baster i lusi Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Murka napisał(a):Dziś miałam znów tel. w sprawie Margo z Zamościa, ale po info o wizycie padło magiczne "to ja jeszcze zadzwonię"... Czekamy na TEN domek... może kiedyś zadzwoni ten właściwy.trzymam kciuki. Quote
KasiaKia Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Zaglądam i mocno trzymam kciuki za najlepszy dom na świecie. Quote
Ra_dunia Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 w sumie ważne, że dzwonią... kiedyś zadzwoni wreszcie TEN właściwy. Quote
Murka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Czy znacie kogoś z Otwocka?? Zgłosił się fantastyczny dom, są zdecydowani na Margusię, chcą przyjechać ok. 17-nastego, zapoznać się z nią i jak wszystko dobrze pójdzie to zabrać ze sobą :) Myślę, że to formalność, ale jak jest trochę czasu to można zorganizować wizytę. OTWOCK!!! Quote
eloise Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 JADĘ!!!!! o ile nie będzie potencjalnemu domkowi przeszkadzać obecność mojego szalonego dziecka :) Quote
Murka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 O, a to blisko Ciebie? Zaraz Ci piszę PW :) Nie wiem co się dzieje, ale miałam dziś jeszcze jeden telefon w sprawie Margo z naszych okolic, ale tam jest roczne dziecko i dwa psiaki, więc wstępnie zaproponowałam panu Magmę (też bułowate). Jutro się pan zapowiedział przyjechać i zobaczymy. A z Margo jutro podjedziemy do lecznicy, bo nadal pokasłuje :( Quote
eloise Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 do Otwocka mam 20 km :) prostą i bezkorkową drogą ;) Quote
baster i lusi Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 eloise napisał(a):do Otwocka mam 20 km :) prostą i bezkorkową drogą ;) łał mateńko oby to był ten domek.trzymam kciuki. Quote
eloise Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 wizyta będzie w weekend :) trzymamy kciuki!!! Quote
Murka Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Super :) O domek jestem dziwnie spokojna :) mam nadzieję natomiast, że Margo niczego nie zawali. Margo była dziś w lecznicy, ma zapalenie gardła i w uszku (tym nie-ciachanym) znów lekki stan zapalny :( Zrobiliśmy wymaz z tego ucha, żeby przed ew. adopcją wiadomo było co tam siedzi. Póki co Margo dostała antybiotyk na 10 dni, do uszka na razie mam nic nie zakrapiać, tylko umyć. Jakby coś wyszło w wymazie paskudnego to dopiero wtedy jakieś krople dojdą. Jak wszystko dobrze pójdzie to do domku pojedzie zdrowa (oby pojechała!) :) Domek ma doświadczenie z problemami uszkowymi u psów ;) Koszty z lecznicy to 53 zł: http://img194.imageshack.us/img194/7120/margorachunek.jpg Aktualizuję stan Margusiowej skarpety: 326,60 zł - 53 zł = +273,60 zł Quote
kaskadaffik Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 O wowo, no to wiadomość rewelacja, oby tylko Margo się spisała !!!Trzymam kciuki !!! Quote
halcia Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Nie ciesze sie na zapas,ale straaaaasznie mocno trzymam kciuki!Eloise decyzja podjeta błyskawicą,cudownie.Dzieki od nas wszystkich! Quote
Ulka18 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Trzymam kciuki za Margo :kciuki: Niech ma wreszcie wlasna rodzine i wymarzony DOM :kciuki: Quote
baster i lusi Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 eloise napisał(a):wizyta będzie w weekend :) trzymamy kciuki!!! i co była wizyta? Quote
Murka Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Wizyta była, wypadła dobrze :) Teraz czekamy na przyjazd Państwa (17-18 luty) i to będzie decydujące, tzn. czy obie strony przypadną sobie do gustu :) Quote
eloise Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Domek bardzo czeka na Margo, ale spotkanie będzie decydujące :) Quote
halcia Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ja te wymogi spełniam! Trzymam z całych sił! Quote
Ulka18 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Czyli to w weekend Panstwo przyjada na zapoznanie ? Trzymam kciuki :kciuki: Quote
Murka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 No i coś Państwo zamilkli :( Napisałam maila z pytaniem czy zmienili zdanie co do adopcji Margo. Odebraliśmy wyniki wymazu z uszu, koszt to 44 zł: http://images38.fotosik.pl/1367/14825bb0886d2d1e.jpg To jedno ucho: http://images37.fotosik.pl/1339/e9ddf5fd8bde1dc8gen.jpg A to drugie: http://images46.fotosik.pl/1334/27ac3988ef040174gen.jpg Wczoraj był wet, osłuchowo Margo już ok, tylko w tym uszku nadal coś się dzieje i tam chyba też grzybek jest (nasze szpitalne labolatorium nie ma możliwości tego zbadać). Mam zwiększyć dawkę antybiotyku i wydać wszystko do końca. Do uszka podawać mam Surolan - to mam na stanie. Jak Państwo się nie zgłoszą to po weekendzie dokupię Otodine, bo potem tym mam myć uszyska, tak jak w lecie to robiłam. Stan skarpety Margusiowej: 273,60 zł - 44 zł = +229,60 zł Quote
eloise Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 eh :( Mam nadzieję, że się odezwą i jeśli nawet nie chcą już Margo, to przynajmniej jasno to napiszą. Quote
halcia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Jakos mnie przestało dziwic takie podejscie ludzi.....zaczyna to być normą.... Quote
baster i lusi Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 halcia napisał(a):Jakos mnie przestało dziwic takie podejscie ludzi.....zaczyna to być normą.... eh Margo nie masz szczęścia dziewczynko:shake:.Ale u cioci Murki Ci dobrze więc nadal czekamy spokojnie. Quote
Murka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Państwo mi odpisali, że absolutnie nie wycofują się z adopcji i przepraszają za milczenie. Pochorowała się poważnie dziewczynka i muszą poczekać ok. tydzień czasu, aby mogli się wybrać na wycieczkę. Jak tylko będą mogli to pędzą migiem na spotkanie z Margolką :) Quote
baster i lusi Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='Murka']Państwo mi odpisali, że absolutnie nie wycofują się z adopcji i przepraszają za milczenie. Pochorowała się poważnie dziewczynka i muszą poczekać ok. tydzień czasu, aby mogli się wybrać na wycieczkę. Jak tylko będą mogli to pędzą migiem na spotkanie z Margolką :)[/QUOTE] uf no to fajnie a ja nadal zaciskam kciuki. Quote
Recommended Posts