Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dogo07']Dostałam maila w sprawie Muszki, nie wiem co mam odpisać.[/QUOTE]
Chyba musimy poczekac na wizyte PA w Dabrowkach.
Moze napisz tak jak jest,czyli wielka niewiadoma.

Posted

Jeszcze nie mam żadnego info w sprawie pa Musi. Jak tylko będzie coś wiadomo dam znać.
Dogo może im napisz, że jedne do jest sprawdzany, jak będzie ok to Muszka tam pojedzie, jak nie to są następni w kolejce do pa. Może im napisz kilka słów o Muszce ( tak na wszelki wypadek:))

Posted

wstawiam na prośbę Dory

dziki szczeniak

[IMG]http://i61.tinypic.com/294lc28.jpg[/IMG]

kocurek

[IMG]http://i60.tinypic.com/11khzlj.jpg[/IMG]

[IMG]http://i60.tinypic.com/2cgefye.jpg[/IMG]

[IMG]http://i61.tinypic.com/2ic48k2.jpg[/IMG]

Posted (edited)

Czy widać różnicę?!...
To są dwa różne koty. ;););)
Na zdjęciach wstawionych przez Becię... nie rozpoznałam wychudzonego, brudnego biedaka wyrzuconego w Święta... :oops:
Kocurek jest piękny. I piękne ma umaszczenie. Jak z bajki. :loveu:
Pewnie szybko znajdzie Dom.
Kochana jesteś Dora. To dzięki Tobie. :-)

Chciałam zapytać o imię, ale znalazłam na stronie 219. ;)
Kazio... :loveu:

Edited by Elisabeta
Posted

[quote name='Elisabeta']Czy widać różnicę?!...
To są dwa różne koty. ;););)
Na zdjęciach wstawionych przez Becię... nie rozpoznałam wychudzonego, brudnego biedaka wyrzuconego w Święta... :oops:
Kocurek jest piękny. I piękne ma umaszczenie. Jak z bajki. :loveu:
Pewnie szybko znajdzie Dom.
Kochana jesteś Dora. To dzięki Tobie. :-)

Chciałam zapytać o imię, ale znalazłam na stronie 219. ;)
Kazio... :loveu:[/QUOTE]
Dlatego wstawilam porownanie:)
Sama nie moge sie napatrzec na te nowe zdjecia.
Teraz tylko domek musze szybciutko znalezc,bo licznik u wetow bije.Tak za darmo nie ma nic.
Kocurek ma zrobione testy,zostal odpchlony i odrobaczony,i 10zl doba w lecznicy.
Ale warto bylo,wetka mowi,ze Kazio jest bardzo ruchliwy i chce,zeby ciagle go glaskac i trudno bylo zrobic mu zdjecia.

Posted

[quote name='Ingrid44']Znowu podmienili kocurka I sie chwala :lol:

Az plakac sie chce jak sie patrzy na tego szczeniorka. Jaki on wystraszony :([/QUOTE]

Na zdjeciu nie widac jak bardzo jest wystraszony.
Juz od pewnego czasu zobaczylam,ze koty,ktore karmie na dzialce boja sie,i ze znika jedzenie dla nich.
Dzisiaj przyszedl kocurek,ale bardzo przerazony,na szczescie troche zjadl.
Zeby psiakowi zrobic zdjecie musialam wspiac sie na plot:razz:,zdjecie zrobione z gory.
Miedzy drewnianym plotem a budynkiem jest ok.50cm i dlugosc ok.4m i tak sie psiak tam przemieszcza.
Jest bardzo przerazony,ale wie,ze przynioslam jedzonko.Dzisiaj padal deszcz i psina sie schowala,a jak zostawialm mu jedzenie to warczal na mnie.
[IMG]http://i61.tinypic.com/294lc28.jpg[/IMG]

Posted

Biedny dzikusek... :sad::sad::sad:
Dora, on siedzi w znanej Wam kryjówce i nie daje się złapać.
To jak złapać biedną Martusię, która jak szalona biega po katowickiej Ligocie?...
Bardzo to smutne. :-(

Posted

[quote name='Ingrid44']Biedne psiaczki.:( :( :( Dobrze ze sa juz bezpieczne .[/QUOTE]

Tak w końcu już wszystkie trzy są bezpieczne..złapałyśmy ostatniego wczoraj, dorosłego/chorego okazało się że ma babeszjozę i problemy neurologiczne i do tego straszny dzikus..nie wiem jak to będzie, nie zna człowieka, nie daje podejść do siebie. Dziś miał dostać drugą porcję leków i nie udało się go dowieźć do lecznicy, pozostało przemycanie tabletek. Szczeniak też dziki, bardzo!. Teraz szukam dla nich transportu do Opola, szukam i nie mogę znaleźć:( może znalazłoby się tam miejsce dla jeszcze jednego szczeniaczka, tego z Szczebrzeszyna, którego odkryła Dora. Myślę, że w łapak uda się go złapać.

P.S Sunia po sterylce, na szczęście nie było ciąży i dochodzi już do siebie.

Posted

Kazio jest piękny, ludzie kochają rude koty, więc mam nadzieję, że szybko znajdzie dom.
Ma ogłoszenia? Mogę mu porobić, tylko na jaki wiek jest oceniany?

Matko, ten piesek to faktycznie jeden wielki dramat. On nie jest duży? Ma w ogóle gdzie spać? Cholerka, trzeba byłoby go złapać...

Posted

[quote name='Ty$ka']Kazio jest piękny, ludzie kochają rude koty, więc mam nadzieję, że szybko znajdzie dom.
Ma ogłoszenia? Mogę mu porobić, tylko na jaki wiek jest oceniany?

Matko, ten piesek to faktycznie jeden wielki dramat. On nie jest duży? Ma w ogóle gdzie spać? Cholerka, trzeba byłoby go złapać...[/QUOTE]
Kazio to mlody kocurek,ma ok.8m-cy.
To prosze zrob mu ---na Lubelskie.
To nieduzy psiak,taki jak widac na zdjeciu,boi sie ludzi,jak z gory plotu zagladam do niego to warczy.
Zostawiam mu jedzenie i wode.
Przed deszczem chowa sie pod steropian,ktory tam lezy
Nie bede go lapac,bo nie mam go gdzie umiescic

Posted

[quote name='Elisabeta']Biedny dzikusek... :sad::sad::sad:
Dora, on siedzi w znanej Wam kryjówce i nie daje się złapać.
To jak złapać biedną Martusię, która jak szalona biega po katowickiej Ligocie?...
Bardzo to smutne. :-([/QUOTE]
On siedzi na dzialce tam gdzie karmie koty,niestety koty sa przerazone jego obecnoscia:(
ale on wlasiciwie nie jest na dzialce,tylko poza nia,ale na dzielke przychodzil,bo tam zostawialam jedzenie kotom.
A teraz zostawiam i dla niego.
Tak,znam dramat Martusi:(

Posted

Zapraszam na bazarek
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252929-D-G-Reebok-H-M-Zara-dla-szczebrzeszyniakow-do-23-maja?p=22123836#post22123836[/URL]
robie jeden za drugim,niestety maly dochod,za maly na utrzymanie tylku psiakow.

Posted

Byłam na następnym Twoim bazarku, Dora...
Niestety szczebrzeszyniaki mają duże potrzeby. :roll:
Już pierwsza Klientka była. :-)
Ładne ciuszki i chyba chwytliwe jest umieszczenie nazw ciuchowych marek w tytule. ;)

Posted

[quote name='kudlataja']Tak w końcu już wszystkie trzy są bezpieczne..złapałyśmy ostatniego wczoraj, dorosłego/chorego okazało się że ma babeszjozę i problemy neurologiczne i do tego straszny dzikus..nie wiem jak to będzie, nie zna człowieka, nie daje podejść do siebie. Dziś miał dostać drugą porcję leków i nie udało się go dowieźć do lecznicy, pozostało przemycanie tabletek. Szczeniak też dziki, bardzo!. Teraz szukam dla nich transportu do Opola, szukam i nie mogę znaleźć:( może znalazłoby się tam miejsce dla jeszcze jednego szczeniaczka, tego z Szczebrzeszyna, którego odkryła Dora. Myślę, że w łapak uda się go złapać.

P.S Sunia po sterylce, na szczęście nie było ciąży i dochodzi już do siebie.[/QUOTE]

[IMG]http://i58.tinypic.com/120kopl.jpg[/IMG]
"Dorosły szczeniak" złapany, udało się, niestety dziki i przestraszony, nie zna człowieka. Trzeba szukać dla niego pomocy, wymaga intensywnej terapii behawioralnej, umiejętnego kontaktu z człowiekiem, poświęconego czasu i profesjonalnej opieki..Złapany z babeszjozą i w trakcie leczenia. Na razie nawet nie chce wyjść na wybieg, tylko siedzi w kojcu, szczeka warczy, chowa się za budę.. Nie mam pomysłu i doświadczenia, a tak bardzo chciałabym mu pomóc. Młodszy dzikusek szuka domu i także potrzebuje wiele cierpliwości i serca..ratowałam je a teraz nie wiem co dalej. Perspektywa dt w Opolu przepadła. Szukam dla nich pomocy!

Posted

[quote name='DORA1020']Kazio to mlody kocurek,ma ok.8m-cy.
To prosze zrob mu ---na Lubelskie.
To nieduzy psiak,taki jak widac na zdjeciu,boi sie ludzi,jak z gory plotu zagladam do niego to warczy.
Zostawiam mu jedzenie i wode.
Przed deszczem chowa sie pod steropian,ktory tam lezy
Nie bede go lapac,bo nie mam go gdzie umiescic[/QUOTE]

Kazio jest świetny! spotkałam go lecznicy, gdy odbierałam moja suczkę po sterylce. Bezkompromisowo domaga się pieszczot i przytula do każdego i wszystkiego co się nawinie, nie można go nie kochać.

szczeniak z działek do złapania koniecznie, każdy kolejny dzień przedłuża jego alienacje. Tylko tak jak napisała Dora gdzie go umieścić.. łapanie to nie problem, zazwyczaj, trzeba jeszcze mieć pomysł co dalej...