Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rano jak zwykle spodnie na du... i trzeba wyjść z psami. Zgarnęłam śmieci, bo już się wysypywały. W kontenerze coś piszczy. Szczur? Kot? Zaglądam... ciemno. Wlazłam do środka, a tam mała sunia wielkości kota. Wyciągnęłam na trawkę. Staruszeczka, nie widziała chyba. Zamiast uszu wielki neon z napisem GRZYBICA. Nie mogła się podnieść. Tylne łapy wlokła za sobą. Wzięłam do domu. Magda zawiozła mnie do weta. Nic się już nie dało zrobić.

Sama się pytam w takich momentach, czy to jest katolicką normą? Wywalanie psa do śmieci? Bo stary, bo nie chodzi? Tłumy gapiów wokół tego śmietnika, a ja się nie mogłam wygramolić. Ubabrana w kiepach i syfie, z podpaską przyklejoną do czoła (zużyta, żeby nikt nie miał wątpliwości). I rękę podała tylko Magda. Tak, przyjadę. To było dla mnie dużo, dziękuję Ci bardzo.

Nie zrobiłam zdjęć. Tak sobie pomyślałam, że to trochę bezduszne uwieczniać czyjąś śmierć i słabość.
Mam doła. Chyba dziś nie wyjdę z domu.

Posted

czy tego pieska przedtem nie widzialas???
nie, nie chodzi mi o to ze widzialas chorego, nie ...cudownie zrobilas, choc lzy sie cisna...
mysle tylko jakich sasiadow mamy,
zywe, zywe stworzenie wyrzucic do kontenera!
martwe , tez sie w czloowieku przewraca, ale zywe!

ile sie malutka nacierpiala! nikt jej nie pomogl za zycia, tylko ja wyniosl na SMIECI!

i DZIEKI CI TARNTINO100, w ostatniej chwili nie byla na dnie kontenera przywalona puszkami, butelkami, nie majaca sily sie wydostac, tylko popiskiwala nad tym naszym okrutnym swiatem...

zalila sie odchodzac, bidulka
do kogos sie kiedys lasila,
kogos z miloscia lizala
merdala ogonkiem

az przyszla pewna sobota....
w sobote robi sie czesto PORZADKI
i
zrobiono porzadki w pewnym domu....

kochanie? co jmamy jeszcze do wywalenia...
szafke wynioslem, buty w smietniku, ciuchy zimowe wystawilem, CO JESZCZE ?

o ! jest jeszcze cos! PIES! stary! chory! nic nam po nim!
same klopoty, cuchnie!
do kubla!

strasznie to pisac...

Posted

irma napisał(a):
masz rację - katolicki kraj pełan miłości i miłosierdzia

to nie kwestia wiary tylko wychowania, ochrzeczenie dziecka nie powoduje, że będzie ono samo z siebie dobrym człowiekiem. Poza tym kto ma dzisiaj autorytet: rodzice, nauczyciele, księża? szkoda słów :shake:

Posted

Pewnie nie masz zdjęć tej suńki...ale....gdybys przypadkiem miała, można by zrobić plakat, i opisac sytuacje, napisac ze sie szuka wlasciciela...
Przynajmniej facet mial by wstyd...

Posted

Tarantino, tulę Cię do serca.
Czasem życie daje takiego kopa, że człek sie przewróci. Ale trzeba się podnieść i dalej "pchać ten wózek".

Posted

:shake: w głowie się nie mieści...

powoli dochodzę do wniosku, że jak ktoś przyporowadza "niepotrzbnego" psa do schronu, to jeszcze ne jest najgorzej :bigcry:

Posted

mnie sie w głowie nie miesci ze ludzie są az takimi zwyrodnialcami, nie wiem czy oni nie mają uczuc?jak mozna wywalic psa od tak na smietnik, bo stary, bo chory...jesli jest juz taka sytuacja, to sie psa usypia a nie wypieprza gdzie popadnie, zeby sie jeszcze zwierze w ostatnich chwilach nacierpiało:-(

mam nadzieje ze istnieje cos takiego jak reinkarnacja i kiedys tego samego własciciela ktos wywali na smieci i bedzie zdychał powoli w samotnosci w całym tym smrodzie :angryy:

dla psiuni

• Posted

Aguniu trzymaj się, ja tez mam dziś smutny dzień. Muszka Gremlinka nie żyje, nawet nie dojechała do mojej mamy...

Posted

:-( straszne!! Brak mi slow!
    Przypomnialo mi sie, ze kilka lat temu do kubła w naszym wiejskim przedszkolu wrzucono szczeniaczka. Szczescie ,ze z rana przechodzili tamtedy ludzie i uslyszeli popiskiwanie. Malenstwo wziela nasza intendentka, karmila je bulelka, bylo takie malutkie:-( i bezbronne.
    Teraz jest pieknym psem.
    Az boje sie myslec, ze mogl wtedy nie przezyc.

Posted

Po prostu zapalę świeczkę -
    [*] bo żadne słowa, nawet największe, nigdy nie będą w stanie oddać ani bólu tego psa, ani Tatiany, ani nawet żadnego z dogomaniaków.. którzy psom poświęcajom znaczną część swojego życia.

Spoczywaj w pokoju staruszko...