Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczne biedactwo :placz: Na razie poczęstowałam się banerkiem, jutro może znajdę czas żeby wszystko przeczytać. Stałej deklaracji raczej nie dam bo mam ich już za dużo, ale może coś jednorazowo uda się wysupłać.

Posted

Zaglądam i ja. Strasznie mi przykro ale ostatnio wydatki mnie "zabiły" (operacja mojej psicy, sterylka kotki bezdomniaczki, która została u mnie na stałe, choroba mojego kocurka, stałe deklaracje , nie zapłacone jeszcze bazarki) :oops: Bardzo bym chciała pomóc ale nic nie mogę stałego obiecać, nawet jednorazowej wpłaty , choć taką postaram się zrobić.
A tak by się chciało pomoc wszystkim :-( Przepraszam pieseczku :placz:

Posted

A ja wierzę że znajdą się jeszcze jakieś ciotki co mogą nas wspomóc. Ciotunie gdzie jesteście i mam propozycję choc wiem ze już taka padła wymyślmy niuni jakies imię chocby tu na wątku bo tak będzie nam łatwiej i lepiej pisac o psince jakoś ją nazywając. Bo bidulka mało ze nie ma domku nie ma nawet imienia...

Posted

[quote name='paulinken']Kurde no... 5 zł stałej... póki co nie mogę więcej...

dziękujemy bardzo :Rose:

[quote name='malawaszka']
dziękuję Wam za deklaracje - zatem mamy:
30 zł lika1771
10 zł madziamn
10 zł minia7
10 zł Margi
20 zł lucia
5 zł paulinken

SUMA: 85 zł
BRAKUJE do minimum: 115 zł
do całości 215

Posted

no własnie dziś mnie zaniepokoił wpis kizimizi, że szukają innego hotelu dla psa który tam jest i wysłałam pw z pytaniem o co chodzi.... więc już wiem... no to d-pa nie ma gdzie jej zabrać :(

Posted

Witam, z miejsca przepraszam, że dopiero teraz tu trafiłam, ale jak mówią - lepiej późno niż wcale prawda? ;)

[quote name='mala_czarna']Ze stanem uzębienia to ja się chyba nie zgodzę. Moja schroniskowa sunia ma ok. 5- 6 lat, a zęby 10-latki. Ta miniaczka wg mnie jest sporo młodsza, tylko że przez stan skóry i sierści tak fatalnie wygląda.[/QUOTE]

ja również, miniatury tak czasem mają, moje 2 laski już w wieku 5 lat miały paskudne zęby jak stare psy, a za to mój olbrzym ma lat 12 a zęby jak szczyl,

[quote name='zerduszko']Wszyscy obdeklarowani po same uchi :([/QUOTE]

pesymistka... :roll:

[quote name='malawaszka']mam nadzieję, że jednak nie wszyscy i garstka pomoże pomóc tej psince :modla:[/QUOTE]

zmiękczyłaś moje serce tymi pokłonami... ale, ale wszyscy się tu zapraszają, przyciągają do tematu, pw rozsyłają a do mnie kurcze nic nie dotarło... a waćpanna to nie mogła mi jakoś kopa w d... dać i tu przygonić?

no to skoro juz w końcu trafiłam, to przekazuję - czarne kazały powiedzieć, że od każdego po dychu to będzie 3 dyszki :p miesięcznie.

Posted

Dziękujemy :)

Mysia faktycznie zęby ma w fatalnym stanie, przodu w ogóle nie ma, tył cały w kamieniu.... Ciężko powiedzieć ile ma lat. Dzisiaj ciocia piechcia się zaprzyjaźniła z sunią a ja wszystko udokumentowałam aparatem więc niebawem zdjęcia pewnie piechcia wstawi ;) Mała jest zestresowana schroniskiem ale na wybiegu chodzi za człowiekiem, nawet pieszczoty lubi i smakołyki, dała sobie obciąć kołtuny przy pysku i od razu lepiej wygląda, uśmiechnięty pysio. Waży 7,3 kg.

Posted

jambi_ dzięki kochana :Rose: tylko teraz znowu nie mamy gdzie jej zabrać bo się hotel posypał :(

30 zł [B]lika1771[/B]
10 zł [B]madziamn[/B]
10 zł [B]minia7[/B]
10 zł [B]Margi[/B]
20 zł [B]lucia[/B]
5 zł [B]paulinken[/B]
30 zł [B]jambi_[/B]

[B][COLOR=Red]SUMA: 115 zł
BRAKUJE do minimum: 85 zł[/COLOR][/B] [COLOR=Red][B]do całości 185[/B][B] zł[/B][/COLOR]

Posted

no wlasnie z tymi zebami u mini jest tragedia - maja ogromna sklonnosc do kamienia a co za tym idzie paradontozy i innych takich i jesli sie nie dba regularnie psy w wieku kilku lat staja sie bezzebne

Posted

[quote name='malawaszka']tylko teraz znowu nie mamy gdzie jej zabrać bo się hotel posypał :([/QUOTE]

optymizmu trochę! nawet jeśli dziś pada deszcz jutro może zaświecic słońce - pamiętaj o tym!!!

Posted

[quote name='jambi_']optymizmu trochę! nawet jeśli dziś pada deszcz jutro może zaświecic słońce - pamiętaj o tym!!![/QUOTE]

Dokładam dyche wiecej nie wycisne moja deklaracja to 40 zł

Posted

[quote name='malawaszka']

40 zł [B]lika1771[/B]
10 zł [B]madziamn[/B]
10 zł [B]minia7[/B]
10 zł [B]Margi[/B]
20 zł [B]lucia[/B]
5 zł [B]paulinken[/B]
30 zł [B]jambi_[/B]

[B][COLOR=Red]SUMA: 125 zł
BRAKUJE do minimum: 75 zł[/COLOR][/B] [COLOR=Red][B]do całości 175[/B][B] zł[/B][/COLOR][/QUOTE]

dzięki dziewczyny - obyście miały rację!!!!

Posted

malawaszko czy ty miałas na myśłi hotel u wiosny czy ten pseudo hotel którego fotki można podziwiać na watku tego Staruszka??matko, że nikt wcześniej nie sprawdził tego hotelu, aż strach dać tam psa:( trzeba szukać dale, powysyłać prośby do innych hoteli/dt, ale z tym poczekajmy aż będą wyniki skóry,bo jeśli to dziadostwo jest zaraźliwe o nikt jej nie weźmie.

Mysia jest nawet fajna psinką, dość energiczną i sympatyczną. Oczywiście bardzo wystraszona. Podejrzewam, że z zębów jest jeszcze więcej do wyrwania bo taki syf tam ma że szok:( Waży jak już Katarzyna napisała 7,3kg:) obcięte dredy przy pyszczku. Planuję ją wykąpać w sobotę, jeśli będzie tak ciepło, mam leczniczy Hexoderm więc skóra też powinna zupełnie inaczej wyglądać. O ile sunia da się wykąpać:) W sobotę jedziemy do weta, będzie miała badania pod kątem pasożytów, grzyba i reszty dziadostwa. Schronisko zapłaci za badania, a wyniki powinny być coś ok pn/wt.

[IMG]http://img710.imageshack.us/img710/2241/1013716d.jpg[/IMG] [IMG]http://img710.imageshack.us/img710/373/1013711.jpg[/IMG] [IMG]http://img535.imageshack.us/img535/9468/1013712.jpg[/IMG] [IMG]http://img820.imageshack.us/img820/3832/1013715.jpg[/IMG] [IMG]http://img686.imageshack.us/img686/7918/1013719.jpg[/IMG] [IMG]http://img294.imageshack.us/img294/613/1013725.jpg[/IMG] [IMG]http://img686.imageshack.us/img686/1373/1013727.jpg[/IMG]

a apropo sznaucerów...od dwóch dni mamy OLBRZYMA u nas:( chyba pies,ale głowy nie dam,bo nawet nie było czasu zapytać:( uczy i ogon nie kopiowane. Baaardzo wystraszony, chciałam go pogłaskać przez kraty to mało do ściany się nie przykleił:( Ma kumpla trochę tyrana, który wiecznie szczeka mu do ucha, ale miejmy nadzieję, że się polubią.

Posted

piechcia nie dobijaj mnie :( jeszcze olbrzym? :(

maleńka jest śliczna!!!!!!!!!!! i bardzo bardzo się cieszę, że będzie miała badania i kąpiel - trzymam :kciuki: musimy coś dla niej wymyślić koniecznie! hotel który miałam na myśli to ten niestety ze zdjęć, no i on był polecany na dogo, teoretycznie był sprawdzony... tylko coś nie do końca jak się własnie okazało :(

wołałaś na nią jakos? może na jakies imię już reagowała? no bo bez sensu - nie miałam jeszcze watku, zeby tak długo nie było imienia :roll: