Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Dasza od dzisiejszego popołudnia jest u mnie. Nad ranem, ok.3  wyjeżdża ... Kochana z niej suczynka,bardzo lękliwa, ona myśli,że zostanie już u mnie,a ja ją w nocy wpakuję do transportera i oddam jakiemuś obcemu jej facetowi....:(

Takie momenty są straszne i dla zwierząt i dla mnie...

Posted

Dasza już na miejscu,rozmawiałam z kierowca 3 godziny temu.

DT też kontaktował się z kudłatą: suczynka boi się innych psów,ale łasi się i przytula do człowieka. Boi się też wszelkiego zamieszania i hałasu,co zauważyłam jeszcze wczoraj podczas spacerku: gdy szłyśmy sobie wzdłuż spokojnej ulicy , z sąsiedniej wybiegły (ale wcale nie nagle) dwie dziewczyny, Dasza tak się przeraziła,że nie mogłam za nią nadążyć; wiała do domu biegnąc,czołgając się robiąc fikołki !

Serce mi się ścisnęło na samą myśl,co ta psina musiała przeżyć.

Posted

Biedna Dasza... :(

Poprzedni DT chyba jej nie pomógł, bo Dora zawsze pisała,że to tylko przechowalnia.

Teraz sunia dostała dużą szansę, żeby oswoic się ze światem i pokonac chociaż częściowo swoje lęki.

Wzruszające jest jej lgnięcie do człowieka. Mimo wszystkiego co przeszła w życiu.

Trzymam kciuki za Daszeńkę i za Dom dla niej. :)

Guest TyŚka
Posted

Biedna... dobrze, że już jest w bezpiecznym miejscu, który nauczy ją, że człowiekowi można ufać.

Posted

Biedna Dasza... :(

Poprzedni DT chyba jej nie pomógł, bo Dora zawsze pisała,że to tylko przechowalnia.

Teraz sunia dostała dużą szansę, żeby oswoic się ze światem i pokonac chociaż częściowo swoje lęki.

Wzruszające jest jej lgnięcie do człowieka. Mimo wszystkiego co przeszła w życiu.

Trzymam kciuki za Daszeńkę i za Dom dla niej. :)

Ona bardzo lgnie do człowieka, zauważyłam, że woli mężczyzn :)

Jak wieźliśmy ją wczoraj z dt,to ze strachu, np. przed chlapiącą o szyby samochodu wodą z kałuż,wskakiwała prowadzącemu auto TZtowi na kolana i kierownicę !

Ja też byłam podeptana od stóp do głów,bo najpierw wdrapywała się na kolana,potem na ręce,aż w końcu lądowała na ramionach :)

Na legowisku leżała jak trusia, jakby przepraszała,że jest; bała się ruszyć,aby czar nie prysł ...

2._zpsopnarfnu.jpg

1_zpsnvnrc7rj.jpg

Posted

Ja co miesiąc wysyłam worek karmy tam gdzie jest Daszenka. Czy tam są jeszcze jakieś pieski ? Pytam bo jeśli Daszenka by poszła do innego Dt to zamiast 100 zł na karmę dałabym dla niej na Dt.

Teraz już nie ma żadnego psa w dt w Szczebrzeszynie,więc rzeczywiście może nie ma potrzeby wysyłać karmę. Przynajmniej na razie. 

Nie chciałabym się wtrącać,bo nie wiem,jakie były ustalenia pomiędzy Tobą a Dorą,ale zawsze można do nich wrócić po powrocie Dory lub w razie zmiany sytuacji.

Tak myślę,bo kasy szkoda, a są inne potrzeby. Nie chciałabym też,aby Dora miała do mnie pretensję,że tak piszę.

Jutro zamierzamy pojechać z kudlatą do Szczebrzeszyna poszukać Brysia i spróbować się czegoś dowiedzieć o jego sytuacji.

Kudlataja wyszła z inicjatywą,bo też nie daje jej ta sprawa spokoju; weźmiemy karmę i zobaczymy.

Gdyby się okazało,że daje się złapać i kobieta chce go oddać,to pieniądze byłyby potrzebne na dt dla niego.

Poza tym w hoteliku u Murki przebywa  mix labradora Bambo, na którego nie ma ani grosza, a dodatkowo w lecznicy Royal Wet w Zamościu pozostał jeszcze nie zapłacony dług za kilka dni jego pobytu w szpitaliku - ok.120zł zdaje się...  I za szczeniaki też trzeba tam zapłacić 105zł (zanim trafiły do Murki były odrobaczane,odpchlane,była pobierana krew ).

No i Kudlataja ma  też Karola w hoteliku u PatiC. ..

Nie zapominam też o długu kocurków,który chyba zostanie do powrotu Dory z zagranicy,bo nie widzę innej możliwości.

My chyba nigdy nie wyjdziemy na prostą,..

• Upvote 1
Guest TyŚka
Posted

Jaka Dasza biedna, serce się kraje...

Głowa do góry, wyjdziemy. Szczeniaki znalazły dom, Plamka też, a Dasza pojechała do DT. Jestem pewno, że do tych szczęściarzy niedługo dołączy Bambo :)

Posted

Ala123 podaj mi dane do przelewu to chociaż wpłacę 30,00zł na kotkę czarno białą.Przynajmniej za nią zniknie dług.

Chyba nie podałam Ci do tej pory tego konta ... ?

Jeżeli nie,to nie dlatego,że zlekceważyłam Twoją prośbę i chęć pomocy,lecz po prostu przeoczyłam Twojego posta,jakoś nie zauważyłam...

Przepraszam, wysyłam pw z nr konta.

Posted

Jaka Dasza biedna, serce się kraje...

Głowa do góry, wyjdziemy. Szczeniaki znalazły dom, Plamka też, a Dasza pojechała do DT. Jestem pewno, że do tych szczęściarzy niedługo dołączy Bambo :)

Oby dołączył,bo na razie żadnego telefonu w jego sprawie nie było...

Posted

Alu, ile jest teraz łącznie długu za kotki w lecznicy? I też poproszę numer konta. Obiecałam kiedyś Dorze, że jak stanę na nogi to pomogę jej z tymi kotkami...

Posted

Alu, ile jest teraz łącznie długu za kotki w lecznicy? I też poproszę numer konta. Obiecałam kiedyś Dorze, że jak stanę na nogi to pomogę jej z tymi kotkami...

Najlepiej będzie, jak wstawię tutaj jeszcze raz podsumowanie z postu 6953 z dnia 27 kwietnia 2015:

440zł - za pobyt i leczenie kocurka z ropniami w lecznicy Royal Wet w Zamościu - do zapłacenia

380zł - za drugiego kocurka z uciętym ogonkiem też w tej lecznicy - do zapłacenia

130zł - za czarno-białą kotkę ( Royal Wet) - 100zł zapłacone (20zł perfumy od maszy44 + 80zł z bazarku handzi),do spłaty pozostaje 30zł

---------------------------------------------

850zł razem za koty

Za czarno-białą kotkę było jeszcze 220zł w szpitalu Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie,z czego 50zł zostało zapłacone z bazarku sharki,170zł ja zapłaciłam.

Kupiłam paliwo na dojazd do Lublina po kotkę - 80zł

W sobotę 18.04 zapłaciłam 83zł za szczepienia i odrobaczenie w lecznicy Vita Wet w Zamościu (gdzie ostatnio przebywała po przywiezieniu z Lublina z braku innego miejsca)

W sobotę zapłaciłam osobie,która zawoziła kotkę do domu stałego w Lublinie  90zł.

Inne długi,to wlokący się dług Dina - 150zł w Royal Wet;

dług za leczenie spaniela Rufiego (nie ma wątku,jest wydarzenie na fb) - 139zł w Royal Wet (było 253zł,lecz 114zł wpłaciła Ewa S. z Zamościa bezpośrednio w lecznicy);

318zł u Murki za Aidę,która też ma już dom;

120zł dług w lecznicy za mix labradora Bambo,który po nieudanej adopcji ze schroniska w Zamościu trafił na ulicę i kudlataja zabrała go najpierw do wetów,a potem umieściła w hoteliku u Murki.

oraz dodam jeszcze kwotę 105zł w Royal Wet za 3 szczeniaczki.

Posted

Teraz już nie ma żadnego psa w dt w Szczebrzeszynie,więc rzeczywiście może nie ma potrzeby wysyłać karmę. Przynajmniej na razie. 
Nie chciałabym się wtrącać,bo nie wiem,jakie były ustalenia pomiędzy Tobą a Dorą,ale zawsze można do nich wrócić po powrocie Dory lub w razie zmiany sytuacji.
Tak myślę,bo kasy szkoda, a są inne potrzeby. Nie chciałabym też,aby Dora miała do mnie pretensję,że tak piszę.

Jutro zamierzamy pojechać z kudlatą do Szczebrzeszyna poszukać Brysia i spróbować się czegoś dowiedzieć o jego sytuacji.
Kudlataja wyszła z inicjatywą,bo też nie daje jej ta sprawa spokoju; weźmiemy karmę i zobaczymy.
Gdyby się okazało,że daje się złapać i kobieta chce go oddać,to pieniądze byłyby potrzebne na dt dla niego.
Poza tym w hoteliku u Murki przebywa  mix labradora Bambo, na którego nie ma ani grosza, a dodatkowo w lecznicy Royal Wet w Zamościu pozostał jeszcze nie zapłacony dług za kilka dni jego pobytu w szpitaliku - ok.120zł zdaje się...  I za szczeniaki też trzeba tam zapłacić 105zł (zanim trafiły do Murki były odrobaczane,odpchlane,była pobierana krew ).
No i Kudlataja ma  też Karola w hoteliku u PatiC. ..
Nie zapominam też o długu kocurków,który chyba zostanie do powrotu Dory z zagranicy,bo nie widzę innej możliwości.
My chyba nigdy nie wyjdziemy na prostą,..

Dziękuje za odpowiedz. W takim razie będę płacić 100 zł na Brysia bo deklaracji mało. Wydarzenie jakoś ucichło a biedak dalej biega po ulicy i nie ma szansy na domek w takim stanie.
Niedawno wysłałam 15 kg karmy do byłego DT Daszenki. Pewnie większość została jak nikogo tam już nie ma. Może sie przyda dla innego psiaka na ulicy.
Posted

A co jest najpilniejsze do zapłacenia?

Sukcesywnie spłacamy wszystko w miarę wpływu pieniędzy. Wszystko jedno, za które zwierzaki,byle coś wpłacać,weci na razie nie naciskają,bo wiedzą,że mieszkam nieopodal i nie ucieknę :)

Posted

Dziękuje za odpowiedz. W takim razie będę płacić 100 zł na Brysia bo deklaracji mało. Wydarzenie jakoś ucichło a biedak dalej biega po ulicy i nie ma szansy na domek w takim stanie.
Niedawno wysłałam 15 kg karmy do byłego DT Daszenki. Pewnie większość została jak nikogo tam już nie ma. Może sie przyda dla innego psiaka na ulicy.

Z tą karmą,to będzie problem,bo nie bardzo mamy wpływ na dt i kontakt z nim średni...

Może karma zaczeka na powrót Dory,a wtedy na pewno zostanie spożytkowana odpowiednio.

Posted

Ja tylko nadmieniłam bo wiem ze masz tyle spraw na głowie a karma pewnie sie przyda. Ciagle znajdujecie nowe bidy.

Rozumiem; na razie jednak wolałybyśmy w tym dt nie umieszczać psów. Dora po powrocie może będzie umieszczała z braku innego miejsca.

Posted

Byłyśmy dzisiaj z kudlatą w Szczebrzeszynie,ale niestety nie widziałyśmy nigdzie Brysia :(

Jeździłyśmy,chodziłyśmy i nic; chałupa zamknięta,nędzna buda pusta... Być może kobieta imprezuje gdzieś,a Bryś jej towarzyszy,nie wiadomo. Miejmy nadzieję,że nic złego nie spotkało go.

Kudlataja ma informacje z dt Daszy,pewnie jutro tutaj nam wszystko napisze. Ja wiem tylko,że Daszeńka została wczoraj wykąpana, a dzisiaj była u weta w Warszawie.

I że łazi jak cień za swoim nowym człowiekiem nie pozwalając zbliżyć się innym psiakom :)

Posted

Jeśli chodzi o Daszę to wczoraj dostałam takiego smsa z dt: "...jestem pod urokiem Daszki, kochana sunia, rzuciła się na szyję jak dziś przyjechałem, jedyny problem że jak jestem to już nie można podejść do mnie.."(chodzi o to że Dasza jest strasznie zazdrosna o inne psy)
Dasza została wykąpana, odrobaczona, ma też obcięte pazurki z którymi był pewien problem a za tydzień jest umówiona u weta na szczepienie od psich chorób. Także chyba dt się sprawdza:) Czekamy z Alą na lepsze zdjęcia, zeby ruszyć z nową kampanią ogłoszeniową. Jeśli suczka znajdzie szybko dom to zwolni się miejsce dla kolejnego psiaka..Wstawię info też na wątek szczebrzeszyniaków:)

P.S Zajęłyśmy się też z Alą sprawą Brysia, we wtorek pojechałyśmy do Szczebrzeszyna, żeby zbadać sytuację, niestety nigdzie nie spotkałyśmy PSIAKA, chociaż latałyśmy po całym mieście..