Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lucyna napisał(a):
ja myślałam, że na tyk kastracja polega :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Rany....dziewczyno...robimy naciecie w woreczku i wyluskujemy jaderka...nic nikomu nie ucinamy:evil_lol:chociaz znam paru takich,co powinno im sie uciac:cool3:

Posted

Dostalam maila od p.Kingi,ktora zastanawia sie nad adopcja Nero,nie znam wiecej szczegolow,nie napisala,odpowiedz ma dac w ciagu tygodnia,przeczytala o Nero na allegro,trzymamy kciuki.

Posted

Byłoby dobrze, żeby to był ten domek. Allegro muszę odnowić, ale nie mam czasu zastanowić się nad tekścikiem ... :lol:
dosyć już żartów z kochanego Nerusia :evil_lol::evil_lol::evil_lol: domku Ci szukamy, bądź grzeczny chłopaku i nie uciekaj ... :mad: wolność przyjdzie z czasem ... :roll:

Posted

Juz moze tylko lepiej napisz,ze jest ladny...po co ludziom kit wciskac?A Nero nie wie,ze sie podsmiewamy z niego i hasa sobie po podworku od 11 rano.A poza tym musze pochwallic,zapomnialam.
Moj mlodszy syn stlukl kolano i siedzial na trawie ryczac ,jak bobr,a mysmy umierali ze smiechu,bo Nero strasznie sie przejal.Polozyl Joachimowi lapy na ramiona,obalil go na ziemie i zaczal go pieczolowicie wylizywac .A im bardziej
Joachim wyl,to Nero skomlal i coraz intensywniej go "pocieszal".Nero jest ciezszy od Joachima o jakies 15kg,wiec biedny maly ledwo sobie radzil.

Posted

yumanji napisał(a):
Mnie to jakos wzrusza,ze one sie tak szybko przywiazuja,ze nie wiedza,ze sa w hotelu,tylko sobie tak wykombinowaly ,ze jestem pancia.

ja też bardzo przeżywam,te psie kolejne rozstania; człowiek nie potrafi tak bęzwzględnie kochać i ufać jak pies;zawsze mam ściśnięte gardło na myśl,co oddawany pies czuje i myśli w takich momentach :-(

Posted

Jak jeszcze mieszkalam w w-wie to mialam na tymczasie suczke.Pamietam,jak ja dalam kobiecie.ktora ja adoptowala, na rece,a ona polozyla jej glowe na ramieniu i patrzyla na mnie znad tego ramienia.Ta kobieta
cos tam do niej mowila,jej corka tez,a ona twardo wpatrywala sie we mnie.I ja tego wzroku nie zapomne do konca zycia.:-(

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Dobrze ze pieski maja szybkie tempo przystosowywania sie do nowych sytuacji i zapominania przeszlosci. Chyba dla ich dobra.

Przystosowuja sie do nowych sytuacji,jednak nie zawsze zapominaja o przeszlosci:-(

Posted

A my sie z Nero gniewamy,bo pogryzl dzis moja 10-letnia owczarke...nie wiem,o co poszlo,ale nie moglismy go sciagnac z niej...a ona sie bardzo wystraszyla,bo Nero jest b ciezki
i nie mogla wstac...

Posted

Rzucil sie na nia na klatce schodowej,moge sie tylko domyslac.o co poszlo.Ona jest taka bardzo dominujaca,jest szefowa stada i moje kastrowane samce schodza jej z drogi,a widocznie Nero nie chcial.
Ugryzl ja w lape i ma nieladnie rozerwany fafel.Obrywala juz gorzej,nic jej nie bedzie.Szkoda mi tylko jej,bo miala taka mine...ona ma prawie 10 lat,powoli staje sie slabsza i zawsze jest strasznie zdziwiona,jak
nie dobiegnie pierwsza do pilki albo ktos nie chce jej sie poddac od razu.Moze to zreszta kara za bledy mlodosci,bo w w-wie wszystkich gryzla i ciagle placilam ludziom rachunki za weta.
A Nero ,kiedy przechodzimy kolo boksow z innymi psami,tj tak nabuzowany,ze gryzie kazdego,kto mu sie w tym momencie nawinie.On ma ADHD.

Posted

Nero jest zazdrosny,to on chcialby byc glaskany,przytulany i tylko nim sie zajmowac,zeby p.Kinga sie nie rozmyslila,moze to bedzie domek dla Nero?Mialam juz kilka psiakow z ADHD,koszmarnie trudna sprawa:shake:potrzebuja duzo milosci i zainteresowania.