Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz-coś co ma mniej niż 30 % białka i 14 % tłuszczu,tylko że wszystkie karmy dla szczeniaków są tak napakowane i nie wszystkie mają chondroitynę i glukozaminę.
A jak już jestesmy tutaj,to dodam,że miałam problem ze skończeniem worka senior light,bo Aza pluła tym po całej kuchni.Zdaje się,że jest po prostu za suche,ale polewanie oliwą też nie działało.A boscha i bento jadła normalnie.W ogóle ona też na suchym jakoś nie trzyma linii,mam wrażenie,że jest cały czas wypchana.Dlatego teraz jej gotuje,ale ze szczeniakiem nie chciałabym eksperymentować.

Posted

[quote name='Vidge']A jak już jestesmy tutaj,to dodam,że miałam problem ze skończeniem worka senior light,bo Aza pluła tym po całej kuchni.Zdaje się,że jest po prostu za suche,ale polewanie oliwą też nie działało.A boscha i bento jadła normalnie.[/quote]A u mnie na odwrót :lol: Kupiłam swoejj suce kilogram Bento z jagnieciną (jeszcze sprzed podziału na wielkośc psa) na spróbowanie i wrąbała aż miło. Więc potem kupiłam 15 kg ale już w wersji maxi. I cały czas musiałam dosmaczać :evil: :evil: :evil: A Acany L&R je już trzeci worek pod rząd i, tfu odpukac, nadal jej smakuje :fadein:
I z tyciem też na odwrót - miesiąc temu Bugajski przyjechał do mnie jako maly spaślak, a na Acanie nabiera linii. Wczoraj ważony - 35, 5 kg. Jeszcze z pół kilo zrzuci i będzie zgrabniutki :D

Posted

Może to L&R nie jest takie suche??W każdym razie Azka widocznie nie jest stworzona do jedzenia suchego :wink:
Natomiast mała jest wszystkożerna,ale ja nie chcę tucznika :wink:

Posted

[quote name='Vidge']Wiesz-coś co ma mniej niż 30 % białka i 14 % tłuszczu,[/quote]
Bosch dla szczeniąt dużych i olbrzymich ma 24% białka i 12% tłuszczu.
Eagle Pack dla szczeniąt dużych i olbrzymich- 23% i 12%
Pro Pac Large breed Puppy- 26% i 14%.

Posted

Dzięki,a nie wiesz może jak arion z tym stoi,bo nie mogę znaleźć,a nie będę ukrywać,że te są dość drogie.Poza tym u nas dostepny jest tylko bosh,więc jeszcze by pewnie doszły koszty przesyłki :-?

Posted

[quote name='Vidge']Dzięki,a nie wiesz może jak arion z tym stoi,[/quote]
Large Breed Puppy- 26% białko, 14% tłuszcz
[quote]Poza tym u nas dostepny jest tylko bosh,więc jeszcze by pewnie doszły koszty przesyłki :-?[/quote]
Ceny na stronie ProPac zawierają koszty przesyłki, więc nie wychodzi bardzo drogo, a wydaje mi się, że jest znacznie lepszy od Ariona.

• 2 weeks later...
Posted

Ja jestem z Acany bardzo zadowolona. Właśnie dziś odebrałam drugi 15 kg wór :)
Mysza ma w końcu ładne kupki, praktycznie wcale nie puszcza bąków (co wcześniej po jedzeniu zdarzało się jej notorycznie), ma ładną sierść, no i ogólnie jest pełna energii :)
Jedyna uwaga - je większą dawkę, niż podano na opakowaniu. Ale nie odbija się to na jej wadze (może jedynie na wadze mojego portfela :) ), więc jakoś to przeżyjemy :)

Jak widać rzeczywiście trzeba z karmą utrafić. Tańsza Acana okazała się o wiele lepsza dla mojej Desti, niż Royal czy Pro Plan.
Tak więc trzeba próbować, próbować i jeszcze raz próbować.

Posted

Witam
Mam sznaucerke miniaturową która obecnie skończyła 7 m-cy i w wiekszości była na gotowanym.Pomalutku jednak starałam sie wprowadzać jakies suche w razie opieki rodziny bądź wyjazdu.
Czytałam o Acanie, ale znaleźć ja w Gdyni graniczy z cudem :(
przymierzałam sie pomału, był Royal ( średnio smakował suńce) był Bosch ( tragicznie) Eukanube skresliłam juz dawno.Arion - zjadła koleżanka mojej suczki :).
Ogólnie moja psiaca to wybredne zwierze i nagle cud, zakupilam Acane ( udało sie ) i niejadek wcina aż sie uszy trzęsą :)
Dołączam więc do grona zadowolonych i to dzięki topikowi zainteresowałam sie tą karmą.
Pozdr

Posted

Elastyna czytalas caly topic? albo inne o Acanie? tej karmy nie znajdziesz w sklepie nawet nie masz co szukac - tylko albo na stronie Acany mozesz zamowic albo u dytrybutora z Twoich okolic

Posted

A dla dwu i pół miesięcznego labradorka to Acana dobra będzie? Jaką wersję Acany poradzicie? Przepraszam, że się tak pytam, ale ja się w ogóle nie znam i nie wiem co mu dawać. Daje narazie mu Purinę i wcina dobrze ją a kupki są różne, tylko że mam problem, że czasami są z krwią, ale to już jest badane w laboratorium (kał :) ). Poleccie mi karmę, proszę, mój Dżeki jest narazie mało aktywny, dlatego, że chyba jest jeszcze szczeniaczkiem. Kto by mógł pogadać na gg o karmie dla mojego pupilka? Bardzo bym was prosił :!:

nr gg: 7533909

Posted

jesli jest krew w kale to my nie powinnismy doradzac co masz dawac psu ale wet!
W takim wieku psiak moze jesc Acane puppy - co nie oznacza, ze masz ja dawac.

Posted

[quote name='Agnes']Elastyna czytalas caly topic? albo inne o Acanie? tej karmy nie znajdziesz w sklepie nawet nie masz co szukac - tylko albo na stronie Acany mozesz zamowic albo u dytrybutora z Twoich okolic[/quote]

Właśnie napisałam, że znalazłam w sklepie zoologicznym!!! W centrum Gdyni. Nie chciałam przepłacać za dostawę, gdyz jestem zainteresowana tylko paczkami 1,5 kg narazie.
Więc dla chcącego nic trudnego i kupuje karme w sklepie w cenie 19 zl za 1,5 kg dla szczeniaków.
A topic czytałam :)

Posted

Agnes nie ma za co, mam farta ;) Ale warto było pochodzić i poszukać>
Właścicielka sklepu jest bardzo zadowolona z karmy, bo nawet Jej niejadek zjada więc dostawy są stałe i zagwarantowane od dostawców Acany.
Oczywiście za kubeczek - miarke musiałam zabulic 50gr :( Ale kwota nieduża a przynajmniej karma ma ceny na "normalnym" poziomie.
Niestety na próbki od Acany nie doczekałam się (mimo pisania maili z prośbą ) więc zakupiłam karme wierząc Wam na słowo ;)
Pozdr

Posted

Agnes
za 1,5 kg acana puppy junior zaplacilam 19 zl.
czy to drogo wg Ciebie? nie znam cen u dystrybutora, ale na necie w sklepach internetowych widziałam w cenie 18 zl za 1,5 kg ,np sklep w Gdańsku "Aszti".
więc chyba cenowo mnie wyszło ok.Natomiast co do ceny miarki sprzedawczyni mówiła, że im także musi płacic za każda ulotke i miarke więc nie może mi dac gratis :( Podobno głównym powodem taniej ceny karmy jest polityka "nie rozdawania gratisów" :o
Powtarzam tylko co mówiła mi sprzedawczyni.
Pozdr

Posted

[b]Agnes[/b], ale tu nie chodzi o mierkę karmy, a o miarkę do karmy. Przynajmniej tak mi się wydaje :wink:

Ja dostaję od dystrybutora miarkę za darmo, razem z worem karmy. Za każdym razem nową :wink:

Posted

no dobra mozliwe ;)
jak sie kupuje karme to najczesciej sie dostaje miarek - tylko od obecnej karmy nie dostalam po podobno nie maja - nie problem, sama sobie wymierzylam ;)

Posted

A są jakieś rodzaje Acany? Dla szczeniaka 2 miesięcznego to jaka Acana będzie najlepsza, jest to labek i potrzebuje dużo zdrowego jedzonka i mnóstwo energii ;)

Posted

[b]Labradorek[/b] przeciez Ci odpowiedzialam? Acana puppy - zapomnialam tylko dodac ze dokladnie to ACANA Large Breed Puppy
Ale Ty sprawdz najpierw ta krew...

• 2 weeks later...
Posted

Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś z Warszawy zechce odsprzedać mi kilogram tej karmy dla szczeniąt ras dużych. Tak na spróbowanie dla mojego psiutka. Zainteresowanych proszę o kontakt na PW ...

Posted

[quote name='Elastyna']Natomiast co do ceny miarki sprzedawczyni mówiła, że im także musi płacic za każda ulotke i miarke więc nie może mi dac gratis :( Podobno głównym powodem taniej ceny karmy jest polityka "nie rozdawania gratisów" :o
Powtarzam tylko co mówiła mi sprzedawczyni.
Pozdr[/quote]
Hmm...jakos w styczniu minie rok jak zamawiam acane i zawsze dostaje 2próbki karmy, miarke i ulotki. Tylko ze ja zamawiam 15kg to moze dlatego tyle mi dają :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...