Jump to content
Dogomania

Szczotek-psi ideał szuka domku. Już znalazł !!!!!!! Powodzenia piesku !!!!!!

Recommended Posts

Posted

Napisalam taki tekscik:oops:jesli trzeba to poprawcie cos cioteczki,albo dodajcie.

Szczotek
Ma odgryzione ucho i strach w oczkach...
Przemyka się ukradkiem.... uciekając przed innymi psami.......sliczny
jest i bardzo biedny....
SZCZOTEK mieszka pod tujami w bardzo ruchliwym miejscu, to, ze spi w tak
urokliwym miejscu jak ogródek pizzeri to chwilówka ...:-(

Dzieki dobrym ludziom piesek został złapany i zawieziony do hoteliku. Tam
dochodzi do siebie,po traumatycznych przezyciach na ulicy...
Piesio jest zdrowy, ma nie wiecej niz ponad rok, wazy 12kg,siega do
kolana...
Jesli chodzi o koty to Szczotek sie ich boi...to samo z duzymi psami , z mniejszymi psimi kumplami nie ma najmniejszych problemow.
Krótko mówiąc przemiły psiak, bardzo przyjacielski, żadnych
uprzedzeń, żadnych negatywnych reakcji, do rany przyłóż.Nawet to
okaleczone uszko dodaje mu uroku.
Podczas nieobecnosci, zachowuje spokoj, zadnych demolek itp
Do Szczotka trzeba odnosic sie bardzo delikatnie...zadnych gwaltownych ruchow,
podniesionych glosow...to bardzo delikatny i wrazliwy piesek.Lubi pieszczoczy, drapanko za uszkiem i wszelkiego rodzaju mizianka.Probowalam go zachecic do zabawy pileczka...ale Szczotus gdy widzi ze "ludz" ma cos w dloni to sie boi(pewnie skojarzenie z kamieniem. Do nowych osob-starszych pan....bardzo ostrozny...nieufny,
owszem macha kita ,ale trzyma sie z daleka...na spacerkach jesli sie kogos boi...zatrzymuje sie, ale po chwili i zachetach dalej dziarsko maszeruje.
Szczotka ulubiona pozycja to spanie na plecach z "kopytkami" do gory,
chetnie tez korzysta z kanapy.
Szukamy dla niego odpowiedzialnego domku,gdzie poczuje sie bezpiecznie i
Twoja miłość wynagrodzi mu te wszystkie dni spedzone na ulicy.

Kontakt

Torun
woj.kujawsko-pomorskie

telefon - 883763977 /Ania/
[email protected]

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rita60']Napisalam taki tekscik:oops:jesli trzeba to poprawcie cos cioteczki,albo dodajcie.

Szczotek
Ma odgryzione ucho i powłoczy łapka....

On juz nie powloczy lapka;) Jest calkowicie sprawny, po urazie lapki nie ma sladu:)
Jesli chodzi o koty to Szczotek sie ich boi...to samo z duzymi psami , z mniejszymi psimi kumplami nie ma najmniejszych problemow(oprocz tymczasowicza Dziadziusia-ale dziadek to dominant-piekielnik:evil_lol:
Szybko sie przyzwyczaja do "domownikow" za mna lazi krok w krok;) na dzieciach niestety nie mialam mozliwosci testowac Szczotka...wiec nie wiem jak sie zachowa. Do Szczotka trzeba odnosic sie bardzo delikatnie...zadnych gwaltownych ruchow,
podniesionych glosow...to bardzo delikatny i wrazliwy piesek.Lubi pieszczoczy, drapanko za uszkiem i wszelkiego rodzaju mizianka.Probowalam go zachecic do zabawy pileczka...ale Szczotus gdy widzi ze "ludz" ma cos w dloni to sie boi(pewnie skojarzenie z kamieniem:( ) Do nowych osob-starszych pan....bardzo ostrozny...nieufny,
owszem macha kita ,ale trzyma sie z daleka...na spacerkach jesli sie kogos boi...zatrzymuje sie, ale po chwili i zachetach dalej dziarsko maszeruje. Zachowuje czystosc w domu, gdy chce isc na spacerek podchodzi i przeciaga sie niczym kot:) Podczas nieobecnosci, zachowuje spokoj, zadnych demolek itp. Jesli chodzi o zdjecia to "usmiechne" sie do cioteczki Ilo_n, Ona robi swietne sesje foto-moze uda mi sie Ja "wyciagnac" na wspolny spacerek do parku;)

Posted

Mam pytanie,moze bysmy porobily jakies bazarki(nie wiem na allegro lub dogo) dla Szczotka...zeby zebrac jakas kase...Oprocz szczepien , odrobaczenia , trzeba by bylo go tez "odpchlic" bo zauwazylam ze sie drapie...nie wiem tez co sadzicie o "kastracji"
chlopaka przed adoptowaniem...Ma ktos moze "doswiadczenie" w takich akcjach,
ja jeszcze nigdy nie robilam bazarkow ,wiec za bardzo nie wiem jak za to sie zabrac...

Rita-swietny tekst:)

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Kochana....:) nie badz taka skromna.....ja nawet nie wiem jak sie za takie cos zabrac.......:(

Ty :crazyeye:a wiesz ile ja mam lat:evil_lol:

Posted

Aimez_moi napisał(a):
O Kochaniutka.......:) pewwnie 18.....:):) z watem?

Oj przywalili tego watu:evil_lol:
Szczotus pokazuj swoj sliczny pycholek z rana.

Posted

- eoferty.pl
-kupiepsa
-e-zwierzak.pl
-przygarnijzwierzaka
-adopcjeorg
-nasipupile
-kokosy.pl
-cafeanimal
-kupsprzedaj
-przylepa.pl
-olx
-ofertka.pl
-gumtree
-wybierzmiska
-psiamania.pl

Powodzenia mały:lol:

Posted

rita60 napisał(a):
- eoferty.pl
-kupiepsa
-e-zwierzak.pl
-przygarnijzwierzaka
-adopcjeorg
-nasipupile
-kokosy.pl
-cafeanimal
-kupsprzedaj
-przylepa.pl
-olx
-ofertka.pl
-gumtree
-wybierzmiska
-psiamania.pl

Powodzenia mały:lol:

O Boziu.....:) Kochaniutka......:) teraz to juz nawwet w ten Twoj wat.. .... nie wierze........:):)

Posted

dziękujemy rita za ogłoszenia ...

Arktyka podaj mi daty płacenia za pobyt Szczotka - bedzie mi lepiej pilnować wpłat..

.. czy Szczotek był odrobaczany ? jesli nie to najpierw trzeba go odrobaczyć a potem gdzieś po 10 dniach już zaszczepić tą szczepionką od wszystkich wirusówek ...

.. potem trzeba zbierać na szczepienia ...

Posted

kama:)Kurcze daty...;)
Dzisiaj mija tydzien jak chlopak wieczorem dojechal,jest od 09-07....wiec za ten tydzien jest na minusie;) 56zl
nastepny tydzien minie 23.07 ,wiec prosila bym o wplate kwoty 112zl w tym terminie
(to bedzie okres od 09.07 do 23.07 na bierzaco za 2 tyg)
koniecznie w tyt. przelewu wpisz te date i imie Szczotek,zebym wiedziala za ktorego to kurdupelka jest wplata.
Nastepny termin od 24.07 do 06-08 112zl , prosze rowniez najpozniej wplacic pieniadze do 06.08
nastepna od 07.08 do 20-08-112zl.

jesli chodzi o odrobaczenia,szczepienia, to wetka zasugerowala by zalatwic wpierw sprawe szczepienia przeciw wsciekliznie w pierwszej kolejnosci...potem odrobaczenia i szczepienia ochronne...

Dziewczyny czy mozna wystawic na allegro tak zwane cegielki....mogly bysmy wystawic allegro pt. szczotek prosi o pomoc"
i napisac ze zbiera na szczepienia,hotelik i ew. kastracje....przedstawic jego los....Opcja kup teraz- 5zl dotyczyla by np. zdjecia Szczotka wyslanego mailem;)
Bysmy podaly jesli oczywiscie "ksiegowa " sie zgodzi jej konto do wplaty na Szczotka....tylko nie wiem czy jest to zgodne z regulaminem allegro...czy ewentualnie bysmy czasem nie musialy podpiac sie pod jakas psia fundacje...co myslicie o pomysle...

Moze tez powysylamy pw do wszelakich cioteczek z zaproszeniem na watek Szczotka, a noz ktoras cioteczka sie ulituje i wspomoze chlopaka;) to tylko propozycje....myslalam tez o bazarku,ale kurcze nie wiem jak to wykonac...

Posted

ja tam się nie chcę wtrącać w polecenia wetki - ale sumując koszty to wyjdzie dość dużo kasy - najpierw wścieklizna - pisałaś że 30 zł , potem ta kompleksowa szczepionka - 50 zł .
Ja dziś szczepiłem swojego tymczasa Duszka od razu tą całą szczepionka /razem ze wścieklizną/ i zapłaciłam 40 zł . tyle że on był już odrobaczany ...

może najpierw go odrobaczmy i po tygodniu się go zaszczepi już całościowo ....

allegro cegiełkowe - to chyba nie można tak sobie robić na prywatne konto ...

Posted

Kama moge jutro podpytac wetki o te szczepienia calosciowe cenowo jak i wszelkie za i przeciw:)

Sorry dziewczyny jesli namieszalam z tymi allegrowymi cegielkami-ja sie poprostu na tym nie znam:-(

Dzisiaj wieczorem rozmawialam z Cajus zaoferowal pomoc dla Szczotka przy ogloszeniach i rozsylaniu pw:):)

Jesli chodzi o upaly to Szczotus nawet sobie radzi dobrze(w koncu to mlodziak:razz:)
Troszke gorzej z jedzeniem...no ale komu chce sie w taki skwar jesc;) Chlopak podchodzi sobie do michy z doskoku, troche podziabie i tak w kolko macieju;)

Posted

Aha....Szczotus zaczyna pilnowac domku, zwlaszcza gdy slyszy inne psiaki za drzwiami na korytarzu;) na razie nie jest to szczekanie tylko caly szereg warkotow:) no ale chlopak dopiero sie rozkreca;)