ania z poznania Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 [CENTER][B]Do schroniska trafił niedawno - z ulicy , ktoś pozbył się staruszka , pewnie zastąpił go jakiś młody zdrowy psiak . Psiak jest przerażony , zawiedziony i nie ma już nadziei .... Za parę dni kiedy skończy się kwarantanna zostanie uśpiony . Czy jemu nie należy się hgodna starość ?? Czy to że jest stary i nie najpiękniejszy ma go skazać na śmierć ??? [/B][/CENTER] Matko, jaka bida! Dziewczyny, jeżeli go wyciągniemy to ode mnie ma 50zł miesięcznie. [B]Doszły wpłaty: Coronaaj 120zł, deklaracja za trzy miesiące: 08, 09, 10 Memory wpłata jednorazowa 100zł Tak więc na koncie Pudlisia mamy 220zł. Wpłaty dzisiejsze: Energy 200zł ze Skarbonki Anula 50zł Ania z Poznania 50zł Stan konta: 520zł Opłaciłam dt Pudlisia 240zł, Stan konta: 280zł Wpłaty październikowe: Anula 50zł Salibinka 100zł Ania z Poznania 50zł Stan konta: 480zł Opłaciłam dt od 19-31.10 104zł oraz szczepienia + odpchlenie 60zł Stan konta [COLOR=Red]316zł. [COLOR=Black] Wpłaty na listopad: Salibinka 100zł Anula 50zł Ania z Poznania 50zł Stan konta [COLOR=Red]516zł. [COLOR=Black] Opłaciłam dt za listopad 240zł oraz kastrację 100 Stan konta [COLOR=Red]176zł. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=Red][COLOR=Black][COLOR=Red][COLOR=Black][COLOR=Red][COLOR=Black] [B]WPŁATY NA GRUDZIEŃ: Salibinka 100zł Anula 50zł Ania z Poznania 50zł Opłaciłam dt za grudzień 248zł Stan konta [COLOR=Red]128zł. [COLOR=black] Wpłaty na styczeń: Coronaj 80zł Coronaj 120zł Salibinka 100zł Ania z Poznania 50zł Zapłaciłam za hotel 248zł a Malik był 9 dni (czyli 72zł), czyli do zwrotu jest 166zł. [COLOR=red]Na koncie zostaje 230zł, plus u Arktyki 166, czyli ogólnie po Maliku zostało 396zł [/COLOR][/COLOR][/COLOR] [/B][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][B][COLOR=Red][COLOR=Black] [/COLOR] [/COLOR] [/B] Quote
Tymonka Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 [URL=http://img844.imageshack.us/i/img0297g.jpg/][IMG]http://img844.imageshack.us/img844/594/img0297g.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img801.imageshack.us/i/img0300w.jpg/][IMG]http://img801.imageshack.us/img801/2305/img0300w.jpg[/IMG][/URL] Quote
Ewanka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 ............................... :( pomysłu brak, ale strasznie żal psiaka. Quote
beka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 brak pomysłów co robic z tymi biedakami... nie widze zdjec, wy widzicie? Quote
Ewanka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='beka']brak pomysłów co robic z tymi biedakami... nie widze zdjec, wy widzicie?[/QUOTE] Ja widzę zdjęcia ... biały wiekowy bidulek. Quote
Tymonka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='Energy']Dlaczego po kwarantannie ma być uśpiony???[/QUOTE] Ze względu na wiek , u nas w schronie się takich starych psów nie trzyma , powód w tytule :( Quote
lika1771 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='Anja2201']Ze względu na wiek , u nas w schronie się takich starych psów nie trzyma , powód w tytule :([/QUOTE] Straszne........ Quote
Lionees Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 To taki normalny pudelek,nie miniaturka?Tak tylko pytam...:-( Quote
Ewanka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Na fotce wygląda jak troszkę większa miniaturka ... ciekawe, czy myślimy o tym samym. Strasznie szkoda psiaka, musi być bardzo nieszczęsliwy za tymi kratami. Quote
Tymonka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='Renata5']To taki normalny pudelek,nie miniaturka?Tak tylko pytam...:-([/QUOTE] Nie mam pojęcia , nie widziałam go osobiście niestety , jak tylko Ocelot pojawi się na wątku to wszystko wyjaśni. Quote
al'akir Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='Renata5']To taki normalny pudelek,nie miniaturka?Tak tylko pytam...:-([/QUOTE] A mini jest nienormalny ;)? (są 4 wielkości pudli) Wygląda na miniaturę, tam jest chyba foxterier na zdjęciu ? - pudelek jest od niego mniejszy? . Foxy mają do 39cm , a pudel miniatura 28-35cm Quote
Lionees Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='GPooLCLD']A mini jest nienormalny ;)? (są 4 wielkości pudli) Wygląda na miniaturę, tam jest chyba foxterier na zdjęciu ? - pudelek jest od niego mniejszy? . Foxy mają do 39cm , a pudel miniatura 28-35cm[/QUOTE] No mini tez jest normalny,ale wiesz o co mi chodziło;).A poniewaz ja laik jestem w pudelkowych wielkościach,to tak napisałam.Tak więc czekamy na Ocelot,żeby nam przybliżyła co nieco temat Quote
ocelot Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Tak jest obok niego foxterier. Jest ciut większy od pudla. Mam za kilka dni powiedzieć czy mu pomożemy czy nie. Uczciwie. Nikt biduli u nas nie będzie trzymał. Quote
Lionees Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='ocelot']Tak jest obok niego foxterier. Jest ciut większy od pudla. Mam za kilka dni powiedzieć czy mu pomożemy czy nie. Uczciwie. Nikt biduli u nas nie będzie trzymał.[/QUOTE] Boszszee...tylko kilka dni,czy to realne,żeby go wyciągnąć?:-(No musimy coś wymyślić:roll: Quote
ocelot Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Jeśli powiem, że go wyciągniemy dostaniemy więcej czasu. Quote
Lionees Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='ocelot']Jeśli powiem, że go wyciągniemy dostaniemy więcej czasu.[/QUOTE] No ale jak już powiesz,że go bierzemy,to trzeba by mieć juz jakis tymczas na oku,a wszystko chyba zapsione po uszy:roll:Cudu nam trzeba,cudu:-( Quote
Onaa Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Jaka bida :(. Domowy dt to koszt ok. 240zł. Tylko, że byłby pewnie już dt dożywotni. Quote
Energy Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='Anja2201']Ze względu na wiek , u nas w schronie się takich starych psów nie trzyma , powód w tytule :([/QUOTE] Nie no ja zrozumiałam to co napisałaś,nawet mi się udało:razz: ale nie rozumiem całej sytuacji. Jeszcze nie minęła kwarantanna, a już plany o uśpieniu, bo się nie opłaca. To miejsce wykonywania eutanazji czy schronisko ...:angryy: Quote
al'akir Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='Renata5']No mini tez jest normalny,ale wiesz o co mi chodziło;).A poniewaz ja laik jestem w pudelkowych wielkościach,to tak napisałam.Tak więc czekamy na Ocelot,żeby nam przybliżyła co nieco temat[/QUOTE] Wiem , wiem o co chodzi:lol: Wysłałam go , kobiecie która kiedyś do mnie pisała z ogłoszeń innego pudla (on miał już dom). Chciała adoptować psiaka bez szans na dom . Tylko kurde , już jej wysyłałam pudle , a mi nie odpisała ... Zobaczymy :roll: Quote
GrubbaRybba Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Kurczę, to już kolejny stary pudel w tym schronie. Kilka miesięcy temu też był pudel mini, wiekowy, oceniono go wtedy na naście lat i grożono eutanazją. Jak trafił do DT okazało się, że lat ma bodajże 8 i że wcale staruszkiem nie jest. Pudel znalazł dom. Oby temu też się tak udało! Quote
Lionees Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='GrubbaRybba']Kurczę, to już kolejny stary pudel w tym schronie. Kilka miesięcy temu też był pudel mini, wiekowy, oceniono go wtedy na naście lat i grożono eutanazją. Jak trafił do DT okazało się, że lat ma bodajże 8 i że wcale staruszkiem nie jest. Pudel znalazł dom. Oby temu też się tak udało![/QUOTE] I też był biały o ile dobrze pamiętam,Kokos miał na imię,tak?:) Quote
GrubbaRybba Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Zrobiłam banner 150x100 px podlinkowany [URL=http://www.dogomania.pl/threads/190251-Nikt-na-nim-nie-zarobi-wi%C4%99c-trzeba-go-zabi%C4%87-15letni-pudel-czeka-w-schronie-na-%C5%9Bmier%C4%87!][img]http://th.interia.pl/40,g914abc212191298/i1071966.jpg[/img][/URL] Quote
Recommended Posts