piechcia15 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 malawaszko weź w 1 poście zmień ten wiek, po co ciągle pisać że się pomylili, to nie istotne w tym momencie. Myślę że sunia ma ok 10-12 jak nie więcej. Ivermine dostaje każdy pies, który ma cokolwiek ze skórą, w schroniskach niestety nie ma kasy na to aby robić jakiekolwiek testy. Taka jest rzeczywistośc. Można zrobić testy, ale na własny rachunek, czyli zabrać psa do innego weta, zapłacić i oni wtedy pewnie ustosunkują się do leczenia. tylko KASA.! Ciężko stwierdzić czy te zęby sa tak straszne z zaniedbania czy taka stara jest, ale moja Kaja w wieku 14 lat miała lepsze od niej! jak dla mnie to ten banerek z zębami fajny ale tekst zasłania psinkę:( może bez tego "nawet"? Quote
malawaszka Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 [quote name='Bliss']PRZEPRASZAM musiałam wyjechac ... zrobiłam jeszcze dwa ale te pierwsze chyba lepsze - te fotki jak małe to mało wyraźne ... wrzucam - malawaszka powiedz który Ci zmniejszyć i chyba wrzuć w pierwszy post jak inni robią - może ktoś się ulituje i wklei :-(:-(:-( co za biedulka ... i mów śmiało co i jak chcesz - będę zmieniać ;) noo nie zauważyłam tych pierwszych z wrażenia jak zobaczyłam zdjecia :oops: masz rację - wyraźniej wyszły te pierwsze - to ja bym chciała taki z tym żółtym będzie mi się wyróżniał tylko jakbyś zmieniła żeby napis nie był obcięty? :oops: [quote name='piechcia15']malawaszko weź w 1 poście zmień ten wiek, po co ciągle pisać że się pomylili, to nie istotne w tym momencie. Myślę że sunia ma ok 10-12 jak nie więcej. Ivermine dostaje każdy pies, który ma cokolwiek ze skórą, w schroniskach niestety nie ma kasy na to aby robić jakiekolwiek testy. Taka jest rzeczywistośc. Można zrobić testy, ale na własny rachunek, czyli zabrać psa do innego weta, zapłacić i oni wtedy pewnie ustosunkują się do leczenia. tylko KASA.! Ciężko stwierdzić czy te zęby sa tak straszne z zaniedbania czy taka stara jest, ale moja Kaja w wieku 14 lat miała lepsze od niej! zmieniłam o wieku, o iverminie na pisałam to samo, co nie zmienia faktu, że jest to dla mnie bez sensu bo to jest silny lek nie obojętny dla organizmu - a jest nadużywany, ale wiem, że to niestety realia polskich schronisk :( jak zapłacę to weźmiesz ją do weta? tylko po iverminie to zadna zeskrobina nic nie wykaze prawdziwego :shake: więc chyba po ptokach bo po co komu kolejna diagnoza na oko? Quote
Bliss Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 naści ciotka napis wycyzelowałam - tez na szybko nie zauważyłam ;) Quote
malagos Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Załamka. Jak ona sie zachowuje do innych psów, a do kotów? Quote
piechcia15 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 wezmę ją oczywiście, jak pozwolą w schronisku i dopiero czw/pt znajdę czas.Ale pomyśl czy jest sens, skoro mówisz że po iverminie obraz będzie nieczytelny. Dużo kosztuje taka "skrobanka"? zapytam weta co o tym myśli...jak nie zapomnę:( do psów ok była z innym w boksie, ale co do suczek nie wiem bo nie widziałam, do kotów się nie dowiemy Quote
malawaszka Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 [quote name='piechcia15']wezmę ją oczywiście, jak pozwolą w schronisku i dopiero czw/pt znajdę czas.Ale pomyśl czy jest sens, skoro mówisz że po iverminie obraz będzie nieczytelny. Dużo kosztuje taka "skrobanka"? zapytam weta co o tym myśli...jak nie zapomnę:( do psów ok była z innym w boksie, ale co do suczek nie wiem bo nie widziałam, do kotów się nie dowiemy[/QUOTE] zeskrobiny teraz nie ma sensu robić :shake: Quote
malagos Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Jeżeli ma nuzeńca czy swierzbowca, nawet martwe w naskórku widac pod mikroskopem. Choć czasem pies choruje, a oględziny zeskrobin nic nie pokazują. Quote
malawaszka Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 imię - imię jest potrzebne bo nie ma imienia - nie ma psa :( Quote
migdalena Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='malawaszka']imię - imię jest potrzebne bo nie ma imienia - nie ma psa :([/QUOTE] Może Musia ,bo musi szybko znaleźć domek:roll: Quote
Bliss Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 może Amelka? wiem - Fifi - tak radośnie na lepszy los Quote
malagos Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 ja zawsze mam klopot z wymyśleniem imienia dla tymczasowicza, czasem coś mi wpadnie w ucho i myślę "tak nazwę koleją sunię", a potem zapominam jak to bylo..Tylko wczorajszy piesek z lasu od razu wygladał na ...Dyzia. Quote
malawaszka Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='migdalena']Może Musia ,bo musi szybko znaleźć domek:roll:[/QUOTE] nieeee :lol: z mućką mi się kojarzy [quote name='Bliss']może Amelka? wiem - Fifi - tak radośnie na lepszy los[/QUOTE] Fifi nie bo tak ma moja kota :lol: Amelka :hmmmm: jak powiem, że wygrałaś to weźmiesz ją na tymczas????? TAK - taki mam pomysł - kto ją weźmie na tymczas będzie mógł ją nazwać :evil_lol: [quote name='malagos']ja zawsze mam klopot z wymyśleniem imienia dla tymczasowicza, czasem coś mi wpadnie w ucho i myślę "tak nazwę koleją sunię", a potem zapominam jak to bylo..Tylko wczorajszy piesek z lasu od razu wygladał na ...Dyzia.[/QUOTE] ja mam kłopot jak nie widziałam psa na zywo - bo jak mam u siebie, albo widziałam chociaż to łatwiej nazwać tak, żeby pasowało Quote
malawaszka Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Myślicie, że jest szansa zebrać dla niej deklaracje na hotelik???? Potrzebne by było 300 zł :( Quote
Bliss Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='morepig']myślę że mogę dać na bazarek costam[/QUOTE] to możemy zrobić wymianę - jak chcesz to wystawię - już się naumiałam troszkę ;) kiedy będziesz w Konstans? ja na stałe nic nie mogę dać .... mogę bazarkami wspierać jeśli to coś znaczy .... Quote
malawaszka Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='morepig']myślę że mogę dać na bazarek costam :Rose: [quote name='Bliss']to możemy zrobić wymianę - jak chcesz to wystawię - już się naumiałam troszkę ;) kiedy będziesz w Konstans? ja na stałe nic nie mogę dać .... mogę bazarkami wspierać jeśli to coś znaczy .... no pytanie czy to coś znaczy - ogromnie dużo to znaczy - ja własnie dziś obfociłam to pudło od ciebie i będę tworzyć bazar - może jutro, tylko muszę się ogarnąć jeszcze z rzeczami które z poprzedniach bazarków mam wystawić, żeby mi nic nie umknęło ale i tak - co najmniej 200 zł deklaracji stałych by musiało być bo ja potem nie dam rady z tym wszystkim :( mam teraz bardzo niefajną sytuację i w końcu poszukam innej pracy :/ albo nie wiem już co zrobie... a przecież u niej jeszcze będą koszty leczenia i sterylizacji Quote
madziamn Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 U mnie też marniutko z finansami ale rzeczy na bazarki by sie znalazły tylko czasu teraz brak na wystawienie. Czas będę miec op weekendzie. Z finansami gorzej ale 10 zł mogę dorzucic do hoteliku więcej nie dam rady. Nie mogę patrzec jak cierpi pies a szczególnie sunia sznupka bo mi się od razu moja Fioneczka przypomina. A na tarczycę badan nie da się jej zrobic bo przy problemach z tarczycą tez są problemy skórne. Quote
madziamn Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Cioteczki jak wstawic bannerek w podpis i czy mi się jeszcze zmieści? ktos wie może, zwykłe kopiuj wklej nie działa. Quote
lika1771 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Jeden z moich deklarowanych jedzie do domu,to przezucam swoja deklaracje na sunie 30zł Quote
Bliss Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='madziamn']Cioteczki jak wstawic bannerek w podpis i czy mi się jeszcze zmieści? ktos wie może, zwykłe kopiuj wklej nie działa.[/QUOTE] madzia mniejszy sznaucerowy wrzuć ... Quote
malawaszka Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 madziamn - zamień bannerek sznaucerowy na ten krótki co ja mam to wtedy więcej będziesz mogła wstawić dziękuję Wam za deklaracje - zatem mamy: 30 zł lika1771 10 zł madziamn SUMA: 40 zł BRAKUJE do minimum: 160 zł Quote
Bliss Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 malawaszka - wiem żeś zaganiana ale proszę bardzo - wrzucaj banerki gdzieś na pierwszą stronkę co? one potem giną a przychodzą cioteczki łaskawe co chcą wklejać ;) może nie są czadowe i w ogóle ale zawsze jakieś ;) Quote
Bliss Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='malawaszka']nooo zapomniałam widzisz :splat:[/QUOTE] dzienks z góry - ja będę je dłubać a Ty je wklejaj :cool3: Quote
Recommended Posts