Rybc!a Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 No właśnie- więc to jest następny powód. Bo my mamy lepiej. Dla Ozuzi, mogło się wydawać że temperatura była normalna. A dla psa, to była ogromna męka- a tym bardziej że psinka się męczyła, skacząc i biegając. Ale co najważniejsze- Ozuzi , nie poddawaj się i walcz. Quote
ozuzi Posted July 13, 2006 Author Posted July 13, 2006 psinka waży 47-48 kg :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: myślałam że więcej waży :):):) założyłam temat na CC żeby się specjaliści wypowiedzieli oto link [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1911314#post1911314[/url] Quote
Sonix Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Zajrzyj tutaj [URL="http://www.psiaki.pl/rasy/rasa_info.php?ID=191"]http://www.psiaki.pl/rasy/rasa_info.php?ID=191[/URL] Quote
Rybc!a Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 A ile przeciętnie powinien ważyć pies taki jak twój droga Ozuzi? Quote
Sajko Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 [quote name='Sonix']Zajrzyj tutaj [URL="http://www.psiaki.pl/rasy/rasa_info.php?ID=191"]http://www.psiaki.pl/rasy/rasa_info.php?ID=191[/URL][/quote] O rany, kto takie bzdury powypisywał o rasie????:mad: Quote
nathaniel Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 [quote name='Rybc!a']Dlaczego? co tam jest niezgodne z prawdą?[/quote] [B]Wymaga codziennie spaceru przez: [/B]35 minut :evil_lol: Razem? Czy "długi spacer" ma mieć 35 minut ? Quote
Sajko Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 No cóż, zaczynając od tego, że wzrost nie ten, masa nie ta, miejsce zamieszkania od czapy, gubienie włosa- zapraszam do zobaczenia jakiegokolwiek corsiaka w dowolnym momencie, codzienny spacer-35min- to chyba jak z niego się zrobiło nieruchawego wieloryba, cena szczeniaka- no to to już pojechali na maxa, szczenięta z rodowodem zaczynają się od 1500-2000zł. Dominacja- per dominujący to można mastino określić, nie cc. Nie są aniołkami, ale i nie dominantami. Zabawa z małymi dziećmi- oczywiście, ale jak przy każdym psie, pod okiem dorosłych. Rasę z powodzeniem ma wielu niedoświadczonych właścicieli. I tyle:lol: Quote
Rybc!a Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Ja nie jestem obeznana w tych tematach, dlatego się pytam, ale jeżeli aż tyle się różni od prawdziwego opisu tego psa, to kto to musiał pisać? Chyba taki obeznany człowiek jak ja. Quote
Sajko Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 W wielu seriwsach opis rasy powstaje/ zostaje stworzony przez uczestników nie specjalistów, i w gruncie rzeczy ten i tak był jednym z blizszych prawdy;) a z caniaczkami to całkiem długo już się bawię:evil_lol: Quote
Rybc!a Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 No właśnie- długo się bawisz, więc wiele możesz powiedzieć. Quote
Sonix Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Co za idiota to napisał :roll: I wejdzie taki gościu, przeczyta ze potrzebuje tylko 35 min i myśli sobie, ze znajdzie tyle czasu...:roll: Potem bierze psa...a potem to juz sie mozna domyslec Quote
Sajko Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Cane to jeden z tych molosów, które powinny wyglądać i zachowywać się jak gladiatorzy. A tego się nie osiąga przez 35min spaceru dookoła bloku. Niestety popularność rasy rośnie (co mnie nie cieszy) i właśnie coraz więcej jest problemów, bo trafiają do ludzi do których nie powinny:shock: Quote
ozuzi Posted July 13, 2006 Author Posted July 13, 2006 ... i chyba właśnie dlatego mam psa tej rasy... wnerwiają mnie ci kuzyni. nie mogę się dostać do kompa wogóle, a ich ulubiona zabawa to jeżdżenie samochodzikiem zdalniesterowanym tak żeby Isztar się wściekała:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: [SIZE="1"]tak sobie myśle, że dla psa chyba było by najlepsze żebym oddała ją dla kogoś kto się na tym zna :-( [/SIZE] Quote
nathaniel Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 [quote name='ozuzi'] [SIZE=1]tak sobie myśle, że dla psa chyba było by najlepsze żebym oddała ją dla kogoś kto się na tym zna :-( [/SIZE][/quote] Dziewczyno ... spokojnie ;) Dasz radę tylko nie możesz tego zaprzepascic -tego co juz zrobilas, zobaczysz po wakacjach tesknic bedziesz do dluugich codziennych ekspad... Quote
ozuzi Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 właśnie wróciłam ze spaceru... było bardzo fajnie :grins::grins::grins::grins: pogoda sprzyja 20 st., bez słońca wilgotno i mokro. pomęczyłam sunię skakaniem przez ławki, bo na piłkę patrzyć nie chciała. spotkałyśmy też innego cc z którym sobie polatała, ale krótko:cool1:. potaplała się w wodzie i wróciliśmy (bo z kuzynem byłam). po moim ubraniu było można poznać z której strony pies szedł :grins::grins: Quote
ozuzi Posted July 15, 2006 Author Posted July 15, 2006 dzisiaj też byłam na spacerku i też było spox wieczorkiem niestety nie wyjdę bo na szanty idę :scared: bo mnie przyjaciółka wyciąga, ale może fajnie będzie... Quote
Parysówna Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [B]Ozuzi[/B], może jak psina nie chce na spacerach skakać i biegać to poćwiczcie posłuszeństwo? Kilka komend, tych podstawowych nigdy psu nie zaszkodzi, a przez taką naukę łatwiej będzie Wam się porozumieć. Pies się nie zmęczy fizycznie, a będziecie się nieźle bawić. We wszystkich psiach sporatch najbardziej imponuje mi więź psa z człowiekiem, a odnoszę wrażenie, że najłatwiej takową osiągnąć przez wspólną pracę. Quote
ozuzi Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 dzisiaj z przyjaciółką przegoniłam psa 10km za rowerem po lesie... padam jeszcze mnie nogi po koncercie bolały... fotki będą później bo teraz mi się nie che :lol: :lol: Isztar chętnie skacze przez ławki, ale jak jest zimno. tam gdzie chodzimy jest mnóstwo psów, więc ciężko zwrócić jej uwagę na mnie... zresztą nie wiem czego jej już uczyć. przychodzi do nogi, siada, waruje, zostaje, daje głos, daje łapy na siedząco i leżąco. pomysły mi się skończyły...:shake: Quote
frruzia Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 to spróbuj cofania albo kręcenia sie w kółko, może jeszcze byc np. slalom między nogami ale chyba ci się nie zmieści ;) Quote
nathaniel Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 [quote name='frruzia']to spróbuj cofania albo kręcenia sie w kółko, może jeszcze byc np. slalom między nogami ale chyba ci się nie zmieści ;)[/quote] turlanie .... [url]http://www.dogs.gd.pl/kliker/[/url] (można przeksztalcić tak, żeby kliker nie był potrzebny ;) ) Quote
andorka1 Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Ewentualnie zacznij ćwiczyć komendy, które Isztar już zna tyle, że na odległość, albo wprowadź wydawanie komend ręką Quote
Recommended Posts