Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no więc będzie Myszka:( co prawda nie cicha Myszka,bo ona cicha to nie jest, ale szara, mała i biedniutka Mysia:) ja do wszystkich odruchowo i czule wołam Misia albo jakieś tam Myszki:)

ona przy współpracy połowy schcoriska:) każdy wypuszczony wariat dopada dziure i kontynuuje kopanie:) jeszcze trochę i tunel będzie:) nie miała chyba jeszcze kontaktu z suniami, była w boksie z większym psiakiem i chyba w miarę ok było:) wiesz trochę strach ją dawać do innych aby nie zaraziła:(

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te fotki sa sliczne ona ma taki usmiechniety piękny pychol. Moniczko pamietasz Miszke on tez miał fatalne zeby a po usunieciu okazało sie ze pozostałe nie sa az tak w złym stanie. Mysia pasuje do niej w koncu bidulka sie doczekała imienia trzymam kciuki za badania.

Posted

no właśnie - Mysia do niej pasuje :)

malawaszko... wiesz co... ja przepraszam ale mi się tak ciśnie... bo ona mi przypomina strasznie Twojego Bolka...

Posted

[quote name='jambi_']

malawaszko... wiesz co... ja przepraszam ale mi się tak ciśnie... bo ona mi przypomina strasznie Twojego Bolka...[/QUOTE]
Że niby do kompletu by pasowała:cool3:
No własnie malawaszko,a Ty nie miałabys juz miejsca,żeby mysię wziąc na dt płatny,jakby było juz wiadomo co z tą skórą,no i że to nie jest zaraźliwe?Ty znasz się na tej rasie,u Ciebie miałaby opiekę na maxa.Tak tylko głosno myslę:roll:

Posted

[quote name='Renata5']Że niby do kompletu by pasowała:cool3:
[/QUOTE]
Boluś już za TM :(

U Waszki miałaby jak w raju, ale... ona ma teraz 4/5 psów oraz 3+4 koty. Nie wiem czy to nie za dużo jak na jedną małą kobitkę ;) Musi się trochę poluzować ;)

Posted

[quote name='jambi_']no właśnie - Mysia do niej pasuje :)

malawaszko... wiesz co... ja przepraszam ale mi się tak ciśnie... bo ona mi przypomina strasznie Twojego Bolka...[/QUOTE]

jambi_ nie tylko Tobie :cry: ja też od razu Bola widziałam, a wczoraj Elitesse też napisała, ze Mysia jak Bolo :(

No własnie malawaszko,a Ty nie miałabys juz miejsca,żeby mysię wziąc na dt płatny,jakby było juz wiadomo co z tą skórą,no i że to nie jest zaraźliwe?Ty znasz się na tej rasie,u Ciebie miałaby opiekę na maxa.Tak tylko głosno myslę:roll:[/QUOTE]

Renatko niestety Boluś już za TM :( to był staruszeczek adoptowany z Palucha w stanie gorszym niż Mysia i ślepy, ale 2 lata wspólne były cudowne :loveu: to był mój Kochany Księciunio aaaa no i sie pobeczałam znowu :(
Jeśli zaś idzie o moje wzięcie Myszki to ja bym ją już brała nawet nie wiedząc co ma ze skórą bo tak samo wzięłam Julkę z Katowic - specjalnie po to kupiłam kennel, ale w tej chwili nie mogę wziąć Myszki :( bo mam już dwa sznupki na tymczasie (i tak ponad "normę" bo miał być tylko jeden) + 4 kociaki :lol: a za około tydzień ma do nas przyjechać suczka staruszka brata mojego TZ bo oni będą rodzić gdzieś w innej miejscowości niż mieszkają i nie będzie się miał kto Sonikiem zając, więc wszystko zalezy jak długo Sonia by u nas była i kiedy Julka pójdzie do domu - może się to wszystko ułoży, ale nie mam pojęcia jak się potoczą sprawy bo jest zbyt wiele czynników na które nie mam wpływu :shake: a więcej suk do domu nie wezmę bo będzie jatka... sznupy to sznupy i mogłoby być nieciekawie, tym bardziej, że moja Pepa coś ostatnio niecierpliwa jest...

Posted

[quote name='Renata5']Przepraszam za Bolusia
[*],nie wiedziałam:-(
O kurcze,no to co zrobić z Mysią?szkoda maleńkiej...[/QUOTE]

nie ma za co przepraszać - skąd mogłaś wiedzieć :calus: no - w sumie to mogłabyś śledzić moją galerię to byś wiedziała ;) Boluś umarł już dawno niestety, ehhh mój malutki Rycerzyk :cry:

ja mam nadzieję, że jak będzie po badaniach i wyjdzie, że to nic strasznego to ktoś się zlituje, a jak nie to będzie musiała poczekać na miejsce u mnie - może to nie będzie tak długo trwało :niewiem: i może TZ mnie nie ukatrupi... zwłaszcza jak pisze piechcia, że ona szczekaczka :roll:

Piechcia ale wyniki czy to nie grzybek to chyba nie będą tak od razu? bo grzyba trzeba hodować i to trwa około 2 tygodnie z tego co pamiętam?

Posted

[/QUOTE]

nie nie nie! ja nie w tym sensie, zwłaszcza, że...
po prostu zwyczajnie, Mysia mi przypomina Bolusia z pysia, takiego jak był na początku

[quote name='malawaszka'] aaaa no i sie pobeczałam znowu :(
.[/QUOTE]

no i w tym miejscu ja też...

a co do TZ-a... jak Cię nie ukatrupił do tej pory to juz nie ukatrupi... chyba...

Posted

[quote name='jambi_']
a co do TZ-a... jak Cię nie ukatrupił do tej pory to juz nie ukatrupi... chyba...[/QUOTE]

uhm... mam tylko wrażenie, że każdy szczek bandy nawiedzonych ujadaczy przelewa czarę :lol:

Posted

spokojnie TZ Moniczki chyba się już przyzwyczaił i z tego co zdążyłam zauwazyc też jest "psiolubny" ale Monisia ma rację nie byłoby dobrze żeby sunie zbytnio się kłóciły bo to już robi się problem. Mysia jest piękna i miejmy nadzieję że to ze skórą to nie jest nic bardzo strasznego i ktoś ją adoptuje. Mnie ona też spokoju nie daje ale Pioruńcio zablokował mi możliwosc tymczasów.

Posted

Dzięki bico :Rose: dopisuję do deklaracji

dziękuję Wam za deklaracje - zatem mamy:
40 zł [B]lika1771[/B]
10 zł [B]madziamn[/B]
10 zł [B]minia7[/B]
10 zł [B]Margi[/B]
20 zł [B]lucia[/B]
5 zł [B]paulinken[/B]
30 zł [B]jambi_[/B]

[B][COLOR=Red]SUMA: 125 zł
BRAKUJE do minimum: 75 zł[/COLOR][/B] [COLOR=Red][B]do całości 175[/B][B] zł

deklaracje jednorazowe:
[/B][COLOR=Black][B]bico[/B] 20 zł[/COLOR][/COLOR]

Posted

[quote name='zerduszko']A jest miejsce, gdzie można ją umieścić?[/QUOTE]

no nie ma... ja liczę na to, że niedługo będzie wiadomo co ma za skórą to wtedy będzie łatwiej bo teraz to co mówić hotelikom?

Posted

[quote name='modliszka84']wyniki będą we wtorek, ale prawdopodobnie to grzyb
ale z drugiej strony to stan skóry jej się poprawia...[/QUOTE]

prawdopodobnie wg weta? bo jak dostała invermektynę to nie na grzyba tylko na nużeńca, cholera oby nie grzyb bo nikt nam jej nie przyjmie :cry:

Posted

w schronie to była diagnoza "na oko", poza tym w schronie jest tylko ivermektyna niezależnie na rodzaj choroby skórnej

nasza wetka podejrzewa grzyba niestety, zeskrobiny pobrane, a na 100 procent to dopiero we wtorek

Posted

no tak byłyśmy dzisiaj u weta
poza skórą stan jest dobry, no może poza zębami, z którymi należy zrobić porządek
była też wykąpana w nizoralu, potem wyschła na słoneczku. wyszalała się, ogólnie to baaardzo żywa jest, wcale nie taki wilki jazgot, samochodem też grzecznie jeździ

Posted

fajna, wesoła sunia i nawet całkiem rozumna:) u weta grzeczna. Poczekamy na wyniki i zobaczymy. Pobiegała, kamyki przynosiła, fajna z niej dziewczyna:) jeszcze jakby ja tak ogolić to inaczej by to wszystko wyglądało. Na szczęście jest wykąpana, pierwszy brud zmyty, to może i oddychać zacznie ta skóra.

ja tez mam nadzieję, że to nie grzyb, bo to ja ją pazurami szorowałam pod prysznicem:( i wolałabym sie nie zarazić:(