Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To malenstwo chyba nie przezyje w lesie, a jezeli to jest suczka to wiadomo ze jak przezyje beda szczeniaki. Mozna od razu zawiesc do schroniska, mozna dac do hoteliku, byleby nie zostawic w lesie.

Posted

lepszy schron niż las, bezsensu że zostal w lesie. teraz szanse na znalezienie sa marne, trezba bylo chociaz do schronu, uważam to za lepsze rozwiązanie tym bardziej że był już atakowany, ech...

Posted

u nas nie ma schronu który go przyjmie , pod tomaszowski schron Spała nie podlega , a innego nie ma , wójta gminy można miesiącami prosić o zabranie psa i nic to nie daje . Dlatego maluch tam został . Ja znam te tereny bardzo dobrze więc nawet jak gdzieś poszedł to się go znajdzie . Ja zaraz się zbiorę i tam pojadę , dam jeść , pić i posiedzę z nim trochę . Będę tam jeździć raz dziennie , częściej nie mogę bo to 20 km w obie strony i TZ krzywo na mnie patrzy . Obdzwaniam wszystkich znajomych może go ktoś na podwórku chociaż zamknie .

Posted

Psinki nie było , ale ludzie mówią ,że on tam już od jakiegoś czasu w tym lesie koczuje , więc napewno wróci . Zostawiłam jedzenie i wodę w dwóch miskach żeby mu starczyło do jutra . Jutro też tam pojadę po południu.

Posted

Trzeba było psiaka od razu zabrać, a nie zostawiać go na pastwę większych psów. Ja w ubiegłe wakacje spotkałam dwa razy psy bezdomne w lesie, i obydwa zabrałam ze sobą. Nigdy bym ich tam nie zostawiła. Najważniejsze, aby pies był bezpieczny, tj. za ogrodzeniem, potem można pomyśleć co z nim dalej. A tak to on może być teraz wszędzie, pogryziony lub zagryziony. Szkoda.
Po co ogłoszenie, skoro psa nawet nie ma?

Posted

P_o pierwsze to mam u siebie w tej chwili 7 psów w tym szczeniaka i staruszkę schorowaną , nie mogłam ryzykować ich zdrowia i życia , widzisz gdzieś miejsce dla jeszcze jednego ? Po drugie nie mieszkam sama i nie tylko ode mnie zależy decyzja o tym . Jeśli chciałaś mi dokopać to gartuluję udało Ci się . Już i tak nie mogłam spać całą noc i nie umiem sobie darować ,że go tam zostawiłam . Bardzo Ci dziękuję za pomoc !!!!

Posted

Bardzo prosimy o pomoc. Powstrzymajmy może słowa krytyki?
Ja znam Anię i wiem, że przeżyć tego nie może, że maluch został w lesie.Nota bene pojechała tam na moją prośbę w sprawie całkiem innego psa. Nie osądzajmy tak łatwo co?
Gdyby mogła to już by był u niej. Anka ma już w tej chwili małe przytulisko. Pomagać trzeba rozsądnie.
Niedługo jej będziemy musiały założyć wątek, że jest w potrzebie, mieszka pod mostem z 7 psów i nie ma co jeść.

Dlatego proszę o pomoc.

Posted

Dzięki Aniu , nie umiem sobie z tym poradzić ,że go tam zostawiłam , cały czas widzę te oczy błagające o pomoc , ale sama wiesz nie mogłam zaryzykować Kiary .

Posted

nemesea napisał(a):
Trzeba było psiaka od razu zabrać, a nie zostawiać go na pastwę większych psów. Ja w ubiegłe wakacje spotkałam dwa razy psy bezdomne w lesie, i obydwa zabrałam ze sobą. Nigdy bym ich tam nie zostawiła. Najważniejsze, aby pies był bezpieczny, tj. za ogrodzeniem, potem można pomyśleć co z nim dalej. A tak to on może być teraz wszędzie, pogryziony lub zagryziony. Szkoda.
Po co ogłoszenie, skoro psa nawet nie ma?

Kiepsko rozpoczynasz swą karierę na dogo :angryy::angryy::angryy:. Dopiero cztery posty i czysty jad... Porzednie trzy też w takim stylu??????:mad:
My tu nie jesteśmy od osądzania i krytykowania. My mamy udzielać psiakom pomocy. Taka jest misja tego forum. Jak pomyliłaś fora to żegnamy bez żalu:shake:

Posted

yumanji napisał(a):
No dobrze,ale o jaka pomoc?dopoki pies nie jestzabezpieczony,to dawanie ogloszen nie ma sensu.Trzeba Mu szukac DT

właśnie o to prosimy.