alice midnight Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 zaczął wierzyć..i kochać. najpiękniejsze co można było mu dać eech bo sie zaraz rozkleje. Quote
Jaaga Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Oskar jest świetny w kontaktach z ludźmi i innymi psami. To rzeczywiscie razem z Kalą są nasi ulubieńcy. Oskar jest bardzo cierpliwy i łagodny. Nawet lekarzowi daje sobie wszystko robić. Najważniejsze, zeby go wyleczyć. Jak wyjmie się ołów, to powinno mu się poprawić zdrowie. Mój kot miał też śrut w szyi i ciągle chorował na zapalenie zębów, gardła, ślinianek, nawet zapalenie kości w żuchwie. Po usunięciu śrutu, wszystko przeszło. Nie wiem, co w tych Kielcach się dzieje, ale przecież Albinka również jest naszpikowana śrutem. Buda dla Oskara będzie na jutro gotowa, tylko znajomy powiedział, że materiały nie zmieszczą się w kwocie 200 zł. Musiał zrobić dwie kompletne budy, jedną nałożyć na drugą, a w środek dać izolację. Ocieplona będzie od dachu po podłogę. Do tego nie może zbijać jej gwoździami, tylko musi przywozić tu elementy i jakimiś śrubami je łączyć. Myślę więc, że wypadałoby mu dopłacić z 50 zł, bo za robociznę nic nie bierze, to żeby nie tracił jeszcze na materiale, skoro poświecił dwa dni pracy i przywozi ją 50 km. Quote
OLUTKA55 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 pewnie smarkacze urzadzaja sobie polowania z braku innych celow psy cos ten swiat schodzi na niewiem co bo nie na psy Quote
Evelka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='alice midnight']zaczął wierzyć..i kochać. najpiękniejsze co można było mu dać eech bo sie zaraz rozkleje.[/QUOTE] Dokładnie... To jest piękne... Quote
Jaaga Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Z wiadomości przyziemnych ;), Erko dodaj do rozliczenia wczorajsze 40 zł za wizytę w Tychach. Dziś zamówiłam mu w Krakvecie specjalny płyn do mycia łojotokowej skóry Sebovet 200 ml x 2 = 37,80 zł. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie przesyłka i że jakoś uda mi się wykąpać Oskara w wannie. Nie mam pojęcia, jak się do tego zabrać. Jeszcze nie nie miałam w wannie owczarka :evil_lol:. Potem bedzie musiał zostać w domu. Ciekawe, jak uda sie nam go wprowadzić na pietro po kretych schodach, potem władowac do łazienki ( chodzi o płytki na podłodze) i w końcu do wanny. Quote
emilia2280 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Bylam u mamy w szczecinie od piátku i dopiero wrócilam a tu takie wiesci! Niedobrze ze srut jest w lapie, ale o tyle dobrze ze jest diagnoza i wiadomo czemu lapa sié nie goi i co z tym zrobic. Jaaga, a te dziady z krakvetu jeszce tej karmy nie dowiezli? Mam juz na nich krzyczec czy czekamy do jutra? Quote
Jaaga Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Chyba trzeba czekac, bo przez krzyk i tak szybciej nie dowiozą. Już wczoraj dostał tamtą karmę na stawy, bo nie było co mieszać. Ma spory apetyt, ale to dobrze. Quote
Radek Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Mogę tylko trzymać kciuki za powrót Oskarka do zdrowia. Szczęście w nieszczęściu, że zaczyna być wiadomo z czego wynikają problemy psiaka. A dla tego, co psiakowi zrobił krzywdę życzę wszystkiego najgorszego (może to nieeleganckie, ale tak czuję). Niedługo powinienem wiedzieć czy dam radę ze stałą deklaracją, a bardzo bym chciał. Quote
LAZY Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Jestem tu na zaproszenie. Mam już sporooo na głowie psiaków, ale ONkowi nie mogę odmówić. Prosze o numer konta na pw. Wpłace grosik. Deklaruję też 20 zł. miesięcznie na niego. Quote
Shania Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Biedny Oskaruś....mam nadzieję, że da radę:-( Quote
Jaaga Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Da radę, musi, dac, bo ma nas wszystkich. LAZY, dziękuję bardzo. To chyba pierwsza oskarkowa miesieczna deklaracja. Quote
alice midnight Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 :) ciegiełkowy bazarek ładnie się rozszumiał :) za tydzien koniec mojego i ruszam z kolejnym. głaskanko dla Jasnie Pana ;) Quote
Jaaga Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Dziś bylo czesanko zamiast głaskanka. Quote
divia_gg Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 i z bazarku kolczykowego bedzie ok 100 zł:) Takich lepszych wiesci chcialam dac;) Quote
alice midnight Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 hmm...a moze by te wszystkie linki dac na pierwsza w posta? zeby bylo na widoku - kazdy latwiej znajdzie zamiast sie przekopywac przes posty ? ;) hę?divia poprosilabym Cie o linke do kolczyowego . Quote
divia_gg Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Kolczykowy zakonczony wczoraj;) A teraz ja na oskarka mam budowy jeszcze tylko, ale ten juz znasz;) Narazie mam dwa jeszcze, ale to na Kielce ogolnie. Pewnie Oskarkowi tez sie cos dostanie, bo to erce przekaze i ona rozdysponuje wedle potrzeb:) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191889-***Tego-jeszcze-nie-by%C5%82o-GIGA-bazar-na-Kielce-do-20.09.WSZYSTKO-tu-jest-%29-ZAPRASZAM.[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192021-***-Ubraniowo-ksi%C4%85%C5%BCkowy-na-Kielce.-Super-rzeczy-do-20.09.-ZAPRASZAM-serdecznie-%29[/URL] Quote
emilia2280 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 O kurczé Jaaga! Krakvet napisal ze Royal Canin nie wspólpracuje ze sklepami i teraz karma jest tylko u weta ;ooooo Oni mi to wyslali juz jak bylam w Polsce w piátek a ja dopiero teraz sprawdzilam maila w domu! Skád ja na szybko kupié karmé kartá? Bo na polskim koncie nic mi juz nie zostalo ;//// Quote
Jaaga Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Emilio, to daj znać, czy cos wykombinujesz, bo mój lekarz musi zamawiać i czekac na dostawę. Nie ma na stanie, a w innych lecznicach jest kilkadziesiat złotych drozsza. Teraz bez diety, operacja się odwlecze, bo miał mieć regenerowana wątrobe przez kolejny tydzień, zeby przeżył narkozę, szybki zabieg i 4 tyg. podawania jej dalej. Dostaje juz zwykłe jedzenie, więc karma nie polepszy stanu narządu. Budę Oskar bedzie miał, ale później, bo wczoraj bylo ponoć święto kościelne i cała wieś chodziła do kościoła, wiec znajomy nie mógł zbijac budy, bo nie wypadało ;). Buda ma byc bardzo duża, żeby mial wygodnie. Nic dziwnego, ze nie starczyło pieniędzy na materiały, bo ja zakładałam maksymalnie taką, jak ma Sonia. Quote
divia_gg Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 [CENTER][SIZE=4]Uwaga!! Uwaga!! :smile: Dla wspomagajacych Oskara na budowym bazarku ([/SIZE][URL]http://www.dogomania.pl/threads/192662-Budowy-bazarek-dla-Oskarka-u-Jaagi-zeby-mial-gdzie-mieszkac-na-zim%C4%99-%29Do-odkrycia-%29?p=15362030#post15362030[/URL][SIZE=4])przygotowalam "cegielki" do wyboru. Kto chce jakas prosze o prv z nr i swoim mailem. Zeby nie bylo ze nie macie za wiele z tego to specjalnie dla Was [B]osgiełki[/B]:smile: (oskar+cegielka)[/SIZE] [SIZE=4] I to wszystko w cenie cegielki, bez zadnych doplat:smile:[/SIZE] [/CENTER] [SIZE=4] [/SIZE] [CENTER][SIZE=4][IMG]http://i3.fmix.pl/fmi544/f9fe813a001d93b74c9081d5[/IMG][/SIZE] [/CENTER] [SIZE=4] [/SIZE] [CENTER][SIZE=4][IMG]http://i1.fmix.pl/fmi470/764e2ac40010227f4c9081dc[/IMG][/SIZE][/CENTER] Quote
mag.da Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Karmę można jeszcze kupić na Allegro, zazwyczaj wysyłają na drugi dzień. Quote
emilia2280 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 [quote name='mag.da']Karmę można jeszcze kupić na Allegro, zazwyczaj wysyłają na drugi dzień.[/QUOTE] Dzieki mag.da. Ide szukac. Znalazlam za 230zl z Netkarmy, ale nie bylo wielkiego wyboru. Kurier na szczéscie w tym jest. W domu zobaczé maila z potwierdzeniem. Quote
mag.da Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Na Allegro chyba wyprzedają resztki zapasów, dlatego nie ma wyboru. Teraz Royala vet chyba nie kupi się już nigdzie poza lecznicami :roll: Quote
LAZY Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Przypominam się z numerem konta do wpłat na chłopaka ;) Quote
ewab Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 [quote name='Jaaga'] Nie wiem, co w tych Kielcach się dzieje, ale przecież Albinka również jest naszpikowana śrutem. [/QUOTE] Pamiętacie Bena? On też był zaśrutowany:(. Andzi Buba chyba też. A dziś w kolejce w banku usłyszałam rozmowę dwóch panów. Jeden chwalił się drugiemu jak w nocy w polu kukurydzy wyszły na niego dziki. Strzelał do nich trzy razy. Mówił, że noc i nic nie było widać, dziki odeszły ale zostały plamy:(. Wiecie jak dobrze im życzyłam. Żałowałam, że po omacku jeden drugiego nie ustrzelił. Quote
Enigma79 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Witam, czy wpłaty dla pieska mają być dokonywane na jeden (ten sam) numer rachunku ? Czy istnieje jakiś podział na wpłaty na budę oraz np koszty leczenia ?? Quote
Recommended Posts