Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszko weź w 1 poście zmień ten wiek, po co ciągle pisać że się pomylili, to nie istotne w tym momencie. Myślę że sunia ma ok 10-12 jak nie więcej.
Ivermine dostaje każdy pies, który ma cokolwiek ze skórą, w schroniskach niestety nie ma kasy na to aby robić jakiekolwiek testy. Taka jest rzeczywistośc. Można zrobić testy, ale na własny rachunek, czyli zabrać psa do innego weta, zapłacić i oni wtedy pewnie ustosunkują się do leczenia. tylko KASA.!
Ciężko stwierdzić czy te zęby sa tak straszne z zaniedbania czy taka stara jest, ale moja Kaja w wieku 14 lat miała lepsze od niej!

jak dla mnie to ten banerek z zębami fajny ale tekst zasłania psinkę:( może bez tego "nawet"?

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bliss']PRZEPRASZAM musiałam wyjechac ...

zrobiłam jeszcze dwa ale te pierwsze chyba lepsze - te fotki jak małe to mało wyraźne ...

wrzucam - malawaszka powiedz który Ci zmniejszyć i chyba wrzuć w pierwszy post jak inni robią - może ktoś się ulituje i wklei :-(:-(:-(

co za biedulka ...

i mów śmiało co i jak chcesz - będę zmieniać ;)

noo nie zauważyłam tych pierwszych z wrażenia jak zobaczyłam zdjecia :oops: masz rację - wyraźniej wyszły te pierwsze - to ja bym chciała taki z tym żółtym będzie mi się wyróżniał tylko jakbyś zmieniła żeby napis nie był obcięty? :oops:

[quote name='piechcia15']malawaszko weź w 1 poście zmień ten wiek, po co ciągle pisać że się pomylili, to nie istotne w tym momencie. Myślę że sunia ma ok 10-12 jak nie więcej.
Ivermine dostaje każdy pies, który ma cokolwiek ze skórą, w schroniskach niestety nie ma kasy na to aby robić jakiekolwiek testy. Taka jest rzeczywistośc. Można zrobić testy, ale na własny rachunek, czyli zabrać psa do innego weta, zapłacić i oni wtedy pewnie ustosunkują się do leczenia. tylko KASA.!
Ciężko stwierdzić czy te zęby sa tak straszne z zaniedbania czy taka stara jest, ale moja Kaja w wieku 14 lat miała lepsze od niej!

zmieniłam o wieku, o iverminie na pisałam to samo, co nie zmienia faktu, że jest to dla mnie bez sensu bo to jest silny lek nie obojętny dla organizmu - a jest nadużywany, ale wiem, że to niestety realia polskich schronisk :( jak zapłacę to weźmiesz ją do weta? tylko po iverminie to zadna zeskrobina nic nie wykaze prawdziwego :shake: więc chyba po ptokach bo po co komu kolejna diagnoza na oko?

Posted

wezmę ją oczywiście, jak pozwolą w schronisku i dopiero czw/pt znajdę czas.Ale pomyśl czy jest sens, skoro mówisz że po iverminie obraz będzie nieczytelny. Dużo kosztuje taka "skrobanka"? zapytam weta co o tym myśli...jak nie zapomnę:(

do psów ok była z innym w boksie, ale co do suczek nie wiem bo nie widziałam, do kotów się nie dowiemy

Posted

[quote name='piechcia15']wezmę ją oczywiście, jak pozwolą w schronisku i dopiero czw/pt znajdę czas.Ale pomyśl czy jest sens, skoro mówisz że po iverminie obraz będzie nieczytelny. Dużo kosztuje taka "skrobanka"? zapytam weta co o tym myśli...jak nie zapomnę:(

do psów ok była z innym w boksie, ale co do suczek nie wiem bo nie widziałam, do kotów się nie dowiemy[/QUOTE]

zeskrobiny teraz nie ma sensu robić :shake:

Posted

Jeżeli ma nuzeńca czy swierzbowca, nawet martwe w naskórku widac pod mikroskopem. Choć czasem pies choruje, a oględziny zeskrobin nic nie pokazują.

Posted

ja zawsze mam klopot z wymyśleniem imienia dla tymczasowicza, czasem coś mi wpadnie w ucho i myślę "tak nazwę koleją sunię", a potem zapominam jak to bylo..Tylko wczorajszy piesek z lasu od razu wygladał na ...Dyzia.

Posted

[quote name='migdalena']Może Musia ,bo musi szybko znaleźć domek:roll:[/QUOTE]

nieeee :lol: z mućką mi się kojarzy

[quote name='Bliss']może Amelka?

wiem - Fifi - tak radośnie na lepszy los[/QUOTE]

Fifi nie bo tak ma moja kota :lol: Amelka :hmmmm: jak powiem, że wygrałaś to weźmiesz ją na tymczas????? TAK - taki mam pomysł - kto ją weźmie na tymczas będzie mógł ją nazwać :evil_lol:

[quote name='malagos']ja zawsze mam klopot z wymyśleniem imienia dla tymczasowicza, czasem coś mi wpadnie w ucho i myślę "tak nazwę koleją sunię", a potem zapominam jak to bylo..Tylko wczorajszy piesek z lasu od razu wygladał na ...Dyzia.[/QUOTE]

ja mam kłopot jak nie widziałam psa na zywo - bo jak mam u siebie, albo widziałam chociaż to łatwiej nazwać tak, żeby pasowało

Posted

[quote name='morepig']myślę że mogę dać na bazarek costam[/QUOTE]

to możemy zrobić wymianę - jak chcesz to wystawię - już się naumiałam troszkę ;)

kiedy będziesz w Konstans?

ja na stałe nic nie mogę dać .... mogę bazarkami wspierać jeśli to coś znaczy ....

Posted

[quote name='morepig']myślę że mogę dać na bazarek costam

:Rose:

[quote name='Bliss']to możemy zrobić wymianę - jak chcesz to wystawię - już się naumiałam troszkę ;)

kiedy będziesz w Konstans?

ja na stałe nic nie mogę dać .... mogę bazarkami wspierać jeśli to coś znaczy ....

no pytanie czy to coś znaczy - ogromnie dużo to znaczy - ja własnie dziś obfociłam to pudło od ciebie i będę tworzyć bazar - może jutro, tylko muszę się ogarnąć jeszcze z rzeczami które z poprzedniach bazarków mam wystawić, żeby mi nic nie umknęło

ale i tak - co najmniej 200 zł deklaracji stałych by musiało być bo ja potem nie dam rady z tym wszystkim :( mam teraz bardzo niefajną sytuację i w końcu poszukam innej pracy :/ albo nie wiem już co zrobie... a przecież u niej jeszcze będą koszty leczenia i sterylizacji

Posted

U mnie też marniutko z finansami ale rzeczy na bazarki by sie znalazły tylko czasu teraz brak na wystawienie. Czas będę miec op weekendzie. Z finansami gorzej ale 10 zł mogę dorzucic do hoteliku więcej nie dam rady. Nie mogę patrzec jak cierpi pies a szczególnie sunia sznupka bo mi się od razu moja Fioneczka przypomina. A na tarczycę badan nie da się jej zrobic bo przy problemach z tarczycą tez są problemy skórne.

Posted

[quote name='madziamn']Cioteczki jak wstawic bannerek w podpis i czy mi się jeszcze zmieści? ktos wie może, zwykłe kopiuj wklej nie działa.[/QUOTE]

madzia mniejszy sznaucerowy wrzuć ...

Posted

madziamn - zamień bannerek sznaucerowy na ten krótki co ja mam to wtedy więcej będziesz mogła wstawić

dziękuję Wam za deklaracje - zatem mamy:
30 zł lika1771
10 zł madziamn

SUMA: 40 zł
BRAKUJE do minimum: 160 zł

Posted

malawaszka - wiem żeś zaganiana ale proszę bardzo - wrzucaj banerki gdzieś na pierwszą stronkę co?

one potem giną a przychodzą cioteczki łaskawe co chcą wklejać ;)

może nie są czadowe i w ogóle ale zawsze jakieś ;)