Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety cisza....nikt nie dzwoni,a Nero rozrabia,ze hej,w nocy,bo w dzien przysypia ten upal,a w nocy dawaj.........slychac go w calym Szczebrzeszynie,bo szczek to on ma donosny,niestety tez go slyszalam o 3 w nocy,juz nie moglam spac,bo sie zastanawialam co sie tam dzieje,a balam sie tam isc.Wykopal sobie norke pod iglakiem i tam teraz siedzi,tam chyba najchlodniej.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko ustalone, PatiC zawiezie w piątek Nero do hoteliku yumanji. Na miejscu będzie około 20,00. Dorka obiecała zaszczepić jutro chłopaka i przygotować do drogi.
Tak jak obiecałam zapłacę pierwszy miesiąc hotelowania, później bazarki i pomoc finansowa ze strony dogomaniaczek będzie bardzo pomocna.
Nero, nie wybieraj się na wycieczkę, czeka Cię taka i to taaaaką bryką ... do hotelu jedziesz chłopie, do hotelu ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dzisiaj Nero moze nie wyruszy na wycieczke,bo jest mokro,padal deszcz.Kto bedzie go mizial po brzuszku w tym hoteliku?Eh....ja za bardzo przyzwyczajam sie do psiakow,a pozniej tak ciezko sie rozstac.......

Posted

Paja napisał(a):
Melduje sie na watku,ze jestem juz wsród zywych,wkoncu wypuscili mnie ze szpitala.Jak tam ma sie nasz NERUS?

Ciesze sie,ze czujesz sie lepiej:lol:to wszystko brzmialo tak groznie,dobrze,ze jestes.Nerus jedzie do hoteliku Ymanji,nie wiedzialysmy jak dlugo bedziesz w szpitalu,a tu sprawa pilna,no i do Warszawy troche blizej od nas niz do Wroclawia,a dla nas to bardzo wazne,bo kasy jest malutko,ale bardzo chcialam,zeby Nero pojechal do Ciebie,bo to i Lucynka odwiedzilaby go i zawsze to dt.mniej psiakow i wiecej czasu mozna przeznaczyc dla kazego.

Posted

Nic nie szkodzi,dobrze iz Nerus jedzie do hoteliku ciesze sie bardzo z tego powodu :) Puki co musze brac kartke i trenowac pisanie:placz:i czytanie:placz:No ja poprostu nie wiem jak mozna spasc koniowi w terenie prosto pod przednie nogi ,sprzedał mi kopa w głowe -ale wiem,ze nie chciał bo jeszcze byłam na tyle przytomna ,ze widziałam ze sie zatrzymał podszedł do mnie i spuscil nademna łeb.Jak zabierała mnie karetka to stał wpatrzony ponoc w nia jak w obraz i nie chciał isc do domu...

Posted

Paja napisał(a):
Nic nie szkodzi,dobrze iz Nerus jedzie do hoteliku ciesze sie bardzo z tego powodu :) Puki co musze brac kartke i trenowac pisanie:placz:i czytanie:placz:No ja poprostu nie wiem jak mozna spasc koniowi w terenie prosto pod przednie nogi ,sprzedał mi kopa w głowe -ale wiem,ze nie chciał bo jeszcze byłam na tyle przytomna ,ze widziałam ze sie zatrzymał podszedł do mnie i spuscil nademna łeb.Jak zabierała mnie karetka to stał wpatrzony ponoc w nia jak w obraz i nie chciał isc do domu...

Napewno nie chcial,moze przestraszyl sie czegos?I tak Paja mialas duzo szczescia,moglo skonczyc sie duzo gorzej,pamietasz aktora Henryka Machalice?Dla niego taki upadek skonczyl sie zle:shake:,dlatego to wspaniale,ze jestes wsrod zywych;) i pomozesz jeszcze niejednemu biednemu pieskowi:lol: i nie tylko........

Posted

Paja, kochana, tak się cieszę, że się odezwałaś, wracaj do zdrowia dzielna dziewczyno ... :loveu:
Dorka nie karm Nerusia przed podróżą ...
Pati jest w drodze, zadzwoni godzinę przed Szczebrzeszynem, chyba około 15-16 :lol:

Posted

DORA1020 napisał(a):
Napewno nie chcial,moze przestraszyl sie czegos?I tak Paja mialas duzo szczescia,moglo skonczyc sie duzo gorzej,pamietasz aktora Henryka Machalice?Dla niego taki upadek skonczyl sie zle:shake:,dlatego to wspaniale,ze jestes wsrod zywych;) i pomozesz jeszcze niejednemu biednemu pieskowi:lol: i nie tylko........

Wiesz miałam wiecej szczescia niz rozumu by sie na ogierze wybrac samej w teren,dobrze ze to sie stało obok rzeki gdzie byli rybacy,a nie np obok w lesie..On sie nie przestraszył on sie potknoł na prostej drodze (on skonczył niedawno 3,5 roku i to był jego moze z 4 teren)i pózniej bryknoł i znów sie potknoł i bryknoł i nie utrzymalam równowagi...

Wyniki ze szpitala:

-wstrzas mozgu
-porazenie miesnia twarzowego(ma sie zregenerowac)
-odprostowanie lordozy szyjnej
-uszkodzenie przewodu słuchowego wewnetrznego(po zabiegu-zobaczymy jakie beda efekty)
-stłucznie i krwiak w okolicy skroniowo-zuchwowej(wszystykie czynnosci wykonuje przez słomke,mówic moge,ale mowie niewyraznie buzie moge tylko minimalnie otworzyc)
kołnierz sztywny-3 tyg.
pózniej znów do szpitala na dzien lub 2 na badania i znów kołnierz pół-sztywny 3 tyg

Posted

Mój boże, przed rokiem mieszkałam na Wojnowie w okolicy wałów i lasku. Czasem na spacerze widziałam konno panienki, może którąś z nich byłaś TY?
Moja córcia też koniki ujeżdżała, teraz już rzadziej. A w niedalekiej przyszłości będzie je leczyć. Na tą chwilę praktykuje :lol:
Odzywaj się do nas kochana Paju i zdawaj relacje z postępów, będziemy z Tobą.
Teraz przesyłamy grupowo od Nerusiowego klanu ciepłe myśli dla Ciebie. Trzymaj się ...:lol: :iloveyou::bye:

Posted

Jestem ciekawa jak Nerus sie zaklimatyzowal w hoteliku,przed odjazdem zostal zaszczepiony i wyposazony w tabletki od robali,Pati powiedziala,ze w podrozy byl bardzo grzeczny,nie sprawial klopotow,wiekszosc drogi przespal,taki to dobry piesiula:lol:

Posted

Zaglądam niemal codziennie do Nero.Dobrze ,że znalazlo się miejsce u yumanji ,gdy Paja nie mogla nim się zaopiekować i sama wymaga leczenia.Moze uda mu sie i lada m-c doczeka tam swego domu-kto wie.. Ten piekny ,spory pies zasluguje na dobrych ludzi i dom.

Posted

[quote name='Ingrid44']http://www.fejsik.pl/Masowa-EKSTERMINACJA-psow-przed-Euro-2012-Facebook-protestuje-a262

To szokujące i wstrząsające -takie bastialstwo wobec tych bezbronnych psów .
Korupcja i bezwględność mają tu ogromne wplyw na tę eksterminację psów zapewne.Może uda się jakoś zapobiec temu okrucieństwu i bestialstwu ? Może ten temat powinien mieć swój osobny wątek ,by dotarł do większej ilości odbiorców i byl większy odzew ..

Posted

Nikt dzisiaj Nerusia nie odwiedzil:shake:Prosze zagladajcie,rozsylajcie wici,bo przystojny brunet nie ma zadnych deklaracji,a jest w hoteliku,to dobrze,ze Lucynka zasponsorowala mu miesiac pobytu,a co dalej?Bardzo prosze o pomoc/i ta finansowa niestety tez/nie zapominajcie o nim.Moze ktos jeszcze/oprocz Lucyny/ porobi nowe ogloszenia?Samymi bazarkami nietety nie utrzymamy Nero w hoteliku:-(

Posted

Odwiedzają ,odwiedzają ... może tylko na prędko -po cichu ,bo niedziela ..Ja ogloszen nie umiem robic ,niestety- a tylko kilka zl w drodze wyjątku dorzucę w sierpniu ,gdyż i tak muszę już b.ograniczyć pomoc finans.psom.