Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarodziejko, ale ucztę nam zafundowałaś tymi zdjęciami. To rozkosz patrzyć na szczęśliwe zwierzaczki. Żeby to wszystkie tak miały, Cudowna gromadka. Pewnie trudne te rozstania, ale jak do dobrych sprawdzonych domków idą tak Szczylek (ja się nie przyzwyczaję ani do Froda ani tym bardziej do Bazyla) to lżej ci na duszy.
Ty pamiętaj że ja mam u ciebie mieć miejsce na poźną jesień (zycia oczywiście) (czy stawka może być jak za onka? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:)
Jak dobrze że Szczylkowi trafił się tymczas u Ciebie
Buziolki wielkie dla Ciebie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Mysza2']Ty pamiętaj że ja mam u ciebie mieć miejsce na poźną jesień (zycia oczywiście) (czy stawka może być jak za onka? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:)
[/QUOTE]

...to i ja też się zapisuje, aaaaaa od kiedy się ta późna jesień zaczyna bo może u mnie to już:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
stawka też jak za oNkna, jeszcze dorzucę za korzystanie z laptopa jeśli mi inflacja nie zje świadczenia emerytalnego:roll:

Posted

[quote name='Szarotka']Czy Szczyl sie dogaduje z Gromem ??
To Szczylek i Kora wyadoptowani ???[/QUOTE]

Teraz czekamy na wieści ze Szczylkowego domku, no własnie chyba raczej Frodowego domku.

Malwi można już zmienić ten oooookropny tytuł wątku:smile:

Posted

[quote name='Szarotka']Ciesze sie, ze Szczylek znalazl domek, ale martwie Gromem, ktory zostal bez przyjaciolki a on i tam ma probelmy psychologiczne .......[/QUOTE]
Czarodziejko, ta cudna przyjaźń, którą osobiście widziałam, to była właśnie z Korą i Gromem? ...byli z jednego schronu ... To oni?

Posted

Na foteczkach jest Kora i Bejek - ten mniejszy, widać też kawałeczek Daszki - staruszki głuchej, która sobie spaceruje tu i ówdzie.
O którą przyjaźń widzianą osobiście ci chodzi Kapselku? Kora była zabrana ze schronu razem ze staruszkiem Aronem i do końca darzyłą go miłością przeogromną, z tym, że Aron do hasań i podskoków to się raczej już nie nadaje ;) Do zabaw i szaleństw najodpowiedniejszy był Szczylasek i Bejek kuternóżka :loveu:

Posted

[quote name='andegawenka']...to i ja też się zapisuje, aaaaaa od kiedy się ta późna jesień zaczyna bo może u mnie to już:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
stawka też jak za oNkna, jeszcze dorzucę za korzystanie z laptopa jeśli mi inflacja nie zje świadczenia emerytalnego:roll:[/QUOTE]
Ninusiu , dopóki pampersy niepotrzebne i okulary znajdujemy to ciągle jeszcze lato:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Chłopcy sie bawili w lekarza?:angryy::angryy::angryy::angryy: widziałam atak gówniarzy na latarnie stylową, ile w nich agresji:angryy::angryy::angryy::angryy:przerobic to na energie .Polska miałaby za darmo oswietlenie.

(Myszko:lol::lol: pocieszyłaś mnie bardzo z tymi pampersami a okulary jak potzebne to zawsze ich nie ma, a potem wypisuje głupie posty:angryy:)

PS teraz też nie są na nosie, efekt jak widać..:oops:

Posted

Śliczny ten ciciuś, brak słów na ten ogon i wąsy :angryy::angryy::angryy::angryy:
Nic już nie powinno dziwić a dalej dziwi. On u Ciebie na stałe zostanie Czarodziejko?

Posted

[quote name='andegawenka']Teraz czekamy na wieści ze Szczylkowego domku, no własnie chyba raczej Frodowego domku.

Malwi można już zmienić ten oooookropny tytuł wątku:smile:[/QUOTE]

już zmieniam już ... wyspać się człowiekowi nie dadzą :P:P

Posted

Ciotunie Moje Kochane :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Mam wieści z domku Froda/Szczylka :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Domek pisze :smile::smile::smile::smile:

"Wszystko przebiega nadzwyczaj pomyślnie, Frodo jest nadal nieco onieśmielony,
ale coraz mniej. Jeszcze się nie bawi, próbuje nas trochę zaczepiać. Noc była
bardzo spokojna, chociaż byliśmy przygotowani na nocne spacery. Nie było
takiej potrzeby. Ostatnie siusianie około północy, potem ułożył się przy
naszym łóżku i spał do rana jak zabity. Gdybym nie wstała o 8.30, spałby
dalej. Słyszałam tylko mlaskanie przez sen - to temat na konkurs: co też
mogło mu się śnic? Najchętniej jednak wyleguje się w kuchni na kafelkach
- może mu za ciepło w tym futrze, chociaż w naszym wiejskim domu
przesadnie ciepło nie jest. Z Grażynką obchodzą się łukiem, ale dramatu
nie ma. On jest bardziej chętny do współpracy w tym względzie, to ona
jest ostrożniejsza - cóż, ma za sobą koszmarne przejścia, myślę, że pies
jest dla niej wyłącznie zagrożeniem. Za to poranek! Przychodzi do nas na
"półkolonie" miejscowa suczka Diana (takie malutkie, rude, jak lisek).
Diana "należy" do miejscowej patologii (w każdej wsi musi byc taka
rodzina). Rok temu zaszła w ciążę i któregoś dnia przywlokła się do nas
ostatkiem sił. Zapakowałam do samochodu, pędem do weterynarza - jak się
okazało, w ostatniej chwili. Ciąża była martwa, a szczeniaki ogromne. W
każdym razie Dianka przeżyła, przy okazji została wysterylizowana. Nie
muszę mówic, że patologię to nie obeszło w najmniejszym stopniu. Nie
mogłam Diany wziąc na stale, bo po 1 - patologia uniosła się honorem
(ale kasą już nie!), a po 2 - i tak do nich wraca, bo to jej dom
(przechodzi do nas przez oczko w takiej autostradowej siatce).
Przychodzi do nas na śniadanko i inne świadczenia. Jest niesamowicie
przyjacielskim i żywiołowym pieskiem. Trzeba było zobaczyc tę gonitwę!
Frodo nie nadążał za nią nawet wzrokiem! To tak, jakby kombajn Bizon
próbował dogonic motocykl-ścigacz! Ale uciechy było mnóstwo, są zdjęcia
i prześlę jak tylko będzie chwila. Dzisiaj zabieram się za zaległą pracę
i zabrac się nie mogę, co za nudy w porównaniu ze zwierzakami...
Pozdrawiam
Ewa U."

:mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed::mdrmed:

Posted

[quote name='Malwi']jak sie idzie o 4 spać to sie śpi do południa :P[/QUOTE]
To po co się idzie o 4 spać:):). Nocne hulanki a potem odsypianie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Super wieści z nowego domku. Czuć na odległość że nowe Pańciostwo kocha zwierzaki. Ogromne buziole dla nowego Pańciostwa:loveu::loveu::loveu::loveu:
Ale się Szczylowi (frodo przez klawiaturę mi nie chce przejść :razz::razz::razz::razz:) trafił domek.
Kapselku jak masz taką szczęśliwą rękę to Cię zaproszę na parę wątków:eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='Malwi']jak sie idzie o 4 spać to sie śpi do południa :P[/QUOTE]

jaki wiek takie zycie a staruchy do wyra o połnocy i rano do roboty domowej pranie sprzatanie itd idt co nie ???

Posted

Bardzo się cieszę, że Szczylek się aklimatyzuje. JA to sobię potrafię tę gonitwę wyobrazić i słyszę nawet tętent Szczylkowych kopyt - szczególnie nad ranem go energia rozpiera :D
A jednak ekhem....kolejna Diana w jego życiorysie ;)
Kociątko zostaje...Komu wcisnę? Sobie tylko, ale jest takie urocze i srebrne z arabskimi oczętami :)