie. Ma ok. roku, jest młody, kuleje na łapkę. Garnie się do każdego, uwielbia pieszczoty.

Szuka schronienia, bo zima wraca...

031818480f88681amed.jpg

d7ea34f5d80ae1c3med.jpg

1e015e22fdcb5064med.jpg

80a900c1f9015934med.jpg

741c5a6c949bdc9bmed.jpg

Posted
18 godzin temu, Tyś napisał:

Faktura:

da5779509f5b4541med.jpg

Dziekuje Tyska za wstawienie faktury:)

Karma zostala zakupiona z pieniazkow,ktore wyslala AniaB

Bardzo dziekuje....:) .Z tego co zostalo kupie leki na chore stawy staruszka Szakala.

I dziekuje za wstawienie zdjec Babla....:) szukam schronienia dla niego

Dzieki rowniez dla Beatki za ogloszenie go na FB...:)

Posted
22 godzin temu, wiolhelm170 napisał:

Ten babel ma się gdzie schronić? 

Niestety nie:(

Wczoraj W piatek zadzwonila dziewczyna ze Swidnika,ze wezmie go na tymczas

mowila,zeby wziac go na chwile do domu,a ona przyjedzie po niego

sasiadka wziela go na chwile,ale dziewczyna okazala sie klamczucha

dzwonilam rowniez do Murki,niestety nie ma u niej miejsc:(

Babel wrocil wczoraj wieczorem na ulice,a na dworze bylo -18stopni:(

dalej szukam pomocy dla niego...........to podrosniety szczeniak,moze miec ok.8 miesiecy,bardzo lagodny i przyjazny.

Posted
23 godzin temu, DORA1020 napisał:

dalej szukam pomocy dla niego...........to podrosniety szczeniak,moze miec ok.8 miesiecy,bardzo lagodny i przyjazny.

Dziecko, Ty nie szukaj pomocy dla niego na ulicy - gdy na dworze w nocy -18 stopni Celsjusza - tylko weź go na smycz (albo mocny sznurek, gdy smyczy nie masz) i zaprowadź psa pod budynek Urzędu Miejskiego w Szczebrzeszynie, pl. Kościuszki 1. Tam przywiąż go do stojaka dla rowerów, a sama udaj się do sekretariatu burmistrza i spytaj się sekretarki, komu masz zgłosić bezdomnego psa, który błąka się po Szczebrzeszynie. Ona skieruje Cię do wydziału, w którego kompetencjach leży pomoc bezdomnym psom. Bo gminy mają zasr... mają ustawowy obowiązek zajmowania się takimi psami na swoim terenie i muszą je umieścić w schronisku. Nie daj się spławić biurwom, a gdy jesteś nieletnia - najlepiej weź ze sobą osobę dorosłą.