Buster Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Avilia napisał(a):Uszka są w "dobrym stanie" (że się tak wyrażę).Jeżeli chodzi o miejsca intymne:brak wydzieliny,opuchlizny.Kupa jest koloru takiego hmm...jak musztarda. no i ten kolor mi się nie podoba. Powiem tak - nie jestem wetem ale - mój Buster też miał takie jazdy :roll: zachowywał się w miarę normalnie ale jeść nie chciał a kupy robił właśnie musztardowe. Myślę, że może to być zapalenie gruczołów okołoodbytowych (tak było u Bustera) lub robaki. Ale tak jak powiedziałam - wetem nie jestem. Myślę, że Grosię powinien zobaczyć wet. Quote
Avilia Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Mogę jutro jak zdążę,najdalej po jutrze pójść z nią do weta.Będę tylko potrzebowała wsparcia finansowego,bo nie mam pojęcia co może się okazać i ile będę musiała płacić. Quote
kopciuszek Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Avilia przecież na koncie Grosi są pieniążki więc o finanse raczej się nie martw ;) Jutro możesz powtórzyć odrobaczenie (ja po 2 tygodniach odrobaczałam szczeniaka kolejny raz) Quote
Buster Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Avilia napisał(a):Mogę jutro jak zdążę,najdalej po jutrze pójść z nią do weta.Będę tylko potrzebowała wsparcia finansowego,bo nie mam pojęcia co może się okazać i ile będę musiała płacić. Avila - być może za nic nie będziesz musiała płacić - poza wizytą oczywiście ;) Może się po prostu okazać, że Grosia spłoszona jest i przelękniona nową sytacją. Ale najlepiej chuchać na zimne:oops: Quote
Avilia Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Mówiąc szczerze dziewczyny to nie wiem co się z nią dzieje.Teraz tak sobie na nią patrzę i wydaje mi się,że coś jest nie tak.Tylko nie mogę rozgryźć co.Niby osowiała nie jest ale jest trochę za spokojna.Może mi się tylko wydawać,może nie jestem przyzwyczajona do tak spokojnego psa,nie wiem.Martwię się i to na poważnie.Najbardziej się boję tego,że wet też może nie wiedzieć co jej jest.Bywają takie przypadki. Jutro idę z nią do weterynarza,najwyżej spóźnię się do pracy.Nie mogę wytrzymać tej niewiedzy. Mam na koncie 70 zł od Erici z bazarku na Finkę.Finka tych pieniążków nie potrzebuje.Ewentualne jutrzejsze koszty weterynarza opłacę z tych pieniążków.Oczywiście wezmę fakturkę lub jakiś rachunek. Quote
Avilia Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Jesteśmy umówione na 13:00 do weterynarza. Dzisiaj Grosia nie tknęła już nic.Nawet szynki. Boję się o nią.Bardzo. Quote
Buster Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Avilia napisał(a):Jesteśmy umówione na 13:00 do weterynarza. Dzisiaj Grosia nie tknęła już nic.Nawet szynki. Boję się o nią.Bardzo. Trzymam kciuki - musi być dobrze! Quote
Avilia Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Już po wizycie.przepisuję słowo w słowo z KARTY INFORMACYJNEJ WIZYTY: Opis wizyty: 16/09/2010 12:53 Badanie Opis wywiadu/badania: Wzięta ze schroniska.Szczepiona jednego dnia na wściekliznę, choroby zakaźne oraz odrobaczana.Od około 7 dni utrata apetytu oraz kaszel. Miała kontakt z psem chorym na nosówkę/parwowirozę/inne? Niewielki stan zapalny spojówek bez ropnego wypływu.Okolica nozdrzy prawidłowa, uszy czyste. Sierść lśniąca, w dwóch miejscach wyłysienia. W badaniu stan zapalny migdałków,podniebienia i gardła. Osłuchowo prawidłowo. Jama brzuszna niebolesna w czasie omacywania, narządy jamy brzusznej niepowiększone, jelita o prawidłowej strukturze bez treści. Ciała obcego, wgłobienia nie stwierdzono.Temperatura w normie. Nie udało się obejrzeć stolca z powodu jego braku w prostnicy. Rozpoczęto terapię zapalenia górnych dróg oddechowych oraz anorexii. Temperatura: 38,7 stopni C. Waga: 8,2 Diagnoza: Kaszel kennelowy Nosówka? Infestacja pasożytnicza z migracją larw? Zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki? Dysbakterioza? Stres związany ze zmianą środowiska? Leczenie: Wizyta-kontynuacja Zastosowane leki: Viyo veterinary dog 150 ml 1 szt. Hills can/fel A/D 156 g puszka (anorexia 1 156g) Synergal 250mg 50tabl. 5 tab Aniprazol 60 tabl. 3 tabl. Entero micro 30 tbl 1 blistry Zalecenia: Pokarm dla rekonwalescentów: Viyo+A/D Aniprazol- 1 tbl 1x dziennie codziennie przez 3 dni na czczo Synergal- o,5 tabl 2x dziennie Enteromicro- 1tabl 1x dziennie Metronidazol 0,3 tabl 2x dziennie Kontrola w poniedziałek 20.09.2010 ZAPŁACIŁAM 110 ZŁ.Z BAZARKU MIAŁAM TYLKO 70 ZŁ.40 ZŁ MUSIAŁAM POŻYCZYĆ.KOPCIUSZKU CZY MOGŁABYM PROSIĆ O PRZELANIE MI 40 ZŁ ABYM MOGŁA JE ODDAĆ?POŻYCZKI UŻYCZYŁA MI MIKOADA (dziękuję!).DOSTAŁAM TAKŻE RECEPTĘ NA JESZCZE JEDEN LEK DO WYKUPIENIA.TAKŻE POTRZEBUJĘ NA NIEGO PIENIĄŻKÓW,BO CHWILI OBECNEJ NIE MAM NAWET 5 ZŁ...JESTEM SPŁUKANA.OCZYWIŚCIE ZA WSZYSTKO BĘDĘ BRAĆ RACHUNKI I FAKTURY. Mam fakturę za wizytę,za chwilę postaram się wkleić zdjęcie.Wszystko jest wyszczególnione. Quote
paulinken Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Biedna Grosia :( Na jakie konto mogę coś przelać na jej weterynarza? Quote
kopciuszek Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Aktualnie na koncie Grosi jest 321 zł : Lu_Gosiak 10 zł :loveu: Bamboo 15 zł :loveu: Maevel 30 zł :loveu: Toyota 10 zł :loveu: Shani 10 zł :loveu: Sylwija 10 zł :loveu: Havanka 10 zł :loveu: Havanka - bazarek 121 zł :loveu: Meganka1 10 zł :loveu: Paulinken 60 zł :loveu: Mała_czarna 20 zł :loveu: Ankara 50 zł :loveu: Nat.witk 15 zł :loveu: Jo37 50 zł :loveu: Avilia - bazarek 50 zł:loveu: 150 zł wysłałam Avili na leczenie Grosi (Avilia jeśli będzie trzeba wyślę Ci więcej) Quote
Avilia Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Myślę,że wszystkie pieniążki najlepiej wpłacać na konto naszej Grosiowej księgowej czyli KOPCIUSZKA.Będę pisać ile ewentualnie potrzebuję i Kopciuszek będzie mi przelewał.Proszę tylko Kopciuszku rób co jakiś czas zestawienie wpłat i wydatków,żeby było wiadomo co się dzieje z pieniędzmi. Faktura (mam nadzieję,że coś widać): Quote
kopciuszek Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 No właśnie nad Twoim postem jest zestawienie ;) Quote
Jasza Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Jestem tylko na chwilkę...trzymaj się Grosiu dzielnie... Quote
Avilia Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Zapomniałam dodać,że "karma" Grosi jest w postaci zawiesiny.Więc po prostu jest karmiona strzykawką. Quote
Buster Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Avilia napisał(a):Zapomniałam dodać,że "karma" Grosi jest w postaci zawiesiny.Więc po prostu jest karmiona strzykawką. Grosieńko trzymaj się psinko . . . Quote
toyota Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 No to się porobiło. Oby tylko to było zapalenie górnych dróg oddechowych. Quote
dara9 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Odwiedzam i zapisuję sobie wątek Grosi, nie mam niestety teraz chwilki by go prześledzić:shake: Quote
mikoada Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Grosiu walcz proszę, teraz masz już dla kogo... Quote
Jasza Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 I jak tam? Zjadła coś Grosia? Lepiej się czuje? Quote
Recommended Posts