Ra_dunia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Większość osób chce adoptować zdrowego psa - a z Margo wiadomo jak jest :( Mam nadzieję, że jednak niedługo trafi się odpowiedzialny i kochający dom. Quote
kaskadaffik Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Tez mam taką nadzieje, że madry domek gdzies na Mrgolcie czeka :) Quote
Murka Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Bardzo, bardzo bym chciała, żeby Margo miała prawdziwy kochający domek. Jestem pewna, że gdyby mieszkała w domu to zmniejszyły by się problemy z uszkami. W boksie to jednak kurzu dużo itd. A my Margo nie damy rady do domu przenieść, jest zbyt cięta na koty :( Plus jest taki, że ona sobie wszystko przy tych uszyskach pozwala zrobić i mimo, że nie jest to dla niej przyjemnością to jak się ją woła i widzi "sprzęt" (tzn. patyczki, rękawiczki), to spuszcza ogonek i głowę, ale i tak przychodzi! Quote
halcia Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Mądra,zdyscyplinowania sunieczka.... Quote
Ra_dunia Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Mądrala niesamowita. Wie, co dla niej dobre. Quote
Murka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Kochana Margusia [video=youtube;6FxJUYNeXvA]http://www.youtube.com/watch?v=6FxJUYNeXvA[/video] A tu z Romkiem obszczekują krówkę za płotem ;) [video=youtube;n44IcTmdx-0]http://www.youtube.com/watch?v=n44IcTmdx-0[/video] Quote
Ra_dunia Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 a ja jak zwykle mam filmiki poblokowane... Nawet Margolki popodziwiać nie mogę. Quote
KasiaKia Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Ale te wszystkie psiaki wytresowane, fiu fiu :) Margolcia śliczna i mądra! Quote
Murka Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Musiałam dokupić patyczki (dwa opakowania 4,50 zł) oraz rękawiczki (18,50 zł): http://img835.imageshack.us/img835/9190/daisyparagon.jpg Stan skarpety Margusiowej: 377,60 zł - 4,50 zł - 18,50 zł = +354,60 zł Quote
Ra_dunia Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Margolcia cudna i kochana. Żeby jej się dobry domek trafił miałby z niej na prawdę pociechę. Quote
Murka Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='Murka'] Stan skarpety Margusiowej: 377,60 zł - 4,50 zł - 18,50 zł = +354,60 zł Ulka18 wpłaciła 50 zł dla Margo, więc: 354,60 zł + 50 zł = +404,60 zł Quote
Murka Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Uszko w porządku, właściwie oba uszka. Tylko czyszczę je codziennie; czasem jest mniej brudu, czasem więcej, ale zawsze jest coś do wyczyszczenia. Ale najważniejsze, że ropy nie ma :) Quote
baster i lusi Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Murka']Uszko w porządku, właściwie oba uszka. Tylko czyszczę je codziennie; czasem jest mniej brudu, czasem więcej, ale zawsze jest coś do wyczyszczenia. Ale najważniejsze, że ropy nie ma :)[/QUOTE] Czy sunia ma ogłoszenia?bo jeśli nie to jej wykupię.tylko prosiłabym o tekst bo ja ciemna jak tabaka w rogu. Quote
Murka Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Ktoś coś jej robił, ale nie wiem jak jest teraz. Osobiście nie aktualizuję jej żadnych ogłoszeń, tzn. nic mi na maila nie przychodzi, ale może ktoś inny to robi. Tekst też gdzieś był, może ktoś wynajdzie. Bardzo fajnie by było, gdyby sunia miała odnowione ogłoszenia. Nie ma o nią ŻADNYCH pytań :( Quote
halcia Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Biedny Margol!Taka przyjazna i ładna..... Quote
Murka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 No dobra, nie ma chętnych, to ściągam tekst z pierwszej strony i go trochę modyfikuję, jak coś to mnie poprawcie. Nie można stracić okazji do ogłoszeń, baster i lusi, będę Ci baaardzo wdzięczna za pomoc! Szanowni Państwo, oto Margo. Suczka wesoła, zabawowa, uśmiechnięta i tryskająca radością! Margo uwielbia zabawy z innymi psami, kocha zieloną trawkę i biega jak szczeniak, choć to panna kilkuletnia. Margo mieszka w hotelu dla zwierząt i czeka tam na nowy dom. Przez ostatnie lata jej życie nie było jednak tak radosne. Margo siedziała w schronisku, w pojedynczym małym boksie, wciśnięta w kąt budy, nos wystawiała tylko po to, żeby cokolwiek zjeść. Nikt nie potrafił powiedzieć nic konkretnego o suni, która nawet nie miała swojego imienia. Mówili tylko- podobno agresywna, bo przecież przypomina amstaffa. I tak mówiono każdemu, nawet jeśli ktoś zwrócił uwagę na bursztynowe przerażone oczy, na opuszczone uszy i zgarbiony grzbiet, to po tych słowach szedł dalej… A Margo dalej tkwiła w boksie na końcu schroniska. Kiedy wolontariusze zdecydowali się na umieszczenie Magro w hotelu, okazało się, że suczka jest normalnym wesołym psem kochającym ludzi. Margo ma ok. 4-5 lat, jest wysterylizowana. Jest zrównoważona, bardzo łagodna wobec ludzi i pozwala bez cienia protestu na wszelkie zabiegi przy sobie, nawet u weterynarza. Nie oznacza to, że jest pozbawiona charakteru. W psim towarzystwie nie da sobie w kaszę dmuchać i nie pozostanie dłużna zaczepkom. Z psami i sukami łagodnymi oraz uległymi dobrze się dogaduje i lubi bawić. Poza tym jest świetnym stróżem i obrońcą. Margo jest bardzo posłuszna, zna podstawowe komendy, umie aportować. Lubi dzieci. Margo umie chodzić na smyczy i zachowuje czystość. Grzecznie zostaje sama, nie wyje i nie niszczy. Długotrwały pobyt w schronisku i nieleczone przez ten czas stany zapalne uszu pozostawiły piętno: uszka zarosły i trzeba było je operować, aby sunia mogła cieszyć się zdrowiem. Obecnie trzeba pilnować, aby nie zalegał w nich brud. Quote
baster i lusi Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 zaraz wyślę do ogłoszeń.Poproszę jeszcze o kontakt.nr telefonu . Quote
Murka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Zapomniałam: Kontakt: [email protected] 503683050 Lokalizacja: Janów Lubelski, woj. lubelskie Quote
baster i lusi Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 czy tak może być.a te fotki też mogą być? PIĘKNA MARGO .KTO JA POKOCHA. Szanowni Państwo, oto Margo. Suczka wesoła, zabawowa, uśmiechnięta i tryskająca radością! Margo uwielbia zabawy z innymi psami, kocha zieloną trawkę i biega jak szczeniak, choć to panna kilkuletnia. Margo mieszka w hotelu dla zwierząt i czeka tam na nowy dom. Przez ostatnie lata jej życie nie było jednak tak radosne. Margo siedziała w schronisku, w pojedynczym małym boksie, wciśnięta w kąt budy, nos wystawiała tylko po to, żeby cokolwiek zjeść. Nikt nie potrafił powiedzieć nic konkretnego o suni, która nawet nie miała swojego imienia. Mówili tylko- podobno agresywna, bo przecież przypomina amstaffa. I tak mówiono każdemu, nawet jeśli ktoś zwrócił uwagę na bursztynowe przerażone oczy, na opuszczone uszy i zgarbiony grzbiet, to po tych słowach szedł dalej… A Margo dalej tkwiła w boksie na końcu schroniska. Kiedy wolontariusze zdecydowali się na umieszczenie Magro w hotelu, okazało się, że suczka jest normalnym wesołym psem kochającym ludzi. Margo ma ok. 4-5 lat, jest wysterylizowana. Jest zrównoważona, bardzo łagodna wobec ludzi i pozwala bez cienia protestu na wszelkie zabiegi przy sobie, nawet u weterynarza. Nie oznacza to, że jest pozbawiona charakteru. W psim towarzystwie nie da sobie w kaszę dmuchać i nie pozostanie dłużna zaczepkom. Z psami i sukami łagodnymi oraz uległymi dobrze się dogaduje i lubi bawić. Poza tym jest świetnym stróżem i obrońcą. Margo jest bardzo posłuszna, zna podstawowe komendy, umie aportować. Lubi dzieci. Margo umie chodzić na smyczy i zachowuje czystość. Grzecznie zostaje sama, nie wyje i nie niszczy. Długotrwały pobyt w schronisku i nieleczone przez ten czas stany zapalne uszu pozostawiły piętno: uszka zarosły i trzeba było je operować, aby sunia mogła cieszyć się zdrowiem. Obecnie trzeba pilnować, aby nie zalegał w nich brud. Kontakt: [email protected] 503683050 Lokalizacja: Janów Lubelski, woj. lubelskie Quote
Murka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 W tytule jest błąd, zamiast Margol, powinno być Margo :) A zdjęcia są jeszcze takie fajne: Quote
Murka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Które wybrać... sama nie wiem, najlepiej żeby ze dwa były z człowiekiem, aby było widać jaka jest łagodna (np. to jak leży kołami do góry). Quote
Murka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 baster i lusi, bardzo dziękuję :loveu: aktywowałam właśnie masę Margusiowych ogłoszeń :) Quote
Recommended Posts