Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Choco z bratem jak już pisały dziewczyny - zabrani.
Leżeli w budzie przytuleni do siebie.
To nie te psiaki,które poznałaś Zuzlikowa...
Smutne,niechętne,słabe.
Długo dyskutowałyśmy z Agnieszką i podjęłyśmy decyzję,że je zabieramy.
Jednak to nie takie proste.
Do rana zostają u Agnieszki, bo ja dopiero teraz dotarłam,a Aga jeszcze jedzie.
Jednak mamy zbyt duże długi wszędzie za psiaki.
Sekcja Bory, dług Blue, leczenie Grosi, połamany kociak i kilka innych wydatków, na które nie miałyśmy pieniędzy.
Dzieciaki dostały surowicę.
Bingo większą dawkę, bo jest gorszy, Choco mniejszą... bo więcej nie było...
Tylko 3 ampułki,które otrzymałyśmy dzięki uprzejmości Bubu,która pozwoliła się na Nią powołać.
Maluchy za 5 dni powinny dostać kolejną dawkę.
W samochodzie osowiałe i smutne.
Wymiotowały. Choco ma wielki 'robaczkowy' brzuszek.
Kilka psiaków jest podpadniętych,jednak nie jesteśmy w stanie powyciągać wszystkich.
Nawet nie wiem co zrobimy z maluszkami jutro...
Kasy na nie zero,a nie byłyśmy w stanie Ich zostawić...

Sprawy organizacyjne typu kasa,zmiana tytułu - jutro, dzisiaj już nie myślę niestety...
No i potrzebne środki na odkażanie...
To nie była jednorazowa akcja...

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Maruda666']Z tego co czytałam na wątku Misia, Ewu deklarowała też 100zł na surowicę.

Dziękuję Marudko...nie byłam w stanie ogarnąć wszystkich wątków psiaków z Pszczyny...już uzupełniam o deklaracje Ewu...

Na teraz sytuacja wyglada tak:

_ na 17 ampułek za 50zł już mamy!!!

_anonim a Wodzia...2 ampułki-100zł
_Bamboo...1 ampułka-50zł
_israel...1 ampułka-50zł
_Nevada...1 ampułka- 50zł
_dusje...1 ampułka-50zł
_Isiak...1 ampułka-50zł
_anilla...1ampułka-50zł (tak?)
_Mariolaok...3 ampułki-150zł

_andzia69...2 ampułki-100zł
_Kora...1 ampułka-50zł
_Maruda666...1 ampułka-50zł
_Ewu...2 ampułki-100zł
-------------------------------------------------
razem...17 ampułek...850zł

Dziękujemy ogromnie!!!:loveu:

Skarpeta sekcyjna Bory(na pokrycie kosztów sekcji Bory-bez niej nie wiedzielibyśmy o zagrożeniu!):
_dusje...26,70zł

_robaczek...30zł
-----------------------
razem...56,70zł

może tak być?????:oops:...
w razie czego dobierze się ze skarpety sekcyjnej Bory!

Napisałam do Nelki zapytanie...czy może wykupić wszystkie 15ampułek i zorganizować przesyłkę.

Posted

Kora napisał(a):
Na czyje konto mam przeslac dostalam namiary na dwa mikoada i Javena ?

Kora ,bardzo dziekujemy..... Podnosimy watek. POMOCY CIOTECZKI !!!!!

Posted

[quote name='Javena']Kora ,bardzo dziekujemy..... Podnosimy watek. POMOCY CIOTECZKI !!!!!
Myślę, że to chyba bez znaczenia, bo dziewczyny współpracują ze sobą. Ja wysłałam na konto mikoada.

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Dziewczyny, co do tego transportu w lodzie to dowiedzcie się dokładnie, czy tak ma być. Bo moja wetka powiedziała wczoraj, że na ulotce warunki przechowywania to temperatura pokojowa, i że zamrażanie surowicy jest niewskazane. Ale upewnijcie się co i jak, bo gadałyśmy tak na szybko przez telefon i mogło jej się cos pokręcić.[/FONT]
[/FONT]

Posted

Isiak napisał(a):
Na pszczyńskim portalu piszą o tym wypadku, na który natknęła się Budrysek. Całkowity ruch na drodze przywrócono dopiero o 4 rano.

ja wróciłam o 3 :( masakra
i do tego auto padło...:(

Posted

Dziewczyny dzwoniłam przed chwilą do lecznicy (tam mają zapasy surowicy) dowiedziałam się, że jakaś Pani tam wczoraj dzwoniła i, że przyjedzie po surowicę pociągiem. Myślałam, że to ktoś od nas, ale najprawdopodobniej to dziewczyny z miau też poszukują surowicy.
Surowicę mogą do nas wysłać paczką (w taki sam sposób jak wysyłają krew do badań) w styropianie, obłożoną wkładami. Pytanie ile zamówić ampułek???

Posted

[quote name='mikoada']Już wysyłam :)

Zamówiłam 17 ampułek surowicy.

Myślę,ze na razie możemy zamawiac za tyle ile mamy zabezpieczonych środków...to byłoby może wystarczajace na pierwsze uderzenie(nie wypowiadam sie co do tego,bo nie wiem tego...a dziewczyny wskakują na dogo jak tylko chwilę mają-Budrysek znów w rozjazdach...może być na dogo później...)

Czy na pozostałych wątkach indywidualnych psiaków z Pszczyny,nie było więcej deklaracji zasponsorowania zakupu surowicy???..ja wczoraj ogarnęłam jedynie Bory i gł.Pszczyński,a dopisałam z wątków indywidualnych jak mi któraś z dziewczyn podpowiedziała...

Posted

Dzisiaj na godzinę trzecią sytuacja wygladała następująco:

Czy mogę prosić o zebranie deklaracji z wszystkich wątków Pszczyńskich psiaków? Mnie udało się opanowac wzglednie info z ogólnego i Bory wątku...niektóre eklaracje z wątków indywidualnych też wkleiłam,ale nie sądzę,że udało mi sie ogarnąć je wszytskie...to co mam to wklejam...

Na 17 psów w punkcie...

Na teraz sytuacja wyglada tak:

_ na 17 ampułek za 50zł już mamy!!!

_anonim a Wodzia...2 ampułki-100zł
_Bamboo...1 ampułka-50zł
_israel...1 ampułka-50zł
_Nevada...1 ampułka- 50zł
_dusje...1 ampułka-50zł
_Isiak...1 ampułka-50zł
_anilla...1ampułka-50zł (tak?)
_Mariolaok...3 ampułki-150zł

_andzia69...2 ampułki-100zł
_Kora...1 ampułka-50zł
_Maruda666...1 ampułka-50zł
_Ewu...2 ampułki-100zł...(wątek Misia)
-------------------------------------------------
razem...17 ampułek...850zł

Dziękujemy ogromnie!!!:loveu:

Skarpeta sekcyjna Bory(na pokrycie kosztów sekcji Bory-bez niej nie wiedzielibyśmy o zagrożeniu!):
_dusje...26,70zł

_robaczek...30zł
_kora78...20zł
-----------------------
razem...76,70zł

może tak być?????:oops:...
w razie czego dobierze się ze skarpety sekcyjnej Bory!
.
Napisałam do Nelki zapytanie...czy może wykupić wszystkie 15ampułek i zorganizować przesyłkę.

Posted

[quote name='mikoada']Wydaje mi się, że to były wszystkie deklaracje...Chociaż chyba jeszcze na wątku Dudusia http://www.dogomania.pl/threads/193428-Jamnikowaty-Dudu%C5%9B-potrzebuje-cz%C5%82owieka-i-surowicy-na-nos%C3%B3wk%C4%99... Budrysek napisała, że cioteczki od jamniczków sfinansują zakup surowicy dla niego...

Kochana,to może zamówić od razu surowicę i dla Dudusia?...zaraz zapytam ile dla niego potrzeba...JUŻ WIEM- Duduś potrzebuje 4 ampułki,bo ciężki ci to jamniorek i nieco większawy...

ALE W PUNKCIE JEST NASTĘPNY JAMNIK!!!Budrysek i Klaudus_są znowu w Pszczynie...wieczorem wrzucą nowe psiaki...kto może napisać do Isadory informację o tym nowym jamniczku? I zapytać czy i jemu skarpetka jamnicza może pomóc i sfinansowć surowicę...to jakiś mniejszy jamniczek niż Duduś i najprawdopodobniej potrzebowałby 2 ampułek,czyli dla małego byłby to koszt 100zł ...moje pw nie wszystkie dochodzą,a sprawa jest zbyt poważna by ryzykować!!!A dobrze byłoby jeszcze zamówić wszystko razem!!!

Czyli potwierdzone na dziś zamówienie zabezpieczone środkami wynosi 17 +4(Duduś)...tj.21 ampułek!
Ale dobrze byłoby jeszcze dorezerwować 2 ampułki na wszelki wypadek dla małego jamniczka,bo może skarpeta jamnicza da radę sfinansować surowicę i dla niego...