Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj pozno już czytalam o tej rodzinie szukającej Nero lub b.podobnego psa do Nero - mialam nadzieję ,że gdy przyjadą sprawdzić czy to ich pies -to może adoptują Nero jednak ,gdyż szansa na odnalezienie ich Bafiego jest nieduża chyba .Jednak brak reakcji Nero i nieco niejasne okolicznosci zagubienia/stracenia psa wskazywaly na to ,ze to nie ich pies .Szkoda,że nie zabrali jednak Nero -moze by mial dobry dom u nich..

Posted

yumanji napisał(a):
Byli.Dziewczyna sie poplakala,ale to nie jest Jej pies.Podobno prawie identyczny.Powiedzialam,zeby sie zastanowila nad adopcja.

Szkoda,na poczatku tez bardzo sie ucieszylam,ale nie bardzo chcialo mi sie wierzyc w takie duze pokonanie odleglosci przez Nero,przez trzy tygodnie troche go poznalam,to nie typ wloczykija,on owszem chce byc wolny,stara sie wydostac z niewoli do ludzi,ale daleko by nie odszedl,u mnie dzialka byla z jednej strony nieogrodzona,Nero czasami wyruszyl na zwiedzanie terenu,ale daleko nie odszedl,przewaznie byl na dzialce i czekal na mnie,wiec to,ze pokonal taka odleglosc bylo dla mnie zaskoczeniem,no i za pieknie by to sie skonczylo.Szkoda mi Bafiego,bo Nero napewno kiedys znajdzie swojego czlowieka.

Posted

yumanji napisał(a):
Ten pies sie do cyrku nadaje.Jest w boksie uwiazany,zeby nie wyskoczyl gora.Zdjal sobie obroze i siedzial obok.Oszaleje ,ja oszaleje.

Aha,zapomnialam napisac,ze tez probowalam go uwiazac,zeby nie zwiedzal tych okolic,ale wszystko sciagnal,obroze,szelki/ktore mo pozyczyla ala123/ i tez siedzial usmiechniety obok tych szelek:evil_lol:

Posted

yumanji napisał(a):
Zapomnialas?super.A ja zapomnialam powiedziec,ze wyjezdzam na pol roku i odsylam go kurierem.Podaj adres.:cool1:

Nozapomnialam napisac Tobie,bo o tym wszystkim pisalam na watku

Posted

No tak, po nim to wszystkiego można się spodziewać ... :evil_lol::angryy:
martwię się, czy można go w tej sytuacji kastrować, bo żaden kołnierz nie wchodzi w rachubę. Może sobie ściągnąć szwy ...
Powinnam jutro odnowić allegro. Jakiego domu dla niego szukamy?

[LIST]
[*]ze starszymi dziećmi
[*]dom z ogrodem, ogrodzenie wysokie, zastanawiam się tylko, czy gamoń nie będzie wyskakiwał na wycieczki
[/LIST]

Posted

Zastanawiam się nad tym, tylko w mieszkaniu jak zostanie sam, to przez okno wyskoczy ... to jest problem. Jakiego domu mu szukać? Chyba ogród i kojec z dachem ... :evil_lol:

Posted

Lucyna napisał(a):
Ja wiem, ale czy sam w domu może zostawać, to ważne, czy da radę?
Jeśli nie, to dom gdzie zawsze ktoś jest?

Wlasnie,dom,gdzie zawsze ktos jest to dom dla Nero,jezeli bedzie biegal sobie wolno,nie bedzie szukal drogi ucieczki,a tak zamkniety w kojcu,to tylko bedzie myslal jak uciec.A teraz mozna zalozyc mu szelki,te ktore pozyczyla mi ala123 nie nadaja sie,to takie szelki tylko do spacerow,ale takie szelki wkladane na lapy i zpinane na brzuszku,moze takie szelki mu zalozyc? Co o tym myslicie?

Posted

DORA1020 napisał(a):
Wlasnie,dom,gdzie zawsze ktos jest to dom dla Nero,jezeli bedzie biegal sobie wolno,nie bedzie szukal drogi ucieczki,a tak zamkniety w kojcu,to tylko bedzie myslal jak uciec.A teraz mozna zalozyc mu szelki,te ktore pozyczyla mi ala123 nie nadaja sie,to takie szelki tylko do spacerow,ale takie szelki wkladane na lapy i zpinane na brzuszku,moze takie szelki mu zalozyc? Co o tym myslicie?

te szelki, które Ci dałam właśnie zapinają się na brzuszku i wkłada się w nie łapy,jakie inne mogłyby być...
Szelki są najbardziej skuteczne, mój uciekinier został właśnie w ten sposób ujarzmiony.

Posted

Siedzi w ciasno zapietej obrozy i na razie jest ok.Mysle,ze w przyszlym tygodniu zalatwimy te kastracje,ale to jeszcze sie umowimy.Przy okazji mozemy amputowac mu jedna nozke,nie bedzie uciekal.
Pytanie;ktora?