Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rano odwiozłam córcię do szkółki. Wracam, przez sztafetki w brami widzę Portosa stojącego tyłem i machającego kitą. Podchodzę bliżej....a on siedzi na Aronie, trzyma go za uszami, łypie na mnie, czy doceniam chwyt i raduje się głupio. Aron biedak nie usłyszał, że już przyjechałam, bo głuchy, więc dopiero,kiedy mnie dojrzał okiem obklejonym uślinionymi kudłami zaczął "walczyć" - wywinął się, warknął i zmarszczył pysk ;) Teraz, kiedy nie ma Simby panowie uprawiają starcze zapasy dość regularnie i jaka radość, kiedy jeden drugiego przewróci :) Portos bardzo się ostatnio mizia, tak sie garnie do ukochania. Łapa daje radę.

Posted

Byłam na wątku Agusi....:(
Portosek ma znó wyczesaną dupkę, ale i tak się wylinia i wciąż pojawiają się nowe kłębuszki. Przynajmniej skóra oddycha. Wczoraj tak go wymordowałam, że złapał z wściekłością szczotę i był gotów ją wykończyć na śmierć ;) W nagrodę dałam gnacik. Do wieczora miał robotę :D

Posted

Na Portosowej łapie jest niewielkie zgrubienie, chociaż nie jest opuchnięta. Prawdopodobnie jest to zwyrodnienie stawu. Portosek terrorysta nieubłagalnie łazi wciąż za Aronem i warczy na niego, a ten nie pozostaje mu dłużny o ile warczenie owo dosłyszy ;) W przypadku kłótni przed kolacją, kiedy to panowie uprawiają swoje dyskusje na werandzie, wystarczy zgasić światło na dworze ;) Portos wówczas Arona nie widzi, a Aron nie słyszy Portosowego warczenia. Genialne, sama sobie gratulowałam odkrycia tej metody :D Cyk i cisza :D

Tu podczas pracy nad gnatem. Portos jest tu dopiero co wyczesany na tyle, na ile sobie pozwolił ;)

A to Aron. Z pyskiem spuchniętym po ataku Simby. Zdjęcie sprzed 2 tygodni.

Posted

Muszę jeszcze uchwycić moment strategiczny. Wówczas obaj panowie mają do bólu obnażone kły - żólte i kłapią pyskami przed swoimi nosami dosłownie w odległości milimetrów. A jednak jeszcze nie zdarzyło się ugryzienie. Raczej jeden drugiego przewróci i stoi nad nim w pozycji dominatora warcząc z dumą, a drugi marszczy pysk leżąc sromotnie pokonany. Portos w dodatku zawsze macha ogonem. Aron ostatnio prowokuje i rozpoczyna kłótnie.
I tak sobie, panie, dzień w dzień gęsiego, łapa za łapą, kuśtykają marudząc i strasząc się nawzajem. I zawsze to Portos idzie za Aronem i warczy marszcząc pysk. Nieświadomy niczego głuchy Aron natomiast wącha ostanie tegoroczne kwiatki. Zabawa się zaczyna, kiedy przystanie w zamyśleniu, a ślepawy Portos nie wyhamuje na czas i rypnie w jego zadek :D :diabloti:

Posted

Wczoraj w nocy przyjechał do nas nowy tymczasowicz Rafi. Onkowaty szczylek z zawiniętą łapą, któą miał mieć amputowaną. Poobserwuję go tu, może łapka się cudem rozprostuje i Rafi ją zachowa. Tymczasem podpiera się na kolanie. Portos, kiedy zobaczył konkurencję odmłodniał o lat 10 i pędem warknąć, popchnąć i szczypnąć malucha ;)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Arona opuchlizna wygląda poważnie. Czy już mu zeszła?
Portos, trzymaj się staruszku.

Jest lekkie zgrubienie w miejscu opuchlizny, jest w miejscu stawu. Tak więc niestety będzie Portosek miał bóla wraz ze zmianą pogody. Obecnie jest dobrze. Dużo chodzi, bo trzeba przecież Arona monitować i jest nowy konkurent dekadę młodszy i trzeba mu warczeć w ucho, żeby się tak nie migdalił ;) Rafi z miłości umył Portosowi uszy, dziadzio warczał, gderał, marszczył pysk ale łeb z zadowoleniem podawał.

Ups...EDIT:
Nie zauważyłam, że o Arona pytasz. Już jest dobrze, ale nad okiem ma wyrwany kawał ciała, na ryjku sznyty, a wszystko to zębami Simby. Teraz ma strupy, ale ryjek wąski, jak u collie przystało.