Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][SIZE=4]Pies urodził się z wadą genetyczną łapy, został odrzucony przez matkę i przeznaczony do uśpienia. Niestety decyzja o uśpieniu zapadła jak pies już widział na oczka :shake: Jedna z dogomaniaczek otrzymała tel. od pseudo hodowcy, że zrzeknie sie psa i zostanie on zabrany przez nią albo zostanie uśpiony :angryy:. [/SIZE]
[SIZE=4]Decyzja była oczywista, ciotka wsiadła w samochód i zabrała psa, przewiozła go do kliniki w Warszawie.[/SIZE]
[SIZE=4]Psina została natychmiast zbadana i podanna leczeniu. U psa stwierdzono: genetyczną wadę łapy tylnej, powiększone serce, zapadniętą tchawicę, zagazowany brzuszek, odwodnienie- wet nie mógł pobrać krwi, bo nie było możliwości wkucia się. Test na parwo wyszedł negatywny. [/SIZE]
[SIZE=4]Na tą chwilę pies przebywa w klinice, jest nawadniany ze względu na brak możliwości wkucia się w żyłę, ponad to jest poddany obsewracji. W dniu jutrzejszym będziemy wiedziały wiecej, bo po nawodnieniu będzie możliwość pobrania chociaż kropelki krwi do analizy. [/SIZE]
[SIZE=4]Poszukujemy w trybie natychmiastowym dt lud ds który zajmie się maluchem, potrzebne jest także wsparcie finansowe na dalsze diagnozy i ewentualne leczenie. [/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=4][COLOR=red][B]NAPRAWDĘ NIE MOŻNA BYŁO DOPUŚCIĆ DO USPANIA TEGO MALCA, BEZ JAKICHKOLWIEK DIAGNOZ, MALUCH DOSTAŁ SZANSE NA ŻYCIE[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red][B]POMÓŻMY MU JĄ WYKORZYSTAĆ :([/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/49ece63a.jpg[/IMG][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/718c18ac.jpg[/IMG][/CENTER]

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiejsze wieczorne badania zostaną w najbliższych dniach zweryfikowane przez specjalistów i niedługo poznamy ostateczny stan zdrowia maluszka oraz prawdopododne rokowania, co do jego dalszego rozwoju.

Posted

Matko jedyna, to nawet YT zostają na lodzie? Nie mam możliwości, żeby mu pomóc. A szkoda, bo przepiękny maluch. Mam nadzieję, że będzie z nim ok. i dobry dom się znajdzie.

Posted

Zapytam rodziców.:(:(:( Może tym razem uda mi się namówić na DT przecież to mały niuniuś:(:(:(:placz:
jutro dam odpowiedź trzymajcie kciuki ale nic nie obiecuje wszystko zależy od rodziców...

Posted

[quote name='Aleksandra95']ojejku...:(:(:( Biedny!:(:(
A z tą wadą to wystarczy mu w przyszłości tylko specjalna karma czy jakieś rehabilitacje też ?:(:([/QUOTE]
Wszyskiego dowiemy się w ciągu najbliższego tygodnia.
Dzisiejsze (robione w pośpiechu badania) muszą zostać skonsultowane przez kilku specjalistów.
Najpowazniejszą wadą psiaczka wydawała się jego łapka (obrócona nienaturalnie 0 180 stopni).
Niestety - dzisiaj pojawiło się ogólne osłabienie i zielona koopa. Stąd testy na parwo (wykluczone).

Przy okazji rtg - wyszło powiększone serduszko ... Czekamy do jutra.

Psinka ma zapewnioną cołodobową opiekę w lecznicy.
[B]Niestety - maksymalnie mamy tydzień![/B]
Po wykonaniu wszystkich możliwych badań - psinka nie bedzie miała gdzie się podziać..

[B][SIZE=3]Prosimy o pomoc finansową i nawet najmniejsze wpłaty dla malutka[/SIZE][/B].

Posted

Ale maluszek! :-(

Dobrze, że jest pod opieką wetów a o resztę będziemy się martwic później.
Trzeba zbierać pieniądze na leczenie, dobre jedzonko itd.
Będzie potrzeba sporo kasy.

Czekamy na jutrzejsze wiadomości.

Posted

[quote name='DIF']Ale maluszek! :-(

Dobrze, że jest pod opieką wetów a o resztę będziemy się martwic później.
Trzeba zbierać pieniądze na leczenie, dobre jedzonko itd.
Będzie potrzeba sporo kasy.[/QUOTE]

Tripti, Atomówka, Dif - i wszyskie ciotki - dzieki :) że JESTEŚCIE :)

Posted

Trzymam kciuki- i... nie poddawajcie się! Moja Piku to chodzący zestaw wad, które miałay jej niby pierwotnie uniemożliwiać chodzenie, normalne życie... i żyje, śmiga, ma się dobrze.

Posted

Jakieś dwa tygodnie temu zostałam poproszona o pomoc w tej sprawie. Panie zajmujące się tym YT dostały nr telefonu do mnie i do dzisiejszego dnia nikt się nie raczył skontaktować. Domniemywam, że mogły go zgubić ;-) Nr telefonu oczywiście.
Wada serca, jak i tchawicy są normalnymi i częstymi przypadłościami tej rasy. Bardzo często spotykane u karzełków, czyli zminiaturyzowanych YT.
Zielona kupa może mieć kilka przyczyn, począwszy od zmiany karmy, poprzez zarobaczenie, do kolejnej wady np. układu trawiennego.
Nie rozumiem co to znaczy, że wet nie mógł wkłóć się żeby pobrać krew.
Czy szczenię zostało nawodnione?
Z łapką sprawa nie jest prosta, lecz z tego co widziałam na zdjęciach, jest to sprawa do wyprowadzenia i znam cudotwrcę, który może tego dokonać.
Ponieważ w obecnej chwili jestem słabo uchwytna przez telefon proponuję udać się do kliniki Lancet w Warszawie, przy ul. C. Godebskiego 15, nr telefonu: 22-842-28-02 i najlepiej pokazać szczenię dr Jackowi Stępkowskiemu.

Posted

[quote name='Gioco']Jakieś dwa tygodnie temu zostałam poproszona o pomoc w tej sprawie. Panie zajmujące się tym YT dostały nr telefonu do mnie i do dzisiejszego dnia nikt się nie raczył skontaktować. Domniemywam, że mogły go zgubić ;-) Nr telefonu oczywiście.
Wada serca, jak i tchawicy są normalnymi i częstymi przypadłościami tej rasy. Bardzo często spotykane u karzełków, czyli zminiaturyzowanych YT.
Zielona kupa może mieć kilka przyczyn, począwszy od zmiany karmy, poprzez zarobaczenie, do kolejnej wady np. układu trawiennego.
Nie rozumiem co to znaczy, że wet nie mógł wkłóć się żeby pobrać krew.
Czy szczenię zostało nawodnione?
Z łapką sprawa nie jest prosta, lecz z tego co widziałam na zdjęciach, jest to sprawa do wyprowadzenia i znam cudotwrcę, który może tego dokonać.
Ponieważ w obecnej chwili jestem słabo uchwytna przez telefon proponuję udać się do kliniki Lancet w Warszawie, przy ul. C. Godebskiego 15, nr telefonu: 22-842-28-02 i najlepiej pokazać szczenię dr Jackowi Stępkowskiemu.[/QUOTE]

W pierwszym poście jest napisane że pies jest w klinice NAWADNIANY .