Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 485
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny....20 czerwca pies poszedł do adopcji ...a 7 lipca już był w schronisku...jeżeli faktycznie zaginął..dlaczego nie skonataktowali się z La Pegaza????:angryy::angryy::angryy:
Ja tego tak nie zostawię...trzeba tylko psiaka zabrać z tego schronu:placz::placz::placz:

Karola...już napisałam o przeniesienie watku.

Posted

Pierwsza rzecz..pies nie mże mieszkać na dworzu..on ma bardzo chore stawy:(
Potzrebujemy tymczasu i to pinie....
Do hotelu nie m ac go ładować,chyba że do domwego.
Rubin nie może mieszkać wysoko...nie może wchodzić po schodach.:(
Nie mam pojęcia jak to zrobić:(
Zablokowałam adopcję,ale znowu też nie wiem czy dobrze...choć on jest jedynym w tym momencie dowodem.

Myszonku..on uciec nie mógł bo ledwo chodził:(

Posted

Ja tego nie rozumiem. Przez tydzien przychodził chłopak, brał ga na spacery, do siebie do domu, wszystko po to by się upewnić, że pies będzie miał dobrze.

Mam umowę i jej szukam. Jemu beton w schronisku nie służy, właśnie przez te stawy, dałam im arthroscan, ale jak on jest w schronisku już 2 miesiące to aż się boję myśleć :placz:

Ucieczka raczej nie wchodziła w grę, bo on dużo nie mógł jeszce biegać, choć poprawa była już widoczna , i nie popiskiwał z bólu. Ale o ucieczce raczej nie ma mowy.

Posted

Potrzebuję osób,które że tak powiem znają się na rzeczy i w jakiś sposób pomogą,poprowadzą mnie(nas).Sprawa jest na tyle klarowna(pies ma czipa na mnie,ja mam umowe z La Pegazą;) ,La pegaza ma umowę z tymi****),że nie popuszczę..trzeba coś zrobić..tylko gdzie mam się udać,co powiedzieć..proszę kogoś kto przez to już przechodził o radę.

Posted

[quote name='Moriaaa']Potrzebuję osób,które że tak powiem znają się na rzeczy i w jakiś sposób pomogą,poprowadzą mnie(nas).Sprawa jest na tyle klarowna(pies ma czipa na mnie,ja mam umowe z La Pegazą;) ,La pegaza ma umowę z tymi****),że nie popuszczę..trzeba coś zrobić..tylko gdzie mam się udać,co powiedzieć..proszę kogoś kto przez to już przechodził o radę.

dziewczyny musimy zalozyc watek z prozba o rade wtedy wiecej ludzi moze nam poradzic jak ugryzc ta sprawe bo darowac tego nie mozna pech chcial (dla tych ludzi) ze znalalzlam go na tej aukcji

kurcze on ma chore stawy nie wiedizlam ja mieszkam na 3 pietrze czy mu to nie bedzie doskwierac ???

Posted

jak trafił do nas, wet mówił, że pewnie miał jakieś zapalenie, a że siedział w boksie w schronisku to ten stan jakby się utrwalił- na tylnich łapach chodził tak sztywno. Dostał wtedy leki przeciwzapalne/bólowe, dodatkowo arthroscan i była poprawa. Wet mówił, że przy rozsądnej diecie , ruchu, i arthroscanie pies może mieć normalne życie, sprinterem nie będzie, ale można mu zapewnić komfort życia.

Posted

[quote name='Moriaaa']Potrzebuję osób,które że tak powiem znają się na rzeczy i w jakiś sposób pomogą,poprowadzą mnie(nas).Sprawa jest na tyle klarowna(pies ma czipa na mnie,ja mam umowe z La Pegazą;) ,La pegaza ma umowę z tymi****),że nie popuszczę..trzeba coś zrobić..tylko gdzie mam się udać,co powiedzieć..proszę kogoś kto przez to już przechodził o radę.

A gdzie ci ludzie mieszkaja-miasto-ktorzy adoptowali? W tym miescie trzeba zlozyc doniesienie do prokuratury albo organizacje jakas lokalna poprosic.
Co za potwory:angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad: :mad:

Posted

[quote name='Moriaaa']Właśnie kontaktowałam się z ludzmi ze schronu...z pania z tamtejszego TOZu.
Zaraz sprawdzą czipa...pprosiłam żeby psiak na razie nie został dany do adocji,jeżeli został wyrzucony(znalezin go błąkającego się) będziemy wyciągać prawne konsewencje.

No to wlasnie TOZ moze zglosic do propkuratury o PORZUCENIE PSA!!!

Posted

la_pegaza napisał(a):
Ja tego nie rozumiem. Przez tydzien przychodził chłopak, brał ga na spacery, do siebie do domu, wszystko po to by się upewnić, że pies będzie miał dobrze.

A chlopak w jakim wieku-sam mieszkal-usamodzielniony czy 'na garnuszku' rodzicow? W jaki sposob sie do Ciebie zglosil?

Posted

Adopcja jest na panią Magdę, jej syn przychodził przez tydzień, brał go na spacery i się oswajali, chciałam się upewnić czy to nie kaprys. Oni dzownili z ogłoszenia z plakatu na osiedlu.

Posted

No to się po prostu w głowie nie mieści :-o
Biedny psiak...

I tylko przypadkiem ta sprawa wyszła... nie utrzymujecie kontaktu z domami po adopcji zwierzaka, zeby się dowiedziec co i jak?

Posted

PaulinaT napisał(a):
nie utrzymujecie kontaktu z domami po adopcji zwierzaka, zeby się dowiedziec co i jak?

Wiesz, na początku zawsze się utrzymuje, a później ludzie się denerwują jak się ich sprawdza i tak obiektywnie na to patrząc, mają trochę racji. Ale jak to jest, że ludzie wydają się porządni, przejęci losem psiaka, wiedzą ile przeżył, a później robią coś takiego...... :angryy:

Posted

dziewczyny, a nie można by tak niby przez przypadek przejsć się do tych ludzi i spytać co u psa???? i zobaczyc co powiedzą... tak się łudzę, ze skoro psa znaleziono zupełnie gdzie indziej to może ci ludzie pojechali gdzieś na wczasy z psem i pies się zgubił a oni nie bardzo wiedzieli gdzie go szukać a bali się o tym powiedzieć...no nie wiem,ale ja bym poszła chyba do nich....

Posted

andzia69 napisał(a):
dziewczyny, a nie można by tak niby przez przypadek przejsć się do tych ludzi i spytać co u psa???? i zobaczyc co powiedzą... tak się łudzę, ze skoro psa znaleziono zupełnie gdzie indziej to może ci ludzie pojechali gdzieś na wczasy z psem i pies się zgubił a oni nie bardzo wiedzieli gdzie go szukać a bali się o tym powiedzieć...no nie wiem,ale ja bym poszła chyba do nich....

andzia wszystko wskazuje ,ze jednak go wyrzucili piesek zostal zabrany przez schronisko 50 km od ich zamieszkania obawiam sie ze go poprostu wywiezli i wywalili ..dobrze wiedzieli ,ze on ma chipa przeciez on tyle byl juz w schronisku wystarczylo pojechac i sprawdzic:(

Posted

Ja uważam, że pomysł żeby zadzwonić i zapytać jst dobry. Nie łudzę się, że Rubin się zgubił, ale chciałabym wiedzieć co powiedzą Ci ludzie, jak będą kłamać, co wymyślą. Musi zadzwonić osoba, która tym ludziom psa przekazywała...

Posted

katya napisał(a):
Ja uważam, że pomysł żeby zadzwonić i zapytać jst dobry. Nie łudzę się, że Rubin się zgubił, ale chciałabym wiedzieć co powiedzą Ci ludzie, jak będą kłamać, co wymyślą. Musi zadzwonić osoba, która tym ludziom psa przekazywała...

cioteczko miriaa dzis dzownila to nie odbierali fona:angryy:

Posted

Jutro raniutko jadę po psiaka.. i wspólnie jedziemy do Emir.
Emir bardzo dziękujemy,nie wyobrażasz sobie jak bardzo jestem wdzięczna:loveu::loveu::loveu:
Emir pomoże nam również poprowadzić tą sprawę do końca.
Już dzwoniłam do pana kierownika schroniska,w niedzielę schron jest nieczynny ,ale poznał sprawę i specjalnie dla nas będzie czekał jutro i wydadzą psiaka:)