Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śrut usunięty, ale oczywiście było bardzo ciężko. Nie obylo się bez dodatkowego prześwietlenia w trakcie zabiegu. Oskar przepłukany kroplówką. Przyjechał już wybudzony. Oby teraz już wszystko szło ku dobremu i nic z Oskarkiem nie działo się złego. Mam juz z takimi przypadkami, jak Oskar nie przyjeżdżać :evil_lol:. Jutro zapłacę za operację, bo dziś szefa już nie było, jak Andrzej odbierał Oskara. Operacja kosztowała 200 zł. Nie wiem tylko, czy z kroplówka, czy jeszcze to bedzie doliczone.

Posted

Oskar już chyba przywykł do bólu, bo nie widać, żeby bardziej cierpiał. Śrut był w takim miejscu, że przy każdym ruchu łapy sprawiał ból. Rana jest w opatrunku, zaopatrzona lekami.
Niestety, picie wrócilo. Nie pomogło płukanie. ledwo przyjechał, to zaczął pić. Był tylko lekko uśpiony. Wątrobę musi mieć chyba w tragicznym stanie, skoro tak reaguje.

Mam tylko nadzieję, że teraz bedzie dobrze z nogą. Nie wiem jednak na ile, bo kości były już odkształcone przez znajdujący się między nimi śrut. W dużym uproszczeniu wyglądało to tak (.)
Myślę, że za kilka dni, jesli nie bedzie poprawy, to warto byłoby mu zbadać krew w kierunku wątroby i nerek, żeby kontrolować ich stan.
Samopoczucie ma niezłe. Wieczorem już zjadł swoja porcję Hepaticu.

Posted

Dobrze, że już po operacji, ale bardzo mnie zmartwiło picie:( Trzymam kciuki za wątrobę Oskara.
Dzisiaj zrobiłem mały przelew dla Oskara. Trzymaj się psiaku!

Posted

Dziękujemy Radku:):):).

Mam nadzieję,ze to juz koniec zdrowotnych perypetii Oskarka i teraz już tylko bedzie regenerował wątrobe i szybko dochodził do pełni formy:).

Posted

[quote name='Radek']Smutną ma mordkę.[/QUOTE]

Smutną może nie, ale obolałą minę. Oskar zawsze ma taki zatroskany wyraz pysia.Wczoraj bardzo mu spuchła łapa. Ma szyte z wierzchu i od spodu, oczyszczone powierzchnie między palcami i wokół pazurów. Teraz to wszystko dopiero mu daje popalić. Zmieniłam mu wczoraj opatrunek na świeży i luźniejszy, palce wygladały jak bańki.
Dostaje leki, ale wiadomo, że trzeba czasu na zagojenie. Dziś rano nie chciał nawet wyjść z budy, tak było zimno. Chciałam sprawdzić, jak tam jest i weszłam do niego. W budzie nawet nie jest źle, ale i tak trząsł się. Zmieściliśmy sie oboje :evil_lol:.

Oskar zaczął dziś dziwnie pokasływać :roll:. Nie wiem, czy podziębił się po tej operacji, czy coś z serduchem sie dzieje. Takie dziwne posapujące kaszlnięcia.
No i to picie. Tylko dolewamy wody. Ma już dwie miski.

Posted

W sensie, na czym śpi, czy z czego zrobioną podłogę? Jeśli chodzi o posłanie, to ma koc gigant, a na nim dry bed. Tylko przy wejściu ma puste, bo bardzo brudził łapami, jak wchodził z błotem, a tak moge wytrzeć podłogę. Natomiast podłoga jest z płyty - warstwy styropianu i znowu płyty.

Posted

Chodziło mi o to czym ma wyścieloną budę w środku, bo piszesz, że marznie a przecież buda ocieplona i piesio też nie wyliniały jakiś. Co to jest dry bed? Może słoma by mu się przydała do środka? Pamiętam, że jak byłam piękna i młoda to u mojej ciotki na wsi ładowałam się psu do budy właśnie słomą wyścieloną i była cieplusia, nawet zimą było w niej przytulnie.

Posted

Dry bed to takie specjale posłanie, przypominajace gruby dywan. On ma wersje senior, czyli dwa razy gesciejszy i dwa razy wyzszy. Jest super, ale Oskar ma chorą wątrobę, a jednym z objawów są takie właśnie dreszcze. Do tego ma stan zapalny w łapie. No i jeszcze jedna kwestia, że jakoś u nas marzną nawet te psy, które całe życie wcześniej spedziły w budzie. Patrzą z wyrzutem, aż osiągną swój cel. Nie wiem, jak to jest. Chyba "miętka" jestem i tyle.
Teraz mam w domu dodatkowego mopsa, Lori i Melę. Jak uda się im znaleźć domy, to i tak Oskara wezme do domu, bo zimą w budzie nie wyobrażam sobie u siebie żadnego psa.

Posted

Ja tez myślę,że Jaaga ma jakiegoś klona, bo ona ogarnia dużo więcej niż wyżej napisała:evil_lol:.

Trzymajmy mocno kciuki, bo cos łapka spuchła i pojawiłą sie ropa, znowu trzeba jechać do weta:-(.