Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NA Blue..(:(:(
[*]) tez jest jeszcze bazarek..mysle, ze i te pieniazki, ktore by sie tam uzbierały dla Niej, beda dla Jej towarzyszki niedoli...
Mam tylko nadzieję, ze sunia wygra z chorobą...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proszę o wsparcie finansowe na leczenie Grosi.W poniedziałek ma mieć robione kontrastowe zdjęcie i jeżeli okaże się,że faktycznie coś jest na jelitach będzie trzeba ją ciąć.Same zdjęcie kosztuje 75zł,nie wiem ile wyniesie operacja.Jeżeli zabraknie nam pieniędzy nie będzie można przeprowadzić operacji.Nie uratujemy Grosi...;(
Proszę o pomoc!Nie zostawiajcie mnie samej,początkowo miałam wziąć Grosię jedynie na przetrzymanie na 2 tyg,nikt nie wiedział,że stan Grosi tak strasznie się pogorszy.Nie byłam przygotowana na taką ewentualność...Proszę,pomóżcie...

Posted

Avilia napisał(a):
Dziewczyny jest bardzo źle z Grosią.Bardzo,bardzo źle.
Dzisiaj miała robiony RTG.Na zdjęciu nie było widać żadnego ciała obcego,ale lekarz coś jednak w tych jelitach wyczuwa.W poniedziałek będzie miała robione zdjęcie z kontrastem.I wtedy decyzja co do operacji,bo zdjęcie RTG nie wykrywa ciał (tkankowych).Ma chyba zagazowane jelita.Bardzo brzydko wyglądają płuca.

A może usg coś pomoże wyjaśnić?
Avilia, a nie masz w okolicy jakiejś lecznicy czynnej całodobowo i w weekendy? Żeby jechać z nią jeszcze dziś lub jutro? Obawiam się, że do poniedziałku może nie dotrwać:-(
To postępuje tak szybko...

Avilia napisał(a):

Za wizytę zapłaciłam 218 zł.A miałam tylko 101,50.Resztę założył mój TZ.Mam na to paragon.Wkleję jak znajdę chwilę,póki co siedzę przy małej i pilnuję kroplówki.

Kochane cioteczki,jeżeli chcemy ratować Grosię to potrzebujemy sporej pomocy finansowej.Póki co ja jestem na -116,50zł.Muszę te pieniądze zwrócić TZ-owi.
Nie wiem jak dam radę pójść z małą w poniedziałek do weta,bo cały dzień pracuję.Chyba będę musiała zrezygnować z pracy,niestety nie mam możliwości wziąć dnia wolnego.

Nie wiem co robić...po prostu nie wiem.Pomóżcie mi ją ratować!Nie zostawiajcie mnie samej!Proszę!

Ja wpłacę 30 zł. Bardzo prosimy wszystkich o mobilizację i pomoc!
Każdy grosz na wagę złota!:Help_2:

Avilia, jeśli macie z czego założyć, to diagnozujcie jak się da, długi będziemy spłacać wspólnie... Jestem pewna, że inni też się dołożą. Mam taką nadzieję:roll:

Zmień tytuł koniecznie, np. Grosia umiera, potrzeba pieniędzy na diagnozę, lub coś w tym stylu.

Posted

Myślę,że USG niewiele tu da.Trzeba zrobić to zdjęcie kontrastowe obowiązkowo.
Niestety najbliższa lecznica całodobowa u mnie jest dopiero w Katowicach.Poza tym dzisiaj już niewiele zdziałamy,bo malutka jest naszprycowana lekami i leży pod kroplówką.Musimy czekać i obserwować.Jedyna poprawa jest taka,że już tak strasznie nie kaszle.Mam zapas zastrzyków i kroplówek do poniedziałku.Jeżeli nastąpi jakieś pogorszenie jej stanu to jadę-byle gdzie,byle jej pomogli.Jutro mam sprawdzić czy mała będzie chciała przyjmować pokarm sama.
Póki co pozostaje nam czekać z nadzieją na polepszenie jej stanu do poniedziałku.

Tytułu wątku nie zmienię,bo to nie ja jestem założycielką wątku.

Posted

Avilia napisał(a):
EDIT.
Dowiedziałam się,że jest jednak lecznica całodobowa w Dąbrowie.Zaraz tam jadę (bez Grosi) na konsultację.

Czekamy na wieści . . . To jest jakiś dramat:-(:-(:-( Grosiu błagam zdrowiej psinko:placz:

Posted

Niestety z konsultacji nici.Koszta wynoszą +100%.Sama konsultacja to koszt ok.20-30 zł razy dwa wychodzi ok.60zł za samą rozmowę!Darowałam sobie.Wolę te pieniążki na Grosię przeznaczyć,a nie na rozmowę.

Podłączyłam właśnie kolację-kroplówkę Grosi;(

Bamboo wysłałaś na moje konto czy Kopciuszka?Dziękuję...

Posted

Avilia napisał(a):
Niestety z konsultacji nici.Koszta wynoszą +100%.Sama konsultacja to koszt ok.20-30 zł razy dwa wychodzi ok.60zł za samą rozmowę!Darowałam sobie.Wolę te pieniążki na Grosię przeznaczyć,a nie na rozmowę.

Podłączyłam właśnie kolację-kroplówkę Grosi;(

Bamboo wysłałaś na moje konto czy Kopciuszka?Dziękuję...

Avila, minuty ciągnęły się jak godziny . . . Napisz jak czuje się Grosia?? Czy jest choćbby minimalna zmiana??

Posted

Niestety bez zmian.Ani lepiej ani gorzej.Czyli cały czas źle...

Kochani w razie czego gdyby ktoś wątpił na co idą pieniążki to wszystkie faktury i paragony z lecznicy są u mnie do wglądu.Ewentualnie mogę kserować i wysyłać niedowiarkom pocztą.

Posted

Avilia napisał(a):
Niestety bez zmian.Ani lepiej ani gorzej.Czyli cały czas źle...

Najbliższe dni przyniosą rozstrzygnięcie:roll:
Trzymamy kciuki za Grosię i prosimy o chociaż drobne datki. Tu naprawdę jest mało czasu.

Avilia napisał(a):

Kochani w razie czego gdyby ktoś wątpił na co idą pieniążki to wszystkie faktury i paragony z lecznicy są u mnie do wglądu.Ewentualnie mogę kserować i wysyłać niedowiarkom pocztą.

Spokojnie, teraz najważniejsza jest opieka nad Grosią, a wklejanie faktur i paragonów można odłożyć na dogodniejszą chwilę, jeśli ktoś będzie chciał wglądu. Wiemy, że leczenie potrafi kosztować majątek, parę faktur już się pojawiło na wątku. Ja nie mam wątpliwości, że pożytkujesz te pieniądze na leczenie Grosi:p

Posted

Avilia napisał(a):
Niestety bez zmian.Ani lepiej ani gorzej.Czyli cały czas źle..

Grosieńko, walcz. . .

Avila nie sądzę by na wątku Grosi był ktoś kto wątpi w twoją osobę! Na f-ry i paragony jest czas. . . Zajmij się Grosią, nie martw się o nic. . . Nie jesteś sama!

Posted

ale Kloryga to by mógł sobie odpuścić liczenie za wenflon 5 zł, wlewnik 5 zł itp lecząc bezdomnego psa... raz byłam tak z chorym kotem bezdomnym... masakra :shake: no ale ktoś musi utrzymywać piękną lecznicę :shock: już chyba nawet u Molickich by tyle to wszystko nie kosztowało żałuję, że jestem bez kasy totalnie i nie mogę wesprzeć malutkiej :(

Posted

ciotki w poście 387 zadeklarowałam dla grosi stałą deklarację nieiwele bo 5 a widzę że nie zostałam uwzględniona w nich jak również nie otrzymałam nr konta a kaska dla grosi ode mnie czeka

Posted

Deklaracje stałe potrzeba 300 zł

Paulinken - 10 zł
Havanka - 10 zł (przez 4 miesiące)
magenka1 - 5 zł
mikoada - 10 zł
Avilia - 20 zł
shani - 10 zł (przez 3 miesiące)
toyota - 10 zł (do końca roku)
AnkaRa - 30 zł
Polubek - 5 zł

Razem 110 zł brakuje 190 zł

Deklaracje jednorazowe

Bamboo - 15 zł
Lu_Gosiak - 10 zł
Maevel - 30 zł
sylwija - 60 zł
mala_czarna - coś
nat.witk - coś
sundayrose - coś
leonarda - 25 zł
IVV - coś
Erica z bazarku - 70 zł
Havanka z bazarku - ok.120 zł
Mama Jo37 - 50 zł

Razem 380 zł + coś

Inne formy oferowanej pomocy

Mysza2 - jak coś się zwolni
idusiek - bazarek

Posted

kopciuszek napisał(a):

Paulinken - 10 zł
magenka1 - 5 zł
mikoada - 10 zł
Avilia - 20 zł
AnkaRa - 30 zł
Polubek - 5 zł

Deklaracje jednorazowe

Bamboo - 15 zł
Lu_Gosiak - 10 zł
Maevel - 30 zł
sylwija - 60 zł
mala_czarna - coś
nat.witk - coś
sundayrose - coś
leonarda - 25 zł
IVV - coś
Erica z bazarku - 70 zł
Havanka z bazarku - ok.120 zł
Mama Jo37 - 50 zł

Razem 380 zł + coś

Inne formy oferowanej pomocy

Mysza2 - jak coś się zwolni
idusiek - bazarek

Ja jeszcze dzisiaj dopłaciłam jednorazowo 30 zł, poza tym na szybko przejrzałam cały wątek i znalazłam jeszcze do uzupełnienia to:

nat.witk napisał(a):
ja chwilowo mogę na Grosię wysłac 15 zł.
moze w nast miesiącu coś więcej.

IVV napisał(a):
pieniadze wyslane -60zl

I chyba najaktualniejsze zestawienie wpływów z 16.09:

kopciuszek napisał(a):
Aktualnie na koncie Grosi jest 321 zł :

Lu_Gosiak 10 zł :loveu:

Bamboo 15 zł :loveu:
Maevel 30 zł :loveu:
Toyota 10 zł :loveu:
Shani 10 zł :loveu:
Sylwija 10 zł :loveu:
Havanka 10 zł :loveu:
Havanka - bazarek 121 zł :loveu:
Meganka1 10 zł :loveu:
Paulinken 60 zł :loveu:
Mała_czarna 20 zł :loveu:
Ankara 50 zł :loveu:
Nat.witk 15 zł :loveu:
Jo37 50 zł :loveu:
Avilia - bazarek 50 zł:loveu:

150 zł wysłałam Avili na leczenie Grosi (Avilia jeśli będzie trzeba wyślę Ci więcej)

Posted

Paulinken - 10 zł
magenka1 - 5 zł
mikoada - 10 zł
Avilia - 20 zł
AnkaRa - 30 zł
Polubek - 5 zł