Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz to Grosi przydałyby się fajne zdjęcia na trawce do ogłoszeń bo z tymi co są na pierwszej stronie ciężko to widzę...Czy ktoś może odwiedzić Avilię i zrobić małą sesyjkę Grosi??? Dobrze, że u niej jest wszystko ok, Blue nie ma tyle szczęścia :(

Posted

[quote name='mikoada']Teraz to Grosi przydałyby się fajne zdjęcia na trawce do ogłoszeń bo z tymi co są na pierwszej stronie ciężko to widzę...Czy ktoś może odwiedzić Avilię i zrobić małą sesyjkę Grosi??? Dobrze, że u niej jest wszystko ok, Blue nie ma tyle szczęścia :(
Znzlazłam bazarek, na którym można wykupić pakiet ogloszeń. Potrzebny jest dobry tekst z opisem, zdjęciami, miejscem pobytu i danymi do kontaktu.
http://www.dogomania.pl/threads/192416-Pakiet-30-og%C5%82osze%C5%84-za-5-z%C5%82!!!-na-Jag%C4%99-Bub%C4%99-i-Zefira-z-sosnowieckiego-schr.-do-30.09
Gdyby ktoś zechciał przygotować te dane - wykupię taki pakiecik dla Grosi.

Posted

[quote name='Havanka']Znzlazłam bazarek, na którym można wykupić pakiet ogloszeń. Potrzebny jest dobry tekst z opisem, zdjęciami, miejscem pobytu i danymi do kontaktu.
http://www.dogomania.pl/threads/192416-Pakiet-30-og%C5%82osze%C5%84-za-5-z%C5%82!!!-na-Jag%C4%99-Bub%C4%99-i-Zefira-z-sosnowieckiego-schr.-do-30.09
Gdyby ktoś zechciał przygotować te dane - wykupię taki pakiecik dla Grosi.

Byłoby super!!!

Posted

Aktualnie na koncie Grosi jest 421 zł :

Lu_Gosiak 10 zł :loveu:
Bamboo 15 zł :loveu:
Maevel 30 zł :loveu:
Toyota 10 zł :loveu:
Shani 10 zł :loveu:
Sylwija 10 zł :loveu:
Havanka 10 zł :loveu:
Havanka - bazarek 121 zł :loveu:
Meganka1 10 zł :loveu:
Paulinken 60 zł :loveu:
Mała_czarna 20 zł :loveu:
Ankara 50 zł :loveu:
Nat.witk 15 zł :loveu:
Jo37 50 zł :loveu:

Posted

Avilia, proszę uzupełnij lub skoryguj tekst, który napisałam do ogłoszeń:
"Młodziutka, około dwuletnia sunia, w typie jamnika, podpalana, z utęsknieniem wypatruje domu, w którym będzie mogła zapomnieć o swojej koszmarnej przeszłości.
Jest nieduża , waży ok.......,ma drobną budowę ciała. Uwielbia się przytulać i bawić. Na smyczy chodzi bardzo ładnie. Pozostawiona w domu zachowuje czystość, nic nie gryzie i nie niszczy. Jest łagodna i przyjaźnie nastawiona do innych zwierząt.
Obecnie Grosia przebywa w domu tymczasowym, w.......(miejscowość).
Kontakt tel. 785 549 189
adres e-mail.................
Do tekstu dołączę zdjęcie z drugiej str. wątku.

Posted

Koryguję,Grosia nie jest w typie jamnika.Jest w typie kundelka burego;)

"Młodziutka, około dwuletnia sunia, z utęsknieniem wypatruje domu, w którym będzie mogła zapomnieć o swojej koszmarnej przeszłości.
Jest nieduża , waży ok.12kg,ma drobną budowę ciała. Uwielbia się przytulać i bawić. Na smyczy chodzi bardzo ładnie. Pozostawiona w domu zachowuje czystość, nic nie gryzie i nie niszczy. Jest łagodna i przyjaźnie nastawiona do innych zwierząt.
Obecnie Grosia przebywa w domu tymczasowym, w Dąbrowie Górniczej.
Kontakt tel. (kontakt podaję na siebie): 798-596-534
adres e-mail: [email protected]

Grosia od wczoraj nic nie chce jeść.Ani suchego,ani puszki,kurczaka z makaronem nie,ryżu z kurczakiem nie.Pomyślałam sobie:"Może nie lubi kurczaka?",kupiłam mięso z kaczki i gęsi.Też nie chce.Nie chce nic jeść.Martwi mnie to.Próbowałam ją karmić z ręki,chodziłam za nią na kolanach z wyciągniętą ręką z jedzeniem.Ona się po prostu odwraca na widok jedzenia.Nie wiem co mam robić.Kał jest "średniej jakości",ni to rzadkie ni to normalne.Taki pół na pół.

POMÓŻCIE!Nie wiem co robić.Ona musi jeść!

Posted

[quote name='Havanka']Avilia, proszę uzupełnij lub skoryguj tekst, który napisałam do ogłoszeń:
"Młodziutka, około dwuletnia sunia, w typie jamnika, podpalana, z utęsknieniem wypatruje domu, w którym będzie mogła zapomnieć o swojej koszmarnej przeszłości.
Jest nieduża , waży ok.......,ma drobną budowę ciała. Uwielbia się przytulać i bawić. Na smyczy chodzi bardzo ładnie. Pozostawiona w domu zachowuje czystość, nic nie gryzie i nie niszczy. Jest łagodna i przyjaźnie nastawiona do innych zwierząt.
Obecnie Grosia przebywa w domu tymczasowym, w.......(miejscowość).
Kontakt tel. 785 549 189
adres e-mail.................
Do tekstu dołączę zdjęcie z drugiej str. wątku.

Powyższy tekst napisałam opierając sie na danych z wątku. W pierwszym poście jest taki właśnie opis suni.

Avilio, spokojnie. Mój Misiek też nagle przestał jeść, a ja zamartwiałam sie dlaczego. Jadł jak wróbelek i tylko dlatego, że wciąż probowałam mu coś wcisnąć do pyska.
Najważniejsze, że pił. Po ok tygodniu zaczął jeść normalnie.
Czy po Grosi widać, że sie źle czuje; jest osowiała, nie chce sie bawić? Może to tylko chwilowa niestrawność. Najważniejsze żeby piła najlepiej przegotowaną wodę i nie zmuszaj jej do jedzenia.
Wiem, Grosia wrócila z Mysłowic i nie wiadomo czy nie przywlokła jakiejś choroby. Jeżeli jutro nie będzie poprawy, to trzeba bedzie jechać do weta.
Trzymam za Was kciuki !

Posted

Mam nadzieję, że to nic poważnego aż się boję myśleć...Tak jak pisała Havanka istotne jest czy Grosia jest żywa i ma ochotę na zabawę?? Jeśli nie to wydaje mi się, że szybciutko trzeba z nią do weta...

Posted

Havanko,bardzo dziękuję!

Z zachowaniem Grosi jest bez zmian odkąd przyjechała.Nie jest osowiała,to bardzo spokojny piesek.
Ona od początku odkąd do mnie przyjechała to jadła jak wróbelek.Od wczoraj nie chciała nic ruszyć.
Przed dwoma godzinami wpadłam na pomysł,że skoro nie chce jeść jedzenia psiego to kupię jej kocie.Kupiłam po saszetce Whiskasa i KittyKat'a.Dałam jej.Zjadła całą saszetkę Whiskasa (100gr) za jakieś pół godzinki spróbuję jej dać kolejną saszetkę tym razem KittyKat.

Kończą mi się powoli pomysły.Ona musi jeść,bo ma boki zapadnięte,jest chudziutka.Nie mogę na to patrzeć...

Posted

Avilia napisał(a):
Havanko,bardzo dziękuję!

Z zachowaniem Grosi jest bez zmian odkąd przyjechała.Nie jest osowiała,to bardzo spokojny piesek.
Ona od początku odkąd do mnie przyjechała to jadła jak wróbelek.Od wczoraj nie chciała nic ruszyć.
Przed dwoma godzinami wpadłam na pomysł,że skoro nie chce jeść jedzenia psiego to kupię jej kocie.Kupiłam po saszetce Whiskasa i KittyKat'a.Dałam jej.Zjadła całą saszetkę Whiskasa (100gr) za jakieś pół godzinki spróbuję jej dać kolejną saszetkę tym razem KittyKat.

Kończą mi się powoli pomysły.Ona musi jeść,bo ma boki zapadnięte,jest chudziutka.Nie mogę na to patrzeć...

Avila nie odbierz tego źle - bo ja czasami boję się odezwać, ale czy one w schronie były odrobaczone? Przepraszam może to głupie pytanie - ale czasami warto zadać głupie pytanie niż go nie zadać i żałować.
I jeszcze jedno pytanko - czy Grosia pije? Gdybyśmogła określić w proporcjach na takiego malucha - normalnie czy dużo?

Posted

W książeczce jest napisane,że była odrobaczana 02.09.br.Ale czy na pewno?Tego nie wiemy.Wiem,że robaczyca może powodować brak łaknienia.Nie wiem czy dobrym pomysłem byłby zakup środków na odrobaczenie.Boję się,że mogę jej tym zaszkodzić,jeżeli rzeczywiście była odrobaczana.Ja naprawdę nie wiem co mam robić.

Z jednej strony robię źle chodząc za nią i karmiąc ją z ręki-jak się tak przyzwyczai to nie będzie chciała jeść z miski (z której i tak jeść nie chce).Z drugiej strony nie chcę żeby mi z głodu padła.

Grosia pije normalnie.

P.S-Ona nie jest taka malutka.Zalicza się już do średnich piesków.

Posted

A uszka - czysto? Jak czysto to można powiedzieć, że ok. A że tak się wyrażę - częsci intymne (nie są obrzęknięte, nie wiem jakaś wydzielina cuchnąca)? I wracając do kupy - mówisz że jest nijaka a kolor? Ja przepraszam za te może idiotyczne pytania - ale ośmieliłaś mnie odpowiadając na pierwsze. Ja myślę, że co do odrobaczenia to warto poradzić się weta - bo nie wiemy jaka jest prawda, niestety.