auraa Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 To jest rzeczywiście rana do odsączania. Ciekawe jak sie czuje psiak? Quote
ruciniak Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Bardzo przepraszam że tak długo mnie nie było. Dostałem wiadomość od pewnej pani która wyraża chęć wsparcia finansowo tego pieska pod warunkiem że ktoś z dogo przyjedzie na miejsce i potwierdzi. Kinia, ty wyrażałaś taką chęć więc wysyłam ci adres na PW. Z psem jest dobrze, rana goi się bardzo szybko, obecnie jest już dużo mniejsza. Niestety ogon najprawdopodobniej będzie amputowany :(. Quote
Kinia1984 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 ja bede mogla dopiero w srodę...wczesniej nie dam rady... Quote
mysza 1 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 mtf zalesie napisał(a):ja mam versiva xc 2 szt. 5x 5cm zelujacy opatrunek piankowy To też mój producent ale na taką ranę lepszy Aquacel, poza tym 5x5 troszkę za mały. Quote
koosiek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Kinia1984 napisał(a):ja bede mogla dopiero w srodę...wczesniej nie dam rady... Czekam na relację z wizyty... Eh, coś mało osób u Felixa :( Quote
auraa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ruciniak musi więcej pisać. My możemy tylko podnosić. Quote
Kinia1984 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 bylam u felixa.. zaczne od poczatku...pojechalam do ruciniaka to bardzo mily mlody mężczyzna w wieku 13 lat:) oprocz tego w domu byly dwie mlode damy: 10 i 8 lat (siostry ruciniaka). Felix to naprawde super psiak o ciekawej urodzie, wyglada jak taki lisek pustynny Fenek:) z ogonem bedzie duzy problem...na 99% amputacja...dziura goi sie dobrze nie jest juz taka wielka...Felix jest super grzeczny , kocha ludzi, został nauczony chodzenia na smyczy , w swojej zagordzie nie załatwia się... Pomoc bardzo sie przyda...W oglaszaniu, moze jakis DT sie znajdzie bo Felix i pies rucianiaka naprawde sie nie cierpią,....Poniewaz nie bylo nikogo doroslego w domu wzielam nr do mamy ruciniaka Pani Kariny. Umowilysmy sie ze spotkamy sie w lecznicy bo dzis Felix mial zmiane opatrunku. W lecznicy Felix jest mega grzeczny mimo nieprzyjemnych zabiegow, plukania i przypalania rany... Ogon jest bandazowany bo Felix traktuje go jak wroga nr 1... Pani Karina przesle mi nr konta i ciotki jesli mozecie to pomozcie...Poczatkowe wizyty u weta to byly koszta 60 zł za jedna wizyte...teraz juz troszke mniej ale Felixa czeka tez amputacja ogona... Zaraz wstawie zdjecia i jesli ktos mialby ochote to prosze o ogloszenia i pilne szukanie tymczasu.... !!!! felix ma ok. 3 lat i wazy 9 kg... Quote
Javena Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Kurcze. Tak by chciało sie pomóc.:-(Póki co hopamy do góry.:multi::multi: Quote
Cajus JB Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Teraz to można ruszać. Dobrze, że rana lepiej. Kinia widziałaś ją? Dzieło ludzi czy zwierzęcia? Na kiedy wet planuje amputację ogona? Quote
Kinia1984 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 zdjęcia z lecznicy... ogon...atakowany jak najgorszy wrog..wet narazie nic nie palnuje dopoki rana na szyji sie nie zagoi... w srodkowej czesci ogona brak czucia...wetka mowi ze moze wroci... szyja... Quote
Kinia1984 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 ja dalej nie wierze ze ta rana to dzielo psów...jakies za gladkie krawedzie ma jak na szarpanie przez psy...ale moge sie mylic... Quote
ruciniak Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 U Felixa na razie bez zmian. Podnościę psiaka! Quote
Kinia1984 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Felix atakuje ogon jak je...i ogon na niego groznie spoglada przez ramie:) Quote
bela51 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Matko, jakiez to jest biedactwo ! Szyja, ogon, cały w bandażach .:-( Quote
Lolalola Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 zagladam Feliksik:)daj spokoj ogonkowi:) on jest potrzebny do cieszenia:) Quote
ruciniak Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Felix zamachał ogonem i pozdrawia wszystkich swoich wielbicieli :D Quote
Recommended Posts