Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jedziemy dzisiaj z TZ do mojej mamy , nagle na środek skrzyżowania wybiegają dwa psiaki , jeden gryzie drugiego . Tz się zatrzymał , ja pobiegłam do psów , ten silniejszy odszedł , a gryzione maleństwo uciekło do lasu . Poszłam za nim , a tam malutka skulona kupka nieszczęścia . Podszedł , a raczej przyczołgał się do mnie pozwolił pogłaskać , ale był przerażony . Maluszek jest skrajnie wyczerpany , a na szyi ma wytarty 4 cm pasek sierści , widać ,że robią się tam ranki , musiał być gdzieś bardzo długo uwiązany . Dałam mu jeść i pić ( profilaktycznie mam zawsze w samochodzie ) , porobiłam zdjęcia i musieliśmy jechać , nie byłam w stanie go zabrać , ale nigdy nie zapomnę tych oczu wpatrzonych we mnie jak wsiadałam do auta , tych oczu błagających " Pomóż mi , nie zostawiaj mnie tu "

Ja nie mogę go zabrać do siebie , mam 3 swoje psy i 4 tymczasy . Jeden z moich psów to schorowana staruszka (nie szczepiona już , bo za stara jest ) i nie mogę ryzykować , nie mam miejsca na kolejnego psiaka .

A jak nie pomogę temu bidasiowi to chyba mi serce pęknie .

[SIZE="6"]Jeśli ktoś mógł by wziąć maluszka chociażby na podwórko w pakiecie dostanie budę dla niego !!!

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dramat , trzeba na już znaleźć jakieś DT , chociaż na podwórku , jak by ktoś chciał to ja mogę budę pożyczyć , mam taką akurat dla niego . Chodzi o to ,żeby był bezpieczny , nie wiem czy on tam w tym lesie mieszka , nic nie wiem , a boję się ,że pójdzie gdzieś dalej i już go nie znajdę .

Mam cholerne wyrzuty sumienia ,że go tam zostawiłam ...:(

Posted

Bardzo prosimy o pomoc....
Musimy uratować maleństwo.
maleństwo przebywa w super uzdrowiskowej miejscowości, gdzie nic się nie robi z bezdomnymi psami.
Bogata gmina cholera:(

Posted

Prześliczna psina, pinczerowaty czyli mój typ. Ja mam cztery staruszki w tym trzy chore wymagające stałej opieki weterynarza więc nie moge na razie wziąć żadnego pieska ale będe śledzić watek. Czy to suczka bo na zdjęciu tak wygląda ? Martwię się czy nie wybiegnie znów na to skrzyżowanie

Posted

Z tego wszystkiego nie spojrzałam czy pies czy sunia , ale mój TZ mówi , że pies .

Ja bym go chciała chociaż na podwórko dać do kogoś , tak jak obiecałam jeśli ktoś się podejmie to dostanie budę dla niego .

Posted

yumanji napisał(a):
Jest sens robic Mu ogloszenia,skoro moze juz jest 10 km dalej?
no właśnie skoro pies został w lesie to nie ma żadnej gwarancji czy dalej jest w tym samym miejscu. Skoro Anja2201 pisała w pierwszym poście , że gonił go i gryzł duzy pies to może juz go przegonił ze swojego terytorium. Kiepsko jakos to widzę. W takiej sytuacji najważniejsze jest odłowienie psiaka.

Posted

A jak Go zagryzie ten silniejszy?:( Dziewczyny do schronu chociaż, tam będzie bezpieczniejszy i wtedy Dt na gwałt. Matko, takie upały on pewnie słaby:(