Baśka Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 Basiu, małe sprostowanie - Joanna zna ilość psów, nie zna stawek :-? W mojej klasie mogę być pewna jedynie Yody :) Korespondencję odbierał dziś mój mężuś i potwierdzenie jest! Do zobaczenia :D Quote
basia Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Ja też juz mam potwierdzenie :) Baśka, chciałam ci jeszcze podac adres firmy, która reklamuje się z ładnymi obrożami w katalogu z Chorzowa. www.obroze.z.pl www.republika.pl/tupwroclaw e-mail: [email protected] Quote
Baśka Posted October 1, 2004 Posted October 1, 2004 Basiu, ależ Hajnówka Buksa Filos sobie poczyna :nonono2: We Wrocławiu BOB :robot: , kiedyś tam, wyznaczyłaś sobie trudne zadanie :wink: :) Quote
tunio Posted October 1, 2004 Posted October 1, 2004 Basiu, ależ Hajnówka Buksa Filos sobie poczyna :nonono2: We Wrocławiu BOB :robot: , kiedyś tam, wyznaczyłaś sobie trudne zadanie :wink: :) Zdaje sie,ze dodatkowo w Lodzi BOB,BOG i BOG Junior ale glowy nie dam :hmmmm: Quote
basia Posted October 1, 2004 Posted October 1, 2004 Słuchajcie, nie dołujcie mnie :-? W końcu trzeba być ambitnym, co nie :wink: A Hajnówka wygrywa też NPRas Polskich 8) Quote
Baśka Posted November 2, 2004 Posted November 2, 2004 Basiu, widzimy się w Poznaniu? :) My mamy trzech konkurentów :roll: Dzięki za namiary :D Wzory taśm na obroże mają fantastyczne :lol: Joanna obiecała coś dla mnie znaleźć, ale jak się nie uda, napiszę do Wrocławia. Quote
basia Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Niestety w Poznaniu się nie spotkałyśmy :( Miałam takie urwanie głowy, że nie uwierzysz. Byłam przy podhalanach naturalnie ale tam też była okropnie ciasno i nikogo nie mogłam znaleźć :evil: Przepraszam... Napisz mi w końcu te wyniki podhalanów z Poznania, please :lol: Obroże są ekstra! Moje piechy mają już tle różnych, że nie będę kupowała kolejnych, ale ty dla Bobiego koniecznie musisz jakąś gustowną zakupić :wink: Quote
Baśka Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Basiu, po wystawie pozostał mi duuuży niesmak :puppydog: Moje miasto rodzinne :( , a obiecałam sobie, że koniec z wystawianiem tutaj :evil: To jest antywystawowa :flop: organizacja. Całości wyników nie mam, bo długo byłam bez katalogu, więc nie zawsze wiedziałam na kogo patrzę :-? Zresztą o mały włos spóźniłabym się na ring, bo święcie byłam przekonana, że przed nami są PON'y i mam czas aby załatwić coś dla Joanny, i dopiero rozpaczliwy telefon od Zygmunta wyrzucił :scared: mnie z pawilonu 15. W psach, klasę otwartą wygrał Baca Klan Gaby (CWC), pośrednią - Zakochany Harnaś Catonium, a BOB'a i CACIB ... Hajnówka 8) Quote
basia Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Hajnówka... czemu mnie to nie dziwi 8) Od czasu jak wystawiwm psy, zawsze pojawia się jakaś gwiazda, która przytłacza moje gwiazdki :wink: Hajnówka pewnie zostanie interchampionką, zwłaszcza, że poza granicami Polski podhalanów już zupełnie mało. Wiem, wiem Basiu - organizacja pożal się boże... Jednak to nie pierwsza nieudana pod względem organizacyjnym poznańska międzynarodówka :-? Co roku sobie obiecuję "nigdy więcej" a potem sama nawet nie wiem czemu jednak tam znowu jadę :roll: Quote
Baśka Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Cześć! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35914054 W klejam TUTAJ, może miłośnicy podhalanów, którzy TU zaglądają , będą w stanie pomóc w znalezieniu nowego domu dla tej suńki. Quote
Camara Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Baśka... mnie się nie otwiera ten link :( (jak zresztą każdy z allegro). Jeżeli możesz to napisz o co chodzi? Quote
Baśka Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 OWCZAREK PODHALAŃSKI SUCZKA 1.5 ROKU Witam na mojej aukcji!!!Z żalem muszę sprzedać suczkę OWCZARKA PODHALAŃSKIEGO która ma 1.5 roku. Wabi się SARA. Sara jest w moim domu od szczeniaczka i pomimo że nie jest 100% OWCZARKIEM Z RODOWODEM to jest psem wychowanym, radosnym i bardzo przyjaznym dla dzieci. Powody sprzedaży podam każdemu zaiteresowanemu e-mailem lub telefonicznie. Nie oddam jej do schroniska!!! PIES JEST ZDROWY!!!SARA ma założoną książeczkę szczepień(ostatnie szczepienia odbyły się w Październiku 2004r.) i jest psem zarejestrowanym dlatego sprzedam ją tylko na umowę. UWAGA Psa sprzedaję z budą widoczną na poniższym zdjęciu. Dodano 2004-11-26 16:36 Ponieważ dostaję dużo e-maili z zapytaniem dlaczego chcę sprzedać odpowiadam. Mam w domu jeszcze małego kundelka PUNIĘ i jest z nami od 5 lat. Jak SARA była mała to wszystko było O.K. jak dorosła to się obie nie tolerują. W błąd wprowadził mnie weterynarz ponieważ zapewnił mnie, że jak SARA od małego będzie się wychowywała przy PUNI to później nie powinno być problemu. Teraz inny lekarz doradził nam, że SARA jest w takim wieku zdolnym do zaaklimatyzowania w innym miejscu a PUNIA nie. Mogę zakończyć aukcję przed czasem jeżeli sprzedam ją przez inne ogłoszenia. -------------------------------------------------------------------------------- Dodano 2004-11-29 00:07 UWAGA !!! W dniu dzisiejszym sprzedałem budę !!! Klient, który ją kupił odbierze po sprzedaniu SARY. Mogę odwołać ewentualne oferty !!! Do sprzedania jest sama SARA. Przepraszam za zmiany. Przekopiowałam całość. Jak dotąd suńka uzyskała cenę 61,- PLN Quote
basia Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Mój bosze... strasznie to smutne.. :cry: Porozsyłam po znajomych.. Quote
Camara Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 no nie mogę... to jakis horror :evil: bardzo mi sie nie to podoba. Z jednej strony rozumiem, skoro suki się nie zgadzają to trzeba coś zrobic. Ale nie w ten sposób :evilbat: Co sprzeda temu co wiecej da??? bez sprawdzenia czy np. nie idzie do jakiegoś chodowcy??? czy na łańcuch do właściciela typu poprzedni pan-sadysta Borysa? A budę juz sprzedał... zanim pozbył się suki :x Niedawno w PwP też był anons o oddaniu podhalanki z powodu alergii dziecka... ale jakze inny w wymowie! a do rzeczy... mam osobę chętną na podhalana... ale nie wiem z jakiej cz. kraju to ogłoszenie jest? i żadnego kontaktu? Quote
Baśka Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Camara, jejciu, nie mogę uwierzyc :o :angel: Tu są dane z tego ogłoszenia : Kontakt Telefon: 0-601-273-906 E-mail: [email protected] Quote
Camara Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 :oops: ale nie tak szybko :-? bo po pierwsze to ja dopiero po południu wiedziałabym, czy nadal sa chętni... wiesz, co spacer z moimi psiakami w tamten rejon to ponawianie prośby o znalezienie takiego psa (na kupno nie bardzo ich stać... ale to dobrzy ludzie i miałaby całkiem nieźle) ale nie wiem czy w tzw. międzyczasie coś nie nie wydarzyło?? a po drugie: dzwoniłam (okolice Warszawy) i.... trzymajcie kciuki... dziaciaki w rozpaczy i państwo się mocno wahaja... no nie ukrywam, że utwierdzałam ich w decyzji pozostawienia suczki :kciuki: no i po rozmowie... odwołuję to co poprzednio powiedziałam.... myślę, że to nie do końca szczęśliwy pomysł z tą aukcją... ale może nie wiedział jak się do tego zabrać? Quote
Baśka Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Camara, trzymam, ściskam i co jeszcze, żeby została tam, gdzie jest :kciuki: :kciuki: :kciuki: Mam jeszcze pytanie, może tam potrzeba wsparcia teoretycznego, co do postępowania z tymi psicami i wszystko będzie dobrze? Czy to jedyny powód? ... a i jeszcze ... gdyby miała być kupowana przez Twoich (dalszych :wink: ) sąsiadów, chętnie podrzucę trochę pieniążków 8) Quote
Camara Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 ja się juz nie dopytywałam o cenę... i cały czas mam nadzieję, że jak zadzwonię jutro to się dowiem, że nieaktualne... ale i tak dzis przejdę się do sąsiadów i rozeznam sytuację... czy aby się nie rozmyslili... (ale wolałabym, żeby nie było takiej konieczności... więc:kciuki:) Quote
Baśka Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Camara, dzwoniłam i chyba mam doooobre wieści :angel: Podjęli decyzję o pozostawieniu Sary u siebie. Właśnie, też, przesłałam Im adres PSIEGO PSYCHOLOGA, który z całą pewnością nie zostawi Ich z problemem i ... nadal :kciuki: :kciuki: :kciuki: , żeby to wszystko była prawda :fadein: Quote
Camara Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Oby!!! i tak się teraz zastanawiam, czy iść do tych sąsiadów? a może niepotrzebnie narobię im smaku i będą zawiedzeni... może poczekać do jutra i jak będzie cos wiadomo... teraz to juz goopia jestem Quote
Baśka Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Camara, nie idź! :B-fly: To otrzymałam niedawno: "Dziekuje. Skorzystam.Dzieki Takim ludziom jak Pani SARA zostaje u nas.Aukjce juz wycofalem. Pozdrawiam.Slawek. " :beerchug: Przed chwilą napisałam do Pana Sławka o zaangażowaniu wielu osób w całą akcję :D i zaprosiłam do nas :laola: Quote
Camara Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Baśka :multi: jak się ciesze!!!! ciekawe ile takich telefonów jak od ciebie i odemnie dostali? :wink: Quote
oki Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 a ja mam pytanie: z jakiej hodowli ta sunią i gdzie "hodowca", który zostawił z problemami?, a może właściciel nie kontaktował się.... :roll: Quote
Baśka Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Oki, po pierwszym czytaniu oferty, ja także myślałam, że najpierw należy zawiadomić hodowcę o sytuacji, ale Sara nie ma rodowodu, a co za tym idzie nie obowiązuja tu takie same "prawa". Cieszmy sie, że wszystko idzie ku dobremu :) Quote
basia Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Ufff... Dobrze, że sprawa dobrze się kończy :wink: Baśka, zaproś ich na dogomanię. Może ten ich problem potrzebuje fachowca aby "się rozwiązał", ale gdyby znowu kiedyś mieli kłopoty, tu zawsze ktoś mądry coś doradzi. Nie zostawiajmy ich samych! Powiedz, że zawsze pomożemy :) Quote
Recommended Posts