Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']dałam Dropsowe, Julkowe, tutaj i jakies jeszcze? :oops:[/QUOTE]

sama nie pamiętam teraz :evil_lol: - nie ważne, ważne, że widzę je tu i ówdzie czyli jakieś ciotunie wklejają i to jest chyba najważniejsze :multi:

Posted

malawaszka ty chcesz taką stara sunię sterylizować???? ja bym się bała to zbyt ryzykowne. To juz lepiej dopilnować,aby domek jakiś sensowny ją wziął,nić ponosić ryzyko z pełną narkoza u tak wiekowego psa.

ja niestety jestem pesymistką i myślę, że niestety ale kasa może się nie uzbierać:( ostatnio ciężko o deklaracje
malawaszko a jaki hotel masz na myśli za 300zł za małego psa:( nie ma nic taniej?:( przecież to taka kruszyna, nie wymaga dużo.

Posted

Póki co poczęstowałam się banerkiem. Przepraszam Waszka, ale dupnął mi dzisiaj jeden dom dla mojej suni z hoteliku i płakac mi się chce, że tyle czasu na taką pindę zmarnowałam :(
Masz jakiś hotel na oku??

Posted

[quote name='piechcia15']malawaszka ty chcesz taką stara sunię sterylizować???? ja bym się bała to zbyt ryzykowne. To juz lepiej dopilnować,aby domek jakiś sensowny ją wziął,nić ponosić ryzyko z pełną narkoza u tak wiekowego psa.

ja niestety jestem pesymistką i myślę, że niestety ale kasa może się nie uzbierać:( ostatnio ciężko o deklaracje
malawaszko a jaki hotel masz na myśli za 300zł za małego psa:( nie ma nic taniej?:( przecież to taka kruszyna, nie wymaga dużo.

nie wiemy ile ona ma lat, więc sterylizację biorę pod uwagę - moja suka jest bardzo chora - Zespół Cushinga, ma kilkanacie lat, a sterylizowałam ją w tym roku bo zaczęły się problemy z układem rodnym właśnie; przecież nikt nie będzie ciął suki na drugi dzień po opuszczeniu schronu, ale wiek nie jest przeciwwskazaniem - jeśli nie ma innych

jedyny hotel jaki znalazłam gdzie są miejsca na już to Oborniki ten u weta, ja niestety nie zaklepuję miejsc w kolejkach i nie mam nic innego - nie zapominaj, ze ona ma chorą skórę nie wiadomo co tam jest więc raczej inne hotele jej nam nie przyjmą... co do pesymizmu - lepiej siąść i płakać? spróbować trzeba i już - może się uda, może się nie uda, ale nie mogłabym spać spokojnie nie robiąc nic - pomóż rozsyłać wątek, a może masz w okolicy jakiś tańszy hotel/tymczas? byłoby wspaniale

można, a nawet trzeba robić juz ogłoszenia - ostatnio dom znalazł prosto ze schroniska w Głownie stareńki sznaucerek więc może i jej się uda

Posted

Ze stanem uzębienia to ja się chyba nie zgodzę. Moja schroniskowa sunia ma ok. 5- 6 lat, a zęby 10-latki. Ta miniaczka wg mnie jest sporo młodsza, tylko że przez stan skóry i sierści tak fatalnie wygląda.

Posted

[quote name='piechcia15']gdybym miała to już bym tam wysłała pół naszego schroniska:(
dlatego pytałam jaki hotel masz na oku bo właśnie o tej skórze pomyślałam.[/QUOTE]

Piechcia ale zasadniczo tam jej nie grozi jakieś nagłe zniknięcie niewyjaśnione?

Posted

niewyjaśnione nie:) UFO u nas nie bywa:) No chyba, że masz na myśli schroniskową adopcję, to tak. Jakby ktoś przyszedł i powiedział, że chce tego psiaka bez względu na to że jest chora i stara to ją dostanie. No chyba że sprawa wyda się podejrzana. Ale jak będę w schronie, prawdopodobnie w czw. to zaznaczę, że mamy ją na uwadze i jakby mieli jakieś plany co do niej to poproszę o znak od nich.

Posted

Witam cioteczki!
Porozsyłam jutro link znajomym, chociaż posądzili mnie ostatnio niektórzy o znęcanie się psychiczne nad nimi :) no cóż, trzeba uwrażliwiać ludzi :)
Mogę zadeklarować 10zł (deklaracja stała) na śliczniutką, maniutką dziewusię. Więcej nie mogę...przykro mi :(
Trzymaj się kruszynko!!!!

Posted

[quote name='malawaszka']Piechcia ale zasadniczo tam jej nie grozi jakieś nagłe zniknięcie niewyjaśnione?[/QUOTE]
no to tez wazne, ja sobie nie radze z tym podpisem wogóle go edytowac nie umiem za nic znalezc edycji nie moge a tak bardzo bym chciała choc na ta chwile tak pomóc

Posted

[quote name='madziamn']no to tez wazne, ja sobie nie radze z tym podpisem wogóle go edytowac nie umiem za nic znalezc edycji nie moge a tak bardzo bym chciała choc na ta chwile tak pomóc[/QUOTE]
Musisz wejść w ustawienia i tam po lewej stronie w edytuj sygnaturkę ;) I dalej robisz kopiuj i wklej i gotowe.

Malawaszko a ten hotel to są boksy? Wewnę. czy zewn.? Czy mała miałaby ten luksus domu? Ja mam tak na wszelki wypadek zaklepane miejsce u Murki i u Ani z Brodnicy ale niestety jeszcze daaaleko do niego:( Nie wiem jak z miejscami stoi ZuziaM widziałam, że ostatnio zwolniło się jej trochę miejsc, no ale to też kojce....:(

Posted

[quote name='piechcia15']niewyjaśnione nie:) UFO u nas nie bywa:) No chyba, że masz na myśli schroniskową adopcję, to tak. Jakby ktoś przyszedł i powiedział, że chce tego psiaka bez względu na to że jest chora i stara to ją dostanie. No chyba że sprawa wyda się podejrzana. Ale jak będę w schronie, prawdopodobnie w czw. to zaznaczę, że mamy ją na uwadze i jakby mieli jakieś plany co do niej to poproszę o znak od nich.

nie no - tylko o UFO mi chodziło bo jak adopcja to wiadomo, że nie blokujemy bo i po co jakby dostała szansę isć do domku

[quote name='minia7']Witam cioteczki!
Porozsyłam jutro link znajomym, chociaż posądzili mnie ostatnio niektórzy o znęcanie się psychiczne nad nimi :) no cóż, trzeba uwrażliwiać ludzi :)
Mogę zadeklarować 10zł (deklaracja stała) na śliczniutką, maniutką dziewusię. Więcej nie mogę...przykro mi :(
Trzymaj się kruszynko!!!!

wielkie dzięki!!!!! :Rose:

[quote name='malawaszka']

dziękuję Wam za deklaracje - zatem mamy:
30 zł lika1771
10 zł madziamn
10 zł minia7

SUMA: 50 zł
BRAKUJE do minimum: 150 zł

[quote name='kasia14']
Malawaszko a ten hotel to są boksy? Wewnę. czy zewn.? Czy mała miałaby ten luksus domu? Ja mam tak na wszelki wypadek zaklepane miejsce u Murki i u Ani z Brodnicy ale niestety jeszcze daaaleko do niego:( Nie wiem jak z miejscami stoi ZuziaM widziałam, że ostatnio zwolniło się jej trochę miejsc, no ale to też kojce....:(

boksy z tego co wiem mają też wewnętrzne - w pomieszczeniu i spacery, ale jakie miejscy by dostała z chorobą skóry nie wiem jeszcze - i tak pewnie potrwa zebranie deklaracji

Posted

[quote name='Bliss']to możemy zrobić wymianę - jak chcesz to wystawię - już się naumiałam troszkę ;)

kiedy będziesz w Konstans?

ja na stałe nic nie mogę dać .... mogę bazarkami wspierać jeśli to coś znaczy ....[/QUOTE]

ano za dwa tyg. ale fotkę mogę zrobić. tylko pls o priva, dziś mam premiere ksiazki, jutro ruszam z wysyłką ich, jedną mogę tez dać na bazarek :D
i jeszcze muszę pogonić chłopaków o sklep bo już miał działać.
więc sądzę że w czwartek jak babcia przyjedzie i z dzieciakami się będzie bawic to skoczę do garażu obfocić i opisać stuff.