Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emilio, pieknie dziękuję. Kamień spadł mi z serca, że nie narobie wiekszych długów oskarowych. Zadzwoniłam do lekarza, zeby dał Andrzejowi rachunek.

Posted

Emilia2280, wielkie dzięki! :loveu::loveu::loveu:

Kurcze, trzeb by jak najszybciej zrobić rtg tego łapy i coś zadziałać,żeby infekcja nie przeniosła sie wyżej do tego złamania.

Posted

[quote name='Jaaga'] Mam go pokazać, tylko nie wiem, za co z nim jeździć.

Poprzednia wizyta z diagnostyką wyniosła 120 zł, więc jeszcze brakuje do jej splacenia 20 zł[/QUOTE]
tragedia :(
w tej chwili nie mam ani grosza
szkoda, że tak mało osób wspiera Oskarka, no ale tyle tych biedaków wszędzie, że ludzie nie wiedzą któremu najpierw coś dać

Posted

Podnosimy Oskarka prosząc o pomoc, bo jego sytuacja zdrowotna dalej nie najlepsza, tym razem czeka go chyba kolejny zabieg usuwania palców.

Posted

No prosze, tylko Ajula wiernie kibicuje Oskarkowi, razem zreszta z Elka_Ka, a poza tym nikogo nasz Oskarek nie obchodzi, nikt nie chce mu pomóc:(:(:(

Posted

[quote name='erka']No prosze, tylko Ajula wiernie kibicuje Oskarkowi, razem zreszta z Elka_Ka, a poza tym nikogo nasz Oskarek nie obchodzi, nikt nie chce mu pomóc:(:(:([/QUOTE]
Mnie bardzo Oskarek obchodzi.... Przydałby się dłuższy dzień... Może któraś z ciotek dałaby radę porozsyłać na pw link do oskarkowego wątku, żeby nas więcej tu było.

Posted

[quote name='ewab'].... Przydałby się dłuższy dzień... [/QUOTE]
i przede wszystkim więcej pieniędzy, bo o kasę się wszystko rozbija :(
ja też niektóre wątki tylko czytam i się nie odzywam, bo pomóc nie mogę

Posted

Dostałam prośbę i niewymownie mi przykro już w tym miesiącu pomóc nie mogę:( W ogóle nic nie powinnam deklarować, ale może uda mi się coś wpłacić we wrześniu. Nie obiecuję, ale może... Napiszcie o wsparcie na wątku Talcottowej Skarpety, gdzie pomagamy starszym psom, może zapadnie decyzja o pomocy!

Posted

Oskar bardzo chetnie je wątrobowa dietę, którą kupiła mu Emilia. Dostaje leki i są pierwsze efekty. Wygolone przy operacji miejsce do tej pory nie zarastało przez chorą watrobę. Wczoraj wyczesywałam Oskara i zobaczyłam, że pokrywa sie włoskami. Sierść bardzo trudno czesać, ale już po wyczesaniu nie przetłuszcza sie tak, jak wcześniej. Oskar jest biedny, bo tworzące się przy linieniu filcyki sa tak zlepione przez tłuszcz, ze praktycznie wyrywa się je grzebieniem. Jednak trzeba zrobic porządek z sierścia, bo miał w niej rózne cuda. Skórę miał pokrytą pomarańczowo-żółtym łupiezem. Teraz te łuski schodzą i skóra jest zdrowa.

Oby jeszcze z łapą zrobić porządek, to będzie spokój.

Erko, czy Oskar był szczepiony? Teraz, kiedy jeszcze nie dostaje ogólnoutrojowych antybiotyków, to warto byłoby go zaszczepić przed sezonem jesiennym.

Posted

[quote name='Jaaga']Oskar bardzo chetnie je wątrobowa dietę, którą kupiła mu Emilia. Dostaje leki i są pierwsze efekty.
[/QUOTE]
to są dobre wiadomości :)

Posted

Dostalam zaproszenie od Eli...jestem splukana i powinnam ograniczac wydaki ale los psa i determinacja osob zaangazowanych w ratowanie poruszyl mnie bardzo.
Prosze o nr konta, wplace 200zl i bede zaciskac kciuki za pozytywny final tej historii.

Mam rowniez 19 probek po 50g ROYAL CANIN Sensitivity Control, gdyby ktos mial psiaka ktoremu ta karma sie przyda prosze dac znac, bo dla Oscara to raz ze malo dwa raczej nieodpowiednia chyba...

EDIT: Dostalam juz nr konta, dziekuje . Prosze o potwierdzenie ze dotarl :)

Posted

Na razie nie wiem, czy dam radę coś zadeklarować - miałem ostatnio sporo psich wydatków (moja Saruśka została poważnie pogryziona). W weekend postaram się pomyśleć, czy mogę pomóc, a na chwilę obecną mogę zameldować się na wątku.

Posted

Dziękujemy wszystkim za przybycie na wątek i wsparcie Oskarka:), ten psiak naprawde zasługuje na naszą pomoc. Mam nadzieję,że uda się go wyprowadzic z tych problemów zdrowotnych i jeszcze parę lat ma szansę spędzic w domu, co nalezy mu się po latach poniewierki.

Posted

Dogo07, Furciaczek, Radek serdecznie witamy u Oskarka:)

Jaaga Oskarek ma podobne problemy z sierścią jak Senior. Tylko u Seniora z racji wieku i zaniedbania skala była dużo większa. Teraz sierść błyszczy, pies nie ma smrodku i skóra oddycha. Jego próby wątrobowe sięgały 1000 U/l (norma 45). Po niecałych 2 miesiącach stosowania Hepatica i Essentiale próby wątrobowe są poniżej 300(!!!). Teraz ma przerwę z Essentiale, przez 14 dni dostaje Zentonil 400 - preparat stosowany na stłuszczenie wątroby.

Posted

Doszły następujące wpłaty na Oskarka :):
50 zł od mag.dy
200 zł od furciaczka
20 zł od Kam
Bardzo serdecznie dziekujemy!:iloveyou::modla::modla: