Arktyka Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Witam, rozmawialam z wetka w sprawie tych szczepien.Sprawa ma sie tak, zgodnie z przepisami szczepienie przeciw wsciekliznie powinno byc osobnym szczepien i w razie jakiegos pokasania moga byc problemy z uznaniem szczepien przeciw wsciekliznie podanych w tym wspolnym szczepieniu.....wetka jeszcze dokladnie sie dowie, choc mowi ze przepisy raczej sie nie zmienily...to samo dotyczy wyjazdu z psemza granice-szczepienie jest niewazne... Jesli mimo wszystko macie takie zyczenie to mozemy go tym szczepic....koszt 60zl. Quote
Aimez_moi Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Szczotus...........:) ale jestes zadbanym psiakiem......:):) Quote
ilon_n Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Ja również jestem zdania, że przeciwko wściekliźnie należy wykonać niezależne szczepienie - kwit na wypadek kontroli przez Straż Miejską czy odpukać na wypadek pokąsania niekoniecznie przez Szczotka, ale też w drugą stronę, to obowiązkowa sprawa .. (Arktyka w Salusie szczepienie p.wściekliźnie jest ciut tańsze - o ile nic się w ostatnich tygodniach nie zmieniło - i masz niedaleko - spacerek 10 minut). Jest to lekkie, mało inwazyjne szczepienie i pies nie musi być w ogóle w super kondycji .. potem odrobaczenie i dopiero wtedy po badaniu kondycji reszta szczepień .. taki moim zdaniem byłby optymalny harmonogram kuracji dla psiaka. Quote
Cajus JB Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Sprawa wygląda tak. Chciałbym przejąć prowadzenie finansów Szczotka z dwóch powodów. Jest w Toruniu i będę wysyłał masę pw na Niego. Będzie po prostu wygodniej. Jeśli chodzi o szczepienie to Chłopak wydaje się być zdrowy i najpierw zrobiłbym szczepienie na wściekliznę, zaraz potem można zacząć odrobaczenie w tabletkach. a na końcu wirusówki. Chyba, że wet zadecyduje inaczej. Arktyka nie biegaj po wetach dla paru złotych oszczędności. Trzymaj sie swojego sprawdzonego weta. Niech jeden prowadzi Szczotka. Quote
Arktyka Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 A wiec dobrze, jutro podjade i zrobimy zwykle szczepienie na wscieklizne, bo nie ma co dluzej zwlekac:) Potem koniecznie odrobaczenie i szczepienia ochronne. Dzisiaj zauwazylam ze Szczotek saneczkuje....:( Trzeba tez cos pomyslec o odpchleniu bo sie co chwile drapie.... Jesli chodzi o zachowanie to Szczotus od wczoraj uprawia wspinaczke po meblosciankach...probujac wdrapac sie jak najwyzej. Trzeba tez z nim uwazac na okna...bo za wszelka cene wlazi na parapet...to troche z nim tak jak by sie mialo kota...w psiej skorze;) Quote
rita60 Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Szczotek to taki psiokot:-ojak go ogłaszac:evil_lol: Quote
kama210 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 po uzgodnieniu z Cajus JB zmieniamy "głównego księgowego" :) : na moim koncie uzbierałam na Szczotka 261 zł: 112 zł przelałam dzisiaj Arktyce za 2 tygodnie DT - okres od 09.07 - 23.07 149 zł - resztę kaski - przelałam Cajus JB w najbliższym czasie przeleję jakąś sumę z naszych szydłowieckich bazarków .... rita napisz może w pierwszym poście że nr konta podawać będzie Cajus JB na pw ... Arktyka - prosimy o jakieś nowe zdjęcia Szczotka ... plissssss Quote
Arktyka Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Kama jutro porobie Szczoteczce fotki i wstawie:) Dziekuje za przelew:) Quote
Cajus JB Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Dzięki kama. Jak tylko wpłyną pieniądze dam znać. Dziś przygotowuję komputer do rozsyłania pw jednocześnie dla kilku psów. Od jutra startuję. Niech wet dobrze obejrzy Szczotka. Odpchlić można Go od razu fiprexem. Edit Zadzwonię do Donka5 i poproszę o rozliczenie pobytu Szczotka u Niej. Edit Jestem przygotowany. Dziś w nocy zacznę rozsyłać. Quote
Onaa Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Chciałam zapytać czy Szczoteczek nadal potrzebuje pieniążków czy może już jakiś domek jest na horyzoncie :) ? Quote
rita60 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Dogo07 napisał(a):Chciałam zapytać czy Szczoteczek nadal potrzebuje pieniążków czy może już jakiś domek jest na horyzoncie :) ? Cioteczko pieniazki jak najbardziej potrzebne... Quote
Aimez_moi Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Szczotek teraz chyba najbardziej bedzie potrzebowal kasy.......... Quote
Cajus JB Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 rita60 napisał(a):Wujaszku ty wogole sypiasz ???????? W tym tygodniu czeka mnie mało snu. Dogo07 napisał(a):Chciałam zapytać czy Szczoteczek nadal potrzebuje pieniążków czy może już jakiś domek jest na horyzoncie :) ? Na razie nie ma domku na horyzoncie. Pieniążki dla Szczotka bardzo są potrzebne. Wieczorem wyślę Tobie konto jeśli możesz wspomóc Szczotka. Szczotek świetnie się prezentuje. Była dziś wizyta u weta? Jak wypadła? Quote
Arktyka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Do wetki jedziemy popołudniu ,bo zeszlo mi przez noc powietrze w moim wiekowym wehikule i nie zdazylismy....Gabinet popoludniu przyjmuje od 16:30. Po wizycie zdam relacje co i jak:) Quote
Aimez_moi Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Arktyka.......:):) skad wzielas tak fajnego psiaka?....;):) Quote
rita60 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Aimez_moi napisał(a):Arktyka.......:):) skad wzielas tak fajnego psiaka?....;):) Gdzie jest Szczotek:mad:;) Quote
Arktyka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Aimez_moi napisał(a):Arktyka.......:):) skad wzielas tak fajnego psiaka?....;):) Aimez_moi-ma sie te znajomosci;);) Oki, chlopak obadany,zaszczepiony , dostal tez ten preparat na pchlaki i kleszcze(sugerowany przez Cajusa) z potwierdzeniem przez weta w ksiazeczce:) Szczotek vel Amorek to dzielny facet! Zadnych jekow i piskow, nawet samochod mu nie straszny:);) Za wszystko szczepienie+odpchlenie zaplacilam 45zl. Teraz mam pytanko, czy rachunek wklejac na forum....czy wysylac do Cajusa IB e-mailem(jesli tak to prosze podaj Cajus IB mi swoj e-mail na pw. Ewentualnie przy najblizszym spotkaniu moge rachuneczek doreczyc;) Odrobaczenie dzieciaka mozna robic juz w przyszlym tygodniu. Quote
Onaa Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Od "mojej" wątkowej kudłatej Ponki z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/185205-PONKA-z-DOBROCINA-wiele-tam-zgin%C4%99%C5%82o.-Ju%C5%BC-w-DT.-Szukamy-DS.-Proismy-o-OG%C5%81OSZENIA-! dla troszkę mniej kudłatego Szczoteczka będzie troszkę grosików :). Czekam na konto, a jak pieniążki przyjdą na konto Szczotusia to bardzo prosze o potwierdzenie na wątku ponkowym. Quote
Aimez_moi Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 No....no Szczotek juz po pelnym przegladzie.......:):) Quote
rita60 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 [quote name='Dogo07']Od "mojej" wątkowej kudłatej Ponki z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/185205-PONKA-z-DOBROCINA-wiele-tam-zgin%C4%99%C5%82o.-Ju%C5%BC-w-DT.-Szukamy-DS.-Proismy-o-OG%C5%81OSZENIA-! dla troszkę mniej kudłatego Szczoteczka będzie troszkę grosików :). Czekam na konto, a jak pieniążki przyjdą na konto Szczotusia to bardzo prosze o potwierdzenie na wątku ponkowym. Dziekujemy cioteczko:loveu: Quote
Recommended Posts